Jump to content

Fire Tuning

Recommended Posts

9 hours ago, fire said:

Mali update.

Brdo ide ok, obicno 4-5 auta u medu prvih 10.

Formula driver isto ok.

U drag race se skoro svi ubrzali.

Konopek odvozio 8.05s@290km/h s 3.0 v6 motorm bez nitra.  Gedora s svojim s3 i abf turbo(72mm turbo i 3.4bara boosta) odvozio 9.5s sto je dosta dobro za tako tezak auto i 2.0 motor bez nitra.

Suad se s svojim a3 r33 isto ubrzao, 9.7s. 

U fwd se isto dosta toga dogodilo. Memsud s vr6 12v turbo odvozio 10.8s na fwd, a custo s a3 s serijskim doljnim djelom motora od 2.0 8v i abf glavom i 2.6bara boosta odvozio 10.9s fwd.

Ima jos puno rezultata, ali tko bi sve to nabrojio.

Muha, ko god bilo sta kaze, za mene, ti si ........kralj, oduvjek bio,..... i bit ces!!!

• Like 2

• 2 weeks later...
Evo dyno graf jedne impreze 4x4 na vemsu. 
Kao sto se vidi max snaga je 302hp(ocekivano za taj turbo) i oko 275hp na osovini valjka. Da se mnozi ispalo bi 357hp, sto je vrlo krivo. Uglavnom pogledajte sami kako ti izgleda dok se uredaj ispravno koristi.
dav.jpg
Isto ima malo gubitaka. Kao da je mjerena na jednoj osovini. 15kw gubitaka ima fwd sa dsg dok u N mjeris. Fiat 4*4 npr kod mene 70-75ks gubitaka. Audi nesto manje ako se dobro sican.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

2 hours ago, ruscic said:

Isto ima malo gubitaka. Kao da je mjerena na jednoj osovini. 15kw gubitaka ima fwd sa dsg dok u N mjeris. Fiat 4*4 npr kod mene 70-75ks gubitaka. Audi nesto manje ako se dobro sican.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

impreza, kakav fwd?

• 2 months later...

Sada bas gledam nesto, na valjcima mi dosad proslo 2780 vozila, znaci cca 2500 mapiranih.

Pa citajuci temu u osjeku gdje par pojedinca seru samo

Pa i tu se sere

I tu mi se postovi prebaju, jer opet jedni testiti seru

Uglavnom mozda da probamo da prebacimo se u

pa tu mozemo raspravljati normalno o autima. Zasto 150hp 2.0tdi ako se digne na stvarnih 195hp ne traje dugo i to.

i tu bi mogao stavljati filmice i najave za sljedece utrke. Jer ovako mi se stavarno neda stavljati i onda citati kako je to sve kurcina.

• Like 6

• 1 year later...

Prosla godina i opet dobri rezultati.

https://haks.hr/rezultati-natjecanja-2022-godina/

Znaci aute koje radim generalno brdo,kronometar, formula drive, dragerace i drift. Ima jos puno prvih mjesta u raznim kategorijama, ali tko bi to sve pisao.

Ove godine se pojavio jako puno custom mapera i svega, a 99% njih nema niti master opremu, ni dyno. A 90% niti dijagnostiku. I onda to dovodi do velikih materijalnih steta, ali ljudi nikako da nauce da covjek koji nije znao da postoji obd konektor do prije pola godine nije najbolji maper/gasac dpf-a. Zato se takvima duplo vise naplati da nauce kada dodu na popravak.

Jer ljudi ne kuze ako dignes egt limiti na 2.0tdi za 200C da ce on imati vise snage, ali trajnost ce biti vrlo kratka. A 90% posto mapera dekalibrira te senzore da bolje ide auto. A uopce ne kuze sto rade, jer tu mapu im radi master, oni samo upisuju.

btw sada je adblue aktualan. Npr renault 2.3 se da rijesiti isto od nedavno.

• Like 3

• 1 year later...

@fire da li se može čipnuti 2,0 tdi u A6 06/2023? Frend mi kaže da je zaključan i da nema šanse. Vozio sam kratko A7 2020 2,0TDI i taj je bio nasviran. Navodno kraj 2020. pa na dalje da se ne mogu dirati

3 hours ago, Žile said:

@fire da li se može čipnuti 2,0 tdi u A6 06/2023? Frend mi kaže da je zaključan i da nema šanse. Vozio sam kratko A7 2020 2,0TDI i taj je bio nasviran. Navodno kraj 2020. pa na dalje da se ne mogu dirati

Nemoze za sada. Za sada vag ide do cca polovice 2021.

