Jump to content

Recommended Posts

Posted

Meni je ovo treci tdi+dsg, svi su bili 6 brzina. Samo na golfu 5 1.9 mi je tu i tamo iz 2. u 3. nesto vibriralo. Golf i leon su bili iz uvoza i imali sigurno debelo preko 300.000km.

Posted

1.9 tdi plus dsg 6 brzina, trenutno sam na 250.000, nikakvih problema. Svi servisi u ovlaštenom plus izmjena ulja na dsg-u svakih 60.000

Sent from my i5 using Tapatalk

Posted
ja ih znam dosta šta su na oko 200tisuća morali popravljat, obično ode ona ploča i selenoidima, ca 1200€ i deri dalje

otislo kod mene na 90 i par tisuca... 7brzina S-tronic.

Posted
6 brzina je bolji od 7 ali mijenjaj ulje, u ovlaštenom servisu jer mora biti temperatura npr od 37 stupnjeva kada se sipa novo

Kao sto si ti mijenjao na svom?

Posted

Realno i zamasnjak kad ides mijenjati na manualcu ti ode 1000 eura(ako kupujes OEM, a ne zamjenske). Za DSG onda nije neka drama 1200 eura, a traje dulje od mnogih dvomasenih zamasnjaka.

Posted
Kao sto si ti mijenjao na svom?

Ako si čitao manual onda znaši da se ulje mora sipati pri određenoj temperaturi, a nakon toga svaki solenoid zasebno aktivirati.

Ljudi misle da je ulje - ulje i da je dovoljno samo nasipati, a kod DSG-a to nije tako.

Posted
6 brzina je bolji od 7 ali mijenjaj ulje, u ovlaštenom servisu jer mora biti temperatura npr od 37 stupnjeva kada se sipa novo

kakav ovlašteni, dovoljno je otvorit youtube

Posted
Realno i zamasnjak kad ides mijenjati na manualcu ti ode 1000 eura(ako kupujes OEM, a ne zamjenske). Za DSG onda nije neka drama 1200 eura, a traje dulje od mnogih dvomasenih zamasnjaka.

A dsg kao nema zamašnjak?

Posted
Ako si čitao manual onda znaši da se ulje mora sipati pri određenoj temperaturi, a nakon toga svaki solenoid zasebno aktivirati.

Ljudi misle da je ulje - ulje i da je dovoljno samo nasipati, a kod DSG-a to nije tako.

Ne pricamo o tome nego o "ovlastenom" servisu u kojem si ti svoje ulje zamijenio na GTi-u.

Ili te sjecanje vise ne sluzi?;)

Btw, ulje se mijenja na temp ispod 45° C iz prostog razloga da se ne opeces zbog visoke temperature koja na DSG-u ide i preko 100°C (preko 135°C racunalo ogranicava moment jer ulje gubi frikcijska svojstva)

Btw2, na svakoj automatskoj getribi se nakon promjene ulja mora rucicom proci svaka pozicija i vratiti u parking pa tek onda dok motor radi provjeriti nivo ulja u mjenjacu.

Na DSG-u je razlika u tome sto nema stangicu za provjeru nego preljevnu plastiku koja ima odredjenu visinu i kroz koju se sipa ulje pa ona odredjuje kolicinu ulja u mjenjacu (visak jednostavno iscuri van). Zato se i stavlja 1/2 litre vise jer tu plastiku moras maknuti kad vracas cep pa nesto ulja iscuri prilikom micanja.

Sad sam zakljuci jel izmjena ulja na DSG-u neka nauka da ti treba ovlasteni servis.

A u tim, ovlastenim servisima se vrlo cesto desi da ti uopce ni ne promijene ulje ali ti ga zato uredno naplate.

Posted

Probali i 4 litre viska ulja natociti u dsg, jedini los simptom je da ga baci na mali iberluf. Ali jako malo baci.

Ali zato nema problem u zavojima :). Ali cestovni auti nece moci takve sile postici da se manifestira taj problem.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...