Jump to content

To swap or not to swap....that is the question (PD100->PD130)


Recommended Posts

Imam  nekoliko nedoumica za slučaj da imam totalku na motoru. Ako se sjećate, imam Nimalo posebnu Ibizu PD100 ATD -->PD230

Kratak uvod u stvar:
Ibiza PD100 sa GTB1756VK, PD130 injektorima, Cupra FMIC, custom piping i sve što je već trebalo da stvar proradi zajedno sa mapom od Dr. Muhe.
Nedavno mi se motor ugasio u vožnji i nakon podosta mozganja je ispalo da imam obrijano 6 - 7 zuba na zupčastom remenu iako je isti bio skoro nov.
Za sad još ne znam štetu, ali gledam druge motore. Budući da na Njuškalu ima dva oglašena motora po 3tkn, a koji su PD130 ASZ pomislio sam da bi ako su mi polomljene stvari u motoru radije kupio to nego popravljao štetu.
I tako dolazim do pitanja ako slučajno netko pouzdano zna odgovore:
(numerirat ću ih da se u općem odgovoru ne izgubi nešto)

1.- Jesu li nosači motora isti na svakom ASZ motoru. Npr, ASZ iz Ibize je isti kao i ASZ iz Golfa 4? Je li svejedno ako je ASZ npr iz Golfa, Octavie ili Leona? Imaju li motori iz drugih automobila drugačije priključke za vodu, gorivo, ulje i tko zna što još ne znam?

2.- Ionako imam drugačiji turbo, tandem pumpu iz BLT PD130, hladnjak ulja iz BLT PD130, kalibriran software za drugačije senzore i dizne (MAF iz PD130 BLT, MAP 4 Bara iz Amaroka i PD130 injektori, izbačeni ASV i EGR) - mogu li ugraditi ASZ PD130 motor bez zamjene ECU-a, tj. mogu li zadržati svoj ECU i ako mogu trebam li mijenjati nešto - senzore, kablovinje? 

3.- Ovo vjerojatno može, ali nisam 100% siguran - ne mogu sad kupiti i mjenjač iz PD130 zajedno sa svim sajlama, nosačem anlasera, zamašnjakom, kvačilom itd. (to je ono što sam do sada izguglao da treba za swap mjenjača 5-spd -> 6-spd).
Dakle, pitam se odgovara li moj zamašnjak iz PD100 ATD (single mass) i korpa kvačila na radilicu i blok ASZ PD130 motora?
Odgovarali zvono mog 5-spd mjenjača na PD130 motor?

Tako bih mogao odgoditi zamjenu mjenjača.4.- Sigurno sam nešto u svom neznanju izostavio, a važno je znati. Što?


..........................................................................................................


Zahvaljujem svima na vremenu što čitate ovo, a pogotovo ako netko pouzdano zna i podijeli znanje sa mnom. :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Dario said:

@Exfreeriderje to radio :D Da.
Ako se dobro sjećam on je radio swap sa tri cilindraša koji je samo remapiran na ASZ + čuda koja su kasnije došla. :)
Vjerujem da je on morao mijenjati i ECU i satove i niti ne znam što sve ide u kompletu.
Mene zanima mogu li ja zadržati svoj ECU ako stavim taj blok od ASZ-a i prebacim svoje senzore, žice i što već treba zato da ne kupujem cijeli auto za donora.

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Pekx said:

Poprilicno sam siguran da ti nosaci nisu isti za 5 brzina i 6 brzina mjenjac. Just a hint. Hvala Pekx! Imat ću na umu to kad ću  tražiti mjenjač.
Za prvu ruku bih ostavio svoj 5-spd mjenjač. Zato i pitam  ono pod brojem 3.....osim ako misliš na nešto na samom ASZ bloku?

Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Exfreerider said:

Komp ti je limena kutija,ubaci se mapa od ASZ i pali

sat se ne mijenja iskljući se imobilizator i riješeno

Za getribu nezz ja sam uzeo cijelu Ibizu i sve prebacio u Polo i nije bilo drame,mehanika na šaraf a Tihi sredio instalaciju

 

 


Hvala!
Kad kažeš instalaciju misliš na kablovinje? Što se tu mijenja? Mogu li uzeti goli motor i prebaciti sa svog senzore, žice od injektora i što li već tu još ima?
Ionako već imam mapu kalibriranu za PD130 injektroe, PD130 MAF, GTB turbo i 4Bar MAP.
Znači kompu onda u mom slučaju samo treba isključiti imobilizator? Budući da nisam u ZG mogu li komp skinuti poslati nekome (pitat ću @fire hoće li mi to napraviti) i kad komp dobijem natrag samo uštekati i upaliti? Bar teoretski ako je sve drugo ispravno.

Edited by zerowaf
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Exfreerider said:

možeš uzeti goli motor i sve sa svoga spojiti isto je to sve 1.9TDI PD

 

Naravno da možeš poslati komp nekome da odradi i vrati ;)Yeah! Hvala ti puno!!!! :D


To je odgovor na pitanje pod brojem 2. 
Još da ustvrdim 1 i 3.
Ne mora samo EX, svi mogu zaraditi pivo i ćevape! :D

1..- Jesu li nosači motora isti na svakom ASZ motoru. Npr, ASZ iz Ibize je isti kao i ASZ iz Golfa 4? Je li svejedno ako je ASZ npr iz Golfa, Octavie ili Leona? Imaju li motori iz drugih automobila drugačije priključke za vodu, gorivo, ulje i tko zna što još ne znam?

2.- Hvala Ex! 

3.- Ovo vjerojatno može, ali nisam 100% siguran - ne mogu sad kupiti i mjenjač iz PD130 zajedno sa svim sajlama, nosačem anlasera, zamašnjakom, kvačilom itd. (to je ono što sam do sada izguglao da treba za swap mjenjača 5-spd -> 6-spd).
Dakle, pitam se odgovara li moj zamašnjak iz PD100 ATD (single mass) i korpa kvačila na radilicu i blok ASZ PD130 motora?
Odgovarali zvono mog 5-spd mjenjača na PD130 motor?

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...