Jump to content

Medugas?

Recommended Posts

• Replies 281
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Kak ne kuzis? Kad usporavas i SALTAS U NIZU i na recimo 4k stisnes kuplug, okretaji padaju prema leru znaci kad ces pustit kuplug, ako nisi davao gas, bit ce recimo na 2k... A u toj nizoj brzini bi morali bit na 5k (ne na 2) od kud ce dalje usporavanjem padat...

citam vec treci put i ne kuzim...

sorry :)

mislio je rec da kad pretisnes kuplung okretaji padnu na 1000 i nesto sitno u prosjeku, a auto ti juri , i kad pustas kvacilo, kvacilo pocme grebat po zamasnjaku i treba neko vrijeme dok se okretaji motora dignu. a kad lupis gas okretaji ti odu na isti broj kao kad pustis kvacilo. znaci nema cekanja da kvacilo zagrebe...

Isuse moj dragi Bože šta ste vi napravili od jedne najobičnije najjednostavnije stvarčice... kaos :lol:

prije 200 replyeva je objašnjeno čemu služi međugas i kako se radi... kakvi filozofi i Šumaheri... strašno... :rofl:

Ali fakat ne vjerujem. Daj nek netko ovo zakljuca jer ja za svaki od svojih zadnjih 20 postova se sam sebi kunem da mi je zadnji :lol:

Ja mislim da bi u MYHRAWEB grupi na fejsbuku trebalo napravit podgrupe za one koji voze s međugasom i one bez.... tak da se mi kuleri međugas drajveri možemo lakše prepoznat i češće družit na međugas mitinzima :D e to je to, ajmo napravit međugas miting :lol:

u nizu, u nizu, mislim da nitko nije pricao o saltanju sa medjugasom u visu, osim ovih sa kamionima bez sinkrona :)

Pa kak si to onda mislio :doh: Pa jesi si procitao sto sam ti napisao u vezi toga?

A bilo je i govora o medugasu kad ides u visu :) Mozda "medugas" tu nije najbolji pojam. Kod ubrzanja se gas (recimo) ionako ne pusta :P

Ja mislim da bi u MYHRAWEB grupi na fejsbuku trebalo napravit podgrupe za one koji voze s međugasom i one bez.... tak da se mi kuleri međugas drajveri možemo lakše prepoznat i češće družit na međugas mitinzima :D e to je to, ajmo napravit međugas miting :lol:

:rofl: međugas drajver u signature, i na status na fejsu :cheer:

Ali fakat ne vjerujem. Daj nek netko ovo zakljuca jer ja za svaki od svojih zadnjih 20 postova se sam sebi kunem da mi je zadnji :lol:

:lol: a lol... :thumbsup:

ni meni nije jasno kako neki ljudi to ne razume... i to jebene cinjenice.

imam osjecaj da pola ljudi zapravo ne kuzi opci princip rada pogonskog sklopa.

jedini car je lonewolf, bar je proba :notworthy::notworthy:

Kak ne kuzis? Kad usporavas i SALTAS U NIZU i na recimo 4k stisnes kuplug, okretaji padaju prema leru znaci kad ces pustit kuplug, ako nisi davao gas, bit ce recimo na 2k... A u toj nizoj brzini bi morali bit na 5k (ne na 2) od kud ce dalje usporavanjem padat...

ne vozim ja tako :P ne padaju okretaji nikad ispod 5k :)

Zamisli scenu, dolazimo mi "medugasasi" s jedne strane, a s druge "bezmedugas" ekipa. Mi fino dolazimo usporavamo svi ko jedan, sve puca iz auspuha, cuje se VRruuummmmVRRummmVRRummmm sve dok ne stanemo...