3 hours ago, JoleZG said:

Jel to zbog mild hibrida tako?

Kod vag nije tolka razlika za ecu ako je mild hibrid(iako je onda tesko smece od auta, kvarovi nom stop i vrlo skupi, jakooo skupi).

Ali npr kod bmw i mercedesa cim je mild hibrid zakljucan ecu. Ja te aute zovem na kvadrat na kamatu. Rozne samo lete na popravke.

• 3 weeks later...
28 minutes ago, Žile said:

Pita me frend za A6, 3,0, 200kW, 2017. šta se može dobiti?

A idu na 300-315hp, ovisno o stanju.

Samo to je poznati CRTD ili CRTE motor koji ima vrloooo velikih problema s tlakom ulja i lezajevima. U prosjeku na 50 000km zacvika ili izleti klipnjaca. Gotovo je ne moguce naci auto s orginalnim motorom. To nema nikakve veze s remapom, ali ljudi vecinom smatraju da je remap uvijek kriv za sve.

Tu je malo objasnjeno oko tog motora

• Like 1

• 4 months later...
9 hours ago, Franjo said:

Muha, sta se moze izvuc iz 2016 Tourana 2.0 tdi 150hp, Dsg 6 brzina.? 

Obicno ako je sve ispravno(vec na 50 000km se javljaju problemi s chargecoolerom i ne pali lampicu motora radi toga) ide na 175-185hp bez puno podizanja egt limita.

Ako se ide na 190hp(veliki egt) onda obicno pukne glava kroz 1-2mjeseca.

• Like 1

2 hours ago, fire said:

Obicno ako je sve ispravno(vec na 50 000km se javljaju problemi s chargecoolerom i ne pali lampicu motora radi toga) ide na 175-185hp bez puno podizanja egt limita.

Znači mogu se izvući problemi hahahhahahah

• Haha 5

On 17. 10. 2024. at 9:06, fire said:

Ako sam te dobro razumio nakon mapiranja otorilike na 175hp i nakon 50.000 km mogu ocekivat probleme? 

9 hours ago, Franjo said:

Ako sam te dobro razumio nakon mapiranja otorilike na 175hp i nakon 50.000 km mogu ocekivat probleme? 

Ne, ti motori nakon 50 000km imaju probleme, ali ne svijetli nikakva lampica pa svi misle da je sve ok.

Znaci kada meni dode npr 190hp 2.0tdi(on ima jos jace izrazen problem) s preko 50 000km na remap u nekih 60-70% slucajeva se utvrdi kvar i nista od remapa. Znaci ti auti uredno okrecu oko 170-180hp(serijski), mapirani u tom stanju 185hp(sto izbjegavam raditi, ako ako netko oce raditi glupost na njegovu odgovornost). Normalno serijski ispravan ima 190hp.

Simptomi chargecoolera su veca potrsnja(zato svkao malo vidite 2.0tdi s potrosnjom preko 8l, cesto i 10l), cesca regeneracija dpf i gubitka snage.

robert:

za mene za zaradu su ti novi auti idealni. Za vlasnika ne. Tesko je reci koji je danas vece govno od motora. Npr zadnji dobri benzinci su 0.9tce i nissan gtr. Ovo sve ostalo ima problema.

Npr novi 1.0 tce (koje marketinski zovu 90tce) je tesko govno, oko 10 - 20 kkm pocinu ozbiljni problemi. A najveca razlika 0.9tce je bio obicne dizne, a 90 tce je direktno ubrizgavanje i eto problema.

Pa što danas uzeti da valja ništa.Sve je kako te potrefi.Možda neki benzinac.
"Vratit će se laste" (na talijane)

Sorry Fire na OT, bilo je jače od mene.

Poslano s mobitela koristeci Tapatalk

4 hours ago, Pavo said:

"Vratit će se laste" (na talijane) emoji1787.png

Sorry Fire na OT, bilo je jače od mene.

Poslano s mobitela koristeci Tapatalk

Eto čitam po Alfistima da se novi 2.2 jtd raspadaju skoro svi.Zacvika pumpa ulja.

Tako da nema više dizela ni kod talijana

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...