Jump to content

kočnice problem

Recommended Posts

evo jedno pitanje, odkad sam stavio druge kočnice(mintex c-tech bušene i rezane diskove, druge samoventilirajuče čeljusti sa brava 1.8, i sad su gore ebc green stuff pločice, također drugo ulje i nove lajtunge) kočnica mi je totalno tvrda i uopće nemam osiječaja kako odmjerit kočnicu, što je potpuna suprotnost od onoga kako je prije bilo.

u početku sam mislio da nije možda do trw pločica koje su se i pregrijavale i trošile, a nisu mi ništa kočile, al eto i sa ovim pločicama isti problem.

koji bi mogao bit razlog i kako riješit problem, jel mi se stvarno nije ugodno tak vozit, uopće nemam osiječaja koliko jako kočit?

malo ću ti se nadovezati u temu, imamo sličan problem.

kočnice na tempri sam apgrejdao sa kliještima od brave TD (ista kao tvoja) i kombinacijom remsa diskovi + trw pločice. ponekad mi koči odlično, a ponekad je papučica užasno tvrda, kao da nema vakuuma, ali s njime je sve u redu.

mehaničar mi provjerio sve i kaže da je sve ok.

danas napokon napravio špur i reko idem se malo propeljat kako se spada i nakon 3 malo jača kočenja pizdarija ista kao i sa trw pločicama, pločice gore.

prije dok su bili obični diskovi(ovi su samoventilirajući i bušeni i rezani) mi se to nikada nije događalo, na 3 puta jačem kočenju, još reko sumnjive mi te kočnice pa neću pretjerivat i dobro da nisam.

na tim istim mjestima kad se brže vozim sa puntom sam znao jače kočit i nikad nikakvih problema.

kaj se događa zašto mi se pločice tako griju???!?!?

pa da se vozim autoputom 200 nebi mogao 2 puta zakočit

e da nigdje ništa ne zapinje kad se kotač zavrti na zraku

kako da ispitate secvo bubanj, upalis auto na 15 sekundi, ugasis i nakon minute iscupas ventil iz bubnja, mora unutra biti vakum

Možeš malo elaborirat?

na nekima zna pustati tek kad stisnes kocnicu, ali onda se cuje zrak kad stisces kocnicu, kao da imas zracne kocnice :lol:

Slično se meni čuje kad stišćem kočnicu, kao da imam "zračne kočnice" :rofl:

Da nije možda do servo bubnja?

Stisnem kočnicu, pedala mi propadne i onda tek "dolje negdje" počne kočiti auto ali ne svom silinom.

Bušeni rezani diskovi nemaju nikakve veze sa osjećajem kočenja.

Pločice utjeću na jačinu kočenja, neke se trebaju zagrijati.

Al najviše na osjećaj na pedali utječe ulje, odzračenost, lajtunzi i eventualni problemi sa servom

Sad kada promijenim ulje, lajtunge i sve odzračim, jedino mi još preostaje da je do serva?

A najvjerojatnije.

Doduše zaboravio sam na klizače na čeljustima (jer ih moji dosadašnji auti nisu imali) - ako štekaju može i tu biti problema.

S time da kod auta sa ABS-om treba znati odzračiti kočnice - najbolje imati manual pa po njemu to raditi ;)

A najvjerojatnije.

Doduše zaboravio sam na klizače na čeljustima (jer ih moji dosadašnji auti nisu imali) - ako štekaju može i tu biti problema.

S time da kod auta sa ABS-om treba znati odzračiti kočnice - najbolje imati manual pa po njemu to raditi ;)

Navodno su mi i u ovlaštenom servisu odzračili kočnice, međutim, to nije pomoglo. Klizači su OK.

Do manuala mi se teško dokopati kada ljudi koji ga imaju/znaju šta mi je s kočnicama, ne žele mi reći/pomoći pošto govorim negativno o Renaultu. Također dio REX-a.

Svejedno, hvala na savjetima. :thumbsup:

tak je i meni slično kad sam stavio bušene / rezane..... jednostavno KATASTROFA za obicnu voznu po gradu:doh:

al zato kad se ganjas i kad se zagriju, e onda je druga priča:thumbsup:

di da se zagriju kad mi se praktički zapale ako 2-3 puta malo jače(ne jako) prikočim, ako ove ebc pločice isto nisu dobre, onda u kurac bubnut ću jebenih 1000kn za te mintex c-tech pločice i ako ni sa njima nebude dobro kočilo zapalit ću te kočnice više i stavit sve natrag original.

jebote pljunem 3500kn za kočnice i auto mi koči slabije nego je kočio sa totalno poderanim diskovima koji nisu bili ni samoventilirajući

di da se zagriju kad mi se praktički zapale ako 2-3 puta malo jače(ne jako) prikočim, ako ove ebc pločice isto nisu dobre, onda u kurac bubnut ću jebenih 1000kn za te mintex c-tech pločice i ako ni sa njima nebude dobro kočilo zapalit ću te kočnice više i stavit sve natrag original.

jebote pljunem 3500kn za kočnice i auto mi koči slabije nego je kočio sa totalno poderanim diskovima koji nisu bili ni samoventilirajući

onda neznam..ja ti imam zimmerman diskove i ferodo thermo quiet pločice...

za ganjanje odlicno al za voznju po gradu je najbolje imat serijalu..takva su barem moja iskustva....

frend ima na svojoj 2.4 MJET serijalu kočnice i nakon 3 kočenja s kojih 200 km/h pa skoro na 0 km/h njemu su se kočnice doslovno zapalile:huh: dok je meni auto tek tada kocio kak treba:thumbsup:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...