Jump to content

pojačavanje kuplunga

Recommended Posts

Tomica kod koga si to radio?

ne bi ti ga preporucio, posto ocito nema kvalitetan materijal, jr se deformira s porastom temperature, zato sad trazim drugoga

Nikako sinter za svaki dan, jer ce ti pojesti zamasnjak i korpu i prestat ce drzat.

Organska lamela(obicno kamijonski program ide) i kod dede na pojacanje korpe.

kod koga ti preporucas da se napravi, imam od exedy-a korpu, i mislim da to sve drzi cisto uredu

daj kontakt neki za samo prenitati lamelu opet

• Replies 81
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Svi Berlingi koriste BE mjenjac. Benz ili dizel. Taj je bio 2.gen Berlingo, ne znam koristi li hidraulicni kuplung. 1.gen koristi sajlu.

gledam po service box-u (ali samo za Peugeot imam), za Partener za 1.4 i 1.6 benzince piše da ima i MA i BE mjenjače.

kod nas koliko sam vidio baš i nema tih mjenjača, ima toga kod vas? nosači na te mjenjače onda odgovaraju ovi sa saxa ili treba raditi nosače? poluosovine?

prekjučer kuplung počeo sve više kliziti i naglo potpuno prestao hvatati. znači u brzini pustim kuplung, auto stoji na mjestu i ne gasi se. istu stvar probao i kad se auto skroz ohladio, ali tad se čuo neki zvuk kojeg ne znam kak bi opisao sekundu-dvije i onda dalje opet isto bez tog zvuka, ne kreće s mjesta

jučer na šlepi došao doma, danas skinuo getribu

sve mi izgleda ok osim lamele, kojoj fali malo nečega :lol: oko srca

ovo je ta skinuta s auta

d80987ae660d685c2acd245067107f96.jpg

ovako izgleda druga (ima možda 500km) istog proizvođača

1330cc688b0e84d25e2528ecfd36d4a7.jpg

i sad kad tu skinutu i ovu "novu" stavim na spojničku i probam okretat (poluosovine držim koliko mogu), sve izgleda normalno. ako okrenem lamelu jače nego što držim poluosovinu, naravno okreće se poluosovina

kako znati da li se srce raspalo pa se okreće unutar sebe tek kad treba kotače pod opterećenjem pokrenuti ili može biti u nečem drugom problem?

ako se raspalo, što napraviti da se to na drugoj lameli ne ponovi?

možete mi dat neke kontakte ovih ljudi koje ste preporučili za pojačavanje lamele i korpe?

da. fi 200 je lamela

daj cijenu na PM pa razmislim, i neke podatke na kolko je deklarirano da drži. tnx

ako su ova 2 bojim se da je preslabo

http://www.sachsperformance.com/Sachs-Performance-Clutch-Powerclutch/Citroen/Citroen-Saxo-S0-S1-02-96-04-04/1-6-VTS-87-kW-;-06/1996-09/2003:::2_908_2287_2290.html

Edited by JosipZG

1.6 16V koristi BE mjenjac. Ja sam ga dobio od vani. Skoro da nema Berlingo ili Partner na benz motor. Svi su dizel.

Bio je neki serija 2 Berlingo 1.6 16V obiteljsko vozilio ali presporo, pa smo slozili na turbo i 200KM. Dok nismo slozili korpe na dupli feder stalno je proklizavalo.

Kad stavis to u Saxo/106 treba slozit custom nosace mjenjaca i custom poluosovine.

gledam po service box-u (ali samo za Peugeot imam), za Partener za 1.4 i 1.6 benzince piše da ima i MA i BE mjenjače.

kod nas koliko sam vidio baš i nema tih mjenjača, ima toga kod vas? nosači na te mjenjače onda odgovaraju ovi sa saxa ili treba raditi nosače? poluosovine?

