Target Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 Ne lupetam nego su to cinjenice bilo tebi krivo ili drago Lol, znaci nisi. Meni svejedno, ja ionako vozim hd automatik i odlican je. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Target Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 Frend ima BMW sa 7 ili 8 brzina, necu tvrdit jer nisam ziher (al mogu pitat) I ne da se kuzi nego se brutalno kuzi razlika. A to bi znao da si IMAO auto s dsg-om i koristio ga duze i ovo nema veze s VW majka i tim spikama, da ne pocnes sad. Znaci ja moram imati dugo auto s dsgom ali ali ostatak ekipe moze nesto probati na 10 minuta i odmah su strucnjaci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uros Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 Kod bmw-a je 8 brzina. Ali postoje dva....automatic i sport automatic....naravno razlika je u brzini saltanja... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 Kolko covjek rucno moze najbrze presaltat? Koliko je to ms ili sekundi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 (edited) Lol, znaci nisi. Meni svejedno, ja ionako vozim hd automatik i odlican je. Znaci ja moram imati dugo auto s dsgom ali ali ostatak ekipe moze nesto probati na 10 minuta i odmah su strucnjaci? cijeli auto svijet jos UVIJEK usporedjuje sa dsg-om nove automatike od drugih brandova, i jos UVIJEK nisam cuo da je ijedan rekao da je neki drugi bolji od DSG-a a ti mi nadji onda gdje kazu da je bolji. DSG je jebena referenca zadnjih 12 godina otkako je predstavljen, a ti misli sto hoces, ne trebam se raspravljati dalje. luky - nema toga covjeka koji ce presaltati kao dsg, ti dok si u mozgu odlucio presaltati dsg je vec presaltao na dodit tipke Edited September 2, 2015 by Gabre Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spex Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 Kolko covjek rucno moze najbrze presaltat? Koliko je to ms ili sekundi? Čovjek - 250 ms (1/4 sec) Rene aka RSG aka superčovjek - 100 ms (1/10 sec) DSG - 8 ms (1/125 sec) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Target Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 A di sam ja rekao da ne valja? Samo se referiram na tvoju izjavu da su svi drugi at mjenjaci smece, jedino dsg valja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 nisam napisao da su smece, ali da nisu jos uvijek dovoljno dobri kao dsg. Bilo koji mjenjac sa duplim kvacilom je dobar, ali je DSG jos uvijek NAJBOLJI. vozio sam ISF-a sa 7 ili 8 brzina ZF mjenjacem, i isto jebeno dobro radi, ali je to jos uvijek daleko sporije od S4 sa stronicom (verzija dsg-a) i to sam ih vozio unutar istog tjedna, i kad sam sjeo u S4 to je drugi svijet po pitanju saltanja oces u vecu ili manju brzinu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maticCRO Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 Gabre je u pravu, DSG od VW šalta puno brže nego svi ostali mjenjači (npr za Lambo i Ferrari neznam podatke ali Spex ce nac ziher ;( ) i to iz iskustva necemo se lagat, sad na novom CLSu šalta 5x sporije ( filing kad šalta #ne shvatiti doslovno# ) nego u R32 od rođaka, u X6 je brži mjenjač ali opet daleko od VW.. VW 4 LIFE ajmo hejteriiiiiiiii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spex Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 Ako sam dobro našao: Ferrari 60 ms; Lamborghini 50 ms. :cheer: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 cijeli auto svijet jos UVIJEK usporedjuje sa dsg-om nove automatike od drugih brandova, i jos UVIJEK nisam cuo da je ijedan rekao da je neki drugi bolji od DSG-a a ti mi nadji onda gdje kazu da je bolji. DSG je jebena referenca zadnjih 12 godina otkako je predstavljen, a ti misli sto hoces, ne trebam se raspravljati dalje. luky - nema toga covjeka koji ce presaltati kao dsg, ti dok si u mozgu odlucio presaltati dsg je vec presaltao na dodit tipke Pa znam ja da dsg šalta brže, ali me zanimalo koliko brže.. tj. ajmo reć 15 puta brže nego čovjek, ali to opet nije tako drastično ako uzmemo u obzir da šaltanje ne traje 15 sekundi.. onda bi bila ogromna razlika.. govorim o ovim billa race wars.. da ipak dsg ne može nadoknadit 50 ks u odnosu na ručni mjenjač.. nego možda isti auti i ovaj ručni bi morao imat 10 ks više da su jednaki.. Čovjek - 250 ms (1/4 sec)Rene aka RSG aka superčovjek - 100 ms (1/10 sec) DSG - 8 ms (1/125 sec) hvala na infu.. e sad mene sljedeće zanima, što to točno sprječava druge proizvođače da naprave jednako brz mjenjač kao dsg? što ne smiju kopirat neke stvari ili? