Jump to content

Gume, po 100ti put...

Recommended Posts

Al eto, nemam iskustva osim sa Eagle F1...

Uzimam gume dimenzija je sad gore 185/55/15 al uzeo bi nove vjerojatno 195/50/15 jer su znatno jeftinije a isto tako pašu na felgu (pretpostavljam :D )

Eagle F1 je 500kn, i uzeo bi nju , al gledam jel ima što kvalitetnije, ili jednako kvalitetno a jeftinije. I da, glavni razlog da se ne uzme F1 je trajnost - uzeo bi nešto trajnije...

PRijedlozi, iskustva iz prve ruke?

Teško da ćeš naći nešto jeftinije, a da ćeš biti zadovoljan kao sa F1 što se tiče trajnosti i performansi.

Uzeo sam nedavno u Pneumatiku i znam da su imali akciju nekih 450kn komad sa ugradnjom(195/50/15), s time da je made in Germany. Ovo mi je treći set već od tamo i prezadovoljan sam :thumbsup:

2 brba

probaj sa f1 otic na stazu pa ces vidjeti zasto se govori da se guma brzo trosi

a imho ta guma vec dugo nije sinonim za kvalitetnu performance gumu

a isto tako, ne vidim neki smisao stavljanja performance gume na auto koji ju ne moze iskoristiti ni u snovima

Gledam još Michelin Exalto, a trenutni favorit mi je Bridgestone Turanza ER300 ... pa ak ima nešto još jeftinije...

Ako želiš nešto jeftinije kupi si ČangŠlang NagKang ili kak se već zovu i doviđenja. Kvalitetnu gumu nećeš naći sigurno za djabe, a barem je ova dimenzija "svetinja" što se tiče guma po cijeni ;)

Imao T1S

- nisam bio prezadovoljan, na mokrom dosta lose, trose se cudno na rubovima kao i F1

T1R

osjetno bolje od T1S, ravnomjernije trosenje, bolje po kisi

R888

za period od 5og mjeseca pa do 11og dusu dale za voznje do Zadra preko Velebita, fenomenalna guma, bucna, ali drzi u pm, trosenje necu spominjat :D

Potrošio ukupno 3 seta GY F1 GSD3 guma...meni je bila odlična ali rubovi odu prebrzo a i općenito guma samo nestaje. Mene nije bilo briga jer guma je da se troši a i malo sam žešće vozio i trebao sam dobru gumu...ali tko radi dosta kilometara i ima auto koji se naginje i nagibi idu prema plusu nek radije uzme neku drugu...jer će rubovi nestati za 5-6k kilometara.

Da sad kupujem 195/50/15 gumu onda bih uzeo Michelin PE2 ili Continental SC2 ili SC3 jer nisam čuo da je netko rekao nešto loše o toj gumi. Ili neki Bridgestone. Toyo T1-R je po svemu prosječna guma.

bridgestone er300 mislim da bi mogao bit OK izbor...bar po trajnosti:)

imam t1r u 195 50 15 i zadovoljan sam...prije toga sam imao potenzu re720 i vise mi se svidjala od t1r...

toyo proxes 4 meni osobno djeluje zanimljiva...:)

toyo proxes 4 meni osobno djeluje zanimljiva...:)

...vozio ju na Meganeu I u 205/40/17 i iznenađujuće je dobra bila...ne preskupa a dobra i trajala je dosta.

Potenza re720 mi nije bila nešto...a Turanza er300 je za veće aute imho...

Imo sam turanze na mazdi 195/55/15, sad ih imam na laguni 205/55/16 i na suzukiju sx4 205/60/16 i guma je super. Bilo po suhom ili po mokrom nemam nikakvih zamjerki, osim ak je cesta u komi, al onda nista ne pomaze...cak je dobra i za offroad :D

Nakon skoro 20k km na mazdi svakave voznje je bila ko nova tak da palac gore

I moj glas za Turanzu ER300.

Upravo sam imao dosta žestoko kočenje sa 160 sa lijevim kotačima na asfaltu, a desnim u betonskom odvodnom kanalu, i još sam živ.

BTW pas mater idiotu u plavoj fabiji koji nakon što je mene otjerao u kanal pretječe dalje kao da se ništa nije desilo.

a toyo:D

ima li itko nekakva kvalitetna iskustva osim: brzo se trosi:D:lol:

Sa Cooper 2xs, svaki zavoj mogu proć sa minimalno 10km/h više nego sa T1R. Nisam mogao vjeroavati kad sam ih stavio!

Toyo nikad više za mene... Troše se i ne drže tak specijalno dobro, a po mokrom su katastrofa!:yucky:

Ovisi od auta do auta...

na mom autu t1r nove novcate u 205/40/17 nista specijalno, nos bjezi tj leti van zavoja...

sad 195 50 15 polovne, s bar 10-15k km gore drze dosta bolje od gore navedenih...

te nove novcate su bile ko led prvih 500-600km, a u sljedecih 2000km su se malo popravile ali blagi uzas...tako da daleko ovisi o dimenziji i o tezini/auta, snazi i ostalo...

ali kompletna guma bi mogla bit bridgestone turanza, potenza, continentalke, michelinke pilot npr...a ovo ostalo, ako pogodis pogodis, a ako ne ne...

pošto je bilo žurno, danas 15 minuta prije zatvarnja dojurio u Pneumatik, uzeo 4 nove GY Eagle F1... razlika je samo u tome da su ove GSD3 jer su 195/50/15, dok su stare 185/55/15 bile GSD2... isprobao ih na autoputu, po selu, po gradu, to je drugi auto sad :D ja happy :D

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...