dar-mar Posted July 21, 2015 Share Posted July 21, 2015 Ja jučer natanko na PCZ-u 48,40 litara:eek:.....a tank je 56 litara......ak uzmemo da se boca puni do 80% i da onda ventil treba izbacit, moja boca ne bi smjela primit više od 44,80 litara....baš zanimljivo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vucko Posted July 21, 2015 Share Posted July 21, 2015 ti si friški plinaš ? količina plina koju možeš natočit ovisi i o pritisku na pumpi (različiti od benzinske do benzinske i količine plina u spremniku pa do pumpe) i o vanjskoj temperaturi...razlike su moguce i do 20% vozim na plin 9 godina pa nešto iskustava imam,točim svaki drugi dan u prosjeku Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted July 21, 2015 Share Posted July 21, 2015 (edited) Ipak nije ni filter...ostao je evaporator ili injektor. A kako ja imam neke Lovato injektore (kojih nema više u prodaji preporučio je zamjenu svih 4)...uff moja preporuka za lpgtech injektori (auto tim) ako tvoj plinski ECU može te injektore okidat. a ako može moj neki Poljski onda bi trebao i tvoj. sva 4 za tvoj auto mislim da su ispod 1000kn ali mi nije jasno kako ti je on (boyski? ) rekao da je ili isparivač ili injektor. čudno mi je za njega da nagađa Edited July 21, 2015 by JosipZG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swordfish Posted July 21, 2015 Share Posted July 21, 2015 moja preporuka za lpgtech injektori (auto tim) ako tvoj plinski ECU može te injektore okidat. a ako može moj neki Poljski onda bi trebao i tvoj. sva 4 za tvoj auto mislim da su ispod 1000kn ali mi nije jasno kako ti je on (boyski? ) rekao da je ili isparivač ili injektor. čudno mi je za njega da nagađa Boyski nije ni pogledao auto, ja sam samo išao kupiti taj filter i usput pitao. Auto nije spojen ni na dijagnostiku ni ništa, imao je puno dvorište auta i naručuju za 15.9. na servis. Naručio sam set za reparaciju isparivača, možda su membrane jer ipak stvarno plin nije bio na servisu 80 000 km... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted July 21, 2015 Share Posted July 21, 2015 tak već normalnije zvuči set za reparaciju nije skup i nije loše to napravit ali kažem mogao si prvo probat iskopčat injektor po injektor i gledat dal se mijenja rad motora Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swordfish Posted July 21, 2015 Share Posted July 21, 2015 Probam to veceras.Nema mi tko gas drzat DA probam dok zena ne dodje s posla Link to comment Share on other sites More sharing options...
nenad667 Posted July 21, 2015 Share Posted July 21, 2015 Uhvati neku cehinju pa nek ona drzi Ja sam sa isparivacem napravio duplo vise km od tebe i nisam ga trebao otvarati , prije ce biti da su injektori ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted July 21, 2015 Share Posted July 21, 2015 on ima na flandu sistem ,ne na dizne Evo jos jednom da qvotam kolegu:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swordfish Posted July 21, 2015 Share Posted July 21, 2015 Uhvati neku cehinju pa nek ona drzi Ja sam sa isparivacem napravio duplo vise km od tebe i nisam ga trebao otvarati , prije ce biti da su injektori ! Cehinja bi se odmah uhvatila za nešto drugo a ne za gas... Kako da skuzim od koliko ohma mi trebaju injektori? Ovi su gore: Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted July 21, 2015 Share Posted July 21, 2015 (edited) izmjeriš otpor plinski su obično niskoomski bilo bi dobro pogledat koje injektore podržava ECU nakon zamjene naravno treba podesit smjesu osim ako staviš identične injektore s istim promjerom rupe kroz koju ide plin Edited July 21, 2015 by JosipZG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swordfish Posted July 21, 2015 Share Posted July 21, 2015 izmjeriš otpor plinski su obično niskoomski bilo bi dobro pogledat koje injektore podržava ECU Postoje od 1ohma i 3 ohma...a probam izmjeriti multimetrom,kolika je preciznost izmedu 1-3 ohma, to ćemo vidjet.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted July 21, 2015 Share Posted July 21, 2015 postoji više vrsta, ja npr sad imam 2ohma po specifikaciji, nisam ih mjerio vjerojatno će ih okidati, bili oni 1 ili 3 ohma Link to comment Share on other sites More sharing options...
