Jump to content

Formula 1

Gabre

Recommended Posts

Nema dosta vikenda jednostavno. 22 trke. Logistički zemlje neće puštati letovea niti je tehnički izvedivo

McLaren je odustao od Australije prije nego su je i otkazali, f1 timovi imaju bolesnih članova i nema šanse da se nastavi sezona.

Ameri su otkazali/odgodili sva sportska natjecanja. NHL, NBA, itd itd.. onda znaš koliko je sati... Nakon određenog broja propuštenih rekli/trka više nema smisla nastavljati.

Ako se situacija popravi sa proljećem, kao što je slučaj sa gripom, onda će se voziti, ukinuti će ljetnu stanku i odvoziti 4-5 trki manje. Prevelika je lova u pitanju da ne bi. O tome se i raspravlja trenutno, da se otkaže sve do i uključivo Monaco. Praktički bi to vratilo broj trki u sezoni na normalu, obzirom na nenormalan rast zadnjih x godina. 

S druge strane, ako se sranje ne sredi do cca lipnja... Tada imamo i većih problema od neminovnog otkazivanja sezone F1, nažalost. 

U svakom slučaju, prvih 5 trki možemo zaboraviti izgleda.

Danas je Ferrari ugasio i tvornice skroz, dakle oni da hoće, sada se ne mogu utrkivati više od par trki koliko imaju dijelova... 

Meni je samo žao da nismo vidjeli bar prvu trku i odnose snaga. 

I užasno bi bilo da ne vidimo bar nekoliko trki, pa makar bez publike... Jebo nas gledatelje, al zamisli da si inženjer koji radi cijelu godinu na bolidu i onda taj bolid ni ne izađe na stazu... 

Rekao bi @ND4SPD, ko da si inženjer u Rimcu :lol:

• Like 2
  • Haha 3

• 6 months later...

Nikad necu shvatit te japance. Nakon par godina stramocenja oni konacno em sloze solidan motor, em ubodu team iz snova, team koji je godinama pri vrhu i koji uvijek ima ili top, ili bar u top 3 šasiju. I oni se povuku kad sve pomalo pocne dolaziti na naplatu. 

Da ne spominjemo koji im je bio fail povuci se 2008me

BTW sta Ciril ima krv piti Horneru, oni mogu jedino spomenik Redbullu dignut. I kad su digli 4 naslova, motor nije bio ni blizu najboljima. Ergo, dobili su jebenu reklamu na racun Redbulla.

Poslije su njihovi poluprouzvodi jebeno koštali Redbull

Edited by Robertino
dodatak

1 hour ago, Robertino said:

Nikad necu shvatit te japance. Nakon par godina stramocenja oni konacno em sloze solidan motor, em ubodu team iz snova, team koji je godinama pri vrhu i koji uvijek ima ili top, ili bar u top 3 šasiju. I oni se povuku kad sve pomalo pocne dolaziti na naplatu. 

Da ne spominjemo koji im je bio fail povuci se 2008me

BTW sta Ciril ima krv piti Horneru, oni mogu jedino spomenik Redbullu dignut. I kad su digli 4 naslova, motor nije bio ni blizu najboljima. Ergo, dobili su jebenu reklamu na racun Redbulla.

Poslije su njihovi poluprouzvodi jebeno koštali Redbull

red bull je niko i nista u F1. izmisljeni brand. Limenka F1.  Reno je ikona u F1 svijetu, isto kao Ferrari.

Honda je napravila nista zadnjih 6 godina. Redbull s njima ima dapace losije rezultate nego sa Renolom, s kojim su BTW osvojili 4 prvenstva.

Sa Hondom su jedva uzeli pobjeda koliko s Renolom prvenstava.

Tih 5 pobjeda i to u trkama kada je vecina konkurencije DNF-alo.

Reno ima odlicne motore, a RedBull ima Adriana Neweya. Boga i batinu dizajna F1 bolida.

• Haha 2

nemoj bit buthurtan za odrondu sto nije nista napravila u hibrid eri, nije ni reno briljirao. Ali je Reno za Hondu ipak stepenicu iznad.

malo statistika:

Honda

6 World Constructors' Championships,

5 World Drivers' Championships

70 Grands Prix

RENAULT

Constructors' Championships   12

Drivers' Championships 11
Race victories 168
Podiums 456

• Like 1

16 hours ago, Robertino said:

mda nitko i nista, a vidimo kako Renfault F1 team uzima pobjede i postolja, da se sve praši...

Pogledaj kako stoje Mercedes i Williams trenutno sa istim motorom. 

Ipak ima nesto i u sasiji. 

• Like 1

Naravno da ima nesto i u sasiji, to i govorim kad spominjem cinjenicu da su se na racun vrhunske šasije "limenke F1" skrumpirali za 4 naslova.

Ciril moze samo prste ljubiti Horneru, jer ih je i Mclaren odjebao na racun Mercedesovih motora.

Dakle od sljedece godine snabdjevaju samo sebe! Ah koje li navale na Renfault...

Znači Renfault moze samo slaviti sto ih je Honda dovela u situaciju da je netko prisiljen biti zainteresiran za njihov poluproizvod

Bit ce to brak iz interesa. Redbullu treba motor, a bolje ista nego nista. Renaultu treba neki customer team, sto zbog benchmarka, sto zbog love.

