Jump to content

Fire Tuning

Recommended Posts

Eto čitam po Alfistima da se novi 2.2 jtd raspadaju skoro svi.Zacvika pumpa ulja.
Tako da nema više dizela ni kod talijana
Pa kaj nije netko tu na forumu vozil Giuliu dizela 4-5 godina ko da ju je ukral i da je bil prezadovoljan?

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk

Realno ne postoji pouzdan motor poslij 2018 godine, tko misli to taj se grdo vara.

Npr idiotu su pricali kako je b58 vrhunski motor bez problema i ta sranja.

Znaci u uljnoj pumpi je plastinci dio koji stalno puca.

A sto je najgore, to nije najgorio dio toga motrao.

Ali kako kazem, dok ima budala koju kupju to, bit ce lova za nas. A trenutno kod nas je centrala.

@fire tvoje misljenje o Audi 3.0T sa kompresorom, godista od 2012 do 2016-e?  otprilike znam sve boljke, no kakvo je tvoje misljenje? 

taj motor je trpan u S4,A6,A7,Q7, itd....  neki se kunu u njega, neki da je sranje... osim klasike pcv-a, carbona u usisu, natezaca remenja,... misljenje?

On 19. 10. 2024. at 11:31, fire said:

Simptomi chargecoolera su veca potrsnja(zato svkao malo vidite 2.0tdi s potrosnjom preko 8l, cesto i 10l), cesca regeneracija dpf i gubitka snage.

Popravak je promjena ili ispiranje ili nesto trece?

42 minutes ago, dodo99 said:

Popravak je promjena ili ispiranje ili nesto trece?

U vecini slucajeva se neda ispirati jer se sace uruse od velike razlike tlakova.

Zamjenski su oko 400E(ne postoji zamjenski za model od 190hp) i nije protocan ni priblizno kao orginal. Znaci ako zelis povecati snagu zaboravi na zamjenske.

Orginal je oko 1300-1400E, ali ostaje glavni problem taj drugi egr koji ga je i zastopao. Znaci ako stavis novi on ce se  ponovno zastopati ako se ne ugasi i blindira drugi egr.

Ja te nove aute zove auti na kredit na kvadrat, jer za dosta toga nema pravog popravka(da traje). Ti kupis novi dio, ali on je napravljen da se ponovno pokvari.

gabre: izbjegavam ih u sirokom luku. Svi motori s DI diznama bi ih trebali relativno cesto menjati(max 100 kkm, na dosta i cesce). To se nitko ne drzi, pa je vrlo cesta pojava izgoreni klip ili dizanje razine ulja.

• Like 1

Ja stalno razmišljam uzet nešto novije kao obiteljski vozilo...ali kako stvari stoje,nema šanse...još se najviše isplati uzeti neki očuvani merc 124 300d...i peri deri

Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk

• Like 2

22 hours ago, Danko said:

Ja stalno razmišljam uzet nešto novije kao obiteljski vozilo...ali kako stvari stoje,nema šanse...još se najviše isplati uzeti neki očuvani merc 124 300d...i peri deri

Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk

Logikom ići jedino na nešto s puno garancije...

4 hours ago, Vlado206 said:

Logikom ići jedino na nešto s puno garancije...

Meni je dosao covjek s renault masterom s 82km da mu gasim adblue.

Znaci prvo ga pitao jel ima granciju, on kaze da ima pa mi ispricao pricu.

Bavi se elektro instalacijama i treba mu kombi za posao. Narucio je 3x mastera koji su dolazi u razmacima od cca 3-8tjedna.

Oba kombija su na garanciji vec dulje vrijeme i bit ce "poravljeni" (isti kvar ce se brzo ponoviti, jer se menja samo dio) nakon par mjeseci a on  mora s necim raditi.

Pa isto vremeno placa lizing za kombije i renta car za kombi s kojim radi. Znaci financijski tolani gubitak.

I pokupio on treci kombi, nakon cca 50km greska adblue-a i odlucio gasiti da ima barem 1 kombi od 3 koji mu vozi.

Isto tako kod rentacar, ja vecinom im gasim to sve iako su po garancijom. Njima je bolje platiti gasenje, nego izgubiti 1-6mjeseci najam.

Danas garancija vrlo malo znaci i moras imati vise auta ako se mislis voziti. Pogotovo fore s ukidanjem garancije(inspekcijski servis itd)

• Like 1

1 hour ago, Vlado206 said:

Pod garancijom nemaš pravo na zamjenski auto? Svaki put sam imao auto, i svaki put bez troškova (jedino sam točio gorivo ako bi im ga ispraznio) a ako sam potrošio 20/30l nisam ni nadolijevao...

Ne, to je po novome(nakon 2021) dobra volja. Nema vise ni ako nemogu popraviti auto u 45dana da dobivas novi ili novce. 

