Jump to content

Lpg majstroi par pitanja

Recommended Posts

• Replies 532
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

ti si friški plinaš ?

količina plina koju možeš natočit ovisi i o pritisku na pumpi (različiti od benzinske do benzinske i količine plina u spremniku pa do pumpe) i o vanjskoj temperaturi...razlike su moguce i do 20%

vozim na plin 9 godina pa nešto iskustava imam,točim svaki drugi dan u prosjeku ;)

Ipak nije ni filter...ostao je evaporator ili injektor. A kako ja imam neke Lovato injektore (kojih nema više u prodaji preporučio je zamjenu svih 4)...uff

moja preporuka za lpgtech injektori (auto tim) ako tvoj plinski ECU može te injektore okidat. a ako može moj neki Poljski onda bi trebao i tvoj. sva 4 za tvoj auto mislim da su ispod 1000kn

ali mi nije jasno kako ti je on (boyski? ) rekao da je ili isparivač ili injektor. čudno mi je za njega da nagađa

Edited by JosipZG

moja preporuka za lpgtech injektori (auto tim) ako tvoj plinski ECU može te injektore okidat. a ako može moj neki Poljski onda bi trebao i tvoj. sva 4 za tvoj auto mislim da su ispod 1000kn

ali mi nije jasno kako ti je on (boyski? ) rekao da je ili isparivač ili injektor. čudno mi je za njega da nagađa

Boyski nije ni pogledao auto, ja sam samo išao kupiti taj filter i usput pitao. Auto nije spojen ni na dijagnostiku ni ništa, imao je puno dvorište auta i naručuju za 15.9. na servis. Naručio sam set za reparaciju isparivača, možda su membrane jer ipak stvarno plin nije bio na servisu 80 000 km...

Uhvati neku cehinju pa nek ona drzi :)

Ja sam sa isparivacem napravio duplo vise km od tebe i nisam ga trebao otvarati , prije ce biti da su injektori !

Cehinja bi se odmah uhvatila za nešto drugo a ne za gas...

Kako da skuzim od koliko ohma mi trebaju injektori?

Ovi su gore:

4bca553f15d2bead6b3dffcc5c927a7b.jpg

izmjeriš otpor

plinski su obično niskoomski

bilo bi dobro pogledat koje injektore podržava ECU

nakon zamjene naravno treba podesit smjesu osim ako staviš identične injektore s istim promjerom rupe kroz koju ide plin

Edited by JosipZG

ti si friški plinaš ?

količina plina koju možeš natočit ovisi i o pritisku na pumpi (različiti od benzinske do benzinske i količine plina u spremniku pa do pumpe) i o vanjskoj temperaturi...razlike su moguce i do 20%

vozim na plin 9 godina pa nešto iskustava imam,točim svaki drugi dan u prosjeku ;)

Hoćeš reć da pumpa može imat tolko jaki pritisak da sjebe taj ventil na boci i natoči preko 80% kapaciteta boce?

Hoćeš reć da pumpa može imat tolko jaki pritisak da sjebe taj ventil na boci i natoči preko 80% kapaciteta boce?

uzmeš bocu od 10 litara natočiš zrak unutra pod jedan bar pritiska,onda u tu istu natočiš dva bara pritiska,svjestan si da sa dva bara ce uci više zraka...plus dodatno ovisi i o vanjskoj temperaturi sve...

plin nije tekučina niti možeš tako lako računat potrošnju kao tekučinama,u jednu bocu od litre natočiš litru benzina,dok u bocu od litre možeš sad karikiram "natočit" i 1,1 i 1,5 litara plina ovisno kojim pritiskom točiš

prva stvar koju sam zatrazio kod ugradnje plina je da se pomota plovak u boci kako bi vise plina stalo, tako da sa u bocu od 48 litara tocim 45 i napokon ne moram svaki drugi dan po plin :D

kolko se ti voziš? :D

Nemaju..imaju onaj limic koji se utisne,osigurač..vjerovatno se tako skida elektro dio..

Prvi korak ti je da nades nekog da ti spoji na laptop i vidi sta se dogada..auto se nece ugasit s neispravnim rail-om moguce da u leru gubis minimalan pritisak..

Za vecinu instalacija mozes skinut program al treba ti odgovarajuci kabel na zalost..

Edited by Dinko

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...