Tomica93 Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Tomica kod koga si to radio? ne bi ti ga preporucio, posto ocito nema kvalitetan materijal, jr se deformira s porastom temperature, zato sad trazim drugoga Nikako sinter za svaki dan, jer ce ti pojesti zamasnjak i korpu i prestat ce drzat. Organska lamela(obicno kamijonski program ide) i kod dede na pojacanje korpe. kod koga ti preporucas da se napravi, imam od exedy-a korpu, i mislim da to sve drzi cisto uredu daj kontakt neki za samo prenitati lamelu opet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 fucken sinter nakon 9.000 km gradske vožnje... o podrhtavanju kod puštanja kvačila neču ni govorit samo normalna organska feroda sa jačom korpom i gas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Na mom bivšem Polu 1.9TDI 240mm lamela, utokaren zamašnjak 3 stote ako se dobro sjećam i nova obloga lamele neka najbrutalnija koja ima kod Darka u španskom i držalo 500Nm bez problema:cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Prije 3 desete. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomica93 Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Na mom bivšem Polu 1.9TDI 240mm lamela, utokaren zamašnjak 3 stote ako se dobro sjećam i nova obloga lamele neka najbrutalnija koja ima kod Darka u španskom i držalo 500Nm bez problema:cool: dali ti je treslo pri kretanju? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted January 22, 2016 Author Share Posted January 22, 2016 ne bi smjelo ako je organska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Prije 3 desete. Da 3 desete dali ti je treslo pri kretanju? Nije uopće treslo najnormalnije kretao bez gasa po gužvi i sl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomica93 Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Moja je organska i trese kad se zagrije @exfreerider - daj mi pliz kontakt od tog Darka u spanskom Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted February 24, 2016 Author Share Posted February 24, 2016 Svi Berlingi koriste BE mjenjac. Benz ili dizel. Taj je bio 2.gen Berlingo, ne znam koristi li hidraulicni kuplung. 1.gen koristi sajlu. gledam po service box-u (ali samo za Peugeot imam), za Partener za 1.4 i 1.6 benzince piše da ima i MA i BE mjenjače. kod nas koliko sam vidio baš i nema tih mjenjača, ima toga kod vas? nosači na te mjenjače onda odgovaraju ovi sa saxa ili treba raditi nosače? poluosovine? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted February 25, 2016 Author Share Posted February 25, 2016 prekjučer kuplung počeo sve više kliziti i naglo potpuno prestao hvatati. znači u brzini pustim kuplung, auto stoji na mjestu i ne gasi se. istu stvar probao i kad se auto skroz ohladio, ali tad se čuo neki zvuk kojeg ne znam kak bi opisao sekundu-dvije i onda dalje opet isto bez tog zvuka, ne kreće s mjesta jučer na šlepi došao doma, danas skinuo getribu sve mi izgleda ok osim lamele, kojoj fali malo nečega :lol: oko srca ovo je ta skinuta s auta ovako izgleda druga (ima možda 500km) istog proizvođača i sad kad tu skinutu i ovu "novu" stavim na spojničku i probam okretat (poluosovine držim koliko mogu), sve izgleda normalno. ako okrenem lamelu jače nego što držim poluosovinu, naravno okreće se poluosovina kako znati da li se srce raspalo pa se okreće unutar sebe tek kad treba kotače pod opterećenjem pokrenuti ili može biti u nečem drugom problem? ako se raspalo, što napraviti da se to na drugoj lameli ne ponovi? možete mi dat neke kontakte ovih ljudi koje ste preporučili za pojačavanje lamele i korpe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noci_jr Posted February 26, 2016 Share Posted February 26, 2016 To na 106? Imam ti zbilja jeftino sachs performance kuplung set za njega Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted February 26, 2016 Author Share Posted February 26, 2016 (edited) da. fi 200 je lamela daj cijenu na PM pa razmislim, i neke podatke na kolko je deklarirano da drži. tnx ako su ova 2 bojim se da je preslabo http://www.sachsperformance.com/Sachs-Performance-Clutch-Powerclutch/Citroen/Citroen-Saxo-S0-S1-02-96-04-04/1-6-VTS-87-kW-;-06/1996-09/2003:::2_908_2287_2290.html Edited February 26, 2016 by JosipZG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitja Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 1.6 16V koristi BE mjenjac. Ja sam ga dobio od vani. Skoro da nema Berlingo ili Partner na benz motor. Svi su dizel. Bio je neki serija 2 Berlingo 1.6 16V obiteljsko vozilio ali presporo, pa smo slozili na turbo i 200KM. Dok nismo slozili korpe na dupli feder stalno je proklizavalo. Kad stavis to u Saxo/106 treba slozit custom nosace mjenjaca i custom poluosovine. gledam po service box-u (ali samo za Peugeot imam), za Partener za 1.4 i 1.6 benzince piše da ima i MA i BE mjenjače. kod nas koliko sam vidio baš i nema tih mjenjača, ima toga kod vas? nosači na te mjenjače onda odgovaraju ovi sa saxa ili treba raditi nosače? poluosovine? