Jump to content

Brembo kočnice

Hawkeye

Recommended Posts

kaj se mog tipa auta tice to je top,ovo je top za prezu kao kitovi identicni su,razlika je u dimenzijama i čeljustima...

a šta se tice izvlacnja iz postojuceg , moze on i postojece diskove potokarit zub i stavit od jugica pakne fleksom oblikovat da pasu:rofl:....uglavnom kao sto rekoh nek si napravi pleten lajtunge,stavi xp10/8 kombinaciju pakni i uzme brembo diskove.

13DM proslijedi svakako da se jos raspitam, a ND4SPD zivcirat ce me jer mi je to isto i auto za svaki dan ocu si nac kocnice da koce dobro i kad su hladne, moji diskovi imaju vec veliki zub ali nisam zadovoljan sa kocenjem ovaj performance friction mi se cini dobar

Onda DS2500... Ali s time si na stazi sa relativno teskom Imprezom na knap, moguce da ce se pregrijavati... Na cesti bi trebalo biti dovoljno... Mozes eventualno probati sa Pagid RS19, ali moguce da ce isto malo skripati... Ili odrijesis kesu i uzmes neki Endless (koji isto zna malo zaskripati) :)

Za PFC isto ovisi koju ces smjesu, ako ces neku tvrdju smjesu tipa 01 ili 07 isto bude skripalo... Imao sam ja i PFC, imao sam fast road smjesu iliti Performance Friction Carbon Metallic (mislim da je Z Compound naziv), nisu skripale, ali nisam bas bio zadovoljan...

carbotech xp10 naprijed, xp8 iza i brembo diskove,plus kad vec to mijenjas napravi si pletene lajtunge...takav slican wilwood BBK setup ja imam za miatu :) s time nemres fulat..

Rekao je da ne zeli da skripi...

Probaj Carbon Lorraine pločice... mene su fascinirale.... koče i na full hladno, a praktički ih nemoguće pregrijati...

Skripe sve osim RC5+... To je slicno kao DS2500...

pravi BBK nemozes usporedivati sa dynaliteom, isto tako ima dosta boljih opcija od wilwooda, ali to nije tema tu, nego izvuci max iz postojeceg

Tako je, serijski Brembo naprijed i natrag u kombinaciji sa dobrim plocicama, kocionom tekucinom i celicnim lajtunzima je sasvim dovoljan... Sasa moze potvrditi...

carbotech xp10 naprijed, xp8 iza i brembo diskove,plus kad vec to mijenjas napravi si pletene lajtunge...takav slican wilwood BBK setup ja imam za miatu :) s time nemres fulat..

zasto bis mjenjao brake bias sa 2 razlicita tipa plocica ?

a nece ga promjeniti ako samo npr naprijed stavi carbotech?

Hoce, zato bi za AWD/4WD/4X4 trebao uzeti istu smjesu naprijed i natrag...

Da citiram Ferodo Racing katalog:

As a general guide we recommend that you consider the following when making your material compound selection:

4WD cars = same compound front and rear

RWD cars = same compound front and rear

FWD cars = high friction level in the front axle, lower friction level on the rear axle

Naravno da hoce, to je bilo retoricko pitanje

Al mislim da je to nebitna stavka, jer ako cemo se toga hvatati, gotovo svaki auto na cesti ima promjenjen brake bias, i kao takav nije dobar.

Opet npr pri ganjanju nizbrdo (npr Sljeme) gravitacija uveliko prebacuje tezinu na prednji dio auta, i puno vise se griju prednje kocnice nego inace.

Ferodo je naveo samo kao natuknicu, no ne kao i pravilo.

Naravno da hoce, to je bilo retoricko pitanje

Al mislim da je to nebitna stavka, jer ako cemo se toga hvatati, gotovo svaki auto na cesti ima promjenjen brake bias, i kao takav nije dobar.

Opet npr pri ganjanju nizbrdo (npr Sljeme) gravitacija uveliko prebacuje tezinu na prednji dio auta, i puno vise se griju prednje kocnice nego inace.

Ferodo je naveo samo kao natuknicu, no ne kao i pravilo.

Brake bias je otprilike 80:20 kod vecine automobila... S time da vecina automobila koji imaju ABS imaju i EBD...

Ali ovo Ferodovo nije bas samo natuknica, nego neki standard, odnosno medijan, no slazem se da nije niti generalno pravilo kojeg se bas uvijek moras drzati...

ja sam mu dao savijet koji funkcionira jako dobro sto se mene tice i decki koji imaju takav setup i voze uredno trackdayeve,daily...uglavnom svak si slaze kak mu pase a sto se tice teorije i prakse,to su ponekad dva razlicita svijeta...dok ne izmjenis odredene komponte i ne isprobas sam kakva je usporedba na prijasni setup,tek onda si svijestan boljitka ili gubitka..tu je teorija samo smjerinca regulative koju je je proizvođac odredio..a to je u vecini slucajeva goli kurac nasprem tvog iskustva prakse.

ja sam mu dao savijet koji funkcionira jako dobro sto se mene tice i decki koji imaju takav setup i voze uredno trackdayeve,daily...uglavnom svak si slaze kak mu pase a sto se tice teorije i prakse,to su ponekad dva razlicita svijeta...dok ne izmjenis odredene komponte i ne isprobas sam kakva je usporedba na prijasni setup,tek onda si svijestan boljitka ili gubitka..tu je teorija samo smjerinca regulative koju je je proizvođac odredio..a to je u vecini slucajeva goli kurac nasprem tvog iskustva prakse.

Dao si mu savjet za Miatu... Sasa je imao STi, dakle isti auto, pa govori iz prve ruke sto funkcionira...

a nece ga promjeniti ako samo npr naprijed stavi carbotech?

Ti preporucas covjeku jacu smjesu za napred, slabiju za iza ? pa te pitam zbog cega. Bez nervoze i "retorike".

Kad se vec igras s kocnicama i ides na neke takve plocice, logicno je da mjenjas sve 4 i ides na neku bolju kocionu tekucinu i pletena crijeva.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...