Jump to content

Manualni vs automatski mjenjači

Recommended Posts

• Replies 287
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Izgleda da neki cisti gust voznje automobila mijesaju sa komforom, ugodnosti i prakticnosti ili pak skidanja desetinki na Grobniku.

Neznam mozda je do mene, al izgleda da nemam isto misljenje o gustanju u voznji kao neki tu.

Jel prakticnije i komfornije ic gradskom guzvom u kojoj su neki kako kazu 80% vremena, neki pisu i 95% sa dsg-om da im je glupo kupovat manualca za tih 5% gustanja u voznji?

Naravno, al iz kojeg bi onda razloga kupovao ko kretno civic type R od kojeg je rasprava krenula???

Onda kupis obicnu nakrcanu Civicicu sa nekim dieselom i chipnes ju za tih 5% kad ti se vozi(jel je eto i diesel ekonomicniji i manje trosi i jeftinije je gorivo)

Nemozes mi rec da kupujes hot hatcha jel je prakticniji nadrkani benzinac za voznju kojom se vozis 80-95% vremena, ako se tako vozis neces kupit takav auto.

Pa ko kupuje M3 a vozi se 5% vremena otvorenom cestom za gust, a ostalo vrijeme je u guzvama i na putu na posao, pa taj ce uzet onda 330d i bok.

Rasprava je krenula iz teme o civicu type R i problemu sto dolazi sa rucnim mjenjacem, a nije rasprava jel bolje imati dsg ili manualca u jedinom autu koji imas, a sa njim si 80-95% u gradskoj guzvi, ako je takva situacija onda onaj ko kupi type R bas i nema pojma kaj radi.

Jel za skidanje desetinki na Grobniki bolji dsg?

Vjerojatno i dok u takvoj voznji ima i puno gusta fokus ti je na samo jednoj stvari skidanju svake desetinke i gdje moses bit brzi, cijeli smisao uzivanja u voznji nije da si ti sad na npr. staroj rijeckoj 0.300s prije na Krku, nego da nizes zavoje, saltas brzine i sudjelujes u cijelom procesu upravljanja autom.

Kod dsg-a si samo usmjeren na cestu i klikas gore dolje, ne kazem da nije zabavno, ali nije kao na manualcu i vecinu stvari auto radi sam, tu dolazi tcode da vam da usporedbu.

Ko kupi hot hatch kao jedini auto ili M3 ili bilo koji auto tog tipa taj je i spreman zrtvovat se malo u guzvi sa manualcom, ko nije kupil je krivi auto.

A pred par godina se svi smijali glupim amerima i njihovim automaticima i kak neznaju vozit "stick"

pitao bih te ja da dnevno provedes ujutro sat vremena u koloni branik na braniku, pa tako popodne sat vremena branik na braniku, bi li vozio automatika ili rucni mjenjac. nije bez razloga u americi popularan automatik. Ja sada gledam da prodam jettu, ali vidi vraga nece je nitko jer je rucni mjenjac.... :lol:

opet cu napisati, tko nije vozio dobar auto sa dsgom nema pojma o cemu prica, i pruza jebeno puno gusta.

Pa bolji kompromis je onda top dizelaca ako cemo tako gledati, to je kao da u Dalmaciji kupis 4x4 terenca, vise trosi, skuplji za odrzavat, skuplji u startu..... i kad te pitaju zasto si uzeo neki 4x4 terenac, a ne obican auto ti kazes kompromis jebi ga, ako padne snjeg da sam siguran da necu nigdje zapeti.

Jos bi razumio da se ne radi o 5 ili 20% vremena nego o 50% a i za toliku kolicinu bi bio spreman istrpiti manualca ako vec toliko volim gustat.

No to je moje glediste, al kad radim kompromis onda mi je malo cudan odabir uzet takav auto.

Edited by KA2001MR

pitao bih te ja da dnevno provedes ujutro sat vremena u koloni branik na braniku, pa tako popodne sat vremena branik na braniku, bi li vozio automatika ili rucni mjenjac. nije bez razloga u americi popularan automatik. Ja sada gledam da prodam jettu, ali vidi vraga nece je nitko jer je rucni mjenjac.... :lol:

opet cu napisati, tko nije vozio dobar auto sa dsgom nema pojma o cemu prica, i pruza jebeno puno gusta.

Imam ja bolju soluciju, ne treba ti dsg mjenjac, preselis se u stan/kucu koja ti je 5 min do posla ili pocnes koristiti javni prijevoz i rijesiti ces se muka sa saltanjem brzina :D

Ti isto s kuplungom samo mijenjas brzine?

Jesi ikada popravljao understeer kuplungom?

Znas li sto se dogadja kada si u oversteeru i stisnes kuplung?

@ Insane

Sekvenca nije manual i ne koristi se u auto sportu?

Kakvo popravljanje understeera kuplungom?

Rekao ja da vam treba skola voznje i samo to potvrdjujete

Ti isto s kuplungom samo mijenjas brzine?

Jesi ikada popravljao understeer kuplungom?

Znas li sto se dogadja kada si u oversteeru i stisnes kuplung?

Kak se to radi?

Gledao odavno, slazem se sa svime sto je rekao...

Ovo skini i pogledaj, ovo je novo (od tuda je i slika koju sam stavio) :)

http://thepiratebay.se/torrent/11016046/Drive_Plus_-_Celebrating_Manuals__Camaro_Z28_vs_Porsche_GT3_-__C

Pa rekao je lik da NJEMU ne odgovara mjenjač ali da je izvrstan i ukratko - da PUNO lakše neki prosječni vozač izvuče max iz auta nego sa manualcem te da na svakog fanatika poput njega kojem ne odgovara PDK će doći nekoliko koji će baš radi mjenjača uzeti Šerpu.

