M.P. Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Molim savjet šta uzeti, auto je Punto mk1: Auto će u slučaju B8-ica biti spušten cca 6-7cm, isto tako i sa gewindama. Gewinde su cca 3500kn, al to je kompletno nov ovjes i podesiv po visini u MM . Dvije prednje B8-ice bi me došle cca 1800kn, opruge -6cm imam, iza bi ostavio trenutni setup ( - 4cm na serijali amortizerima ). Najbitnije mi je da auto bude fino vozljiv, al i udoban koliko Punto može bit molim neki konkretan savjet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 AP se nisu baš proslavile.. Ja sam imao na Leonu i škripale su prednje gewinde.. Neka tvornička greška valjda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.P. Posted May 25, 2015 Author Share Posted May 25, 2015 a kakav je auto bio preko rupa, preko ležećih, u zavojima itd kad je bio zavidan ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 na rupama je znalo lupit.. po zavojima ok.. ja bi volio da je bio malo tvrđi.. ja ih nebi opet kupio.. od tog svega što vidim, kw ili bilstein. Eibach pro street s isto mogu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BALEV Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Meni je do sada bio najbolji H&R sto se coilovera tića, a samo opruga Eibach definitivno. Imao sma probema i sa KW i sa Bilstein-om.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 ni H&R nisu loše.. samo ih kod nas baš i nema.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.P. Posted May 25, 2015 Author Share Posted May 25, 2015 (edited) preko cca 4000kn ne bi išao za gewinde, ipak je to punto, i to je previše - tako da kw i ostali od 1000 i nešto eura otpadaju ustvari me najviše zanima kako se B8 amortizer ponaša na jako niskim oprugama, jer vidim na stranici da je baš pravljen za to, a i nekako mi je najprimamljivija opcija ( najjeftinija ) Edited May 25, 2015 by M.P. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BALEV Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 (edited) Da neznam kako je sad situacija..zadnje sam H&R kupio u A3M-u koji valjda vise i ne postoji.. Kasnije sve kod Gabreka.. Edited May 25, 2015 by BALEV Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Ne vjerujem da ti je B8 baš za 6-7cm. Moja preporuka su ti gewinde ako se da štelat barem povrat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 preko cca 4000kn ne bi išao za gewinde, ipak je to punto, i to je previše - tako da kw i ostali od 1000 i nešto eura otpadaju ustvari me najviše zanima kako se B8 amortizer ponaša na jako niskim oprugama, jer vidim na stranici da je baš pravljen za to, a i nekako mi je najprimamljivija opcija ( najjeftinija ) B8 je za to i predvidjen, za nize opruge... Ja serijski na svom imam B6 (duzi stup amortizera) i Eibach opruge, dakle OEM sve i meni se super ponasa, jedino bi volio da je malo nize i tvrdje Sto bi se dalo rijesiti sa drugim nizim i tvrdjim oprugama... Ne vjerujem da ti je B8 baš za 6-7cm. Moja preporuka su ti gewinde ako se da štelat barem povrat. Najbolje da posalje upit u Bilstein... Mislim da bi trebalo ici do 6 cm (za B8)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Top00 Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Dali si gleda mozda imaju li Koniji u ponudi, oni imaju i stelanje tvrdoce, B8 nema Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tin Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Ja na w201 imao kombinaciju Koni stelajuci i h&r opruge.. Super za voziti, a unutar budjeta.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.P. Posted May 25, 2015 Author Share Posted May 25, 2015 Dali si gleda mozda imaju li Koniji u ponudi, oni imaju i stelanje tvrdoce, B8 nema Ja na w201 imao kombinaciju Koni stelajuci i h&r opruge.. Super za voziti, a unutar budjeta.. poslan upit gabreku Link to comment Share on other sites More sharing options...
goran86 Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Ja imam na bravu koni zute sa stelanjem tvrdoce i eibach oprugw,meni je ok,drzi jebeno al da je malo tvrdje je,nastelani su na najtvrdje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Prodao hrpu AP skoro svi zadovoljni osobno bi stavio Koni i Eibach Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.P. Posted May 26, 2015 Author Share Posted May 26, 2015 ex jel imaš ti konije žute, za punta jedinicu ? može cijena na pp ako možeš nabavit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Koni nešto jebe u zadnje vrijeme pa nemam u ponudi Link to comment Share on other sites More sharing options...
goran86 Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 MP ima ti onaj lik iz srbije na faceu super cijene,imaš racing oglasnik pa nađi tamo... Al ako i nađeš u dučanu,neće bit baš jeftini,grga je bio dao oko 4500kn za brava komplet,tak da ispod 500e za punta nebude sigurno Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.P. Posted May 26, 2015 Author Share Posted May 26, 2015 (edited) MP ima ti onaj lik iz srbije na faceu super cijene,imaš racing oglasnik pa nađi tamo... Al ako i nađeš u dučanu,neće bit baš jeftini,grga je bio dao oko 4500kn za brava komplet,tak da ispod 500e za punta nebude sigurno povirit ću :thumbsup: računam cca 1500-2000kn, ko i B8-ice, jer ionako mislim samo dva prednja uzet, pa s vremenom kompletirat sa zadnjima Edited May 26, 2015 by M.P. Link to comment Share on other sites More sharing options...
doggy Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 ni H&R nisu loše.. samo ih kod nas baš i nema.. Ima tu koliko mi je poznato http://www.racing-zone.hr https://www.facebook.com/racingzonezd?fref=ts Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.P. Posted May 26, 2015 Author Share Posted May 26, 2015 MP ima ti onaj lik iz srbije na faceu super cijene,imaš racing oglasnik pa nađi tamo... Al ako i nađeš u dučanu,neće bit baš jeftini,grga je bio dao oko 4500kn za brava komplet,tak da ispod 500e za punta nebude sigurno ima više tih grupa , koja točno, daj link Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.P. Posted July 2, 2015 Author Share Posted July 2, 2015 (edited) jel ima ko iskustva sa FK High Tec amortizerima ? ne tražim usporedbu sa bilstein ili koni, al dal vrijede ikakve pare Edited July 2, 2015 by M.P. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frane S6 Posted July 2, 2015 Share Posted July 2, 2015 Uzmi b8 nemoj se ni mislit. Ap je skovaca zato i kostaju toliko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.P. Posted July 2, 2015 Author Share Posted July 2, 2015 odusta sam od bilokakvih gewindi, meni se to ne sviđa kako se vozi, tj. preskupo mi je ono šta valja. definitivno sam najbliže b8-icama, čitam svugdje da su odlični Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now