ToMMeK Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Na mom autu sa skuzio da mi prije turbine "curi ispuh" isao sam ispitivat crijeva jer mi se pali lampica engine services equipment, i to tu i tamo! Auto je Volvo xc90 d5 Znaći ne pali se lampica uvjek nema veze vozim li 130 ili 60. ali bitno je da je neki kontinuitet. znaći skužio sam da mi se iza izlazne grane di se spaja grana s turbinom dešavaju mjehurići i to ne malo, nego dosta! e sad jel ima tko da radi nekih dihtung da stavim na spoj? ili da uzmem klingerit i sam napravim dihtung? Link to comment Share on other sites More sharing options...
doggy Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 Ako nema za kupit vec gotovih metalnih, onda odi negdje napravit po uzorku metalnu brtvu. Koliko se ja sjecam na staroj samoborskoj ih ima 2-3 koji to rade, Turkovic, Rogina,neznam jel ima treci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 "sendvić" brtve tu ne mogu ici, izgore jako jako brzo pogotovo na benzincima di je egt veci nego na dizelu ili onaj lim ili nista meni na mazdi OPET izbilo brtvu i sad sam opet poravnao i turbo i granu pa cu vidjeti, samo pasta bez ikakvog dihtunga! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMMeK Posted July 16, 2014 Author Share Posted July 16, 2014 Nije li pasta mozda preslabe temperature? znam da ide na blok i poklopac ventila, al na ispusni dio moze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
the-rider Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 ti mislis na silikon vjerovatno, na auspuh ide keramika Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 Nije pametno stavljati pastu prije turbu. Kupi originalni dihtung, pa ne košta ruku i nogu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 zasto ne? pa ne stavis kilu samo toliko da "popuni" rupice. na serijskom fiatu 16v turbo nema nicega, drito grana na kuciste turba. sad sam na mazgi imao onaj perforirani limic brtvu i ispuhalo ju. mozda je problem i u 8mm brezonima Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 A nek ti se komadić te paste otkine i završi na lopaticama turbine u nezgodnom trenutku tj. broju okretaja turba i eto belaja. Metalni dihtung će držati ako su površine ispred i iza njega savršeno ravne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jopa Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 A nek ti se komadić te paste otkine i završi na lopaticama turbine u nezgodnom trenutku tj. broju okretaja turba i eto belaja. Bas to, ja sam probao tu pastu dok nisam mogao nabaviti novi dihtung ispusne grane. Ali sam ju stavio samo na vanjski rub grane i svejedno me bilo frka dali je "iscurila" u unutrasnji dio grane posto se pretvara u kamen kad se stisne. 2 Alfa, 8mm na glava-grana ili grana-turbo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danijel 4x4 Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 vidim da si iz Dubrave, svrati do Pinjusica, 99% da ima :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMMeK Posted July 17, 2014 Author Share Posted July 17, 2014 (edited) Zvao sam ga nema... očito sam osuđen naručit iz v.britanije i to čekati... e sad treba vidjet jer će to biti riješenje mog problema, jer curi ispuh na sve strane. a lampica se pali tu i tamo... od jeftinijeg prema skupljem držim se pravila Edited July 17, 2014 by ToMMeK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jopa Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 Pinjusic nema dihtung za turbo? a slaze turbine? daj nemoj me jebat... Tomek si bio u auto volanu, tam prije okretista dubec? Tamo inace kupujem pizdarije koje nema nitko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now