Jump to content

Lpg majstroi par pitanja

Recommended Posts

• Replies 532
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

MA sve 5 ali ako netko radi dosta kilometri gle isplati se

Kumpić ima 4-orku sa plinom koji je pun svega jer je on vodoinstalater i toči ga svaki dan :D

ali zato koliko renolček troši + cijena plina njemu se isplati.

Ali recimo ima drugi jedan CNG u corroli i on za 40kn koliko je tank napravi oko 300kn :D:D

Pa opet i ako je tolika s tim da stane Max 60l makar vjerojatno i manje nije neka autonomija... Auto koji troši 15ak litara nekog normalnog prosjeka( s tim da sam darezljiv) + 10-15% plina vise troši eto te na 18ak l na taj tank od 60ak l dobivas range od cca 300njak km.. 3x manje nego na benzin sto bi značilo 3x cesce posjetu benziskama..nije kraj svijeta al eto samo pokrenuo raspravu posto je ipak u pitanju GT auto :)

Org tank je 150litara?

Baš kako kaže dinko, po mogučnosti stavi radne rukavice da ti ne sjebe prste plin.

Vjerojatno se zapekla ako je bilo malo smeća.

Ja sam sa večim škarama samo dobro zvekno i odma se odvojila.

• 2 weeks later...

Pitanje:

Jučer ostanem bez plina, odem na plinaru i natankam ga full 55l..Upalim i krenem, auto uplai na benzin, prebaci na plin i ugasi se...i tako par puta, u voznji ga ja prebacim na plin i ide dok ne stisnem kvačilo, odmah se ugasi. Na plinu nema snage, guši se, kao da mu fali plina. Ali kako je do tog događaja nestajanja plina auo isao sasvim normalno kvar pripisujem prljavštini filteru (nikad mjenjan kod mene). E sad, autodijelovi nemaju te filtere ili imaju? Boyski me naručio za servis za 7 dana a ja trebam na put. Danas sam kupio kompletna nova crijeva koja cu promijeniti sam da uklonim bar jednu nepoznanicu iz jednadžbe.

Sistem je LOVATO, a filter je ovakav:

http://www.lpgshop.be/wp-content/uploads/2015/04/2904.jpg

Ima još netko kakvih prijedloga što pogledati?

Hvala

To ti moze biti i preko 50l boca. Ja imam 64l umjesto rezerne gume.

gdje je dobra opcija za pogledati te vece spremnike koji idu na mjesto rezervne? Atest boce istice 03/2016 i htio bih novu staviti na mjesto rezervne gume jer mi treba prostora (astra) a opet ne bih nekaj da moram svakih 200 km na punjenje.

Htio bih također da mi netko pogleda instalaciju i sl. jer nemam prijašnjeg iskustva sa LPG i instalacija je rabljena. Ima kakva preporuka za taj posao (VG-ZG)?

Nešto mi teško pali (na benzin, kasnije kad se prebaci na LPG sve OK).

Fredy, trebao bi ga gasiti na benzin da bi ti upalio na benzin lakse. ili mu daj malo gasa pri paljenju.

Ako ga hoces direkt na plin palit drzi gumb od plina i tako ga kresni.

umjesto rezervne moze stvatiti skoro istu bocu koju i sad imas. cca 50-55l

Fredy, trebao bi ga gasiti na benzin da bi ti upalio na benzin lakse. ili mu daj malo gasa pri paljenju.

Ako ga hoces direkt na plin palit drzi gumb od plina i tako ga kresni.

umjesto rezervne moze stvatiti skoro istu bocu koju i sad imas. cca 50-55l

Rekao je Zvonko da niš ne diram :D

Ma skuzio sam to al se ne sjetim još prebacit ga na bengu prije gašenja. Sad bu ga gdja vozila, morat cemo kratki techaj organizrati haha

Misliš da bolje pali ako ga odmah prebacim na plin prije verglanja (ako je ugašen na plin)?

gdje je dobra opcija za pogledati te vece spremnike koji idu na mjesto rezervne? Atest boce istice 03/2016 i htio bih novu staviti na mjesto rezervne gume jer mi treba prostora (astra) a opet ne bih nekaj da moram svakih 200 km na punjenje.

Htio bih također da mi netko pogleda instalaciju i sl. jer nemam prijašnjeg iskustva sa LPG i instalacija je rabljena. Ima kakva preporuka za taj posao (VG-ZG)?