Danas garancija nije nikakva garancija da ces se ti voziti.

Ja zadnjih 2 godine, 60% auti koje gasim svasta ili cloniram su auti pod garancijom. Jer ljudima treba auto, a ne da stoji u ovlastenom vecnom vremena.

Pod garancijom nemaš pravo na zamjenski auto? Svaki put sam imao auto, i svaki put bez troškova (jedino sam točio gorivo ako bi im ga ispraznio) a ako sam potrošio 20/30l nisam ni nadolijevao...
Ti ko da si rodjen u Svicarskoj i nikad zivio u ovoj kaljuzi pa se cudis ko pura dreku. U jadnoj nasoj si svaki put dobio zamjenski? Sumnjam. Drugo koliko bi oni autiju morali imati za svaki auto na popravku koji je u garanciji? Pa to je brdo autiju.
Jedino kad sam dobio zamjenski auto je bilo kad mi je nas clan ovdje napravio uslugu i dao mi ga. Cak i kad sam htio platiti za auto su mi vise puta rekli da ga nemaju.
I ne vjerujem da je do '21 bila obaveza da ti ga daju

Poslano sa mog SM-S911B koristeći Tapatalk

• Like 1

3 hours ago, Xman said:

Ti ko da si rodjen u Svicarskoj i nikad zivio u ovoj kaljuzi pa se cudis ko pura dreku. U jadnoj nasoj si svaki put dobio zamjenski? Sumnjam. Drugo koliko bi oni autiju morali imati za svaki auto na popravku koji je u garanciji? Pa to je brdo autiju.
Jedino kad sam dobio zamjenski auto je bilo kad mi je nas clan ovdje napravio uslugu i dao mi ga. Cak i kad sam htio platiti za auto su mi vise puta rekli da ga nemaju.

imao sam 3 godine onaj servisni paket za audija...znas sta sam dobio? ticket za javni prijevoz...nije samo Hrvatska...u njemackoj je isto teska kurcina

• Like 2

bome ni ovdje, ali ajde dok je bio pod garancijom onda bi me poslali u rentacar koji bi oni pokrili.
Covid je njima bio svima izlika da odjebu tu uslugu, jer je prije covida uredno bilo da dobijes auto.

Jer ovo gore napisano, da kako bi oni svima davali aute... e pa kako su davali do prije covida.

13 hours ago, Xman said:

Poslano sa mog SM-S911B koristeći Tapatalk

Nisam imao takvih slučajeva dok sam bio u HR (od 2012 sam u CH a dolje se vozila od staroga Laguna i 206 koji su bili kod lokalnog majstora).

Ali da, nema mi logike da dok kupiš novi auto, imaš kvar pod garancijom ili opoziv i onda da nemaš zamjenski auto.

Većinom su auti iz rentacara istina.

Kako netko tko kupi novi auto i ima samo njega? Snađi se? Meni je X7 stajao skoro mjesec dana zbog egr opoziva kod njih (u 5/2023 sam dobio poruku da je i moj auto zahvaćen i da čekaju na dijelove za zamjenu a u 10/2023 sam bio na reklamaciji zbog klime i rekli su mi da gubi tekućinu i da mi ga NE SMIJU dati da ga vozim dok ne poprave) a normalno nisu znali kad bude gotov zbog čekanja dijelova...

Dali su mi X5 i vozio sam ga skoro mjesec dana. Odmah sam poslao par mailova (prvo za to što imamo auto sa 7 sjedala a dali su nam sa 5) u bmw.ch, pa su krenule isprike da im je X5 najveći zamjenski auto, pa opet mail i tako u krug i onda je auto bio za 28 dana gotov (možda je moglo i brže neznam samo znam da mi je kontakt osoba iz Bmwa rekla da je ovo jako brzo završilo inače da ljudi čekaju po 2/3 mjeseca).

Ali eto, baš svaki put je bilo zamjensko vozilo na njihov račun. A kad sam razmislim bilo ih je dosta... jebote Bmw i kvaliteta 🙃

2 hours ago, Vlado206 said:

Nisam imao takvih slučajeva dok sam bio u HR (od 2012 sam u CH a dolje se vozila od staroga Laguna i 206 koji su bili kod lokalnog majstora).

Ali da, nema mi logike da dok kupiš novi auto, imaš kvar pod garancijom ili opoziv i onda da nemaš zamjenski auto.

Većinom su auti iz rentacara istina.

Kako netko tko kupi novi auto i ima samo njega? Snađi se? Meni je X7 stajao skoro mjesec dana zbog egr opoziva kod njih (u 5/2023 sam dobio poruku da je i moj auto zahvaćen i da čekaju na dijelove za zamjenu a u 10/2023 sam bio na reklamaciji zbog klime i rekli su mi da gubi tekućinu i da mi ga NE SMIJU dati da ga vozim dok ne poprave) a normalno nisu znali kad bude gotov zbog čekanja dijelova...