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 (edited) mislim, nemamo se sto dalje raspravljati The average manual car driver: 500 ms - 1 sAston Martin Vanquish: 250 ms Ferrari 575M: 220 ms BMW M3 E36 with SMG I: 220 ms Ferrari 360: 150 ms Enzo Ferrari: 150 ms Lexus LFA: 150 ms Ferrari FXX: Under 100 ms Nissan GT-R: 100ms BMW M3 E46 with SMG II: 80 ms Ferrari 430 Scuderia & FXX Evoluzione: 60 ms Volkswagen Golf GTI (Direct Shift): 8 ms Bugatti Veyron (Direct Shift): 8 ms All Volkswagen DSG Gearbox (Direct Shift): 8 ms i za kraj samo za Targeta, znaci vrhunski vozac za rucnim mjenjacem... jebote onako kako on salta ne zna presaltat 98% vozaca :lol: i jos tada prica kako ce ovo biti referenca za sve druge sekvencijalne mjenjace i proizvodjace https://www.youtube.com/watch?t=62&v=X4HpD5K6Qws evo necu vise Bagy, sad ti nabaci koji video kako salta cupra, bio bi red, malo neki video iz auta Luky - znas ono nesto sto se zove patenti, zastita proizvodnih procesa, a i cinjenica da ga VW radi vec 12-13 godina, pa nije tako lako nadoknaditi taj period. neminovno je da ce svi napraviti dobre mjenjace ko dsg za godine dvije 3 ali danas nema konkurencije. Edited September 2, 2015 by Gabre Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snjur Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 (edited) Evo jedan ručni šaltung sa jednom rukom na volanu i mob u ruci i drugom šaltam.. Nije to tako sporo baš.. Pojačati malo zvuk.. Edited September 2, 2015 by Luky Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 Luky, kaj nebi trebao bolje ic Golf? Prcam samo da se nebi naljutio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 Luky, kaj nebi trebao bolje ic Golf? Prcam samo da se nebi naljutio. I mene zanima.. Nikako da me netko plahne pa da vidim kako ide.. Tu večer sam bio mjenjao postavke sa SPS pa ni sam ne znam na kojim sam više bio.. zbrikao sam bio auto skroz i u jednom trenutku mi je bio počeo umirati na visokim okretajima.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasaa Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoranE46 Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 Kod bmw-a je 8 brzina. Ali postoje dva....automatic i sport automatic....naravno razlika je u brzini saltanja... I ti svi koje spomnjite nisu dkg(dsg) nego obicni zf automatik mjenjac sa konverter momenta, a ne duplom spojkom.. Dupla Spojka u bmw-u, DKG je do sad isla samo u M3 e92, 335i dkg, m5 f10, m4 novi, z4 3.5is dkg itd... Ali taj zf obicni automatik je toliko dobar da ga koriste na 235i race caru za 24h nurburgringa i na 235i cup-u.. Mislim da bmw dkg ima istu brzinu kao vw dsg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 Neznam koji od ta dva zf8 mi je u X5 al to salta fantasticno brzo, prakticki bez prekida auto vuce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 Otislo je sve u kurac.. ne moze covjek vise ni posteno fulat brzinu i turpijat po getribi.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 Znaci ja moram imati dugo auto s dsgom ali ali ostatak ekipe moze nesto probati na 10 minuta i odmah su strucnjaci? Pa ne ali tvrdis da se razlika ne moze osjetiti. A ja ti kazem da moze Nisam rekao da ne salta brzo nego sporije i to vise od 10 puta sporije. To je jednostavno cinjenica Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 Ocito nisam uber vozač al ja bas i ne kuzim razliku izmedu dsg i zf 8 brzina pogotovo u sport modu. Mozda i zato kaj je bmw duplo jaci al svejedno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Target Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 Pa ne ali tvrdis da se razlika ne moze osjetiti. A ja ti kazem da moze Nisam rekao da ne salta brzo nego sporije i to vise od 10 puta sporije. To je jednostavno cinjenica Di sam tvrdio da se ne moze osjetiti? Napisao sam da pola ekipa nebi znala koji je mjenjac u autu a da im se prije ne kaze. Druga polovica ne zna podatak o brzini saltanja ali bitno je onanirati na vw, dsg ili sto je vec sada in. Evo po osjecaju moj hd brze radi kickdown od dsga, isto mi je to bilo cudno kada sam ga prvi put probao, isto sto je i Bagy napisao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KA2001MR Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 Nego sto nije netko drugi razvio DSG i zbog pomanjkanja financija sve prodao VW-u? Mislim barem sam ja tako cuo, a neznam jel istina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 Di sam tvrdio da se ne moze osjetiti? Napisao sam da pola ekipa nebi znala koji je mjenjac u autu a da im se prije ne kaze. Druga polovica ne zna podatak o brzini saltanja ali bitno je onanirati na vw, dsg ili sto je vec sada in. Evo po osjecaju moj hd brze radi kickdown od dsga, isto mi je to bilo cudno kada sam ga prvi put probao, isto sto je i Bagy napisao. Nisi to napisao, isao sam citat pa pogledaj Uglavnom, prica je krenula kad si utvrdio da vw-ov dsg nije vrh vrhova a brzi ne postoji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now