Jump to content

Recommended Posts

Posted

Imam  nekoliko nedoumica za slučaj da imam totalku na motoru. Ako se sjećate, imam Nimalo posebnu Ibizu PD100 ATD -->PD230

Kratak uvod u stvar:
Ibiza PD100 sa GTB1756VK, PD130 injektorima, Cupra FMIC, custom piping i sve što je već trebalo da stvar proradi zajedno sa mapom od Dr. Muhe.
Nedavno mi se motor ugasio u vožnji i nakon podosta mozganja je ispalo da imam obrijano 6 - 7 zuba na zupčastom remenu iako je isti bio skoro nov.
Za sad još ne znam štetu, ali gledam druge motore. Budući da na Njuškalu ima dva oglašena motora po 3tkn, a koji su PD130 ASZ pomislio sam da bi ako su mi polomljene stvari u motoru radije kupio to nego popravljao štetu.
I tako dolazim do pitanja ako slučajno netko pouzdano zna odgovore:
(numerirat ću ih da se u općem odgovoru ne izgubi nešto)

1.- Jesu li nosači motora isti na svakom ASZ motoru. Npr, ASZ iz Ibize je isti kao i ASZ iz Golfa 4? Je li svejedno ako je ASZ npr iz Golfa, Octavie ili Leona? Imaju li motori iz drugih automobila drugačije priključke za vodu, gorivo, ulje i tko zna što još ne znam?

2.- Ionako imam drugačiji turbo, tandem pumpu iz BLT PD130, hladnjak ulja iz BLT PD130, kalibriran software za drugačije senzore i dizne (MAF iz PD130 BLT, MAP 4 Bara iz Amaroka i PD130 injektori, izbačeni ASV i EGR) - mogu li ugraditi ASZ PD130 motor bez zamjene ECU-a, tj. mogu li zadržati svoj ECU i ako mogu trebam li mijenjati nešto - senzore, kablovinje? 

3.- Ovo vjerojatno može, ali nisam 100% siguran - ne mogu sad kupiti i mjenjač iz PD130 zajedno sa svim sajlama, nosačem anlasera, zamašnjakom, kvačilom itd. (to je ono što sam do sada izguglao da treba za swap mjenjača 5-spd -> 6-spd).
Dakle, pitam se odgovara li moj zamašnjak iz PD100 ATD (single mass) i korpa kvačila na radilicu i blok ASZ PD130 motora?
Odgovarali zvono mog 5-spd mjenjača na PD130 motor?

Tako bih mogao odgoditi zamjenu mjenjača.

4.- Sigurno sam nešto u svom neznanju izostavio, a važno je znati. Što?

..........................................................................................................

Zahvaljujem svima na vremenu što čitate ovo, a pogotovo ako netko pouzdano zna i podijeli znanje sa mnom. :)

Posted
8 minutes ago, Dario said:

@Exfreeriderje to radio :D 

Da.
Ako se dobro sjećam on je radio swap sa tri cilindraša koji je samo remapiran na ASZ + čuda koja su kasnije došla. :)
Vjerujem da je on morao mijenjati i ECU i satove i niti ne znam što sve ide u kompletu.
Mene zanima mogu li ja zadržati svoj ECU ako stavim taj blok od ASZ-a i prebacim svoje senzore, žice i što već treba zato da ne kupujem cijeli auto za donora.

Posted
5 minutes ago, Pekx said:

Poprilicno sam siguran da ti nosaci nisu isti za 5 brzina i 6 brzina mjenjac. Just a hint. 

Hvala Pekx! Imat ću na umu to kad ću  tražiti mjenjač.
Za prvu ruku bih ostavio svoj 5-spd mjenjač. Zato i pitam  ono pod brojem 3.....osim ako misliš na nešto na samom ASZ bloku?

Posted

Komp ti je limena kutija,ubaci se mapa od ASZ i pali

sat se ne mijenja iskljući se imobilizator i riješeno

Za getribu nezz ja sam uzeo cijelu Ibizu i sve prebacio u Polo i nije bilo drame,mehanika na šaraf a Tihi sredio instalaciju

Posted (edited)
12 minutes ago, Exfreerider said:

Komp ti je limena kutija,ubaci se mapa od ASZ i pali

sat se ne mijenja iskljući se imobilizator i riješeno

Za getribu nezz ja sam uzeo cijelu Ibizu i sve prebacio u Polo i nije bilo drame,mehanika na šaraf a Tihi sredio instalaciju

Hvala!
Kad kažeš instalaciju misliš na kablovinje? Što se tu mijenja? Mogu li uzeti goli motor i prebaciti sa svog senzore, žice od injektora i što li već tu još ima?
Ionako već imam mapu kalibriranu za PD130 injektroe, PD130 MAF, GTB turbo i 4Bar MAP.
Znači kompu onda u mom slučaju samo treba isključiti imobilizator? Budući da nisam u ZG mogu li komp skinuti poslati nekome (pitat ću @fire hoće li mi to napraviti) i kad komp dobijem natrag samo uštekati i upaliti? Bar teoretski ako je sve drugo ispravno.

Edited by zerowaf
Posted
1 minute ago, Exfreerider said:

možeš uzeti goli motor i sve sa svoga spojiti isto je to sve 1.9TDI PD

Naravno da možeš poslati komp nekome da odradi i vrati ;)

Yeah! Hvala ti puno!!!! :D

To je odgovor na pitanje pod brojem 2. 
Još da ustvrdim 1 i 3.
Ne mora samo EX, svi mogu zaraditi pivo i ćevape! :D

1..- Jesu li nosači motora isti na svakom ASZ motoru. Npr, ASZ iz Ibize je isti kao i ASZ iz Golfa 4? Je li svejedno ako je ASZ npr iz Golfa, Octavie ili Leona? Imaju li motori iz drugih automobila drugačije priključke za vodu, gorivo, ulje i tko zna što još ne znam?

2.- Hvala Ex! 

3.- Ovo vjerojatno može, ali nisam 100% siguran - ne mogu sad kupiti i mjenjač iz PD130 zajedno sa svim sajlama, nosačem anlasera, zamašnjakom, kvačilom itd. (to je ono što sam do sada izguglao da treba za swap mjenjača 5-spd -> 6-spd).
Dakle, pitam se odgovara li moj zamašnjak iz PD100 ATD (single mass) i korpa kvačila na radilicu i blok ASZ PD130 motora?
Odgovarali zvono mog 5-spd mjenjača na PD130 motor?

Posted
1 hour ago, Swordfish said:

Nazovi Peru iz Funtane, ako on ne zna ne zna nitko..

Hvala!
Tko je Pero iz Funtane? Netko sa foruma ili netko poznat za koga jedino ja ne znam?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...