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 1.6 16V koristi BE mjenjac. Ja sam ga dobio od vani. Skoro da nema Berlingo ili Partner na benz motor. Svi su dizel.Bio je neki serija 2 Berlingo 1.6 16V obiteljsko vozilio ali presporo, pa smo slozili na turbo i 200KM. Dok nismo slozili korpe na dupli feder stalno je proklizavalo. Kad stavis to u Saxo/106 treba slozit custom nosace mjenjaca i custom poluosovine. TU5JP4 motor? O kojoj cifri cca pricamo za konverziju tog motora na turbo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted February 27, 2016 Author Share Posted February 27, 2016 (edited) 1.6 16V koristi BE mjenjac. Ja sam ga dobio od vani. Skoro da nema Berlingo ili Partner na benz motor. Svi su dizel.Bio je neki serija 2 Berlingo 1.6 16V obiteljsko vozilio ali presporo, pa smo slozili na turbo i 200KM. Dok nismo slozili korpe na dupli feder stalno je proklizavalo. Kad stavis to u Saxo/106 treba slozit custom nosace mjenjaca i custom poluosovine. Da ovo ostalo znam i to za 1.6 16v (i xsara picasso npr..) tj.te informacije sam nasao vec. samo je problem naci taj mjenač i kod nas ga cijene malo previše (200-300e, prije 300 nego 200) Meni je obican kuplung (sachs) izdrzao oko 10000km na 200+ ks. Jucer sam odnio Dedi u sv.Nedjelju da pojača Vlado, ja cu uskoro prodavati svoju ispusnu granu za T25 za taj motor, baš ovu ako te bude zanimalo Edited February 27, 2016 by JosipZG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomislav K. Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 pitanje za znalce na opc-u mi je lamela več lagano pri kraju pa sam planirao staviti SRE Performance Clutch Kit i novi potisni ležaj a zamašnjak si napraviti i to naravno jednomaseni . kakvu lamelu da kupim pošto prelazim na jednomaseni zamašnjak ? sa oprugama ili bez opruga auto ce ici na 390 ks i oko 550 nm bitno mi je da auto normalno kreče , bez trzaja i zacukavanja ali i da drži taj moment i tu snagu nevozim 402 tako da nekrečem svaki dan sa 7000 kretaja ali volim krenut jako kad treba Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoranE46 Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Okani se tuniranja opela dok ti je vrijeme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomislav K. Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Umjesto da mi kažeš jel bude to dobro ti me jebes Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted March 1, 2016 Author Share Posted March 1, 2016 Stavi s federima lamelu Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Stavi s federima lamelu +1 i definitivno organsku, nikakvi sinteri i to za svaki dan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
the-rider Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 koliko trpe te sa oprugama za razliku od onih sa bez? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted March 17, 2016 Author Share Posted March 17, 2016 evo da napišem i ovdje da bude sve u topicu Deda je pojačao korpu i rekao da preporuča syntex pločice http://www.rep-clutch.com/hr/syntex-plocice-novo odlučio sam se ipak na to a ne na organsku jer ako nešto ne bi bilo dobro onda mogu njega okrivit, a ne da npr. to sve sklopim i skužim da ne valja pa mi on kaže "rekao sam ti da staviš syntex...". malo je kompliciranije skinut kuplung na ovom autu nego na drugim 106 pa nisam htio 2 puta skidati drugi razlog je to što auto (trenutno) više nije za svaki dan. uvjet je bio da federi na lameli ostanu i tako je i složio to sad izgleda ovako znači pojačao korpu cca 25%, stavio taj syntex (koji navodno ne oštećuje zamašnjak) na 5 pera i skinuo malo materijala sa zamašnjaka jer su te syntex pločice bile malo deblje od običnog materijala na mojoj lameli pa da ne bi došlo do toga da ne odvaja montirao sam i malo ga maltretirao sinoć i čini se da je sve u redu dosta dugo je trajalo da to složi (oko 2 i pol tjedna a bilo je dogovoreno da će biti u 5-6 dana). na kraju je ispao full korektan pa s moje strane preporuka posebno ako vam nije hitno. problem je u tome što dosta ovisi o nekom svom tokaru i tu dolazi do čekanja. dobra stvar je to što mi je rekao da ovih dana kupuje tokarski stroj pa će se sve dosta ubrzati Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiatuno Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 kod mene je bila doma radjena korpa i sinter lamela nikad problema evo ovo je nakon 5g voznje se desilo previse snage za lamelu i vec je tu malo i zamor materiala dao svoje bregasta 324 pa u gradskoj voznji je bilo dosta lizanja kvacila ali nikad nista lamela ima preko 100tkm nit mi je pojelo zamasnjak ni nista Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted July 3, 2016 Author Share Posted July 3, 2016 Veselje nije dugo trajalo Sent from my iPhone 7s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Logic Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 Sta se dogodilo tocno? Ti si dao dedi 2 korpe da napravi jednu jacu il? Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now