Jump to content

Koji pickup?

Recommended Posts

daklem mota mi se vec neko vrijeme jedna retardirana misao po glavi...

otkad sam se preselio na "selo" razmisljam o tome da kupim pickup...

znam glup sam...

ali jebiga.

dosle 4 banke, posadio sam vrt, slusam country na dvoristu i jebiga 😄

e sad.

koji pickup uzeti? sta opce gledati kod tih tenkova?

moze preporuka za novo al moze i za nekaj rabljenog sta da gledam.

nebi se odozada zasad prevozilo nista posebnog sto znaci da moze biti i otvoren odozada (naginjem na otvoreni iskreno)

zasad jedino kaj mogu reci je da mi se ford ranger svidja al ono bas jebeno 😄 

• Like 1

Kad sam išao po Land Cruisera u Opatiju, išli smo sa Hiluxom od lokalne gradevinske firme.

Na satu je bilo 700+ tisuca kilometara, jednom reparirana turbina, dizne i alternator.

Samo pripazi na limariju, katastrofa je kao i kod vecine japanaca.

I vidi je li mozda terenac bolja opcija, u LC kad preklopis zadnje siceve ima skoro 2 metra duzine, puno su iskoristiviji kao civilni auti, a uz kuku i prikolicu moze stvarno cuda prevesti.

I super je stvar kad se naviknes na malo ljuljanja i putnu brzinu od 140 na autoputu, puno mjesta koja dosad nisu bila dostupna s normalnim autom su sad nadohvat ruke.

• Like 1

U firmi smo imali nekih 6g Nissan Navare. Služile su ekipi za odražavanje napajanja i intervencije. Vukli agregate po brdima i sl.. Sada imamo Ford Rangere i kažu da nisu ni do koljena Navarama. Vozio sam i Nissan i Ford ali se ne računa po gradu i okolici. A oni su ipak prosli cijelu RH pa imaju nekog iskustva u guzici 😁

• Like 1

58 minutes ago, Hrdzo said:

U firmi smo imali nekih 6g Nissan Navare. Služile su ekipi za odražavanje napajanja i intervencije. Vukli agregate po brdima i sl.. Sada imamo Ford Rangere i kažu da nisu ni do koljena Navarama. Vozio sam i Nissan i Ford ali se ne računa po gradu i okolici. A oni su ipak prosli cijelu RH pa imaju nekog iskustva u guzici 😁

Lokalni DVD ima Navaru, kažu da je nikakva za vozit, doduše oni su dosta prepravki radili na zadnjem kraju, ali trap je osta isti.

Ima jedan velik problem, hladnjak je povezan sa getribom, i ako krene puštati, napravi dernek u ulju u getribi.

Osobno su mi ti svi auti kamionski za vozit, tako da su to stvarno nijanse, i ako se gleda polovni, isključivo se bazirati na pouzdanost i stanje.

Zasto novi hilux nije dobar?
Da vidio sam te navare isto, ok zgledaju.

Ma nekak si mislim ak bi bilo novo da bi moral biti ford... Cisto zbog nekog feelinga.

A za rabljeno slazem se, ko i za sve samo kakvo je stanje.
Samo dojma sam da je kod nas trziste za takve aute nikakvo. Mozda neki uvoz?

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

14 hours ago, DiscoVolante said:

Lokalni DVD ima Navaru, kažu da je nikakva za vozit, doduše oni su dosta prepravki radili na zadnjem kraju, ali trap je osta isti.

Ima jedan velik problem, hladnjak je povezan sa getribom, i ako krene puštati, napravi dernek u ulju u getribi.

Osobno su mi ti svi auti kamionski za vozit, tako da su to stvarno nijanse, i ako se gleda polovni, isključivo se bazirati na pouzdanost i stanje.

Mijoto je na Navaru stavio 600 kila u gepek, šta je očekiva. 😄

Isto ko što su se i s volvom igrali međuosovinskim razmakom pa su dobili šta su dobili. Mi smo na onom našem Man šumaru stavili 1000l vode više nego šta su nam preporučavali, ali šasija standardne dužine. Bilo me strah, ali ovo lito kad je bija požar san prvi put taj auto vozija kako triba, i zaljubija se, s tim autom bi na dakar sutra otiša, dok se tučepskog volva ne bi usudio vozit pun gas.

