Gabre Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 pa sport contact je ono vise sportska guma, a premium touring... barem mislim. prijatelj ima premium contact u toj dimenziji, i guma nema bocnu zastitu za felgu lol, izgleda ko balon na kotacu. :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srele_St Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 Ja bih premium contact 5. Super drzi na mokrom i na nekoj srednjoj klasi auta ce trajat. Racunaj da je sport contact 2 guma dizajnirana prije 10 god, nekazem da je losa ali bi dao prednost PC5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Drži Toyo i po snijegu :lol: Nije baš da bi u Gorski kotar s tim autom sad al po gradu ok, bilo je cm-dva kod mene po strmom prilazu, a po mokrom tipa onaj skliski zavoj kod zapadnog jutros bolje nego sa zimskima haha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Drži Toyo i po snijegu :lol: Nije baš da bi u Gorski kotar s tim autom sad al po gradu ok, bilo je cm-dva kod mene po strmom prilazu, a po mokrom tipa onaj skliski zavoj kod zapadnog jutros bolje nego sa zimskima haha bas sam se tebe sjetio jutros dok sam dolazio na snijegom zameteni Borčec, bi te vidio kak bi se popeo sa ljetnim gumama Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Ma ide s 4 pogona, više mi je bilo upitno kako stat :lol: Ali nije ovo malo snijega problem, da je palo ko u G.Kotru onda baš i nebi s tim autom niš pokušavao haha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubi Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 pa sport contact je ono vise sportska guma, a premium touring... barem mislim. prijatelj ima premium contact u toj dimenziji, i guma nema bocnu zastitu za felgu lol, izgleda ko balon na kotacu. :lol: dobro, to znam :lol: a glede ruba felge, imaš modele sa i bez ruba, tako da to nije bed Ja bih premium contact 5. Super drzi na mokrom i na nekoj srednjoj klasi auta ce trajat.Racunaj da je sport contact 2 guma dizajnirana prije 10 god, nekazem da je losa ali bi dao prednost PC5. pa to sam si i mislio, sc2 je predstavljena 2003, a pc5 2012. nekako mi se čini po dizajnu i dubini šare, koliko mogu skužiti sa slika, da bi pc5 mogla biti bolja po mokrom i aquaplaningu, a istovremeno da se u tih skoro 10 godina proradilo na smjesi toliko da se približi staroj sportskoj klasi po suhom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Nisam obracaonpaznju na starost modela, onda svakako pc5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan_T Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Ima li netko neki katalog sirine guma? Evo frend na istoj sirini guma na istoj sirini felge gume mu izgledaju ravno a moje izgledaju kao balon Radi se o dimenziji 235? On ima neke zimulje Nexen a ja GY i moje su kao balon naspram njegovih i njemu sa istim ET-om mozemo stavit distancu da ne struze, a meni bi strugalo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Za aute neznam ali kod motora nazivna širina npr 180 zna varirati, bilo je ekipe koja je to mjerila i pisala, ja nisam nikada pa ne tvrdim ali nije nemoguće jer neke gume jednostavno izgledaju šire pa moguće i da jesu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan_T Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Radi se o Sciroccu. Njegove 235 na istoj sirini i moje 235 na istoj sirini i ET-u... njemu mogu 15mm distancu stavit a sebi ne. Moja guma zgleda kao balon dok njegova ne... Na leonu 225 recimo Conti SC 5 mi je uza nego 225 Bridgestone Potenza RE 050A... Ali izmedju nexen i ove GY se bas vidi razlika... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Jeste izmjerili baš fizički širinu ta 2 kotača? Jer ovi na motorima su pisali da se stvarna širina razlikuje i to kod nekih u plus kod nekih u minus a nazivno ista širina gume. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 to ti od gume do gume mi smo tu na Audi S4 kad su skinuli mislim da su bile continentalke 255/35 i stavili Falken, morali dizati auto jer je uzasno strugao, falken je izgledao ko zracnica na biciklu u odnosu na conti. ista dimenzija sve isto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Za aute neznam ali kod motora nazivna širina npr 180 zna varirati, bilo je ekipe koja je to mjerila i pisala, ja nisam nikada pa ne tvrdim ali nije nemoguće jer neke gume jednostavno izgledaju šire pa moguće i da jesu... Ista stvar je i kod automobila... Neke su sire nego sto pise, neke su uze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Risbo Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Ja sam imao Falken i Firestone u 185/55-14 i Falken je bio 2cm širi.... nemreš vjerovati koja razlika... Inače dvoumim se između Rainsport 3 i Blueresponse za Fiestu mk5, 1000 kg i 80 ks.... Obe imaju slične specifikacije, tu dimenziju nisam nigdje našao u novijim testovima pa ako netko ima iskustva da čujem.