Jump to content

trešnja poluosovina

Recommended Posts

Sad služio da mi jedan od zglobova puca sa punom motanju i malo naglijem kretanju

Prvo cu to riješit pa onda ici dalje

Istu stvar sam imao i sa 19" felgama u gumam

Krene trest na 130 i na 150 prestane

I kad trese čim pustim gas on prestane i čim stisnem on krene trest

• Replies 50
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Sad služio da mi jedan od zglobova puca sa punom motanju i malo naglijem kretanju

Prvo cu to riješit pa onda ici dalje

Istu stvar sam imao i sa 19" felgama u gumam

Krene trest na 130 i na 150 prestane

I kad trese čim pustim gas on prestane i čim stisnem on krene trest

Prvo podmazi sve zglobove pa probaj

• 1 year later...
On 24. 05. 2016. at 4:30 PM, BMW_Motorsport said:

ovo je meni na bmwu na kardanu upalilo vise puta. treso je i pucketo. skinuo,oprao,namazao s masti, namontiro i puška

Imaš kakvih iskustva s trešnjama na f10/f11? 

Trese intenzivno od 100 do 130 cca. Doduše već na 85-90 se počne lagano osjetiti. Oko 110-115 se najjače osjeti. 

Na 150 se ne osjeti skoro ništa, preko 160 opet ali sve jače i jače. 

Trese s gasom, bez gasa, 5/6/7/8 brzina skroz svejedno i kad stavim u N isto trese. 

I na ljetnim 19" i zimskim 17" ista stvar. Oba seta guma kupljena nova. Treslo je i prije na 20" i na drugom setu 17" zimskih. 

Trešnja/vibracija cijelog auta i volana, zvuk kao da je jedan prozor malo otvoren pa onako tutnji unutra. Baš ubija :D

Vibrira već dugo. U zadnje vrijeme mjenjano:

Ulje u prednjem (bilo je špene)  i zadnjem diffu (čisto ulje). Prednji diskovi i pločice, zadnje pločice. Manzetne prednje vanjske. Balansiran zimski set ponovno. Centriranje trapa (zanimljivo nekih 500-600km nakon centriranja trapa se čulo puno manje, skoro pa neprimjetno). Zadnji desni kotač je bio jako puno u minusu, ako se ne varam oko - 4°.

Prednja oba homokineticka su loša, i moram ih zamijenit (bmw samo komplet poluosovinu nudi, nešto preko 1000€ komad), ali zanima me hoće li to riješiti tresnju? 

25 minutes ago, Vlado206 said:

Imaš kakvih iskustva s trešnjama na f10/f11? 

Trese intenzivno od 100 do 130 cca. Doduše već na 85-90 se počne lagano osjetiti. Oko 110-115 se najjače osjeti. 

Na 150 se ne osjeti skoro ništa, preko 160 opet ali sve jače i jače. 

Trese s gasom, bez gasa, 5/6/7/8 brzina skroz svejedno i kad stavim u N isto trese. 

I na ljetnim 19" i zimskim 17" ista stvar. Oba seta guma kupljena nova. Treslo je i prije na 20" i na drugom setu 17" zimskih. 

Trešnja/vibracija cijelog auta i volana, zvuk kao da je jedan prozor malo otvoren pa onako tutnji unutra. Baš ubija :D

Vibrira već dugo. U zadnje vrijeme mjenjano:

Ulje u prednjem (bilo je špene)  i zadnjem diffu (čisto ulje). Prednji diskovi i pločice, zadnje pločice. Manzetne prednje vanjske. Balansiran zimski set ponovno. Centriranje trapa (zanimljivo nekih 500-600km nakon centriranja trapa se čulo puno manje, skoro pa neprimjetno). Zadnji desni kotač je bio jako puno u minusu, ako se ne varam oko - 4°.

Prednja oba homokineticka su loša, i moram ih zamijenit (bmw samo komplet poluosovinu nudi, nešto preko 1000€ komad), ali zanima me hoće li to riješiti tresnju? 

uf a ja mislio da moj vibrira...   to je neka retardirana glupost, jer meni isto tako drma na odredjenim brzinama...

ja mislim da je jedna poluosovina malo savinuta... ili je neki debalans u diferencijalu....  ako se mogu tako izraziti  :D

1 hour ago, Vlado206 said:

Pa je, jer poznanik ima 3cu i kod njega je užasno glasno. 

Od žene kolegica vozi x3 i isto se malo čuje. 

Ni prvi ni zadnji bmw s sličnim problemom... 

Mislim da ulje u mjenjaču ne bi ništa značilo. Auto salta odlično, bez trzanja. 

Na A6 je promjena ulja rijesila vibraciju i trzanje

Kireta, samo nemoj kupovat zamjenske poluosovine!

Ja sam za Focusa ST kupovao preko ebaya iz UK.....i sve su mi se raspale u roku 7 dana :frusty:  

Samo original......ili jos bolje sto HIC kaze.....uzmi nesto jebeno pa si miran godinama.

5 minutes ago, NOkru said:

Ja sam za Focusa ST kupovao preko ebaya iz UK.....i sve su mi se raspale u roku 7 dana :frusty:  

Samo original......ili jos bolje sto HIC kaze.....uzmi nesto jebeno pa si miran godinama.

Taj je auto odavno otisao od njega.

On 2/14/2018 at 3:17 PM, NOkru said:

A ja na Focusu dizlu mjenjao sa najjeftinijim iz Intercarsa i vozio godinu i pol bez problema.... a ja ne vozim nježno :D 

Tako da ne mora značiti...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...