Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ja jučer natanko na PCZ-u 48,40 litara:eek:.....a tank je 56 litara...:eek:...ak uzmemo da se boca puni do 80% i da onda ventil treba izbacit, moja boca ne bi smjela primit više od 44,80 litara....baš zanimljivo...

• Replies 532
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Posted

ti si friški plinaš ?

količina plina koju možeš natočit ovisi i o pritisku na pumpi (različiti od benzinske do benzinske i količine plina u spremniku pa do pumpe) i o vanjskoj temperaturi...razlike su moguce i do 20%

vozim na plin 9 godina pa nešto iskustava imam,točim svaki drugi dan u prosjeku ;)

Posted (edited)
  Swordfish said:
Ipak nije ni filter...ostao je evaporator ili injektor. A kako ja imam neke Lovato injektore (kojih nema više u prodaji preporučio je zamjenu svih 4)...uff

moja preporuka za lpgtech injektori (auto tim) ako tvoj plinski ECU može te injektore okidat. a ako može moj neki Poljski onda bi trebao i tvoj. sva 4 za tvoj auto mislim da su ispod 1000kn

ali mi nije jasno kako ti je on (boyski? ) rekao da je ili isparivač ili injektor. čudno mi je za njega da nagađa

Edited by JosipZG
Posted
  JosipZG said:
moja preporuka za lpgtech injektori (auto tim) ako tvoj plinski ECU može te injektore okidat. a ako može moj neki Poljski onda bi trebao i tvoj. sva 4 za tvoj auto mislim da su ispod 1000kn

ali mi nije jasno kako ti je on (boyski? ) rekao da je ili isparivač ili injektor. čudno mi je za njega da nagađa

Boyski nije ni pogledao auto, ja sam samo išao kupiti taj filter i usput pitao. Auto nije spojen ni na dijagnostiku ni ništa, imao je puno dvorište auta i naručuju za 15.9. na servis. Naručio sam set za reparaciju isparivača, možda su membrane jer ipak stvarno plin nije bio na servisu 80 000 km...

Posted

tak već normalnije zvuči :D

set za reparaciju nije skup i nije loše to napravit ali kažem mogao si prvo probat iskopčat injektor po injektor i gledat dal se mijenja rad motora

Posted

Uhvati neku cehinju pa nek ona drzi :)

Ja sam sa isparivacem napravio duplo vise km od tebe i nisam ga trebao otvarati , prije ce biti da su injektori !

Posted
  nenad667 said:
Uhvati neku cehinju pa nek ona drzi :)

Ja sam sa isparivacem napravio duplo vise km od tebe i nisam ga trebao otvarati , prije ce biti da su injektori !

Cehinja bi se odmah uhvatila za nešto drugo a ne za gas...

Kako da skuzim od koliko ohma mi trebaju injektori?

Ovi su gore:

4bca553f15d2bead6b3dffcc5c927a7b.jpg

Posted (edited)

izmjeriš otpor

plinski su obično niskoomski

bilo bi dobro pogledat koje injektore podržava ECU

nakon zamjene naravno treba podesit smjesu osim ako staviš identične injektore s istim promjerom rupe kroz koju ide plin

Edited by JosipZG
Posted
  JosipZG said:
izmjeriš otpor

plinski su obično niskoomski

bilo bi dobro pogledat koje injektore podržava ECU

Postoje od 1ohma i 3 ohma...a probam izmjeriti multimetrom,kolika je preciznost izmedu 1-3 ohma, to ćemo vidjet..

Posted
  Vucko said:
ti si friški plinaš ?

količina plina koju možeš natočit ovisi i o pritisku na pumpi (različiti od benzinske do benzinske i količine plina u spremniku pa do pumpe) i o vanjskoj temperaturi...razlike su moguce i do 20%

vozim na plin 9 godina pa nešto iskustava imam,točim svaki drugi dan u prosjeku ;)

Hoćeš reć da pumpa može imat tolko jaki pritisak da sjebe taj ventil na boci i natoči preko 80% kapaciteta boce?

Posted

prva stvar koju sam zatrazio kod ugradnje plina je da se pomota plovak u boci kako bi vise plina stalo, tako da sa u bocu od 48 litara tocim 45 i napokon ne moram svaki drugi dan po plin :D

Posted
  dar-mar said:
Hoćeš reć da pumpa može imat tolko jaki pritisak da sjebe taj ventil na boci i natoči preko 80% kapaciteta boce?

uzmeš bocu od 10 litara natočiš zrak unutra pod jedan bar pritiska,onda u tu istu natočiš dva bara pritiska,svjestan si da sa dva bara ce uci više zraka...plus dodatno ovisi i o vanjskoj temperaturi sve...

plin nije tekučina niti možeš tako lako računat potrošnju kao tekučinama,u jednu bocu od litre natočiš litru benzina,dok u bocu od litre možeš sad karikiram "natočit" i 1,1 i 1,5 litara plina ovisno kojim pritiskom točiš

Posted
  scary said:
prva stvar koju sam zatrazio kod ugradnje plina je da se pomota plovak u boci kako bi vise plina stalo, tako da sa u bocu od 48 litara tocim 45 i napokon ne moram svaki drugi dan po plin :D

kolko se ti voziš? :D

Posted (edited)
  Swordfish said:
Nemaju..imaju onaj limic koji se utisne,osigurač..vjerovatno se tako skida elektro dio..

Prvi korak ti je da nades nekog da ti spoji na laptop i vidi sta se dogada..auto se nece ugasit s neispravnim rail-om moguce da u leru gubis minimalan pritisak..

Za vecinu instalacija mozes skinut program al treba ti odgovarajuci kabel na zalost..

Edited by Dinko
Posted
  Fredy said:
kolko se ti voziš? :D

ma ne tako puno :)

ali znalo me biti 2x tjedno na punionici kada mi je stalo manje plina, i kad idem na put puno znaci dal ide u tank 35 ili 45 litara :)

Posted

ja uredno točim svaki drugi dan 35 litra,nekad i svaki dan...a 400km napravim s tim...tak da nije nikakv problem i za na put ionako volim stat svako nekoliko

Posted
  Vucko said:
ja uredno točim svaki drugi dan 35 litra,nekad i svaki dan...a 400km napravim s tim...tak da nije nikakv problem i za na put ionako volim stat svako nekoliko

sta golf ima plin?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...