Goertosing Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Ja što god ručici napravim i gdje god da je potegnem, ne događa se ništa. Blicanje radi samo ako isključim sve to, ručno stavim na obična kratka, i onda tek se može blicat kao na normalnom autu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Ja što god ručici napravim i gdje god da je potegnem, ne događa se ništa. Blicanje radi samo ako isključim sve to, ručno stavim na obična kratka, i onda tek se može blicat kao na normalnom autuglupo... ovdje se iskljuci odmah automatic... cini mi se da ako samo jednom zablendas da se sam opet ukljuci, ako vise puta onda moras sam ukljuciti ponovo automatic... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Na F36 pre LCI ne postoji obicni LED, samo adaptivni. PreLCI je bio sa Xenon zar ne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 PreLCI je bio sa Xenon zar ne?da kod f36, xenon je bio serijski, adaptivni led doplata... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goertosing Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 da glupo je ali vjerujem da valjda postoji neki način za normalno blicanje, zato sam te i pitao kako je kod tebe, jer sam mislio da ima kakva druga caka (umjesto klasičnog potezanja ručice) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 PreLCI je bio sa Xenon zar ne?Da! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 1 hour ago, Goertosing said: na koju foru možeš blicat? ne znam kakva su ta bmw svjetla, ja na svom mogu blicati, samo jeiritantno sto kasni, dobru sekundu da blicne. Ono potegnes i pustis rucicu a on se sjeti nakon toga tek blicnuti, ili oces dva tr put zaredom, nista, on blica kao da saljes morse kod Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 instantno blica.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Evo kod mene na F15. Kako kaže kolega @Lovrek blica odmah, svijetla na auto, duga na auto i možeš blicat bez problema. Ako upalim sam duga onda ih ne gasi, voziš s dugima koliko želiš. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Kod mene na Golfu isto tako sto se blicanja tice, jedino moj ima xenon a ne led pa je mozda i do toga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 . Što se xenona tiče, ne mora se ni spominjati da su autonivelacija i pranje farova više manje nebitni, posebno u odnosu na drastično bolju vidljivost noću, dakle i sigurnost koju ilegalno ugrađeni xenon pruža. Podrazumijeva se da je snop savršen i da ne smeta drugima. Ajde se sjeti situacije od prije 4-5 godina, dok su kineski xenoni bili u punom zamahu. Bio je cirkus na cestama, blještilo je iz svega na sve strane. Uzmi prosječnog vozača u hrvatskoj i onda shvati da ih ima 50% gorih od njega. Više od toga ne treba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 15 minutes ago, Rockatansky said: Ajde se sjeti situacije od prije 4-5 godina, dok su kineski xenoni bili u punom zamahu. Bio je cirkus na cestama, blještilo je iz svega na sve strane. Uzmi prosječnog vozača u hrvatskoj i onda shvati da ih ima 50% gorih od njega. Više od toga ne treba. Jutros je bas iza mene bio majstor sa Seat Cordobom MK2 iliti 6L sa xenonima u obicnim lampama. Ukratko, imat cu tamniju boju lica do ljeta kako me przio u retrovizor 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strah Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 46 minutes ago, Rockatansky said: Ajde se sjeti situacije od prije 4-5 godina, dok su kineski xenoni bili u punom zamahu. Bio je cirkus na cestama, blještilo je iz svega na sve strane. Uzmi prosječnog vozača u hrvatskoj i onda shvati da ih ima 50% gorih od njega. Više od toga ne treba. Kakve veze ima da li je kineski xenon ili neki drugi? 90% ljudi koje znam imaju kineski xenon, sijalice traju po god, dvije tri, oni stari metalni kineski balasti po 4,5,6, u mom slučaju i duže. Radi se sjenilima i mutnom staklu, a ne o vrsti xenona. Stari far s mutnim staklom će blještati s bilo kojim xenonom, bistro staklo i dobro podešen far bez leće će svijetliti ok s bilo kojim xenonom, da ne pričamo o farovima s lećama, posebno ako su naknadno ubačene. Već 13 godina vozim sa kineskim xenonima, prvih 10 sam vozio ibizu 2000g, bistro staklo, podesio na tehničkom snop sa xenonom i nikad mi nitko blicnio nije. Sada u leonu imam ugrađene mini h1 leće i naravno kineski xenon i stvar svijetli bolje i uz manje rasipanja po rubu nego audi a4 2005 s original xenonom ili ibiza 2003. s novim originalnim xenon farovima. Naveo sam ova dva auta jer smo uspoređivali, nevjerojvatno je koliko bolje i preciznije svijetli leon sa sijalicama starim god dana za 12$ i prastarim metalnim kineskim balastima. 