IgoRR Posted July 3, 2018 Share Posted July 3, 2018 Naslov sve govori Koju mast kupiti? Gdje je ima? Koje su cijene u igri? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kevin Posted July 3, 2018 Share Posted July 3, 2018 Mislis kad ih ides uprešat u piksu ili slicno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgoRR Posted July 3, 2018 Author Share Posted July 3, 2018 Tak je, kad izvadiš origigi gumene i treba namontirat poliuretane Pa treba i podmazat sa kvalitetnom mašču.A nisam siguran da ova mast kaj dođe sa poliuretanima je TOP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kevin Posted July 3, 2018 Share Posted July 3, 2018 Zvuci glupo ali za to nabit ti dovoljno vazelin. Tako je bar radio Ed China u Wheeler Dealer Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgoRR Posted July 3, 2018 Author Share Posted July 3, 2018 lako za nabit da uđe ali da ostane dugo tranu, da se dobro ljepi i ne odjebe s vremenom... Ovi to dosta dobro opišu: http://www.suspension.com/blog/the-best-grease-for-polyurethane-bushings/ Ali me interesira glas Hrvata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pedja Posted July 3, 2018 Share Posted July 3, 2018 Ja sam kupio powerflex selene i sa njima sam dobio neku mast. Nju sam iskoristio i za sada nemam pojma jel vrijedi. Mislim da nema puno veze koju mast koristis ali ja bi najvjerojatnije koristio litijsku (nema puno veze sa selenima ali ja ju koristim za servis podvodne pneumatske puske ).Sent from my SM-G950F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejanR Posted July 3, 2018 Share Posted July 3, 2018 Bakrena mast. S njom dolaze powerflex seleni. Zašto bakrena? Jer ne reagira s poliuretanom, trajno podmazuje i ne ispire se... Eto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pedja Posted July 3, 2018 Share Posted July 3, 2018 Moji nisu dosli s bakrenom mascu... neka prozirna je bila, sutra slikam...Sent from my SM-G950F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgoRR Posted July 3, 2018 Author Share Posted July 3, 2018 Nigdje nisam pročitao za bakrenu mast Imam je kilu doma Ali kaj nije da taj poliuretan i "radi" malo i čini mi se da zapravo haba kučište i piksu unutar poliuretana Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted July 3, 2018 Share Posted July 3, 2018 8 hours ago, IgoRR said: Naslov sve govori Koju mast kupiti? Gdje je ima? Koje su cijene u igri? Ja bi koristio mast koju si dobio uz selene... Ako nekim slucajem nisi dobio, stavio si link na kojem je sve lijepo opisano i napisano da se preporucuje upotreba silikonske masti... Jos bi samo nadodao, da bez obzira sto se plastika, odnosno poliplasti, ili tocnije, ovom slucaju duromeri, dobivaju iz naftnih derivata, postoji mogucnost interakcije plastike i proizvoda baziranih na nafti, kao sto je litijeva mast... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pedja Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 Ja bi koristio mast koju si dobio uz selene... Ako nekim slucajem nisi dobio, stavio si link na kojem je sve lijepo opisano i napisano da se preporucuje upotreba silikonske masti... Jos bi samo nadodao, da bez obzira sto se plastika, odnosno poliplasti, ili tocnije, ovom slucaju duromeri, dobivaju iz naftnih derivata, postoji mogucnost interakcije plastike i proizvoda baziranih na nafti, kao sto je litijeva mast...Opa...nisam ovo znao, hvala na inf. Nadam se da nema interakcije sa gumom (iako serviseri koriste tu mast za podvodne puske koriste tu mast - valjda je ok...). Sad sam nasao da se za te poliuretane (poweflexove) koristi teflonsko-silikonska mast impregnirana s bakrom...Sent from my SM-G950F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Risbo Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 (edited) Uz Powerflex uvijek dolazi bakrena mast ... barem je dolazila do prije 2g kad sam zadnji puta imao posla s njima... Ima i drugih, al najbolje pogledati šta proizvođać preporučuje... EDIT - vidim sad da je Pedja stavio ovo..... znači neka vrsta bakrene masti... neznam na kojoj bazi je ona koju inače kupujem.... Edited July 4, 2018 by Risbo Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 P.s. jedno pitanje vezano za Selene. Koju se od svih Selena najviše preporučuje zamjeniti sa poliuretanom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pedja Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 Ako mislis mijenjati selene na nosacima motora, nemoj napraviti grasku kao i ja i promijeniti prvo samo jedan (dogbone) a onda ostale. Sve odjednom zamijeni.Sent from my SM-G950F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 Napraviš disbalans i motor se ne giba prirodno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pedja Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 Bas tako Sent from my SM-G950F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 Ma ne bi nosače motora. Gledam od podvozja. Tipa na vilicama. Ne želim od auta raditi extrem, vec da imam kompromis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ED30DSG Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Na vilicama jedino one zadnje velike selene, ostalo ne znam koliko ima smisla ako je daily... Ja sam sebi na golfa 5 stavio pune sto dodju npr u s3 ili nekih seata... Uz to Alu lafete i nosace glavcina/amortizera od passata 3c i sasvim Dobro se vozi☺ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swordfish Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 @IgoRR di si uzimao powerflex? Zanima me konverzija mojih vilica na 159 na powerflex Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Misliš da će duže trajat? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swordfish Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 48 minutes ago, Rockatansky said: Misliš da će duže trajat? A što drugo? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgoRR Posted July 5, 2018 Author Share Posted July 5, 2018 (edited) 2 hours ago, Swordfish said: [mention=513]IgoRR[/mention] di si uzimao powerflex? Zanima me konverzija mojih vilica na 159 na powerflex Strongflex sam uzeo, direkt sa njihovog site-a btw, dosta su povoljniji od powerflex-a Edited July 5, 2018 by IgoRR 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now