Jump to content

Walbro pumpa goriva

2fast

Recommended Posts

ok znaci kineska je, mene sad zanima kakva je razlika u kvaliteti, tj dali ima iste performanse kao i original? 2Fast, vidim ti si citao po forumima, dali se netko zalio ili sta vec na te kineze? :)

Ono što je najbitnija razlika je to što nemaju niti blizu protok kao original, a zbog tog se ta pumpa u biti kupuje.

Druga stvar je što je nešto bučnija nego original, zuji čudno, i neki ljudi su imali problema s time da je jedno vrijeme radila ok, pa joj drastično padne protok (ne radi kak spada), pa se vrati na staro, itd...

Komponenete koje su u kopijama su slabije kvalitete i te pumpe obično imaju kratak životni vijek ako se koriste na full potencijalu. Teško da će ju uništit netko sa relativno malim motorom, ali dečkima koji su ih stavili na R33 je znala trajat par mjeseci, jednom dečku iz UK je na Z20LET-u Phase 3.5 trajala mjesec dana, onda je prvo prozujala pa ubrzo skroz riknula... itd...

Problem se manifestira na način da pumpa nema snage ni protoka snabdijevat auto gorivom na visokim okretajima, što za rezultat ima da auto slabije ide na visokima jer nema goriva, onda ekipa raskopa pol auta jer im nije jasno kak fali goriva, dok ne skuže da je pumpa fake. Ali to i nije najveći problem, veći je problem ak ti na visokima fali goriva duže vrijeme zbog pumpe, ode mašina bye-bye...

LOL, Jere-san?! :doh:

Jesu li i ostali koji su nabavili pumpe od Jere-a dobili ovakve primjerke?

Izgleda da je i moja zajeb. Šta je najgore meni fali benzine na 1.5 bara, stavija sam drugi regulator uz Walbro pumpu, pa sam stavija veće injektore i opet fali isto benzine, alfa vd je reka da minjan pumpu, a ja sam mislija da je do regulatora.

E sad jel tko zna, ako je kopija jel nemože podržavat određenu snagu i tlak ili im je mana naspram orginala da su kvarljivije???

Evo moja, naspram standarda od GT-a.

spa0212r.jpg

Ono što je najbitnija razlika je to što nemaju niti blizu protok kao original, a zbog tog se ta pumpa u biti kupuje.

Druga stvar je što je nešto bučnija nego original, zuji čudno, i neki ljudi su imali problema s time da je jedno vrijeme radila ok, pa joj drastično padne protok (ne radi kak spada), pa se vrati na staro, itd...

Komponenete koje su u kopijama su slabije kvalitete i te pumpe obično imaju kratak životni vijek ako se koriste na full potencijalu. Teško da će ju uništit netko sa relativno malim motorom, ali dečkima koji su ih stavili na R33 je znala trajat par mjeseci, jednom dečku iz UK je na Z20LET-u Phase 3.5 trajala mjesec dana, onda je prvo prozujala pa ubrzo skroz riknula... itd...

Problem se manifestira na način da pumpa nema snage ni protoka snabdijevat auto gorivom na visokim okretajima, što za rezultat ima da auto slabije ide na visokima jer nema goriva, onda ekipa raskopa pol auta jer im nije jasno kak fali goriva, dok ne skuže da je pumpa fake. Ali to i nije najveći problem, veći je problem ak ti na visokima fali goriva duže vrijeme zbog pumpe, ode mašina bye-bye...

Brži si bija od mog pitanja, pocrtano se događa kod mene, i da iman mali motor 1.4T i traje mi već oko skoro 10 000km.

E sad jel tko zna, ako je kopija jel nemože podržavat određenu snagu i tlak ili im je mana naspram orginala da su kvarljivije???

Kao što sam ti napisao gore, glavna mana je da nemaju niti približno protok koliko bi trebale (255 l / h), a to je ono zbog čega svi te pumpe uzimamo.

Druga stvar je da su kvarljivije i relativno brzo rikavaju ako se forsiraju.

Izgleda da je i moja zajeb. Šta je najgore meni fali benzine na 1.5 bara, stavija sam drugi regulator uz Walbro pumpu, pa sam stavija veće injektore i opet fali isto benzine, alfa vd je reka da minjan pumpu, a ja sam mislija da je do regulatora.
Cini se da smo svi pali za domovinu koji smo uzeli pumpe kod doticnog! :doh: :lol:

Ajme 1700kn ,el može šta jeftinije :D:D

Evo dat ču 1000kn i orginal USA Walbro:D

a imaš za 1300 kuna kod firea 044 ali nije potopna nego trebaš prelivnu posudu delati pa je to milion vremena i novaca a ova ide unutra bez beda :D

2 Dario: tvoja je original prema onoj fotki koju si mi poslao na MMS, šteta kaj nije GSS 342.

btw: kak radim u Auto Hrvatskoj, budem vidio sa dečkima iz djelova u utorak kolko bi došla ova Bosch 040. Samo čini mi se da je dosta "deblja" od Walbro 255, pa ju je i teže upasat u tank na mjesto originalne.

Edited by 2fast

2 Dario: tvoja je original prema onoj fotki koju si mi poslao na MMS, šteta kaj nije GSS 342.

btw: kak radim u Auto Hrvatskoj, budem vidio sa dečkima iz djelova u utorak kolko bi došla ova Bosch 040. Samo čini mi se da je dosta "deblja" od Walbro 255, pa ju je i teže upasat u tank na mjesto originalne.

ima skoro kilu i veća je duplo :D

Jel netko može nabavit direkt sa: http://www.walbropumps.co.uk/

Ovo je konkretno model koji mi treba:

http://www.walbropumps.co.uk/product_info.php?pName=uprated-255lph-walbro-fuel-pump-astra-coupe-z20let-2004&cName=vauxhall

Za njih sam siguran da prodaju original.

Ja Vam mogu rijesit pumpu iz ciste usluge direkt sa navedenog linka sa dostavom na kucnu adresu u Hrvatsku.Cijena sa dostavom 95.00 funti +100.00 kn DPD za dostavu na Hr adresu bez dodatnih davanja.

Evo predracuna:

https://www.walbropumps.co.uk/account_history_info.php?order_id=16565

Zainterseirani nek se jave na mail reverchon_hr@hotmail.com

Edited by REVERCHON

Mislim nekuzim,sta bi treblo to biti jeftnijie nego tamo ili sta znaci ovaj post???

Ja od svega nemam nista a sta se tice dostave moze i bez nje ali onda treba po pumpu doc u Ogulin.

Ja sam ponudio uslugu ako si faca pa rijesi ljudima i ponudi nemam ti sta drugo rec nego da mi doista nije jasan tvoj post i cilj tvog posta?????

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...