tommy Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Radi se o Golfu 7. Posto nemam bas iskustva sa tim mjenjacima, a ni klasicnim automaticima, ne znam da li je ok da mjenjac bude u D polozaju dok ga Auto-hold drzi, npr. na semaforu. Pretpostavljam da ta funkcija ne radi sa rucnom kocnicom nego preko abs-a, pa bi po toj logici bilo kao da stojim, mjenjac je u Drive-u i sam drzim kocnicu. Jel bolje radi dugotrajnosti mjenjaca stavljati ga svaki put u neutralno ili je isto ok da ostane u D sa auto-holdom/kocnicom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.m. Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 D i bok, kojrg smisla to ima ako svaki put moraš staviti auto u neutral....staneš na semoaforu koji je u brijeg, stisneš bremzu, zeleno, LC na 4000 i gas...:cice: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommy Posted March 26, 2016 Author Share Posted March 26, 2016 Sve stoji osim ovog zadnjeg dijela jer ipak stara vozi auto ) Al zanima me s neke mehanicke strane, jel to ok na dugorocnoj bazi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Zasto onda auto "se smiri" kao da se spuste okretaji a u biti su isti, kad se auto izbaci u N? Na par automatika sto sam vozio je tako Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Zasto onda auto "se smiri" kao da se spuste okretaji a u biti su isti, kad se auto izbaci u N? Na par automatika sto sam vozio je tako Automatik da, na DSG ne. Ako je auto sitno "nemiran" dok je sa DSG-om u D i na kocnici onda nesto nije u redu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Moj se bas osjetno "opusti" kad stavim u N. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoka RS Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 dugoročnije je da se svaki puta stavis u N...jer kad je u D i držiš kočnicu lamele taru jedna o drugu..i to nije bas dobro...jer stojis na mjestu a ne krećeš. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Ma boli te kiki, pa nes ga dozivotno voziti. Ja nikad ne stavljam u N i auto hold je ukljucen uvijek, ako je proizvodac to ugradio i predvidio ne pada mi na pamet da ne koristim iz nekog obzira prema autu haha Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmajna Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Diram mjenjac sam kad se parkiram ili idem u rikverc. Kakav N na semaforu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uros Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Nikakav N na semaforu.....onda sam mogao i saltunga kupiti... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfreak Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Stari ima Mercedes Vaneo 1.9 benzinca sa automatikom, kad god je u D sam krece, kad je hladan je dosta zivahniji normalno...cak se dosta osjeti ispod dupeta da mjenjac napinje kad se stoji na semaforu recimo...jel to normalno za njega ili ne? Jer mogu usporedit sa E 320 CDI 4maticom sa 5 brzina automatikom, di ako je u D i bez gasa ne desava se nista, jedino kad se tek upali kad je hladan Link to comment Share on other sites More sharing options...
2fast Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Nemaš brige s time. Samo u D i to je to. Dok stojiš na semaforu, aktivan je auto hold i gori zelena lampica ručne kočnice, to je isto kao da stojiš na semaforu, bez auto hold aktivnog i držiš kočnicu. Drugo bi bilo da se auto napinje da hoće krenuti, ali tebi je auto apsolutno miran u ovoj kombinaciji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Jer mogu usporedit sa E 320 CDI 4maticom sa 5 brzina automatikom, di ako je u D i bez gasa ne desava se nista, jedino kad se tek upali kad je hladan U D bez ikakvog autoholda i ne krece ako ne drzis kocnicu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfreak Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 U D bez ikakvog autoholda i ne krece ako ne drzis kocnicu? da, ne krece...kazem, jedino kad je hladan onda ga povlaci bez dodavanja gasa dok se malo ne ugrije Vaneo krece kad god...zato me bas zanima dal je kod njega neki posebna vrsta ili to ne bi trebalo bit tako... to su jedina dva automatika koja sam vozio / vozim malo cesce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 moj krece kad otpustim kocnicu definitivno, i to bas krene, pogotovo u rikverc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Svaki automatik koji sam do sad vozio "curi" ako je u D i ne drzis kocnicu. Bas me zanima dal netko zna jel postoji takav da stoji iako je u D? