Jump to content

Formula 1 2021

Gabre

Recommended Posts

12 minutes ago, msporis said:

Ne znam jel se samo meni činio poprilično unsafe return od Hamiltona? U rikverc na stazu, govori mu race engineer da dolazi Sainz, Gasly, Vettel, a ovaj ne staje jer zna da ako stane u pijesku riskira da se nasuče. 

I Sainz zbog njega mora uzeti drugačiju putanju, i Vettel, i Riciardo nakon njega. 

Hallo pa to je Levis hemilton, on smije sto hoce, a tsunoda me ujebe za 1800kn na kladionici.

Reko ajd da mi bude utrka interesantnija, al je na kraju i Mazepin zavrsio trku pa me nije samo 1 par sjebo hahah

33 minutes ago, KA2001MR said:

Nevjerojatno koliko ovaj Hamilton ima srece, pa sve ti hebem cime se taj hrani!

Napravi gresku u razini rookiea zakopa se u pijesak, nekako se izvuce van, al kasni cijeli krug.
Nemas kaj, propala utrka i sto se dogodi, red flag i vrate mu natrag krug!

Pa pod kakvom se taj zvijezdom rodio sunce ti zareno, navjerojatno kako ga sreca mazi.
Iako je ovo poslije odvozio super, ali mu ni to nebi nista znacilo da je zaostajao cijeli krug.

Frajer bi se u pustinji popiknuo i opao u izvor pitke vode sve ti hebem

Valjda je jasno ko dan da svaki SC i Redflag nagrađuje one iza u odnosu na one koji vode. Posto je Hamilton u vecini utrka na vrhu kolone, ne mozes reci da je to za njega sreca, naslo bi se hrpa utrka u proslosti di je bezbrizno vodio do tako neceg..i poslje se morao dobrano oznojiti za rezultat.

Također nije nista cudno da jedna ovakva kisna utrka na uskoj stazi i s malim izletnim zonama ima SC i red flag.

Verstappnen je također imao rookijevsku gresku, tako da se moze isto reci da je imao srece. Sta je najgore, desava mu se puno cesce nego Hamiltonu..i to dok utrka ne traje (op.a. 2020 Mađarska). Da se to recimo desi Strollu, sad biste ga sprdali svi

• Like 1

9 minutes ago, Robertino said:

Valjda je jasno ko dan da svaki SC i Redflag nagrađuje one iza u odnosu na one koji vode. Posto je Hamilton u vecini utrka na vrhu kolone, ne mozes reci da je to za njega sreca, naslo bi se hrpa utrka u proslosti di je bezbrizno vodio do tako neceg..i poslje se morao dobrano oznojiti za rezultat.

Također nije nista cudno da jedna ovakva kisna utrka na uskoj stazi i s malim izletnim zonama ima SC i red flag.

Verstappnen je također imao rookijevsku gresku, tako da se moze isto reci da je imao srece. Sta je najgore, desava mu se puno cesce nego Hamiltonu..i to dok utrka ne traje (op.a. 2020 Mađarska). Da se to recimo desi Strollu, sad biste ga sprdali svi

Bila bi velika razlika da se red flag dogodio u trenutku kad to bas nije pasalo Hamiltonu, recimo 10-ak krugova kasnije npr.

Ali ne, dogodilo se bas u selundi kada to njemu najvise odgovara kao i xxxxxxx puta do sada bilo sto.

Jbg tip ima srece vise nego 200 najsretnijih ljudi zajedno

Edited by KA2001MR

Bila bi velika razlika da se red flag dogodio u trenutku kad to bas nije pasalo Hamiltonu, recimo 10-ak krugova kasnije npr.
Ali ne, dogodilo se bas u selundi kada to njemu najvise odgovara kao i xxxxxxx puta do sada bilo sto.
Jbg tip ima srece vise nego 200 najsretnijih ljudi zajedno
Ma strava, ili, mogao je biti red flag i krug prije, ili jedan kasnije, pa bi bio krug plus 20 sekundi u boksu za krilo.

Ma koliko puta mu se poklopilo to je strava. Samo lani kolko je puta Bottas najebao ne svojom krivicom i greškama boksa, a hamiltonu nijednom ili jednom.

Perez danas usrao šefa i stanicu. Nadam se da će u prvih 5 utrka ispucati sve pehove i greške i da će ostatak sezone biti bolje.

Williams ima jeben pace danas ali Russel je imao peh tamo a i botara ga Išao zatvoriti na ulasku u zonu kočenja.
Kako to niko ne napravi Hamiltonu recimo kad je uletavao tako. Sreća opet.
No taj Mercedes je tako složen kad je u drsu da je strašno brzi od ostalih. Doslovno sumnjivo izgleda.

Vožnju u rikverc na stazu neću ni komentirati.

A Renault mi se čini kao treća najgora momčad na gridu. Očajan bolid izgleda.

6 minutes ago, Kegalj said:

Mene je razveselio prvi zavoj.

Nakon toga je cijela utrka bila cudno pokrivena. Bilo je akcije u midfieldu, ali to je po obicaju ignorirano.

Kakva su misljenja Russell/Bottas?

Gledao 5x na F1TV, i nažalost nema feeda iz Bottasovog bolida iznad glave, nego sa prednjeg krila. U principu bi trebalo pogledat jel trznuo desno volanom, što se čini da je, jer se sa Russelovog bolida vidi da vozi po desnom rubu suhe linije, i tama u kritičnom momentu je sa desnim kotačima odjednom na mokrom, zbog čega Russel ide još desno, hvata travu i ode sve u Honduras. 

