Jump to content

pitanje za FAG TDI znalce

Recommended Posts

Dobar dan,

imam jedan problemcic ,

posto se ja razumijem u folcikine TDI motore ko marica u krivi ku*** molio bih pomoc

mama mi vozi skodu octaviu mk1 1.9 TDI automatic. po broju sasije to bi trebalo bit 90ks al po autu je nesto drkano od prijasnjeg vlasnika ( a tocne informacije od njega dobit nikako , prvo je bila prica da je to motor 130ks , pa da je chipan negdje u skodi preluk da je auto uvozen zajedno s fabiama za fabia kup,pa da se nesmije spajat na diagnostiku jer je chip mjenjan, pa da na autu nije nista mjenjano, pa da je vec mjenjana turbina u 90k km, itd... itd...)

di se na motoru nalazi kod koji oznacava model motora?

na bloku mi pise :

038 AN

80 HBH

V1600

na glavi

038 103 373 E

kad sam pregledavao po netu to uopce nisu oznake motora.

zelio bih saznati sto je tocno rađeno na autu tako da mogu prilagodit odrzavanja auta tome ili ga skroz vratit u tvornicko stanje.

auto sada ide ko kuga , na svako stiskanje gasa gume skripe , ASR gori ko lightshow, volan cupa na stranu ....

ali....

starci se vracaju za vikend s mora i iskoci im crijevo s intercoolera, auto ko lijena krava do zagreba , cijeli pod , letva volana iza turbina usrani od ulja, vec sam mislio da cu morat mjenjat turbinu.

to mi je doma najnoviji auto a moji doma su antitalenti za mehaniku pa da nesto ne sjebu svojim neznanjem

jel uopce postoji takva vrsta "chipanja" s kojim se onemoguci naknadno otvaranje mapa?

motor ovako izgleda ( nije to moj, nasao sliku na netu)

2467757.jpg

koje su uopce mogucnosti chipanja takvih motora, ako je uspjela riknut turbina unutar 90k km , zanima me kolko je motor mogao nahebat do sad.

unaprijed hvala :thumbsup:

Edited by Marko

AGR motor pise u gepeku , 90 ks serijski to mi i prek VIN-a izbacuje.

jel postoje ikakve oznake na samom bloku/glavi po kojim se moze raspoznati model motora, jer kolko sam gledao s prednje strane pise samo ono gore kaj sam napisao ?

ionako moram skidat grane za pocistit svo ulje koje je iscurilo pa cu pregledat i straznju stranu bloka.

kakve su procedure chipanja tih "starijih" motora?

preko softwarea ili se bas chipovi leme?

Edited by Marko

chipanje ide ili preko obd-a, ili se ecu rastavi, izvadi chip, reprogramira i vrati. koji god da je nacin morao bi moci ustekati dijagnostiku najnormalnije i pregledati sta valja, sta ne...

oznaka motora mora biti na u gepeku kod rez tocka kako je kroky napisao ako je org motor unutra... trebao bi imati oznaku i na plastici zubcastog, gore ako ju netko nije skinuo ili ako se nije izbrisala

ovo na slici nije pd motor koliko se ja kuzim a i po zvuku je jasno koji je pd koji nije, samo to trebas znati skuziti

Ako je AGR onda je to motor kao u mojem A3....to se mislim ugradjivalo do 1998 jer je motor EURO II, a poslije ALH (Euro III ako se ne varam)

90ks, turbina fiksne geometrije....neki safe chippping je na cca 115 ks.....bez drugih modifikacija onih 130 ne bi dugo trajalo.....

javi se pa cemo ga na diagnostiku spojit ako je jos ziv i radi...

jel vi na prvoj slici vidite bosch pumpu ??

od 90-110 ks ima jedno 5-6 vrsti motora. sad jedan od tih je, koji tesko je po vanjskom izgledu sudit.

da naravno da se vidi pumpa !

to je 90 ili 110 ks motor...

oznaka motora se nalazi s prednje strane na bloku ali obično je toliko hrđav da treba malo počistiti da se vidi

mali pravokutnik strojno obrađen,na njemu je ukucan kod i broj motora

ispod treće dizne otprilike

mislim da 1.9 TDI ide do cca 160 ks bez otvaranja itd. i ako ima dizne i turbinu od 110 ks

mislim da 1.9 TDI ide do cca 160 ks bez otvaranja itd. i ako ima dizne i turbinu od 110 ks

i bosch pumpa od AFN-a (110ke) ako se vec ide na tu snagu jer je ona prva prepreka :)

i zar nema AFN varijabilnu turbinu?

Edited by Pekx

i noviji 90ks imaju varijabilnu...

znam, al hocu reci da prebaciti turbinu, pogotovo varijabilnu na sve TDIe nije kao skinut felgu sa auta

Wikipedia kaže svoje

DIESEL ENGINES: AGR, AHF, ALH, AFN, AHH, AHU / 1Z, AVG, AJT, AQM, AGP, AGD

ili http://community.dieselschrauber.de/viewtopic.php?printertopic=1&t=3238&start=0&postdays=0&postorder=asc&vote=viewresult&sid=2fa7f16324d38803ddce9ccf2398bc3e

Edited by Pekx

90/110 motori idu na 200ks bez otvaranja kad smo vec kod tog .

ONo za bosch pumpu sam spomenuo jer vidim da se vrte PD motori u temi koji nemaju veze s ovim na slici.

očito nisi vidio nastavak rečenice do koliko cca ks idu....

niti znam koliko drže niti me briga,samo sam prenio info koji su mi dali ljudi koji su to radili

Oznaka motora je ukucana na blok motora na spoju sa mjenjačam, kod anlansera.

Jako teško češ je pročitati bez malo rastavljanja i čišćenja...

sutra bum pogledao, danas sam ubijen od posla , neznam za sebe.

odozgora mi se motor cini dosta cist i suh

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...