Edited by Robertino

2 hours ago, Robertino said:

Naravno da ima nesto i u sasiji, to i govorim kad spominjem cinjenicu da su se na racun vrhunske šasije "limenke F1" skrumpirali za 4 naslova.

Ciril moze samo prste ljubiti Horneru, jer ih je i Mclaren odjebao na racun Mercedesovih motora.

Dakle od sljedece godine snabdjevaju samo sebe! Ah koje li navale na Renfault...

Znači Renfault moze samo slaviti sto ih je Honda dovela u situaciju da je netko prisiljen biti zainteresiran za njihov poluproizvod

Bit ce to brak iz interesa. Redbullu treba motor, a bolje ista nego nista. Renaultu treba neki customer team, sto zbog benchmarka, sto zbog love.

Donekle se slazem, ali renault je isto tako pomogao mclarenu na putu gore.

Prosle godine su sasije s nnjihovim motorom osvojie cetvrto i peto mjesto u utrci konstruktora.

Da Ferrari nije varao (gledajuci rezultate ove godine kad ne varaju) osvojili bi trece i cetvrto sto je poprilicno dobar rezultat. 

Nije njihovim motorima falilo snage koliko je opala pouzdanost, a sto se toga tice i prosle, a i ove godine su bili skroz ok.

• 4 weeks later...

da kvotam:

Stars are getting aligned. We are going to see Kimi, Alonso and a Shumacher race in F1 again in 2021.

Car Kimi ostaje i dalje u Alfi, skupa sa Toncijem. Pametan potez od strane Saubera odnosno ferarija. A Kimi i u svojoj 41oj na stazi parira bez problema, i dalje grize i napada, dapace, cini mi se zainteresiraniji za voznju sada, nego zadnjih godina u Ferrariju gdje je morao biti vodonosa tuljanu Vetelu.

sljedeca sezona ce iskreno biti jako jako zanimljiva. Line up vozaca je fantastican za dogodine, nije dugo bilo ovoliko dobrih vozaca na gridu, a da su i timovi solidni.

Mclaren iduce sezone ima mercedes motore, i to bi moglo biti pogubno za red bull  ?   plus imaju i rikiarda..

reno alonsa, a reno pokazuje jako dobar potencijal na pojedinim stazama

ferrari ima fantastican line up vozaca, mlade, talentirane i pouzdane vozace.

rejsing point tu se nesto opako muti, imam neki predosjecaj da ce taj team jos vise rasti u performansama a i zanimljivi likovi ulazu pare tamo... 

7 minutes ago, Robertino said:

Uzalud sve ako Ferrari opet usere motku. Redbull ne vjerujem da ce bti konkurentan, Honda je zatvorila špiinu i sigurno nece trositi ni puno resursa ni vremena. 

Opet nazalost ne vidim netkog tko bi mogao ugroziti Merc. Nadam se da sam u krivu.

Merc je u svojoj kategoriji i nema tu nikoga tko ih moze ugroziti, osim kad se dogodi neka vanredna situacija ko dvaput ove sezone.

Konkurencije nemaju, Honda je odustala jer su shvatili da nema smisla trosit milijarde u propali projekt. Pa oni su spalili negdje sam procitao ogroman broj motora u zadnjih par sezona, nesto bolesno puno.

Cak mislim da Reno ima dobar motor, ali zato sasija nije ni blizu mercu i redbullu, cak je i mclaren uspio sloziti bolji bolid od renola sa istim motorom.

Oni imaju sekundu po krugu brzi bolid od ostatka grida i nista se tu nece promijeniti dok se ne odluce povuci van ili netko posteno ne podmaze FIAu kao sto je to Mercedes napravio tamo 2010-12+. Jedino mi je krivo u svemu tome sto Hamilton bere vrhnje, a jos me je vise iznenadilo kad sam saznao da je Hulkenberg bio pred potpisivanjem za Mercedes, i onda je Hamilton potpisao "neplanski". 

Da li bi Hulkenberg danas bio rekorder, ili imao 50-60 pobjeda kao sto je Hamilton nakupio u Mercedesu...?   Vrlo lako moguce.

F1 se gleda, bar ja, zbog ostatka grida, gdje se vodi odvojeno prvenstvo prakticki. Ferrariju ce trebati jos koja godina da se vrati na performanse iz 2018-e. Njih je FIA po prstima lupila i sada to trebaju nadoknadjivati...  a i to su digici, oni sjebu sami i kada imaju dobar bolid...  takav slamperaj se u F1 ne vidja.

Sto bi kad bi...

Kad je Bottas vozio u Williamsu (i unistavao momcadske kolege), svi ste zazivali Ferrari da ga uzme, proglasavali ga novim Hakkinenom, i sta sve ne.. 

Kad je Rosberg vozio vrhunski u Williamsu, pa poslije rastavljao u Mercu Dedu na proste faktore...ista stvar.

Hamilton ih je spremio u džep obojicu. 

Hulk je solidan vozac, ali da je on i blizu jednog Hamiltona i Verstappena nebi on sad sjedio doma i čitao novine. Toliko glupi vlasnici top teamova nisu!

Merc je ulozio puno u F1. Hamilton također nije (bio) jeftin. Bas suprotno. Dali se je investicija isplatila? Bome opako!!

Mozes li reci da bi Merc osvojio vozacki naslov 2017 i 2018 da je vozacka postava bila Hulk-Rosberg(Bottas)? Ja nebi stavio ruku u vatru...

• Like 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...