34 minutes ago, _DEX_ said: Jutros je bas iza mene bio majstor sa Seat Cordobom MK2 iliti 6L sa xenonima u obicnim lampama. Ukratko, imat cu tamniju boju lica do ljeta kako me przio u retrovizor Čekićem mu spustiš malo te farove Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Od cijelog mog posta uhvatio si se najnebitnije stvari. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strah Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Autonivelacije? Kao što blještitš xenonom, tako isto blještiš s običnim sijalicama ako si ti farovi raštelovani ili ako si natrpao nešto u gepek. Zato služi onaj kotačić i spustiš ih malo. Žarna nit, xenon ili led. Kao što sam napisao na početku, snop mora biti ispravan, poanta je povećati sigurnost, a ne blještiti drugima, to onda ima kontraefekt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Autonivelacije? Kao što blještitš xenonom, tako isto blještiš s običnim sijalicama ako si ti farovi raštelovani ili ako si natrpao nešto u gepek. Zato služi onaj kotačić i spustiš ih malo. Žarna nit, xenon ili led. Kao što sam napisao na početku, snop mora biti ispravan, poanta je povećati sigurnost, a ne blještiti drugima, to onda ima kontraefekt.Ne nego prosječnog vozača kojeg boli kurac kome, kako i gdje svijetli. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strah Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Prosječne vozače boli k za mnoge stvari, tako i za to, istina. Žalosno je što se njega neće kazniti zbog toga, a mene hoće kad vidi da imam xenon, iako ne smeta nikome i povećava sigurnost i bla bla bla. Jbg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Jedna taman izasla za ovu temu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 48 minutes ago, Strah said: Prosječne vozače boli k za mnoge stvari, tako i za to, istina. Žalosno je što se njega neće kazniti zbog toga, a mene hoće kad vidi da imam xenon, iako ne smeta nikome i povećava sigurnost i bla bla bla. Jbg. Jebiga, kao djeca kad se razigraju, postanu bahata pa im svima uzmeš igračke i miran si. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kegalj Posted December 29, 2018 Share Posted December 29, 2018 (edited) Koji su najbolji aftermarket Xenon kitovi koji se daju nabavit? Trazim 5000k I digitalne balaste. Halogeni far sa lecom na CH-R-u. Imam LED trenutno i svijetle nikako. Lijepo se vidi gdje osvijetljavaju I nema rasipanja, ali svijetle slabije od halogenki. Sa xenonom nikad nisam imao tih problema, pa bi se prebacio, ali mi se ne mijenja svakih 6 mjeseci zarulje I balaste. Edited December 29, 2018 by Kegalj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stile Posted March 1, 2019 Author Share Posted March 1, 2019 Dugo se nisam javio po ovom pitanju jer su mi žarulje i dalje radile do neki dan. Naime, opet mi je prednja lijeva xenonka riknula, ali čim sam ugasio svjetla i ponovno ih upalio, proradila je. Da li je to stvarno do žarulje ili može biti nešto ozbiljnije? Čudno mi je to da ponovno proradi nakon što ugasim svjetla. Zar ne bi trebala biti mrtva ako je riknula? Ili xenonke drgačije reagiraju? U svakom slučaju, probat ću kontaktirati Marija za zamjenu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolt Posted March 1, 2019 Share Posted March 1, 2019 @Mario_S3 javi mu se i sve resi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioST Posted March 1, 2019 Share Posted March 1, 2019 Moze bit i da balast je e Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coupe VD Posted March 1, 2019 Share Posted March 1, 2019 Dugo se nisam javio po ovom pitanju jer su mi žarulje i dalje radile do neki dan. Naime, opet mi je prednja lijeva xenonka riknula, ali čim sam ugasio svjetla i ponovno ih upalio, proradila je. Da li je to stvarno do žarulje ili može biti nešto ozbiljnije? Čudno mi je to da ponovno proradi nakon što ugasim svjetla. Zar ne bi trebala biti mrtva ako je riknula? Ili xenonke drgačije reagiraju? U svakom slučaju, probat ću kontaktirati Marija za zamjenu.Meni je počelo tako...left low dipped beam i onda ugasim/upalim i opet radi. I odjednom - ne pomaze vise. Sad samo vidim da zatreperi par puta slabašno pri paljenju i to je to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stile Posted March 1, 2019 Author Share Posted March 1, 2019 Hoćeš reći da je moguće da je žarulja samo?Poslano sa mog Samsung S9+ koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now