Raptor6767 Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 (edited) Zato DEX kada se sjuri sa 200km/h na grobniku i koči <60m od jedinice na 90km/h, onda odmah heel-toe rokne ko pravi pro iz šeste u treću brzinu...jer, eto, on gušta. A gušti su gušti... [video=youtube_share;6LvYEwj5370] Edited October 1, 2014 by Raptor6767 Link to comment Share on other sites More sharing options...
semper Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 :haha: :haha: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Ako je dobar AT onda nema razmisljanja ako je sranje AT (a sve osim DSG i 8 gange ZF je sranje) onda mozda i bolje ručni Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Zato DEX kada se sjuri sa 200km/h na grobniku i koči <60m od jedinice na 90km/h, onda odmah heel-toe rokne ko pravi pro iz šeste u treću brzinu...jer, eto, on gušta. A gušti su gušti... Da, i? Ako to TEBI nije gust, zasto to MENI nebi bio? Mislis da mozda neznam heel-toe, pa ti je to sad neka sprdancija? Ako jebeni srotni Twingo ide iz pete u trecu zasto nebi neki bolji manualac (na E39 koji sam IMAO 2 GODINE, ako je to dovoljno po tvom standardu, je cesto uz heel-toe isao po 2 nize) bez pol frke isao iz seste u trecu? Meni je to gust kolko god se ti sprdao dalje iz toga, a vidim da nisam jedini. Link to comment Share on other sites More sharing options...
semper Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 novi auti su općenito bulšit, pa tako i sve pizdarije koje imaju (deesgeovi, senozori za udaljenost, senzori za mengu i ostalo) i te stvari ubijaju gušt. meni je super kad se vozim u benveu koji troši 7 litara a ide 250kmh i ima ful opremu, ali ako idem na put i želim komfor i ekonomičnost. a ljudi očito imaju drugačije pojmove "gušta" vožnje.. meni je gušt sjest u kozvorta sa suludim spojlerom, škrgama i proširenjima i da se glasa ko životinja i da uvijek imaš borbu s njim ako hoćeš malo brže vozit.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BALEV Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Ako je dobar AT onda nema razmisljanja ako je sranje AT (a sve osim DSG i 8 gange ZF je sranje) onda mozda i bolje ručni Mislim da je za "običan" AT mjenjač grijeh trošiti slova u ovoj temi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 To ti pokušavam i objasniti - svi/većina mi/nas ima(mo) RAZLIČITE preferencije i stilove vožnje i koristimo aute u različite svrhe. Misliš da je isto sa 120km/h iz šeste lupit u treću kao na full kočenju dok se pripremaš na lijevi zavoj spustiti brzinu sa 200 na 90km/h i pritom prešaltati u treću na neravnom? Posebice ako su ti jako razmaknute papučice...nema što, gušt... Pričaš o jednoj cesti kao što je ZG-RI koju iole bolji turbak praktički odvozi u četvrtoj, a ja u trećoj i četvrtoj - kao o nekoj cesti gdje se guštaš prilikom šaltanja a onak...drame nigdje. Tu ti jedan DSG/DKG/PDK ni ne dolazi do izražaja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 (edited) Samo automatik... Jedini auto u kojem mi paše ručni je M3, ali pod uvijetom kad ga uopće nebi vozio po gradu jer jedan đir iz centra do doma po gužvi mi ubije volju za bilo kakvom daljnjom vožnjom. Činjenica je da tipke na volanu ne daju isti osjećaj ko manualac na nekoj zavojitoj cesti di se ganjaš ali meni osobno je to 5% vožnje auta, zbog svih obaveza sam ili grad ili autoput ili zanimljiva cesta ali s ženom i malim i hrpom stvari, a u slobodno vrijeme motor s kojim mi se niti jedan auto ionako ne može mjeriti. Edited October 1, 2014 by BM0021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iggy_R Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 meni je gušt sjest u kozvorta sa suludim spojlerom, škrgama i proširenjima i da se glasa ko životinja i da uvijek imaš borbu s njim ako hoćeš malo brže vozit.. Ajd bar jedan normalan komentar u topicu Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Mislim da je za "običan" AT mjenjač grijeh trošiti slova u ovoj temi. A isto kao i za losi ručni...sve je to bezveze Ovo što rene govori je istina iako ja sam vozio DSG po stazi (TTS - red bull ring) i htio sma ga iscupati van. Ima bojka snimljeno kako pizdim. Znači kada kocis jako kao na stazi ne spusta u nizu kada mu kazes jer se boji da ne odleti u blokadu, a nema očito G-senzor da osjeti da kocis sa 1G i kada saltas u visu točno na blokadi (a to mozes jer je to haldex dosadni i fakat imas vremena ciljati u okretaj) onda ti presalta dvije više. Jednu jer je došao u blokadu i jednu jer mu ti kažeš. Isto kada želis u dužim zavojima ići na moment i od 4k rpm ici full gasom prebaci ti u nižu i onda za sekundu opet u višu. No to je stvar audi mapiranja jer oni sa TTS nisu radili sportski auto već auto za bolje stojeću frizerku. R-tronic u R8 koji sam vozio na grobniku je