Jump to content

Recommended Posts

Posted

Maloprije čujem neko pucketanje po cesti koje se ubrzava povećanjem brzine. Mislio da je neki kamen zapeo za ripnu, stanem i vidim križastu izbrušenu glavu vijka. :D Vijek mi je ušao u gumu; kako - ne znam.. :doh:

Vaditi ga neću sam; da li kod vulkanizera to ide na vulkanizaciju ili da usprejam onu tekuću smjesu kroz ventil...?

Posted

nikakav sprej nemoj koristit...

odi do svog majstora nek to vulkanizira "zapeče" i ko da se nikad nista nije desilo.

Ukoliko stavis sprej....samo ćeš mu napraviti više posla jer je sam sprej dosta ljigav i mastan...pa imas malo vise posla s odmaščivanjem gume!!!

Posted

Pravac vulkanizer, stavit će ti gumeni "štoplin" i to je to. Ja se tako vozim već 2kkm. Hebiga, kupujem novi za par dana pa se šparalo :D

Posted

nemoj ga nikako vaditi jer će ti guma pustiit skroz :)

brzo kod vulkanizera, zapeče ti komad gore i dalje voziš :)

bolje šeraf nego čavao, šeraf duže drži pritisak u gumi :)

Posted

sve rečeno :D ne diraj... zakrpa ti ju iznutra i to je to... gas :D jedna guma u mom vlasništvu je imala toliko sreće u svojoj ne baš dugoj karijeri, da je 3 puta bila tak krpana, naravno, na 3 različita mjesta... i nikad problema s njom

Posted

Nego... beat this :D

Da, to je mercedesova zvezda :lol:

mercedes_5ad99.jpg

Ovo mi se dogodilo 3 dana nakon kaj sam se počeo s Darkom "prepirat" oko toga da je scania zakon a mercedes ne valja... i tulipan mi iz ljubomore prema scaniji krene bacat ove švapske šurikene po cesti

Posted

Kak ti je Taljanac već rekao - sreca pa nije citroenov :D Ili chrysler :D

Pokušao sam vidjeti da li je samo mali komad zapeo i počeo odvrtati, ali sam čuo "PSSSSST" pa sam ga još više zavrnuo unutra :D

Posted

Pokušao sam vidjeti da li je samo mali komad zapeo i počeo odvrtati, ali sam čuo "PSSSSST" pa sam ga još više zavrnuo unutra :D

Hijooo.... ček da prebrojim....

z

z

z

i

i

i 30 sekundi kasnije

i

p

p

p

evo, sedmero ljudi ti je reklo da NE DIRAŠ... i ti ideš prčat :D car :D

Posted

ja sam 15k km napravio sa cavlom u goodyear F1

na svu srecu nije pustalo i jos je dan danas u gumi iako sam gumu standardno zbrusio po bokovima pa stoji u garage

dsc00719bd.jpg

Posted

evo, sedmero ljudi ti je reklo da NE DIRAŠ... i ti ideš prčat :D car :D

Čitaj sa razumijevanjem...

"Pokušao sam vidjeti da li je samo mali komad zapeo i počeo odvrtati"

..meaning da li je samo glava vijka zapela u utor ili se zakovao cijeli vijak..

Posted

pa rađe kupi jednu novu dok sve zajedno imaju "malo" kilometara pa razlika u opsegu nece bit velika , nego se zahebavat s tim zakrpama

Posted
pa rađe kupi jednu novu dok sve zajedno imaju "malo" kilometara pa razlika u opsegu nece bit velika , nego se zahebavat s tim zakrpama

zasto??

meni je na 1000 km ,prednja lijeva pokupila seraf ,otiso kod vulkanizera ,zapeko mi onaj neki cepic i vec 15.000 tkm vozi bez problema :)

Posted

Dođeš kod vulkanizera,popravi ju i miran si,voziš kao da nikad nije ni bila probušena.

Jeste našli nauku raditi a u životu gumu probušili niste :P

Posted

ma kakva nova guma!

kao prvo to su gume na jeepu koji ne ide više od 180 (NHF Stepp :) ) a kao drugo krpana guma je dovoljno sigurna za to.....

nemoj novu, nema potrebe

Posted
zasto??

meni je na 1000 km ,prednja lijeva pokupila seraf ,otiso kod vulkanizera ,zapeko mi onaj neki cepic i vec 15.000 tkm vozi bez problema :)

ma sve super , al nikad mi nije bilo jasno kojm kemijskim procesom oni povezu osnovni materijal gume i taj "cep" bez da uniste gumu na tom mjestu di peglaju.

ima onih metoda da napravi cep ko zakovicu tak da je dio prema unutrašnjosti širi i dio prema gaznoj povrsini je siri .al sto kad se onaj vanjski dio potrosi.

da uopce ne uzimam u obzir zagrijavanje gume,tlak i udarce.

neznam , nekako mi je to krpanje antipaticno.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...