ND4SPD Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 (edited) Dakle, dva frenda imaju identicne Passate, na jednom auto pocne vuci kako i pise u podatcima, dakle na 1750 o/min ima 320 Nm... Drugi pocne vuci od negdje 2100 o/min... Boost leak, turbo ili nesto trece? Na dijagnostici ne pokazuje nista... Edited April 20, 2016 by ND4SPD Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek1 Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 Maf? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted April 21, 2016 Author Share Posted April 21, 2016 Maf? Za njega bi vjerojatno pokazalo na dijagnostici... Ima jos netko neku ideju? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 boost leak se lako ispita Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Nesto slicno je i meni na tiguanu, ide danas u servis. Još bi i mislio da sam lud kak ga nisam vozio dosta dugo al upalio je i gresku, zablinka onaj grijac il sta je vec. Vidim da ide slabije na niskim, poslje se razvrti normalno ali nije to tak bilo prije, valjda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miataoldschool Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 skinut/pocistit EGR? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renda Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Za njega bi vjerojatno pokazalo na dijagnostici... Ima jos netko neku ideju? Ne mora pokazat na dijagnostici. Samo ima kriva očitanja i zato auto neide u određenim okretajima (meni je tako bilo na Ibizi). Treba gledat parametre u vožnji i onda se mogu vidjet odstupanja, ali grešku ne baca... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted April 21, 2016 Author Share Posted April 21, 2016 (edited) OK, dakle prvo provjeriti boost leak, pa maf, pa egr, ako nije to, onda dalje Nesto slicno je i meni na tiguanu, ide danas u servis. Još bi i mislio da sam lud kak ga nisam vozio dosta dugo al upalio je i gresku, zablinka onaj grijac il sta je vec. Vidim da ide slabije na niskim, poslje se razvrti normalno ali nije to tak bilo prije, valjda Javi kaj je Edited April 21, 2016 by ND4SPD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gringo Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Ne mora pokazat na dijagnostici. Samo ima kriva očitanja i zato auto neide u određenim okretajima (meni je tako bilo na Ibizi). Treba gledat parametre u vožnji i onda se mogu vidjet odstupanja, ali grešku ne baca... baš sam htio isto napisat. Kad je onečišćen kasnije prepozna potrebnu količinu zraka i kasnije dobiva snagu. Malo brake cleanera ili carb cleanera i rješeno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted April 21, 2016 Author Share Posted April 21, 2016 baš sam htio isto napisat. Kad je onečišćen kasnije prepozna potrebnu količinu zraka i kasnije dobiva snagu. Malo brake cleanera ili carb cleanera i rješeno. To znam, a ako to ne popravi situaciju onda novi maf... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drag_steer Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 spojit na dijagnostiku i ic vozit, geldat actual/requested boost. ako se sumnja na leak.. ima jos x nacina za vidjet, jako lagano je te sitne stvari skuzit preko dijagnostike Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Ako nije do MAF-a, varijabila turbine bi mogla štekat, ako ju ima. Za MAF, najednostavniji test da ga zamijeni sa frendovog auta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted April 21, 2016 Author Share Posted April 21, 2016 spojit na dijagnostiku i ic vozit, geldat actual/requested boost. ako se sumnja na leak.. ima jos x nacina za vidjet, jako lagano je te sitne stvari skuzit preko dijagnostike Nekako sumnjam da ce to raditi ovi u ovlastenom, a ja nazalost nemam VAG-COM... Ako nije do MAF-a, varijabila turbine bi mogla štekat, ako ju ima. Za MAF, najednostavniji test da ga zamijeni sa frendovog auta. Da, ima VGT... Vidis ova ideja sa zamjenom MAF-a nije losa Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 (edited) OK, dakle prvo provjeriti boost leak, pa maf, pa egr, ako nije to, onda dalje Javi kaj je Ostavio u Dojkiću, javim Isti drek, na 2500rpm povuče, prije toga fali snage. Mislim da ima varijabilni turbo, kak bi se manifestiralo da je prdnuo? Dobio rapidni spejsbeg :lol: kao TenderTo X5 odličan, uklapa se po boji :lol: Edited April 21, 2016 by BM0021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted April 21, 2016 Author Share Posted April 21, 2016 Ostavio u Dojkiću, javim Isti drek, na 2500rpm povuče, prije toga fali snage. Mislim da ima varijabilni turbo, kak bi se manifestiralo da je prdnuo? Dobio rapidni spejsbeg :lol: kao TenderTo X5 odličan, uklapa se po boji :lol: Najcesca greska je da skroz ostanes bez snage, obicno se VGT krilca zapeku uslijed sumpora, garezi i ostale prljavstine, pa se vise ne otvaraju kako treba... Ja sam znao u voznji ugasiti, pa upaliti auto i tako izbjegavao da stanem sa strane, jer je to jedini nacin da opet prorade Kimi 1.8T se bavi ciscenjem toga... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Ako ti je varijabila na turbini ostala u otvorenom položaju, upravo tako kako ti se i ponaša. Dolje je mrtav dok ne dođe u neke okretaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted April 21, 2016 Author Share Posted April 21, 2016 Ako ti je varijabila na turbini ostala u otvorenom položaju, upravo tako kako ti se i ponaša. Dolje je mrtav dok ne dođe u neke okretaje. Moja je normalno radila, samo u jednom trenu na ubrzanju, recimo na 3000 ili 4000 okretaja ostanes bez snage, kao da ga baci u safe mod... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Tebi je cvikala u zatvorenom položaju, pa je "gušila" gore. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Nije bacio u safet mod nijednom, moguce da je zblokalo na otvoreno, tak se i cuje nekak glasnije sto prije nije bilo... Bas cu vidjeti kaj kazu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted April 21, 2016 Author Share Posted April 21, 2016 Tebi je cvikala u zatvorenom položaju, pa je "gušila" gore. Da :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Treba otici do nekoga tko zna napraviti logove i procitati. Odma ce se vidjeti sto se dogada. Ali ti motori skoro svi imaju boost leak. Obicno cure na gumicama na spojevima, pa na egr-u .... btw niti jedan od tih autiju nema deklarirani moment tako nisko. Cak u mapi je stavljen limiter koji dopusta taj maks moment kasnije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Stigla dijagnoza: Problem 1: vakum doza turbine otišla i zato auto ne vuče Problem 2: kaže AGR ventil, jel to EGR? Zabilježio grešku i prepun gareži, masti i svega - jel se to može izbaciti iz auta skupa s dpf i svim sranjima i deaktivirati softverski? Naravno da hoće uvaliti novi za 9k kn Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Stigla dijagnoza: Problem 1: vakum doza turbine otišla i zato auto ne vuče Problem 2: kaže AGR ventil, jel to EGR? Zabilježio grešku i prepun gareži, masti i svega - jel se to može izbaciti iz auta skupa s dpf i svim sranjima i deaktivirati softverski? Naravno da hoće uvaliti novi za 9k kn Da, moze se sve to eliminirati. Za detalje se cujemo na pm. I moze odma chip da bolje ide . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted April 21, 2016 Author Share Posted April 21, 2016 1. vakuum doza = wastegate, ima ih par na njuskalu, cijena varira od 350 do 1100 kn... 2. AGR = EGR, moze se ili ocistiti ili zastopati, metalnom plocicom, softverski ili oboje... Za sto traze 9k kn? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Za novi EGR haha, jedno i drugo oko 11, da nisam dao 10 za kardan prije mj dana još ajde hahaha Vakum dozu već rekao da stave novu, to mi se neda zaje. Ali egr ide proč, i dpf, i chip odma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now