Raptor6767 Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 (edited) Dakle, interesira me koje je najbolje/najprikladnije ulje 75W90 viskoziteta za getribu moje 197ice? Hvala svima na konstruktivnim savjetima i prijedlozima! :notworthy: Jedan kolega sa clio197.net foruma je stavio Valvoline Edited October 17, 2009 by Raptor6767 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 Stavi si od Liqui molya onaj aditiv za getribu definitvno se primijeti poboljšanje u šaltanju,mekše se šalta................. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted October 17, 2009 Author Share Posted October 17, 2009 Stavi si od Liqui molya onaj aditiv za getribu definitvno se primijeti poboljšanje u šaltanju,mekše se šalta................. Ne dolazi u obzir. Može dalje s prijedlozima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koren Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 Ja sam isto valvoline stavio (75W90) i kaj ja znam, isti Ismet ak se mene pita... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted October 17, 2009 Author Share Posted October 17, 2009 Ja sam isto valvoline stavio (75W90) i kaj ja znam, isti Ismet ak se mene pita... Ma, to mi je najmanji problem stavit, imam ga u dućanu, ali nekako mi nije Valvoline za taj auto... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kutija Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 od nabavljivih u nas Motul ili Silkolene....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 elf , kao i u motor i nemas brige getriba nam je uredno od 120-145st.C i sve 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 (edited) Opet deja vu http://www.myhraweb.com/showthread.php?t=436&page=13 Edited October 17, 2009 by ND4SPD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted October 17, 2009 Author Share Posted October 17, 2009 od nabavljivih u nas Motul ili Silkolene....... Razmišljao sam o Castrolu ili o Motulu, ali me sada interesira naziv pakiranja. Opet deja vu http://www.myhraweb.com/showthread.php?t=436&page=13 Ne kužim? Nisi baš dobro linkao... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 Rene fuchs gear oil ja prezdaovoljan a i ljudi koji ga imaju u autu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted October 17, 2009 Author Share Posted October 17, 2009 Rene fuchs gear oil ja prezdaovoljan a i ljudi koji ga imaju u autu Cijena mi ne igra nikakvu ulogu, želim najbolje. Kaj ja znam, imam averziju naspram nekim proizvođačima ulja među kojima je i Fuchs - ničim argumentirano...naprosto imam... Proizvođači kojima vjerujem: Motul Castrol Shell Total Silkolene Mobil ELF Tim redoslijedom... A gle, ako se ispostavi da je to najbolje šta mogu stavit u auto, zbog 2-3L neću propast koliko god koštalo. Želim samo najbolje u taj auto da bi me barem koliko-toliko služio dobro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akula Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 koristim Mobil 75W90 (sint) u 6 brzinskoj getribi...još uvijek drži 700Nm mislim da je litra 100kn Link to comment Share on other sites More sharing options...
zivac Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 Ja koristm Mobil 1 85W90 i za sada najbolje od svega sta sam isprobao Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted October 17, 2009 Author Share Posted October 17, 2009 Mislim da će biti Mobil ili Castrol, ovisno o tome šta će mi biti lakše dobavljivo u ponedeljak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted October 18, 2009 Share Posted October 18, 2009 Cijena mi ne igra nikakvu ulogu, želim najbolje. Kaj ja znam, imam averziju naspram nekim proizvođačima ulja među kojima je i Fuchs - ničim argumentirano...naprosto imam... Proizvođači kojima vjerujem: Motul Castrol Shell Total Silkolene Mobil ELF Tim redoslijedom... A gle, ako se ispostavi da je to najbolje šta mogu stavit u auto, zbog 2-3L neću propast koliko god koštalo. Želim samo najbolje u taj auto da bi me barem koliko-toliko služio dobro. A šta ti misliš čiji je Silkolene? Silkolen su ulja koja proizvodi Fuchs,i po meni (i mnogima drugima) jedna od najkvalitetnijih na tržištu. Postoje Fuchs-ova ulja koja ces rijetko ili nigdje kod nas naci na policana u trgovini. Titan Sintofluid 75W-80 - vrhunsko ulje za Renault-ove mjenjače. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted October 18, 2009 Author Share Posted October 18, 2009 A šta ti misliš čiji je Silkolene?Silkolen su ulja koja proizvodi Fuchs,i po meni (i mnogima drugima) jedna od najkvalitetnijih na tržištu. Postoje Fuchs-ova ulja koja ces rijetko ili nigdje kod nas naci na policana u trgovini. Titan Sintofluid 75W-80 - vrhunsko ulje za Renault-ove mjenjače. Evo da se ponovo citiram: Kaj ja znam, imam averziju naspram nekim proizvođačima ulja među kojima je i Fuchs - ničim argumentirano...naprosto imam... A gle, ako se ispostavi da je to najbolje šta mogu stavit u auto, zbog 2-3L neću propast koliko god koštalo. Želim samo najbolje u taj auto da bi me barem koliko-toliko služio dobro. Dakle, nemam nikakvog valjanog razloga zašto mi Fuchs "ne leži", međutim, ako je to prema vama koji imate iskustva sa tim uljima, najbolja solucija, ne vidim zašto ne bi onda to stavio. Ne osuđujem se staviti ništa drugo doli 75W90 pošto je to propisano za 197 (tj. kolega sa foruma to stavlja, a nitko drugi ne zna koje je ulje unutra - gdje god da googlam, samo mi izbacuje probleme sa getribom od Clia 197 :doh:). Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted October 18, 2009 Share Posted October 18, 2009 Evo da se ponovo citiram: Dakle, nemam nikakvog valjanog razloga zašto mi Fuchs "ne leži", međutim, ako je to prema vama koji imate iskustva sa tim uljima, najbolja solucija, ne vidim zašto ne bi onda to stavio. Ne osuđujem se staviti ništa drugo doli 75W90 pošto je to propisano za 197 (tj. kolega sa foruma to stavlja, a nitko drugi ne zna koje je ulje unutra - gdje god da googlam, samo mi izbacuje probleme sa getribom od Clia 197 :doh:). Pa ti si napisao da imas averziju prema Fuchsu (nije sad bitno zasto) a vjerujes Silkolenu. Pa ja cu ti ponovo napisati: Fuchs proizvodi Silkolene!!! BTW Renault preporuca ono ulje koje sam ti napisao 75W-80, i nije problem u uljima nego u getribama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted October 18, 2009 Author Share Posted October 18, 2009 Pa ti si napisao da imas averziju prema Fuchsu (nije sad bitno zasto) a vjerujes Silkolenu.Pa ja cu ti ponovo napisati: Fuchs proizvodi Silkolene!!! BTW Renault preporuca ono ulje koje sam ti napisao 75W-80, i nije problem u uljima nego u getribama. I opet ti ponavljam - imam NEOSNOVANU averziju naspram Fuchsu, međutim, nemam ništa protiv toga da stavim Fuchs u auto ako se pokaže da je kvalitetno ulje. :thumbsup: Kak znaš da je 75W80? Ovo za getribe sam svjestan, ali kad već mijenjam kuplung da onda promijenim i ulje - ekipi su serviseri po HR masovno ulje mijenjali kad bi im počela zapinjat pa im nije ništa pomoglo, dakle, ne radim to zbog toga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted October 18, 2009 Share Posted October 18, 2009 http://www.fuchs-maziva.hr/novostiOpsirno.asp?id=95 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted October 18, 2009 Author Share Posted October 18, 2009 Budem vidio, Fuchs mi isto nije problem nabavit, ionako mi ga godinama već nude u firmu. Tnx na savjetu :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrlakis Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 e kad smo kod ovoga,koliko ide ulja u getribu?vwgetriba oznake 2m,6 brzina.nisam ulje nikad prominija ,a tija bi to učiniti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted October 19, 2009 Author Share Posted October 19, 2009 (edited) Upravo mi stari javio da je uzeo Castrol te preuzeo kuplung set i druk lager. Hvala svima na prijedlozima i savjetima! :thumbsup: Edited October 19, 2009 by Raptor6767 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peras Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Sljedeći put kad budeš kupova ulje provaj RedLine: http://www.redlineoil.com/Default.aspx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 pennzoil? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now