ultimate shit i sva sreća da se više ne ugrađuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 e da i meni je bio super gušt kada sam imao onaj F30 8 gange automatic sjesti u njega i samo gustati kako on dobro salta i uvjek je u pravoj brzini. Imao sam osjecaj da auto ima 200ks, a ide isto ko moj realno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Ajd bar jedan normalan komentar u topicu To je ok ako imaš "luksuz" 2 auta. Jedan za na posao i guzvu, a drugi sa spojlerima i kihalicom i drž nedaj načinom vožnje po Slavonskoj itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NOkru Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 meni je DSG i takvi mjenjaci otkrice stoljeca Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Meni je u Xu 8 brzina i kad ga stavim u sport izuzetno sam zadovoljan, nema teorije da bi poželio ručni. Čak i tipke na volanu koristim ful rijetko jer ne vidim potrebu za tim. Ajde na autu koji je primarno za stazu ili vikend divljanje dobrim cestama ali realno koliko ljudi ima auto samo za to? A sad da se 29 dana mjesečno jebem s manualcem po gradu zbog 1 dana gušta... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BALEV Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 A isto kao i za losi ručni...sve je to bezveze :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigar_87 Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 meni je gušt sjest u kozvorta sa suludim spojlerom, škrgama i proširenjima i da se glasa ko životinja i da uvijek imaš borbu s njim ako hoćeš malo brže vozit.. Malo tko razumije te stvari Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toninho Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Dečki, ako se priča o entuzijastičnoj vožnji, onda valjda znate da se kuplung ne koristi samo za izmjenu brzina (i toe&heel, što u stvari nije međugas). Sve ima svoje pros&cons i prema namjeni, afinitetima biraš. Daily driver s dobrom dual clutch je super, ali drift/fun/track svakako s nekom od ručnih opcija u mome slučaju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 vozao sam svkakavih auta sa rucnim mjenjacem, vozao sam obicnih automatika (najbolji za grad - naj ugladjeniji) a vozio sam i dva jako brza auta, jedan sa DSG (stronic) drugi ZF 7speed aut getriba... DSG je nesto prebrzo, dok ZF radi nekako ko rucni mjenjac, ima laga kod saltanja i treba mu duze vremena. Obadva daju jeben medjugas i nikad te aute ne bi uzeo sa rucnim mjenjacem. meni se zgadio rucni mjenjac u guzvama, svaki dan razmisljam kako bi na VR-a ugradio DSG, jer se auto cuje ko S4 ali me satra mjenjac i saltanje : Link to comment Share on other sites More sharing options...
InSaNe Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 za svakodnevnu voznju svaki automatic je bogom dan, osim nadobudnim klincima i wannabe trkacima Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Svima nama je at mjenjac svemir dok se ne razleti i riknes 3k€ za popravak. A nakon toga prica izgleda ovako, jbo mater nebi ga nikada pa makr i zlatan bio. :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Jos malo pa ce u HR kao u americi najbolji alarm bit papučica kuplunga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vila Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 novi auti su općenito bulšit, pa tako i sve pizdarije koje imaju (deesgeovi, senozori za udaljenost, senzori za mengu i ostalo) i te stvari ubijaju gušt. meni je super kad se vozim u benveu koji troši 7 litara a ide 250kmh i ima ful opremu, ali ako idem na put i želim komfor i ekonomičnost. a ljudi očito imaju drugačije pojmove "gušta" vožnje.. meni je gušt sjest u kozvorta sa suludim spojlerom, škrgama i proširenjima i da se glasa ko životinja i da uvijek imaš borbu s njim ako hoćeš malo brže vozit.. amen doviđenja... Link to comment Share on other sites More sharing options...
13snc Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Ja jedino sto mogu komentirat, da svi koje poznajem, ama bas svi koji su presli na AT se nebi nikad vratili nazad na manualni... Vi ste se uhvatili jurcanja po magistralnim cestama, al ipak nas je vecina mislim 80% u gradu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iggy_R Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Ali to i je cijela poanta, da je za jurcanje po cestama okolo klasični mjenjač bolji, na stranu sad kompromisi svakodnevnog života Link to comment Share on other sites More sharing options...
BALEV Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Ja sam pisao o gustu u voznji po otvorenoj cesti jer sigurno ne gustam po slavonskoj u 16h popodne u utorak.. jebo vas grad kojeg ste se uhvatili.. Nitko nista ne cita nego vidi naslov teme i buba svoje.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now