9 hours ago, c2h5oh said:

Zasto novi hilux nije dobar?
Da vidio sam te navare isto, ok zgledaju.

Ma nekak si mislim ak bi bilo novo da bi moral biti ford... Cisto zbog nekog feelinga.

A za rabljeno slazem se, ko i za sve samo kakvo je stanje.
Samo dojma sam da je kod nas trziste za takve aute nikakvo. Mozda neki uvoz?

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Auto hrđa još u prospektu, i do sad je biće 5 puta bio na servisu zbog problema sa regeneracijom. 

• Like 1

10 minutes ago, fire said:

Jel svi pricate o istoj navari? Ipak se proizvodi od 2005 do danas i ima dosta razlicitih modela. Jasno ova 2019 uopce nije terensko vozilo ni nema veze s kvalitetom.

Mi smo imali njih od 2015 do negdje 2020.

20 hours ago, c2h5oh said:

ma teoretski terenske sposobnosti samog trucka su u zadnjem planu.

99% ce se vozilo voziti po cestama.

kao sto sam gore rekao dosao sam u godine gdje me tako nesto privlaci kao vozilo, ne da mi je susta potreba.

Ako je tako onda Amarok kolko god ti to ne bio pravi pickup. 

Imali doma Hilux i onda 2 Amaroka...razlika u vožnji po cesti je nebo i zemlja, vozis se ko u normalnom autu, stalni pogon na sva 4. Hiluxica cim je vani slinavno se pretvara u drift mašinu, a o stabilnosti na vecim brzinama necemo...samo se molis da nemoras nikaj izbjegavati

On 12/17/2024 at 12:21 PM, c2h5oh said:

ma teoretski terenske sposobnosti samog trucka su u zadnjem planu.

99% ce se vozilo voziti po cestama.

kao sto sam gore rekao dosao sam u godine gdje me tako nesto privlaci kao vozilo, ne da mi je susta potreba.

Kad imaš takav auto, otvaraš dosta novih mogućnosti i mjesta koja su ti sada dostupna.

Realno će svaki odraditi i vožnju tereta i off road, uzmi onaj koji ti je najbolji za vozit, koji nema nekih mehaničkih failova i guštaj.

On 17. 12. 2024. at 20:50, Kegalj said:

Konačno benzinac, j... kod nas nemres kupiti nikakav pickup a da nije dizel, po ovo bi čak i otišao 

9 hours ago, Rockatansky said:

Može se objesit s tim kod nas, krivi kontinent 😄

3.5 V6 je skoro identican kao na Highlanderu kojeg imate na trzistu.
Filter ulja je A1 isti kao i na highlanderu V6, 

Ne bi mu puno dijelova trebalo iskreno, a to sto mu treba jednom u 3-5 godina tipa kocnice nabavi s malo planiranja i bez problema.

5 hours ago, Dacho said:

Konačno benzinac, j... kod nas nemres kupiti nikakav pickup a da nije dizel, po ovo bi čak i otišao 

Jebeni su auti. Malo zedni i performanse nisu vrh vrhova, interijer je na razini radnog vozila, vozi se kao kamion, ali neces ju ubit nikad

• Like 2

50 minutes ago, Kegalj said:

3.5 V6 je skoro identican kao na Highlanderu kojeg imate na trzistu.
Filter ulja je A1 isti kao i na highlanderu V6, 

Ne bi mu puno dijelova trebalo iskreno, a to sto mu treba jednom u 3-5 godina tipa kocnice nabavi s malo planiranja i bez problema.

Jebeni su auti. Malo zedni i performanse nisu vrh vrhova, interijer je na razini radnog vozila, vozi se kao kamion, ali neces ju ubit nikad

Nisam ni skonta da je v6, vidio 280 konja pa sam mislio da je to kakav v8

1 minute ago, Rockatansky said:

Nisam ni skonta da je v6, vidio 280 konja pa sam mislio da je to kakav v8

Tundra je V8. To mu ne bi preporucio ako nije vlasnik benzinske. 17-20 trosi na 120 tempomat

• Like 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Create New...