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfreak Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 moze bit da jedino nesvjesno drzim kocnicu na semaforu ko sta radim s Cliom :lol: probao sam par puta, na uzbrdici i na ravnici, i nije mrdao...na nizbrdici ga ne drzi naravno, treba drzat kocnicu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fredy Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Meni je jednostavnije stavit ga u n nego u d i po kocnici. Ovisi jasno koliko ce trajati crveno. Auto hold radi bez greske na dsg Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Moj se bas osjetno "opusti" kad stavim u N. I to je sasvim normalno kod obicnog automatika. Evo danas je kod mene Touran DSG cijeli dan i kad stavim u N nema nikakvih trzanja niti "rasterecenja". Kod obicnog automatika na A6 karavanu je naravno bilo. Kod DSG-a i novijih automatika apsolutno nema potrebe stavljati u N na semaforima. Bas kak Uros kaze, onda ste mogli i manualca kupit. Kod starijih automatika je tarenje lamela u getribi bilo izrazenije i preporucljivo je bilo stavljati u N na semaforima i na njima se bas dosta osjeti to rasterecenje. Znaci na novijim autima nema nikakve potrebe za time. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maleni_vr6 Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Ukoliko se osjeti to rasterećenje iz D u N kod dsg-a može li bit riječ da je zamašnjak pri kraju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 I to je sasvim normalno kod obicnog automatika. Evo danas je kod mene Touran DSG cijeli dan i kad stavim u N nema nikakvih trzanja niti "rasterecenja". Kod obicnog automatika na A6 karavanu je naravno bilo. Kod DSG-a i novijih automatika apsolutno nema potrebe stavljati u N na semaforima. Bas kak Uros kaze, onda ste mogli i manualca kupit. Kod starijih automatika je tarenje lamela u getribi bilo izrazenije i preporucljivo je bilo stavljati u N na semaforima i na njima se bas dosta osjeti to rasterecenje. Znaci na novijim autima nema nikakve potrebe za time. sve je to jasno, no sam princip rada dsg-a je potpuno drugaciji od automatika. klasicni automatik se "ugodnije" vozi od dsg-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 (edited) sve je to jasno, no sam princip rada dsg-a je potpuno drugaciji od automatika. klasicni automatik se "ugodnije" vozi od dsg-a Ne znam po cemu to? DSG saltanje apsolutno ne osjetis. Ne znam kako mozes rec da je "ugodnije" voziti obicni automatik? Saltanja su doslovno savrsena na DSG-u. Da ne spominjem kako obicnom automatiku treba vremena da odreagira ono sto ti ustvari hoces. Po meni bas onaj koji hoce ugodnu voznju treba uzeti DSG. Edited March 26, 2016 by _DEX_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Pa npr kod mene dok je auto hladan cijelo vrijeme osjetim kako je u D napet. Onda ga roknem u N i auto je potpuno miran. Tek kad se zagrije onda i kad je u D miruje. Rekao sam to u servisu i rekli su da je sve ok. E sada ..tko će znati Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Ne znam, kod mene na dizelu ne osjecam nikakvu napetost na DSG-u ni na hladno. Mozda se kod mene to malo "pohabalo" jer ima 200.000 km Sve u svemu, voznja je fakat ugodna, saltanja se ne osjecaju i to je fakat ugodno. Jedino na autoputu ne volim kad recimo na 140 malo jace stisnem sto salta nize i bezveze ga vrti, ali ga bacim u manual mode i poklopim bez saltanja nize. Sa 170 ks sasvim fino ubrzava i po meni nema potrebe za saltanjem nize. To mi je jasno u Sport modu makar eto, nisam Sport mode uopce koristio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SvenDaMan Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 a zakaj onda kad stavim na Superbu DSG trenutnu potrošnju na semaforu u D piše da troši 0.7 lit / h a u N položaju troši 0.6 lit / h? I slažem se s Gabreom, stari automatik je mekaniji od DSG radi torque convertera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now