Dali su mi X5 i vozio sam ga skoro mjesec dana. Odmah sam poslao par mailova (prvo za to što imamo auto sa 7 sjedala a dali su nam sa 5) u bmw.ch, pa su krenule isprike da im je X5 najveći zamjenski auto, pa opet mail i tako u krug i onda je auto bio za 28 dana gotov (možda je moglo i brže neznam samo znam da mi je kontakt osoba iz Bmwa rekla da je ovo jako brzo završilo inače da ljudi čekaju po 2/3 mjeseca).

Ali eto, baš svaki put je bilo zamjensko vozilo na njihov račun. A kad sam razmislim bilo ih je dosta... jebote Bmw i kvaliteta 🙃

Koja je razlika između auta i veš mašine.Ako zakonski nije određeno proizvod je proizvod.
Stara kupila veš mašinu i crkla nakon 10 dana.Brzo na servis garancija kažu nek dio nema kod uvoznika nijgdje ovo će vam završiti da ćete čekati tih zakonskih koliko je već i onda dobiti novu.
Znači kupi još jednu jer nemožeš usred sezone biti bez mašine i nakon par mjeseci po drugu.Ja što god sam reklamirao dobio sam nula bodova zamjesko jedino znam dečke pa mi netko da privatni da se gegam taj dan natočim i vratim nazad pred kraj radnog vremena.

Samo fyi, po zakonu, ako ti se nesto od elektrotehnike pokvari unutar 6mj od kupnje, smatra se da je isporučen neispravan i imaš pravo na drugi. Ako nema istog modela onda na sličan s istim ili jačim karakteristikama. Ja sam tako rijesio Samsung friđ koji mi je krepao nakon 3 mj. 

• Like 1

On 23. 10. 2024. at 12:55, Swendija said:

Samo fyi, po zakonu, ako ti se nesto od elektrotehnike pokvari unutar 6mj od kupnje, smatra se da je isporučen neispravan i imaš pravo na drugi. Ako nema istog modela onda na sličan s istim ili jačim karakteristikama. Ja sam tako rijesio Samsung friđ koji mi je krepao nakon 3 mj. 

Tako je i nama bilo ali u tom zakonskom roku moraš imati doma perilicu, mašinu, tv ili nešto tako.Što ćeš biti bez toga.Tako je moja stara završila sa dvije mašine 🙂

On 23. 10. 2024. at 15:03, Vila said:

jel to onako šta znaš ili to negdi piše u nekakvom zakoniku?

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

Prvo su me probali otkantat pa su dobili ovaj mail:

“zahvaljujem na Vašem brzom odgovoru, no obzirom na poteškoću opisanu u prvom mail-u, sumnjam da je taj hladnjak tako i kupljen sa nedostatkom.

Zbog navedenog se pozivam na čl. 400. st. 3. Zakona o obveznim odnosima po kojemu, ako se u prvih 6 mjeseci od dana kupovine pojavi nedostatak na proizvodu, pretpostavlja se da je s tim nedostatkom i kupljen, osim ako trgovac ne dokaže suprotno (naručivanjem neovisnog vještačenja u za to specijaliziranoj ustanovi ili kod ovlaštenog sudskog vještaka, o trošku trgovca u tih prvih 6 mjeseci, neovisno o rezultatu vještačenja, sukladno čl. 43. st. 5. Zakona o zaštiti potrošača).

Zahtijevam zamjenu za drugi ispravan proizvod, jer proizvod je reklamiran u prvih 6 mjeseci od dana kupovine, odbijam da ga se popravlja i zahtijevam zamjenu za novi uređaj. Ovaj navod potkrepljujem s čl. 410. st. 1. Zakona o obveznim odnosima po kojemu, u slučaju materijalnog nedostatka, kupac ima pravo, prema vlastitom izboru, zatražiti ili popravak, ili zamjenu, ili sniženje cijene, ili raskid ugovora (povrat novca).

Uređaj mi je predan neispravan, te ga ja nisam oštetio. Na njemu nema vidljivih mehaničkih oštećenja. Slijedio sam upute koje su dobivene uz hladnjak. Ukoliko ne uvažavate moje navode, zahtijevam provođenje vještačenja o vašem trošku, sukladno gore navedenim zakonskim odredbama, te zahtijevam, neovisno o rezultatu vještačenja, da mi dostavite vještakov elaborat nakon provedenog vještačenja uređaja.

Sukladno čl. 10. st. 5. Zakona o zaštiti potrošača, očekujem vaš pisani odgovor u roku od 15 dana, a ukoliko mi ne odgovorite i ne uvažite moj zahtjev za zamjenom, izvršiti ću prijavu tržišnoj inspekciji Ministarstva gospodarstva koja će izvršiti nadzor nad vašim poslovanjem, kao i Sudu časti Hrvatske gospodarske komore.