Skidam. :cool:

Edited by Raptor6767

Kakvo popravljanje understeera kuplungom?

Rekao ja da vam treba skola voznje i samo to potvrdjujete

ček, ti čovjeku koji drifta/driftao je, nebitno, govoriš da mu treba škola vožnje? looooool :doh:

potvrđuješ što sam krenuo pisat, ali nisam postao dosad, a to je da ste vi neki tu samo manekeni i pričate nebuloze..

ček, ti čovjeku koji drifta/driftao je, nebitno, govoriš da mu treba škola vožnje? looooool :doh:

potvrđuješ što sam krenuo pisat, ali nisam postao dosad, a to je da ste vi neki tu samo manekeni i pričate nebuloze..

Da jer drift nema nikakve veze s pravilnom voznjom

A ti po obicaju donosis zakljucke bez pola informacije dakle nista novo

Pokazao ti je Tcode, sam si napisao.

Kad uletis brzo u zavoj, stisnes kuplung iiiii zacas si van zavoja...

:lol: :lol: :lol:

Sva sreća pa nije bila neka veća brzina, ali pomisao mi je bila - OK, briši Tomu sa popisa vozača s kojim sjedam u auto... :lol:

Nakon 5 godina u nasviranom gti-u s manualcem, bez iznimke bi uvijek uzeo isti takav ali dsg sa saltanjem na volanu kad bi doslo do neke brze voznje. Kad se ganjam po zavojima obje ruke su mi gore stalno. Jednostavno vise i brze iskoristim mogucnosti auta. Ali to sam samo ja i moja sposobnost ili nesposobnost brze voznje

Nakon 5 godina u nasviranom gti-u s manualcem, bez iznimke bi uvijek uzeo isti takav ali dsg sa saltanjem na volanu kad bi doslo do neke brze voznje. Kad se ganjam po zavojima obje ruke su mi gore stalno. Jednostavno vise i brze iskoristim mogucnosti auta. Ali to sam samo ja i moja sposobnost ili nesposobnost brze voznje

Tak i ja razmišljam. Ali očito naše vozačke sposobnosti nisu na razini pojedinaca iz topica. U "gušte" ne ulazim jer meni je veći gušt voziti brže sa manje muke/stresa i moći se koncentrirati na samu vožnju.

Ako pak želim nešto gdje imam non-stop drame, sjednem na V2 1000ccm sa skraćenim prijenosom i 190kg i idem jurit.

Pa rekao je lik da NJEMU ne odgovara mjenjač ali da je izvrstan i ukratko - da PUNO lakše neki prosječni vozač izvuče max iz auta nego sa manualcem te da na svakog fanatika poput njega kojem ne odgovara PDK će doći nekoliko koji će baš radi mjenjača uzeti Šerpu.

Skidam. :cool:

Pa napisao sam da se slazem sa time kaj je rekao (Duduse ne 100%, npr. GT3 i treba biti auto za fanatike, ogoljen, bez icega, tako da su trebali ponuditi rucni mjenjac i pdk kao doplatu... Sjeti se samo 996 GT3 RS, isli su toliko u ekstreme da je znacka bila naljepnica, sve da se ustedi tezina... Za sve ostale kupce tu je cijela ostala paleta Porsche modela) :)

Skini pa vidi :)

:thumbsup:

Uspoređujete gluposti.

Vozač koji se ne može koncentrirat na voznju ako mora šaltat bolje da jedino kolica po shoping centrima vozi...

I onako rijetko kad se dolazi u situaciju da se mora šaltat u pola zavoja na cesti...prednost DSGa je u gradu najveca, dodatna prednost je za one koji zele lijepo ubrzavat bez puno razmišljanja i to dsg odrađuje savršeno...meni osobno je jeben zvuk kod šaltanja s DSGom ali si ne bi želio dsg u autu,probao vozit,fora je,navikneš se brzo al kad sjetim kako su se neki najebali s njim radije ga ne bi imao

Tak i ja razmišljam. Ali očito naše vozačke sposobnosti nisu na razini pojedinaca iz topica. U "gušte" ne ulazim jer meni je veći gušt voziti brže sa manje muke/stresa i moći se koncentrirati na samu vožnju.

Ako pak želim nešto gdje imam non-stop drame, sjednem na V2 1000ccm sa skraćenim prijenosom i 190kg i idem jurit.

Ne drami sad i ne potenciraj nesto sto nigdje nitko nije napisao :) DSG/PDK je zakon, npr. 991 GT3, vrh, savrsenstvo, ali radje bi 997 GT3 4.0 RS ili Sharwerks preradu, samo zbog rucnog mjenjaca... Prica se o gustu voznje...

Ne drami sad i ne potenciraj nesto sto nigdje nitko nije napisao :) DSG/PDK je zakon, npr. 991 GT3, vrh, savrsenstvo, ali radje bi 997 GT3 4.0 RS ili Sharwerks preradu, samo zbog rucnog mjenjaca... Prica se o gustu voznje...

To je Rene. Cim nije nesto sto on misli da je ispravno odmah treba ismijavat ekipu koja misli drukcije. Kaj je najbolje nitko nije rekao da je manualni mjenjac BOLJI od DSG-a nego da je samo nekima veci GUST vozit manualca. Ali on kao i po obicaju to ne shvaca nego samo dalje ismijava tuđe misljenje koje je drukcije od njegovog. Ja sam si super s njim, ali tu je mutav do jaja! :D

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...