Vila Posted January 18 Posted January 18 naime, zapea san uzet Octaviu RS sa tim CUNA motorom, međutim na par strana sam čuo da voli popit dosta ulja. To su ovi 135kw motori šta idu u RSice, Golfove GTD i razno. kažu da su konstruktivno puno bolji ili 1.6 ili 2.0 TDI, da bolje podnose gradsku vožnju e sad zanimaju me vaša iskustva i priče, ako ih imate :) Sent from my SM-S921B using Tapatalk
biciklist Posted January 18 Posted January 18 naime, zapea san uzet Octaviu RS sa tim CUNA motorom, meÄ'utim na par strana sam Äuo da voli popit dosta ulja. To su ovi 135kw motori Å¡ta idu u RSice, Golfove GTD i razno. kažu da su konstruktivno puno bolji ili 1.6 ili 2.0 TDI, da bolje podnose gradsku vožnju e sad zanimaju me vaÅ¡a iskustva i priÄe, ako ih imate :) Sent from my SM-S921B using Tapatalk  5 godina u vlasnistvu, model 2019, cca 60000km napravili, dolio jednom 0.5lit ulja u motor u tom periodu. Nikada niti jedan problem. Poslano sa mog SM-S926B koristeÄi Tapatalk
Vila Posted January 18 Author Posted January 18 5 godina u vlasnistvu, model 2019, cca 60000km napravili, dolio jednom 0.5lit ulja u motor u tom periodu. Nikada niti jedan problem. Poslano sa mog SM-S926B koristeÄi Tapatalkto je isti motor ka i od 2013te pa nadalje, taj CUNA?Sent from my SM-S921B using Tapatalk
fire Posted January 18 Posted January 18 21 minutes ago, Vila said: to je isti motor ka i od 2013te pa nadalje, taj CUNA? Sent from my SM-S921B using Tapatalk Ni slicno, ali bas jako puno razlika. Iako svi kazu da je to 2.0tdi :) Generalno ti novi(cupa) posto svi imaju zastopani chargecooler iznad 40-50kkm rade cesto regeneraciju pa toce naftu u ulje pa vlasnicima izgleda da ne trose ulje. ti jos 2013-2014 su jos ok, nema sranja s tlakom ulja(solenoid), elektrnici termosta, egr ne stopa tolko charcooler pa generalno trose 2-3l manje nafte na 100km, hladnjak egr nije tolki problem, dizne dosta bolje(iako znaju se pokvariti), tvornicki je utocen antifriz koji ne jede aluminij... dsg tih doba su jos ok.
Vila Posted January 18 Author Posted January 18 znači generalno i nemaju neki problem sa potrošnjom ulja? jer san od par servisera čuo istu priču a i na guglu ima svakakvih informacija Sent from my SM-S921B using Tapatalk
fire Posted January 19 Posted January 19 9 hours ago, Vila said: znači generalno i nemaju neki problem sa potrošnjom ulja? jer san od par servisera čuo istu priču a i na guglu ima svakakvih informacija Sent from my SM-S921B using Tapatalk Trose ulje, ali danas se to ne smatra problemom. To je normalna pojava za aute koji cesto ne rade regeneraciju. I ti trose ulje, ali ulje nadoknade s naftom od regeneracije pa vlasnici misle da ne trose ulje. Ali na kraju imaju vise nafte nego ulja pa stradaju lezajevi i eto velikog kvara. 1
DiscoVolante Posted January 19 Posted January 19 Zašto ne 2.0 TFSI? Prijatelj ga ima u A4 i oduševljen je motorom...
Vila Posted January 19 Author Posted January 19 Zašto ne 2.0 TFSI? Prijatelj ga ima u A4 i oduševljen je motorom...bi rado, ali kao obitelj radimo baš puno kilometara ( 140 000 u 5 godina sa starom octaviom ), ne pitaj me zašto. pa mi nema računicu realnoSent from my SM-S921B using Tapatalk 1
fire Posted January 19 Posted January 19 7 hours ago, Vila said: bi rado, ali kao obitelj radimo baš puno kilometara ( 140 000 u 5 godina sa starom octaviom ), ne pitaj me zašto. pa mi nema računicu realno Sent from my SM-S921B using Tapatalk Realno ako gledas racuninu onda ti i taj cuna motor nije bas idealan(puno je bolji nego cupa). Onda bolje uzeti jos stariji pouzdaniji agregat, ulozitii u auto i imati mir. Trebat se odluciti, jel zelis pouzdan auto ili pokazivanje u kvartu. To je danas svima najteze, svi bi se htjeli pokazati ali nebi htjeli imati skupe popravke sto donose ti noviji auti.
Vila Posted January 20 Author Posted January 20 nije meni do pokazivanja, nemam ja više 20g :).imam Octaviu 2 1.6 tdi već skoro 6 godina koja je na 300k, i htio bi uzet noviju ili varijaciju na temu. That's all.Sent from my SM-S921B using Tapatalk 1
Puh Posted January 20 Posted January 20 1 hour ago, Vila said: nije meni do pokazivanja, nemam ja više 20g :). imam Octaviu 2 1.6 tdi već skoro 6 godina koja je na 300k, i htio bi uzet noviju ili varijaciju na temu. That's all. Sent from my SM-S921B using Tapatalk Sumnjam da ti @semper nije već objasnio da ti bolje uzet benveja za te nofce 😄
semper Posted January 20 Posted January 20 Sumnjam da ti [mention=171]semper[/mention] nije već objasnio da ti bolje uzet benveja za te nofce Na liniji smo, nahranjen je već 1
Vila Posted January 20 Author Posted January 20 Sumnjam da ti [mention=171]semper[/mention] nije već objasnio da ti bolje uzet benveja za te nofce nemoj molin te posumnjat u to nikad više Sent from my SM-S921B using Tapatalk 1 1
444IN Posted January 20 Posted January 20 Moj kod mene napravio 110k, ulje trosi ovisno o rezimu voznje kod mene to znaci da na 10k nakon servisa pofali 4-5deci. Nikad nikakvih problema troši stvarno ništa. Mapiro Muha. Sent from my SM-S908B using Tapatalk 1
Danko Posted January 21 Posted January 21 Ja razmišljam da bi za obiteljske potrebe možda uzeo golfa 6 gtd.on bi trebao imati 130kw i navodno su ti motori puno bolji od ovih kasnijih. Je li to istina?Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk
fire Posted January 21 Posted January 21 39 minutes ago, Danko said: Ja razmišljam da bi za obiteljske potrebe možda uzeo golfa 6 gtd.on bi trebao imati 130kw i navodno su ti motori puno bolji od ovih kasnijih. Je li to istina? Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk Da, nemaju veze s novijim(ni cuna ni cupa). Ali daleko su losiji od prijasnjih golfova. Bas se nedavno plako jedan, znaci obican 1.6tdi 2016 riknula pumpa goriva u rezervaru. Posto je od 2015 to delphi sistem, sve je drugacije. Znaci ima samo orginalna pumpa i s popustom je 770E. Znaci obicna niskotlacna pumpa s vrlo malim protokom(pumpa za chirona je jeftinija). Za 2014(isto golf 7) je vise nego 5puta jeftinija. Za golf 6 jos vise jeftinija. Ali ljudima je sve to isto, pogotovo kada se na faceu pita nesto.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now