1.6 16V koristi BE mjenjac. Ja sam ga dobio od vani. Skoro da nema Berlingo ili Partner na benz motor. Svi su dizel.

Bio je neki serija 2 Berlingo 1.6 16V obiteljsko vozilio ali presporo, pa smo slozili na turbo i 200KM. Dok nismo slozili korpe na dupli feder stalno je proklizavalo.

Kad stavis to u Saxo/106 treba slozit custom nosace mjenjaca i custom poluosovine.

TU5JP4 motor? O kojoj cifri cca pricamo za konverziju tog motora na turbo? :)

Da ovo ostalo znam i to za 1.6 16v (i xsara picasso npr..) tj.te informacije sam nasao vec. samo je problem naci taj mjenač i kod nas ga cijene malo previše (200-300e, prije 300 nego 200)

Meni je obican kuplung (sachs) izdrzao oko 10000km na 200+ ks. Jucer sam odnio Dedi u sv.Nedjelju da pojača

Vlado, ja cu uskoro prodavati svoju ispusnu granu za T25 za taj motor, baš ovu ako te bude zanimalo

35a43b9452a2d6d73eba5f7272a27e13.jpg

Edited by JosipZG

pitanje za znalce

na opc-u mi je lamela več lagano pri kraju pa sam planirao staviti SRE Performance Clutch Kit i novi potisni ležaj a zamašnjak si napraviti i to naravno jednomaseni .

kakvu lamelu da kupim pošto prelazim na jednomaseni zamašnjak ? sa oprugama ili bez opruga

auto ce ici na 390 ks i oko 550 nm

bitno mi je da auto normalno kreče , bez trzaja i zacukavanja ali i da drži taj moment i tu snagu

nevozim 402 tako da nekrečem svaki dan sa 7000 kretaja ali volim krenut jako kad treba

• 3 weeks later...

evo da napišem i ovdje da bude sve u topicu

Deda je pojačao korpu i rekao da preporuča syntex pločice http://www.rep-clutch.com/hr/syntex-plocice-novo

odlučio sam se ipak na to a ne na organsku jer ako nešto ne bi bilo dobro onda mogu njega okrivit, a ne da npr. to sve sklopim i skužim da ne valja pa mi on kaže "rekao sam ti da staviš syntex...". malo je kompliciranije skinut kuplung na ovom autu nego na drugim 106 pa nisam htio 2 puta skidati

drugi razlog je to što auto (trenutno) više nije za svaki dan. uvjet je bio da federi na lameli ostanu i tako je i složio

to sad izgleda ovako

3a9e8c4735737d169db422e4ed9528c0.jpg

znači pojačao korpu cca 25%, stavio taj syntex (koji navodno ne oštećuje zamašnjak) na 5 pera i skinuo malo materijala sa zamašnjaka jer su te syntex pločice bile malo deblje od običnog materijala na mojoj lameli pa da ne bi došlo do toga da ne odvaja

montirao sam i malo ga maltretirao sinoć i čini se da je sve u redu

dosta dugo je trajalo da to složi (oko 2 i pol tjedna a bilo je dogovoreno da će biti u 5-6 dana).

na kraju je ispao full korektan pa s moje strane preporuka posebno ako vam nije hitno. problem je u tome što dosta ovisi o nekom svom tokaru i tu dolazi do čekanja. dobra stvar je to što mi je rekao da ovih dana kupuje tokarski stroj pa će se sve dosta ubrzati

156520_1484040096708_2066949_n.jpg?oh=d903b56db21b41cee8d3be982637ea5a&oe=5757B5B4

kod mene je bila doma radjena korpa i sinter lamela

nikad problema evo ovo je nakon 5g voznje se desilo previse snage za lamelu i vec je tu malo i zamor materiala dao svoje

bregasta 324 pa u gradskoj voznji je bilo dosta lizanja kvacila ali nikad nista lamela ima preko 100tkm

nit mi je pojelo zamasnjak ni nista

• 3 months later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...