R5GTT Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 2.0 TDI-dizne,potrošnja ulja,pucanje glave,instalacija u glavi motora,zamašnjak..... TFSI- potrošnja ulja,pucanje svijećica i padanje u cilindar,trošenje bregastih vratila na strani pumpe goriva..... to je otprilike što se motora tiče a oko njega ima još puno stvari ne treba se toga bojat jer sve se kvari,samo je pitanje šta te najmanje košta
Kroky Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 scorpion: pa pogledaj malo kolko ljudi imaju problema sa 2.0TDI-em imaju problema na SCC. ima i onih koji nemaju problema, al dosta ih ima i hebackih problema... Mislim, nema danas tog auta koji nema problema, al jbga izmedu veceg i manjeg zla bi izabrao manje :lol:
SVEN Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Koliko tvoj troši?!?Znam da kod benza uvijek množiš puta 2 sa istom nogom na gasu u odnosu na dizlo Prosla su vremena golfa 2 1.6Diesel koji je trosio 4.5 litre pa da se to uzima kao orjentir i onda bi ova računica sa ''mnozenjem puta dva'' igrala. Pa eto moj sivi golf trosi kako sam napisao. kombinovanog trosi 7-7.5 , čista gradska 8-10.5 kad ej guzva, i nateravanja po gradu 13 moze ako treba Naravno da u šestoj na 120 trosi 5.5 na autocesti.
Freak021 Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Ja sam vozio 2.0tdi i nije bilo problema nikakvih. Ulja troši, ali umjereno, potrošnja varira od 7-10l, grad jedno 8.5 da ne paziš. hebanje majke do 10 Imaš mog gnoj-a prodaje se u principa na jankomiru, ako se unormali s cijenom to ti je oke kupovina:naughty:
Lovrek Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 posto je tema krenula u smjeru 2.0tdi, ja isto do sada nikad nisam imao nikakvih problema sa tim motorom....
hrc Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 2.0tdi@140 ks imamo u firmi, auto ima 60ak k km, od prvog dana trosi 1l ulja na 5k km.
SVEN Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Zanima me koji je razlog tome ? Neki to pripisuju neprimjerenoj razradi a neki da je to po defaultu ? Ako cemo o razradi gdje je greska ? Ako cemo da je po defaultu koji kurac nevalja da toliko ulja trosi ? Sto me jos vise cudi moj 1.9/130PS ne trosi ali ama bas nista na 15 tisuca koliko je interval ali stvarno nista. Dakle nikad nenadoljevam a na stangi je na max. Dok moj crveni MK3 trosi 7 deci na 10 tisuca..dakle jednako je los nakon 10 godina kao i novi Passat ? :doh:
Rudy Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Zanima me koji je razlog tome ? Neki to pripisuju neprimjerenoj razradi a neki da je to po defaultu ? Ako cemo o razradi gdje je greska ? Ako cemo da je po defaultu koji kurac nevalja da toliko ulja trosi ? To je tako jer su previše stvari natrpali u glavu motora,tako bar kažu u VW. Navodno su to riješili s common rail motorima!
mariotdi Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 ma stvar je u razradi sve sam sigurniji u to ko god ga je mazio i pazio prvih 1500km dosad je najebo s tiom motorom stvar je u tom da ga terba od prvog km razvrtavat do 4000okt. da sve fino sjedne i to je to primjer passat 2.0 tdi 2007 auto je gazen doslovno od prvog dana i na hladno i svakako isporbavali elektr.rucnu,palili gume neki dan gledo ima 66 i nesto tisuca ,potrosi u 15tkm pola litre max.gazda ga vozi pa sam u kontaktu haha i osim toga niti jedna jedina sitnica na autu nije otisla. nistaa
MKmarino Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Možda je stvar u tome sto je 2007 god. Ako se ne varam većina problematicnih 2.0 tdi-a je bila do 2006 kad su rijeseni glavni problemi. Iako i ja vjerujem da je razrada jako bitna stvar u svemu.
Jasa Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Kad cujem da 2.0 TFSI trosi oko 10-11 litri po gradu normalne voznje, a i mozes se poganjat kad treba... ...i onda pogledam ovo govno od motora u Laguni od jadnih 120 konja koja trosi ciste gradske voznje 12 dode mi da ju zabijem u zid...i uz sve to se nemrem ni poganjat kak spada :doh:
dar-mar Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Taj 2.0 TDi je nadaleko poznat ko problematičan motor....nažalost ni ovaj novi kaj su složili, 2.0 TDI common-rail nije bezgrešan:no2:
BaGy Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 nažalost ni ovaj novi kaj su složili, 2.0 TDI common-rail nije bezgrešan:no2: argument?
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now