nenad667 Posted July 21, 2015 Share Posted July 21, 2015 Mozes ih rastaviti i ocistiti , to ce vjerovatno i Boyski prvo napraviti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swordfish Posted July 21, 2015 Share Posted July 21, 2015 Jučer sam ih imao vani,skine se sve za 2 min..kako se skinu sa raila? Mi treba neki poseban alat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nenad667 Posted July 21, 2015 Share Posted July 21, 2015 S gornje strane imaju inbus ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swordfish Posted July 21, 2015 Share Posted July 21, 2015 Nemaju..imaju onaj limic koji se utisne,osigurač..vjerovatno se tako skida elektro dio.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dar-mar Posted July 21, 2015 Share Posted July 21, 2015 ti si friški plinaš ? količina plina koju možeš natočit ovisi i o pritisku na pumpi (različiti od benzinske do benzinske i količine plina u spremniku pa do pumpe) i o vanjskoj temperaturi...razlike su moguce i do 20% vozim na plin 9 godina pa nešto iskustava imam,točim svaki drugi dan u prosjeku Hoćeš reć da pumpa može imat tolko jaki pritisak da sjebe taj ventil na boci i natoči preko 80% kapaciteta boce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted July 22, 2015 Share Posted July 22, 2015 Ukratko da! Link to comment Share on other sites More sharing options...
scary Posted July 22, 2015 Share Posted July 22, 2015 prva stvar koju sam zatrazio kod ugradnje plina je da se pomota plovak u boci kako bi vise plina stalo, tako da sa u bocu od 48 litara tocim 45 i napokon ne moram svaki drugi dan po plin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vucko Posted July 22, 2015 Share Posted July 22, 2015 Hoćeš reć da pumpa može imat tolko jaki pritisak da sjebe taj ventil na boci i natoči preko 80% kapaciteta boce? uzmeš bocu od 10 litara natočiš zrak unutra pod jedan bar pritiska,onda u tu istu natočiš dva bara pritiska,svjestan si da sa dva bara ce uci više zraka...plus dodatno ovisi i o vanjskoj temperaturi sve... plin nije tekučina niti možeš tako lako računat potrošnju kao tekučinama,u jednu bocu od litre natočiš litru benzina,dok u bocu od litre možeš sad karikiram "natočit" i 1,1 i 1,5 litara plina ovisno kojim pritiskom točiš Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fredy Posted July 22, 2015 Share Posted July 22, 2015 prva stvar koju sam zatrazio kod ugradnje plina je da se pomota plovak u boci kako bi vise plina stalo, tako da sa u bocu od 48 litara tocim 45 i napokon ne moram svaki drugi dan po plin kolko se ti voziš? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinko Posted July 22, 2015 Share Posted July 22, 2015 (edited) Nemaju..imaju onaj limic koji se utisne,osigurač..vjerovatno se tako skida elektro dio.. Prvi korak ti je da nades nekog da ti spoji na laptop i vidi sta se dogada..auto se nece ugasit s neispravnim rail-om moguce da u leru gubis minimalan pritisak.. Za vecinu instalacija mozes skinut program al treba ti odgovarajuci kabel na zalost.. Edited July 22, 2015 by Dinko Link to comment Share on other sites More sharing options...
scary Posted July 22, 2015 Share Posted July 22, 2015 kolko se ti voziš? ma ne tako puno ali znalo me biti 2x tjedno na punionici kada mi je stalo manje plina, i kad idem na put puno znaci dal ide u tank 35 ili 45 litara Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vucko Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 ja uredno točim svaki drugi dan 35 litra,nekad i svaki dan...a 400km napravim s tim...tak da nije nikakv problem i za na put ionako volim stat svako nekoliko Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 ja uredno točim svaki drugi dan 35 litra,nekad i svaki dan...a 400km napravim s tim...tak da nije nikakv problem i za na put ionako volim stat svako nekoliko sta golf ima plin? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now