Jump to content

Lijepljenje kvačila kod upshifta


Recommended Posts

Pozdrav! Nisam još otvorio temu na predstavljanjima auta, budem nekad uskoro kad se vratim u hr i skupim neke slike (a i auto je još uvijek potpuno serijski, a ovo je ipak "tuned" forum ? ).

Uzeo novi auto (Octavia RS 2.0 TSI) i sad za vikend posjetio Grobnik. Primjetio sam da nakon par krugova kod promjene u višu mi kuplug ostane zalijepljen na trenutak kod brzog puštanja. Kod normalne vožnje sve djeluje ok (kuplung je općenito mekši nego na drugim autima koje sam vozio, ali ne znam jel to čudno). Ima li neki znalac ideju što bi moglo biti i barem me uputiti u pravom smjeru? ?

Hvalaaa ?

Edited by ivekk
Link to comment
Share on other sites

Na papucici, ja maknem nogu a papucica ne prati nego tipa pola sekunde kasnije se odljepi. Nisam bas mnogo testirao simptome posto se pocelo pojavljivat pred kraj dana i to pred kraj stinta od par krugova, znaci kad je auto dobro ugrijan. Kocionog ulja ima i vise od maksimuma, iako ima i prljavstine na filteru ispod poklopca. Na obd11 sam nasao jedan senzor temperature kocionog ulja i taj nije pokazivao vise od 60 °C. Interneti cesto spominju slave cilindar kod tih simptoma (doduse na nekim porscheima), ali sto nije da master cilindar u kvacilu vraca (spaja) kvacilo dok slave kod papucice aktivira (odvaja)?

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Bubi said:

pa ako ti se to događa samo na stazi, a misliš tamo često provoditi vrijeme - da. 

u suprotnom ne diraj ništa još 50ak kkm do se kvačilo ne potroši do kraja, pa zamijeni sve

Za sad sam primjetio sam na stazi. Obratim pažnju malo više na to, ali ako kažeš da nije odmah simptom krepanog cilindra nije bed tako vozit, osim ako postane još gore. Nije ni na stazi problem što promjena brzine traje pola sekunde dulje, ipak se ne utrkujem (osim sa samim sobom, a i imam izgovor više za loše vrijeme ?). 

Hvala svima na savjetima, malo ću pratit kako se ponaša pa ako počne lijepit pri normalnoj vožnji vjerojatno ću mijenjat, ipak ne želim da me auto ostavi negdje na putu.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...