Bez ovog ključnog kadra teško zaključit, ali rekao bih da je najvažniji moment bio pola minute prije kad mu trkaći inženjer kaže 'You are now racing Russell' i 10 sek kasnije 'Russel 0.5 behind'. Ego je tu proradio garant.... 

• Like 1

11 minutes ago, Kegalj said:

Mene je razveselio prvi zavoj.

Nakon toga je cijela utrka bila cudno pokrivena. Bilo je akcije u midfieldu, ali to je po obicaju ignorirano.

Kakva su misljenja Russell/Bottas?

Ja bi rekao da se Rusell usrao, imao je dovoljno mjesta, al se scimao

• Like 1

Mislim da je bio danak neiskustvu. Da je cekao jos jedan krug moglo je zavrsit drugacije. Na kraju dana steta za obojicu.

Slazem se s Matijom da bi Bottasu bila velika pljuska u lice da ga je George  prosao na stazi pa je i to mozda kumovalo potencijalno malo agresivnijoj obrani nego da ga je pokusavao proc Ferrari ili Red Bull. 

Kako au dosudili? Racing incident?

13 minutes ago, Kegalj said:

Mislim da je bio danak neiskustvu. Da je cekao jos jedan krug moglo je zavrsit drugacije. Na kraju dana steta za obojicu.

Slazem se s Matijom da bi Bottasu bila velika pljuska u lice da ga je George  prosao na stazi pa je i to mozda kumovalo potencijalno malo agresivnijoj obrani nego da ga je pokusavao proc Ferrari ili Red Bull. 

Kako au dosudili? Racing incident?

ujo vuk magare. podijeljena krivnja.

@KA2001MR kao sto velis, i meni se cini da se russel scimao 20cm vise nego je trebao desno jer je bottas krenuo zatvarati na ulasku u kocenje, a aj ti vraze reagiraj na 300kmh jel ovaj ide par cm desno, ili pola metra. Russelova greska, no po meni opravdana. Neka je maznuo Botaru koji se sverca u tom mercedesu vec dugo.

Edited by Gabre
  • Like 1

17 minutes ago, Robertino said:

BTW di su im nestale one fensišmensi pamučne maskice, vidim da sad svi nose medicinske? Ovisi o državi..ili? ?

ispostavilo se da su beskorisne  ?  i nisu prosle testove ?

• Haha 1

• 3 weeks later...
1 hour ago, Gabre said:

Odlična sezona za Mercedes kao i po običaju. Dok se oni ne povuku iz sporta neće se ništa promijeniti.

A dobro sad. Ajde da nije bilo Mercedesa u utrci. Red bull bi izdominirao Ferrari isto kako je Mercedes izdominirao Red bull i sve ostalo bi bilo isto.

Imali su u Red Bullu sansu odreagirat i propustili su ju. Ovo je utrka dobivena taktikom a ne performansama. Nije Mercedes kriv sto imaju pametnije takticare.

Ferrari ovako nesto ne bi mogao zamislit ni da imaju jos 300 godina iskustva kad su talijanski slamperaj od ekipe

2 hours ago, Robertino said:

Odlicna sezona!!

Ostalo ne treba komentirati, muk na forumu sve govori! ?

Ja sam ocekivao da ce h8man komentirat prvi da budem iskren. Dobio je dosta materijala danas.

Ja sam ocekivao da ce h8man komentirat prvi da budem iskren. Dobio je dosta materijala danas.
Zapravo je žalosno da što više odmiču te hibridne godine to se više povecava gap. Do pretprošle sezone su se još i borile tri momčadi za pobjedu, red bull i ferrari bi ukrali po koju pobjedu, a sada...

Ali da, Merc je danas održao predavanje svima na gridu kako se to radi.

Strasan gap da. Evo Bottas je Verstappena ponovo obisao za cijeli krug.

A ne..daa, kad je Bottas u pitanju, onda je stvar u losem vozacu. Kad je Hamilton u pitanju, onda je stvar u nadmocnom bolidu. To smo vec apsolvirali tu na forumu :)

Strasan gap da. Evo Bottas je Verstappena ponovo obisao za cijeli krug.

A ne..daa, kad je Bottas u pitanju, onda je stvar u losem vozacu. Kad je Hamilton u pitanju, onda je stvar u nadmocnom bolidu. To smo vec apsolvirali tu na forumu :)
Ne kužim? Pa Bottas je tipični vodonoša vozač, ili sam nešto preskočio?

Da se razumijemo, Hamilton super vozi, ali vozi i Max još bolje, ali je bolid i dalje presudjujuci faktor.

On 5/9/2021 at 9:50 PM, Kegalj said:

Ferrari ovako nesto ne bi mogao zamislit ni da imaju jos 300 godina iskustva kad su talijanski slamperaj od ekipe

Današnji Ferrari da.

Ferrari u doba MSC, Brawna i Todta je očitavao drugima upravo ovakve lekcije iz strategije, ako ne i impresivnije. 

• Like 2

ono sto meni nije jasno ove sezone, vise nikakvih intervjua niti razogovora sa team bossovima nema, ni kroz trku, ni prije ni kasnije.

di kojeg vozaca ako uhvate i to je to. Pa prije si mogao vidjeti i Vaseura, i Steinera, i ekipu ostalu, a sada kao da ih ignoriraju. Bilo mi je drago da su barem na 2 minute pokazali voznju Schumachera dok je lovio Latifija, ali prijenosi su im ocajni postali. Doslovno totalni ignore ostatka grida, kao da je F1 jedino Hamilton.

oh da, zaboravio sam da je Sky i englezi zaduzni za pokrivanje prijenosa.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...