Jump to content

Vijak probio gumu - što onda?

Recommended Posts

Maloprije čujem neko pucketanje po cesti koje se ubrzava povećanjem brzine. Mislio da je neki kamen zapeo za ripnu, stanem i vidim križastu izbrušenu glavu vijka. :D Vijek mi je ušao u gumu; kako - ne znam.. :doh:

Vaditi ga neću sam; da li kod vulkanizera to ide na vulkanizaciju ili da usprejam onu tekuću smjesu kroz ventil...?

nikakav sprej nemoj koristit...

odi do svog majstora nek to vulkanizira "zapeče" i ko da se nikad nista nije desilo.

Ukoliko stavis sprej....samo ćeš mu napraviti više posla jer je sam sprej dosta ljigav i mastan...pa imas malo vise posla s odmaščivanjem gume!!!

sve rečeno :D ne diraj... zakrpa ti ju iznutra i to je to... gas :D jedna guma u mom vlasništvu je imala toliko sreće u svojoj ne baš dugoj karijeri, da je 3 puta bila tak krpana, naravno, na 3 različita mjesta... i nikad problema s njom

Nego... beat this :D

Da, to je mercedesova zvezda :lol:

mercedes_5ad99.jpg

Ovo mi se dogodilo 3 dana nakon kaj sam se počeo s Darkom "prepirat" oko toga da je scania zakon a mercedes ne valja... i tulipan mi iz ljubomore prema scaniji krene bacat ove švapske šurikene po cesti

Kak ti je Taljanac već rekao - sreca pa nije citroenov :D Ili chrysler :D

Pokušao sam vidjeti da li je samo mali komad zapeo i počeo odvrtati, ali sam čuo "PSSSSST" pa sam ga još više zavrnuo unutra :D

Hijooo.... ček da prebrojim....

z

z

z

i

i

i 30 sekundi kasnije

i

p

p

p

evo, sedmero ljudi ti je reklo da NE DIRAŠ... i ti ideš prčat :D car :D

Kak ti je Taljanac već rekao - sreca pa nije citroenov :D Ili chrysler :D

Pokušao sam vidjeti da li je samo mali komad zapeo i počeo odvrtati, ali sam čuo "PSSSSST" pa sam ga još više zavrnuo unutra :D

ja sam 15k km napravio sa cavlom u goodyear F1

na svu srecu nije pustalo i jos je dan danas u gumi iako sam gumu standardno zbrusio po bokovima pa stoji u garage

dsc00719bd.jpg

evo, sedmero ljudi ti je reklo da NE DIRAŠ... i ti ideš prčat :D car :D

Čitaj sa razumijevanjem...

"Pokušao sam vidjeti da li je samo mali komad zapeo i počeo odvrtati"

..meaning da li je samo glava vijka zapela u utor ili se zakovao cijeli vijak..

pa rađe kupi jednu novu dok sve zajedno imaju "malo" kilometara pa razlika u opsegu nece bit velika , nego se zahebavat s tim zakrpama

zasto??

meni je na 1000 km ,prednja lijeva pokupila seraf ,otiso kod vulkanizera ,zapeko mi onaj neki cepic i vec 15.000 tkm vozi bez problema :)

zasto??

meni je na 1000 km ,prednja lijeva pokupila seraf ,otiso kod vulkanizera ,zapeko mi onaj neki cepic i vec 15.000 tkm vozi bez problema :)

ma sve super , al nikad mi nije bilo jasno kojm kemijskim procesom oni povezu osnovni materijal gume i taj "cep" bez da uniste gumu na tom mjestu di peglaju.

ima onih metoda da napravi cep ko zakovicu tak da je dio prema unutrašnjosti širi i dio prema gaznoj povrsini je siri .al sto kad se onaj vanjski dio potrosi.

da uopce ne uzimam u obzir zagrijavanje gume,tlak i udarce.

neznam , nekako mi je to krpanje antipaticno.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...