A nasuprot nas ekipa se sve nesto propinje aaAAAaaaAAAA, koci naglo (a bez kocnice) udaraju jedni u druge, itd... Oni koji u 5oj samo stave u ler i tako staju udaraju u ove ispred koji ubace u nizu i samo naglo puste kuplug, zivi kaos :rofl::rofl:

Edited by Outlaw

ok nema frke evo ovak nd4spd,situacija-vozis i odlucujes usporit prije jace krivine na nekoj magistrali,nebitno,i ovak-vozis npr 80 u 3.brzini,ajmo rec to je 4000rpm i trebas zakocit na 50,i odlucujes pustit gas,stisnut kuplung, i saltas u 2.brzinu npr na tih 50kmh,a okretaji su ti dok si kocio pali na ler,i kad otpustis kuplung da uhvate zupcanici 2.brzinu auto tj vrtnja motora ce skocit na barem 3000rpm il kolko je vec 50kmh u drugoj,znaci auto ce automatski cuknut i malo prikocit jer mu treba odredjeni ajmo rec napor da dodje do tih 3k rpma u drugoj.e sad sve to si mogao izbjec da si samo malo udario gas i digao okretaje na tih 3k rpm prije neg si otpustio kuplung da uhvate zupcanici 2.brzinu.neznam kak da jednostavnije objasnim hehe,sry. Edit-niste normalni haha,al ja se prikljucujem grupi lol

Edited by maticCRO

...ajd kad ces doć :cheer::cheer:

Ajd nabavi 2 ista auta, pa nek jedan salta sa međugasom a jedan bez, da vidimo koji je brzi.... :cheer:

evo ima djozi isti auto. on nek salta s medjugasom ja cu bez :cool: on ce bit brzi vidit ces...

edit: kad ga osposobi, ne sad :)

Edited by Drag_steer

ljubicicu i ja se prijavljujem da ti objasnimo,i drage volje cu sjest stobom u auto da mi pokazes kako to ti radis bez,nema frke.jos bolje,jel postoji netko na forumu jako slabo podnosi voznju,stavit cemo kameru u auto i profurat ga po citavom gradu po noci kad nema guzve,prva voznja pola sata bez medjugasa,al poluganjanje neko, znaci sa 80 saltas iz trece u 2. ,a poslje toga sa medjugasom jos brze ali sa uskladjivanjem rpm i to,pa da vidimo ciji sicevi ce ostat cisci nakon toga.da razrjesimo ovo napokon!hahaha

ljubicicu i ja se prijavljujem da ti objasnimo,i drage volje cu sjest stobom u auto da mi pokazes kako to ti radis bez,nema frke.jos bolje,jel postoji netko na forumu jako slabo podnosi voznju,stavit cemo kameru u auto i profurat ga po citavom gradu po noci kad nema guzve,prva voznja pola sata bez medjugasa,al poluganjanje neko, znaci sa 80 saltas iz trece u 2. ,a poslje toga sa medjugasom jos brze ali sa uskladjivanjem rpm i to,pa da vidimo ciji sicevi ce ostat cisci nakon toga.da razrjesimo ovo napokon!hahaha

ili stavite casu do pol punu negdje u auto, pa da vidimo cija ce se prolit :) tek toliko da se objasni ono "nema trzaja" bez medjugasa

evo ima djozi isti auto. on nek salta s medjugasom ja cu bez :cool: on ce bit brzi vidit ces...

edit: kad ga osposobi, ne sad :)

jebote, reka san ja da kad saltan sa medjugasom da mi auto ide ko da ima 300ks

kad saltam bez medjugasa ko da ima 150 :P

nekuzim ove sto se protive medjugasu? a ni ove sta ove sta se protive zarko zele uvjerit da je to dobra stvar... ma hebe van se ....

:thumbsup:

Ajd moze, al zasto bi na 80 salto iz 3 u 2?? :huh:,, to radim na 40 :blink:

haha jel ti to mene zezas..ma to sam tak napisao extremno da se bolje osjeti razlika,al vjeruj osjetit ce se i na 50kmh kak sam opisao nd4spdu par postova prije hehe Edit-jose,tu smo da si pomognemo majku mu staru,pa cak i kad neki nezele da im se pomogne,neeeema,nemoj da vidim po kvartu da mi netko cuka pred semaforom,skidam felge odma LoL

Edited by maticCRO

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...