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan_T Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Jeste izmjerili baš fizički širinu ta 2 kotača? Jer ovi na motorima su pisali da se stvarna širina razlikuje i to kod nekih u plus kod nekih u minus a nazivno ista širina gume. U pon mu stize auto sa lakiranja pa cu bas izmjeriti... najjvise me to muci jer felge koje gledam su 8.5 i ET 32 i biti ce tocno poravnano sa blatobranom i nece iza trebati nikakva distanca ali ako userem sa gumom ce strugati Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koky Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Bok ekipa, Zimu sam odvozio na Nokian A3 i super zadovljan sad je vrijeme naci nesto za ljeto. Kakva su vam iskustva u dimenziji 225/45 17, auto je Seat Leon, razmisljao sam o sljedecim gumama Bridgestone S001 - 791 kn Continental SC5 - 874 kn Goodyear F1 asymetric 3 - 745 kn Pirelli P Zero - 837 kn Sta bi vi odabrali ili mozda nesto sto uopce nisam gledao? BTW medju ovim gumama neke su index nosivosti 94 neke 91, njegove tvornicke su bile 94, al po tablici nosivosti bi i 91 bilo dosta, jel to ok ili da se drzim 94? Thnx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srele_St Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Meni kolega vozi na golf 7 u toj dimenziji Pirelli P Zero i zadovoljan je s njima. Ja bi razmotrio od Bridgestonea model T001 mislim da ti je on bolja opcija od potenze ako si vise za normalnu voznju. Koji je motor u leonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koky Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 1.4 tsi je motor, necu T001, tvornicke na njemu su bile ER300 i nisu bas bile nesto Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 Bok ekipa,Zimu sam odvozio na Nokian A3 i super zadovljan sad je vrijeme naci nesto za ljeto. Kakva su vam iskustva u dimenziji 225/45 17, auto je Seat Leon, razmisljao sam o sljedecim gumama Bridgestone S001 - 791 kn Continental SC5 - 874 kn Goodyear F1 asymetric 3 - 745 kn Pirelli P Zero - 837 kn Sta bi vi odabrali ili mozda nesto sto uopce nisam gledao? BTW medju ovim gumama neke su index nosivosti 94 neke 91, njegove tvornicke su bile 94, al po tablici nosivosti bi i 91 bilo dosta, jel to ok ili da se drzim 94? Thnx GY ili Pirelli... Conti je isto super, ali dosta brze se trosi od ove dvije gore-navedene... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarinRi Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 SuperSport mi je onda najbolja opcija za M3RS? Je to je najbolja cestovna trenutno dostupna guma imam ih na 308 GTI i kad je vani hladno je losa dok temp ode preko 10 ili ih malo zgrijes vrhunska cestovna zaboravi ove poluslick kombinacije za svaki dan. Probao ove sto Nid vozi i to je uzas nit je poluslick nit je cestovna pogotovo po kisi nemozes im dici temperaturu da pocnu drzati. Mozda po ljeti ali sve drugo nikako. Treba joj jako puno da se zagrije i drzi kako treba onda je dobra ali za svaki dan nije.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 Ja sam imao Falken i Firestone u 185/55-14 i Falken je bio 2cm širi.... nemreš vjerovati koja razlika... Inače dvoumim se između Rainsport 3 i Blueresponse za Fiestu mk5, 1000 kg i 80 ks.... Obe imaju slične specifikacije, tu dimenziju nisam nigdje našao u novijim testovima pa ako netko ima iskustva da čujem.... Imaš ADAC test u 185/60 r14 iz 2015. to je tu negdje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Risbo Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 jebote al sam smotan... nisam napisao koju dimenziju sad trebam...:doh: 195/50-R15 je sad u igri Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 Je to je najbolja cestovna trenutno dostupna guma imam ih na 308 GTI i kad je vani hladno je losa dok temp ode preko 10 ili ih malo zgrijes vrhunska cestovna zaboravi ove poluslick kombinacije za svaki dan.Probao ove sto Nid vozi i to je uzas nit je poluslick nit je cestovna pogotovo po kisi nemozes im dici temperaturu da pocnu drzati. Mozda po ljeti ali sve drugo nikako. Treba joj jako puno da se zagrije i drzi kako treba onda je dobra ali za svaki dan nije.... AD08R si probao? Na cemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 AD08R si probao? Na cemu? Ma on ima nešto protiv tebe.. Sad če još reći i da loše gume imaš.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarinRi Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 AD08R si probao? Na cemu? Zini da ti kazem :naughty: Na Pezoju naravno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now