Kršenje odredbi navedenog Zakona o obveznim odnosima i Zakona o zaštiti potrošača propisana je novčana kazna za trgovca u iznosu od 10.000,00 do 100.000,00 kuna, sukladno čl. 138. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača.”

Idući dan je stigao odgovor da će zamijeniti uređaj. 

• Like 10

On 19. 10. 2024. at 11:31, fire said:

Ne, ti motori nakon 50 000km imaju probleme, ali ne svijetli nikakva lampica pa svi misle da je sve ok.

Znaci kada meni dode npr 190hp 2.0tdi(on ima jos jace izrazen problem) s preko 50 000km na remap u nekih 60-70% slucajeva se utvrdi kvar i nista od remapa. Znaci ti auti uredno okrecu oko 170-180hp(serijski), mapirani u tom stanju 185hp(sto izbjegavam raditi, ako ako netko oce raditi glupost na njegovu odgovornost). Normalno serijski ispravan ima 190hp.

Simptomi chargecoolera su veca potrsnja(zato svkao malo vidite 2.0tdi s potrosnjom preko 8l, cesto i 10l), cesca regeneracija dpf i gubitka snage.

robert:

za mene za zaradu su ti novi auti idealni. Za vlasnika ne. Tesko je reci koji je danas vece govno od motora. Npr zadnji dobri benzinci su 0.9tce i nissan gtr. Ovo sve ostalo ima problema.

Npr novi 1.0 tce (koje marketinski zovu 90tce) je tesko govno, oko 10 - 20 kkm pocinu ozbiljni problemi. A najveca razlika 0.9tce je bio obicne dizne, a 90 tce je direktno ubrizgavanje i eto problema.

Moj vec ima 90.000 kn predenih i da li je prijasnji vlasnik imso problems to ne znam. Potrosnja mi je po gradu tolika oko 8 van grada pada na 5-6 litara. Mislim da ipak necu jos nista dirat. Hvala na info 😂

3 hours ago, Franjo said:

Moj vec ima 90.000 kn predenih i da li je prijasnji vlasnik imso problems to ne znam. Potrosnja mi je po gradu tolika oko 8 van grada pada na 5-6 litara. Mislim da ipak necu jos nista dirat. Hvala na info 😂

Znaci svi simptomi kvara su vec tu.

45 minutes ago, Franjo said:

Haha brutalno. Dobro je auto mi je jos pod garancijom. 

Nece ti htjeti popraviti na garanciji jer nemas gresku u motoru i ne postoji senzor tlaka u usisnoj grani.

Jer da su stavili taj sensor onda bi se vrlo lako vidio pad tlaka kada se zastopa. Moze se vidjeti iz loga po protoku zraka, ali vag nigde nije propisao dobru vrijednost.

Ovako mijenjaju samo na zahtjev musterije, tj. placas sve iz svog depa iako je pod garancijom.

Realno velika vecina motora nakon 2018 god 2.0tdi iznad 50 000km ima to zastopano.

Zamjenski dode oko 400E s popustom, org oko 1300e. Zamjenski je losiji od orginala, obicno skida 10-15hp.

Ali stvar sto zamjena chargecoolera je krpanje, a ne rjesenje. On ce se opet za 20-40kkm zacepiti(sad brze jer su vec dizne losije, egr itd...)

Da bi se to popravilo, treba ubiti drugi egr(on ga stopa).

I sad se dolazi do bit novih auta(filozofije proizvodaca). Sve se radi da ti stalno ima neke skupe popravke koji nisu zapravo popravci nego krpanje problema.

Isto tako s getribama(dsg). Elektronika je napravljena da se pokvari za oko 1.5godine. Znaci kada ti stavis novi mehatronik, realno je ocekivati isti kvar za 1.5godine.

Jasno ispravni rabljeni je gotovo nemoguce naci i onda ispada da obican rabljeni dsg(npr dq381) je gotovo nemogu naci ispod 4kE koji je vjrovatno pokvaren.

Isto el. termostat koji je uveden 2015 godine, obicno 40-50 kkm i ode. Onda kada se on menja, se usput i zupcasti i eto vece cifre.

Zato su ti auti vrhunski za nas, stalno neka skupa ulaganja i iste stvari koje se vrte u krug.

Npr kada je dosao golf 6 1.6tdi, svi govorili kako je los zbog egr i dizni. A realno ugasis egr i dpf, svakih 150-250kkm kupis nove dizne(ispod 1000e) i on vozi bez problema. Na ovim danasnjim te cesto svakih par mjeseci strefi veci trosak za koji znas da ce se opet ista stvar desiti brzo.

Edited by fire

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...