Jump to content

Recommended Posts

• Replies 131
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Posted
tko nema kers? kubica jer je pretezak, heifeld ima jer je 12kg laski od kubice, a ker oko 25,30 kila valjda ima.

i ima puno bolje vrijeme od heidfelda tak da je taj kers jako upitna stvar trenutno, Ferrari je najbrža momčad koja ih koristi pa vidiš rezultat :doh:

Posted

da, ali vidi koliko ima laksi bolid =) recimo 11kg, ako kers tezak 30kg.. znaci tehnicki bi trebao moci biti duze vani, a ako su ovo tezine bolida s pilotima (a mislim da nisu) onda bi trebao i 23kg imati vise goriva.. al mislim da ipak ima 11kg goriva vise... koliko je to u teriji krugova? koliko kg je potrebno za 0,1 sec bolje vrijeme?

Posted

a to kao oce u cestovna auta uvesti, pri pretjecanju da moze iskoristiti, tako sam ja bio negdje cuo... dosta ih se tuzilo zato sto skupa proizvodnja.. al ja nadam da zato vidjeti koje pretjecanje i nadmudrivanje na stazama =)

Posted
Nikak da skontam koji drek im je taj kers uopce trebao.

evo možda ovo pomogne

http://www.f1fanatic.co.uk/2007/09/26/kers-technology-revealed/

uglavnom to je sustav koji energiju prikupljenu na kočenju sprema u baterije ili u slučaju williamsa u zamašnjak (koji se vrti čak do 100 000 okretaja u minuti) i onda ta pohranjena snaga se može iskoristiti kao boost na autu uglavnom dodaje 80ks, kasnije će se pojačati na 120ks 2010. mislim i može se koristiti 6,6 s po krugu naravno ako je vozać nakupio dovoljno energije

inaće vrlo je zanimljivo da se uzima samo energija sa stražnijh kočnica zbog konstrukcijiskih razloga pa dolazi do promjene u balansu kočnica ne bili se dobilo što više te energije

danas mi je najsmješnije bilo kad je kimi vozio i vidjela se upotreba kersa na izlascima iz zavoja i ima kao malu baterijicu koja se troši i brijo sam da je too napunjenost uređaja a to je bio limiter koji ograničava koliko ga smije korisiti u jednom krugu i prođe kroz start/cilj i ovo čudo se napuni ko u igrici :rofl::rofl::rofl::rofl:

Posted
Nikak da skontam koji drek im je taj kers uopce trebao.
nadam se da će to pokazat svoje prednosti, jer je to skoro jedina stvar koja će imat primjenu na cesti, dobro je da rade na izdržljivosti motora.

ove godine je limitiran na nekih 80 KS, idućih godina bi trebao biti 160, pa se bez njega neće moći bit konkurentan

limiter koji ograničava koliko ga smije korisiti u jednom krugu i prođe kroz start/cilj i ovo čudo se napuni ko u igrici :rofl::rofl::rofl::rofl:
stvarno :lol:
Posted

iskreno ako ti nije problem pogledaj kvalifikacije ali se po meni ne isplati "strgati" da ih nabaviš ništa spektakularno, večina se može isčitati iz rezultata jedina zanimljivost koja mi se čini je vlada velika izjednačenost pa se više mjenjaju mjesta tokom jedne runde nema više onoga odvezu krugu pa u boks

Posted

mislim da ferari ima dva najbedastija vozaca u povjesti f1! prosle sezone su pokazali da nemreju voziti pod pritiskom i ako nisu prvi i evo i sada! koma!

inace navijam samo za ferari.....

Posted

tooooooo....napokon malo promene.....trka mi je sasvim ok bila....red bull ganja ferarija i sl....ma predobra trka.....samo da tako i ostane....

Posted

Pre pre dobra trka!!!

Jesam ferrarijev navijač, al zaboli me njihovo odustajanje. Formula 1 je živnula!!!

Mrak, mrak trka.

Što se kersa tiče izgleda da je neki klinac od glavešine FIA-e pokazao tati NFS serijal (NFSMW) i pokazao mu nitro opciju, pa je ovaj došao do fantastične ideje. Po meni KERS sustav ima veliku budućnost. Kad ga do kraja usavrše bit će još više pretjecanja!

Još jednom mrak trka i svaka čast Brownu:notworthy:

Nadam se da će Ferrari sklepat zadnje krilo, a nimalo ne sumnajm da to neće i drugi. Bit će veselo na slijedećoj trci! :cool:

Posted
Pre pre dobra trka!!!

Jesam ferrarijev navijač, al zaboli me njihovo odustajanje. Formula 1 je živnula!!!

Mrak, mrak trka.

Što se kersa tiče izgleda da je neki klinac od glavešine FIA-e pokazao tati NFS serijal (NFSMW) i pokazao mu nitro opciju, pa je ovaj došao do fantastične ideje. Po meni KERS sustav ima veliku budućnost. Kad ga do kraja usavrše bit će još više pretjecanja!

Još jednom mrak trka i svaka čast Brownu:notworthy:

Nadam se da će Ferrari sklepat zadnje krilo, a nimalo ne sumnajm da to neće i drugi. Bit će veselo na slijedećoj trci! :cool:

Kaj se desilo? Pogledala sam samo na teletekstu i vidim da su ostali bez bodova. A trku sam, naravno, prespavala. :dry:

Posted

Massa je imao neki tehnički kvar, a Kimmi je sa mekanim gumama izgubio kontrolu udario prednjim krajem u zid pa još malo po boku te na kraju 3 kruga prije kraja odustao.

Posted

Inace nabijem Ferrari na onu stvar pa mi je tak drago da su ispljugali ko debili.

Massa je inace papcina kakve nema a Lewis im je ocitao lekciju kak se sa zadnjeg mjesta vozi.

Vettel je pokazao zube i brijem da bu decko medju prvih 5 na kraju sezone.

Barrichello je dosao drugi, al ispao je totalni budalas na samom startu i nije zasluzio tak visoko mjesto.

KERS je fora al ocigledno da nije presudan detalj.

Utrka do jaja, zanimljiva do zadnje minute, samo da se tak nastavi :thumbsup:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...