Nešto mi teško pali (na benzin, kasnije kad se prebaci na LPG sve OK).

http://www.gzwm.com.pl/cms/php/strona.php3?cms=cms_gzwme_en&lad=a&id_dzi=2&id_men=4

uvoznik autotim

Rekao je Zvonko da niš ne diram :D

Ma skuzio sam to al se ne sjetim još prebacit ga na bengu prije gašenja. Sad bu ga gdja vozila, morat cemo kratki techaj organizrati haha

Misliš da bolje pali ako ga odmah prebacim na plin prije verglanja (ako je ugašen na plin)?

ma ja nebi palio na plin, tj jednom sam ga kad je pumpa goriva otisla.

ili ga gasi na benzin ili mu samo daj gasa kad palis i uplati će uvijek :)

ta tehnika pali vec 6 godina :D

Zvonko je rekao hahah

Treba resetirati trimove pa tek onda ponovo premapirati plinsku mapu.

Ovo se dogadja kada je plinska mapa jako losa pa razhebe Long fuel Trim pa Auto ni na benzin nece dobro palit.

Vezano za paljenje odnosno gasenje, ako je sve dobro postelano palis i gasis naj normalnije, ostalo sve lpg ecu odradi ovisno o temperaturi motora.

Ja sam sebi podesio da uvjek palim na plin cim je isparivac 35C topal.

Jedan savjet za kraj , vozite te plinase cesce na benzin i to jaako barem 40-50km u komadu i gledajte da ima barem 20lt benge u tanku,pumpa ce vam zahvaliti.

Edited by GonzoT5

Ovo se dogadja kada je plinska mapa jako losa pa razhebe Long fuel Trim pa Auto ni na benzin nece dobro palit.

Vezano za paljenje odnosno gasenje, ako je sve dobro postelano palis i gasis naj normalnije, ostalo sve lpg ecu odradi ovisno o temperaturi motora.

Jedan savjet za kraj , vozite te plinase cesce na benzin i to jaako barem 40-50km u komadu i gledajte da ima barem 20lt benge u tanku,pumpa ce vam zahvaliti.

Ko mi to moze odraditi u VG, ZG?

Motor je stari 1.6 8v opel 55kw

on ima na flandu sistem ,ne na dizne

to je moj bivsi auto, i plin se postalava na "vijku" i tu je tesko pogoditi A/F smjesu.

auto je ok postelan(makar nebi mozda skodilo da se pogleda).

mozda treba poštelat paljenje, ali najbitnije od svega trebalo bi ga gasiti na benzin.

nekad kresne is prve a nekad mu treba dodat gasa i upali.

to je onaj motor s jednom diznom.

Edited by Unknown

to je moj bivsi auto, i plin se postalava na "vijku" i tu je tesko pogoditi A/F smjesu.

auto je ok postelan(makar nebi mozda skodilo da se pogleda).

mozda treba poštelat paljenje, ali najbitnije od svega trebalo bi ga gasiti na benzin.

nekad kresne is prve a nekad mu treba dodat gasa i upali.

to je onaj motor s jednom diznom.

Ma budem otisao do auto tima nemre stetit, tam sam za 10 min

Pitanje:

Jučer ostanem bez plina, odem na plinaru i natankam ga full 55l..Upalim i krenem, auto uplai na benzin, prebaci na plin i ugasi se...i tako par puta, u voznji ga ja prebacim na plin i ide dok ne stisnem kvačilo, odmah se ugasi. Na plinu nema snage, guši se, kao da mu fali plina. Ali kako je do tog događaja nestajanja plina auo isao sasvim normalno kvar pripisujem prljavštini filteru (nikad mjenjan kod mene). E sad, autodijelovi nemaju te filtere ili imaju? Boyski me naručio za servis za 7 dana a ja trebam na put. Danas sam kupio kompletna nova crijeva koja cu promijeniti sam da uklonim bar jednu nepoznanicu iz jednadžbe.

Sistem je LOVATO, a filter je ovakav:

http://www.lpgshop.be/wp-content/uploads/2015/04/2904.jpg

Ima još netko kakvih prijedloga što pogledati?

Hvala

Bump...

Bump...

ja ne bi rekao da je do tih crijeva ali moguće da je smeće povuklo pa filter i/ili injektori(direkcija pretpostavljam) ne rade kako treba

ne vjerujem da autodijelovi imaju te filtere

možda je neki injektor zaštekao, probaj otkopčat jedan po jedan dok auto radi na plin pa gledaj dal se mijenja rad motora

Skinuo danas filter..pun ulja,crn je..idem do boyskog SAD kupit novi...crijeva su bila užasna pa sam ih promijenio ovako preventivno...jedina stvar što me čudi je da se od jučer plin čuje malo u kabini a kad radi na plin onda se čuje benzin..nisam pametan..idem do boyskog za sat vremena pa možda.mi ipak pomogne na licu mjesta..

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...