Tomislav K. Posted May 23, 2016 Author Share Posted May 23, 2016 Sad služio da mi jedan od zglobova puca sa punom motanju i malo naglijem kretanju Prvo cu to riješit pa onda ici dalje Istu stvar sam imao i sa 19" felgama u gumam Krene trest na 130 i na 150 prestane I kad trese čim pustim gas on prestane i čim stisnem on krene trest Link to comment Share on other sites More sharing options...
francuz Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 puf mrzim takve kvarove... jel imaš možda zimske gume s felgama, pa da probaš s njima? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 kao da slusam sebe, meni moj trese izmedju 120-140, sve sam probao, osim ic stavljati nove poluosovine sve. A sve izgleda na oko i dodir ko novo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
francuz Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Jos gledam u Zubakovom katalogu šta reklamiraju te poluosovine, nisam to u životu mijenjao.. a kad ono, vidi vraga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Ja sam na 3 automobila iz VAG koncerna mijenjao poluosovine. Istina na 200.000+ km. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 Jos gledam u Zubakovom katalogu šta reklamiraju te poluosovine, nisam to u životu mijenjao.. a kad ono, vidi vraga. Baš to, meni na Polu 500Nm milion startova, Grobnik i ostala svakodnevna divljanja i nikad ništa a 300tkm okrenule Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 Jos gledam u Zubakovom katalogu šta reklamiraju te poluosovine, nisam to u životu mijenjao.. a kad ono, vidi vraga. duplira Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 Sad služio da mi jedan od zglobova puca sa punom motanju i malo naglijem kretanju Prvo cu to riješit pa onda ici dalje Istu stvar sam imao i sa 19" felgama u gumam Krene trest na 130 i na 150 prestane I kad trese čim pustim gas on prestane i čim stisnem on krene trest Prvo podmazi sve zglobove pa probaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
BMW_Motorsport Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 Prvo podmazi sve zglobove pa probaj ovo je meni na bmwu na kardanu upalilo vise puta. treso je i pucketo. skinuo,oprao,namazao s masti, namontiro i puška Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marxx Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Prvo podmazi sve zglobove pa probaj Koje mazivo koristiti za zglobove, tj koje je naj bolje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grga22 Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Stavi litijevu mast s molibden sulfidom. Ovo: http://www.ina-maziva.hr/ina-lis-mos-ep-p47 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Koje mazivo koristiti za zglobove,tj koje je naj bolje? Fuchs RENOLIT MO 2 Vrhunska mast sa MoS2 i grafitom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marxx Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 Hvala Grga i Kimi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 On 24. 05. 2016. at 4:30 PM, BMW_Motorsport said: ovo je meni na bmwu na kardanu upalilo vise puta. treso je i pucketo. skinuo,oprao,namazao s masti, namontiro i puška Imaš kakvih iskustva s trešnjama na f10/f11? Trese intenzivno od 100 do 130 cca. Doduše već na 85-90 se počne lagano osjetiti. Oko 110-115 se najjače osjeti. Na 150 se ne osjeti skoro ništa, preko 160 opet ali sve jače i jače. Trese s gasom, bez gasa, 5/6/7/8 brzina skroz svejedno i kad stavim u N isto trese. I na ljetnim 19" i zimskim 17" ista stvar. Oba seta guma kupljena nova. Treslo je i prije na 20" i na drugom setu 17" zimskih. Trešnja/vibracija cijelog auta i volana, zvuk kao da je jedan prozor malo otvoren pa onako tutnji unutra. Baš ubija Vibrira već dugo. U zadnje vrijeme mjenjano: Ulje u prednjem (bilo je špene) i zadnjem diffu (čisto ulje). Prednji diskovi i pločice, zadnje pločice. Manzetne prednje vanjske. Balansiran zimski set ponovno. Centriranje trapa (zanimljivo nekih 500-600km nakon centriranja trapa se čulo puno manje, skoro pa neprimjetno). Zadnji desni kotač je bio jako puno u minusu, ako se ne varam oko - 4°. Prednja oba homokineticka su loša, i moram ih zamijenit (bmw samo komplet poluosovinu nudi, nešto preko 1000€ komad), ali zanima me hoće li to riješiti tresnju? Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Probaj promjeniti ulje u mjenjacu za pocetak........na audijima je znalo se nakon promjene popraviti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 25 minutes ago, Vlado206 said: Imaš kakvih iskustva s trešnjama na f10/f11? Trese intenzivno od 100 do 130 cca. Doduše već na 85-90 se počne lagano osjetiti. Oko 110-115 se najjače osjeti. Na 150 se ne osjeti skoro ništa, preko 160 opet ali sve jače i jače. Trese s gasom, bez gasa, 5/6/7/8 brzina skroz svejedno i kad stavim u N isto trese. I na ljetnim 19" i zimskim 17" ista stvar. Oba seta guma kupljena nova. Treslo je i prije na 20" i na drugom setu 17" zimskih. Trešnja/vibracija cijelog auta i volana, zvuk kao da je jedan prozor malo otvoren pa onako tutnji unutra. Baš ubija Vibrira već dugo. U zadnje vrijeme mjenjano: Ulje u prednjem (bilo je špene) i zadnjem diffu (čisto ulje). Prednji diskovi i pločice, zadnje pločice. Manzetne prednje vanjske. Balansiran zimski set ponovno. Centriranje trapa (zanimljivo nekih 500-600km nakon centriranja trapa se čulo puno manje, skoro pa neprimjetno). Zadnji desni kotač je bio jako puno u minusu, ako se ne varam oko - 4°. Prednja oba homokineticka su loša, i moram ih zamijenit (bmw samo komplet poluosovinu nudi, nešto preko 1000€ komad), ali zanima me hoće li to riješiti tresnju? uf a ja mislio da moj vibrira... to je neka retardirana glupost, jer meni isto tako drma na odredjenim brzinama... ja mislim da je jedna poluosovina malo savinuta... ili je neki debalans u diferencijalu.... ako se mogu tako izraziti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Pa je, jer poznanik ima 3cu i kod njega je užasno glasno. Od žene kolegica vozi x3 i isto se malo čuje. Ni prvi ni zadnji bmw s sličnim problemom... Mislim da ulje u mjenjaču ne bi ništa značilo. Auto salta odlično, bez trzanja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zlaya Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Jesi pogledao zglob na kardanu, pogledaj to prvo...hardijev zglob, prednji/zadnji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 problem je sto tu moze biti neki milimetarski pomak, koji nemas sanse rukom/okom vidjeti... a kada se zarotira u xy okretaja stvara vibraciju.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Injace hoce i x drive stvarati vibracije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 1 hour ago, Vlado206 said: Pa je, jer poznanik ima 3cu i kod njega je užasno glasno. Od žene kolegica vozi x3 i isto se malo čuje. Ni prvi ni zadnji bmw s sličnim problemom... Mislim da ulje u mjenjaču ne bi ništa značilo. Auto salta odlično, bez trzanja. Na A6 je promjena ulja rijesila vibraciju i trzanje Link to comment Share on other sites More sharing options...
NOkru Posted February 14, 2018 Share Posted February 14, 2018 Kireta, samo nemoj kupovat zamjenske poluosovine! Ja sam za Focusa ST kupovao preko ebaya iz UK.....i sve su mi se raspale u roku 7 dana Samo original......ili jos bolje sto HIC kaze.....uzmi nesto jebeno pa si miran godinama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted February 14, 2018 Share Posted February 14, 2018 5 minutes ago, NOkru said: Kireta, samo nemoj kupovat zamjenske poluosovine! Ja sam za Focusa ST kupovao preko ebaya iz UK.....i sve su mi se raspale u roku 7 dana Samo original......ili jos bolje sto HIC kaze.....uzmi nesto jebeno pa si miran godinama. Taj je auto odavno otisao od njega. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Risbo Posted February 19, 2018 Share Posted February 19, 2018 On 2/14/2018 at 3:17 PM, NOkru said: Kireta, samo nemoj kupovat zamjenske poluosovine! Ja sam za Focusa ST kupovao preko ebaya iz UK.....i sve su mi se raspale u roku 7 dana Samo original......ili jos bolje sto HIC kaze.....uzmi nesto jebeno pa si miran godinama. A ja na Focusu dizlu mjenjao sa najjeftinijim iz Intercarsa i vozio godinu i pol bez problema.... a ja ne vozim nježno Tako da ne mora značiti... Link to comment Share on other sites More sharing options...
semper Posted February 19, 2018 Share Posted February 19, 2018 A ja na Focusu dizlu mjenjao sa najjeftinijim iz Intercarsa i vozio godinu i pol bez problema.... a ja ne vozim nježno Tako da ne mora značiti... 2.5 5cil fordovi opcenito imaju problema s poluosovinama Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now