Jump to content

Moja svakodnevnica

Recommended Posts

• Replies 794
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

E a sad zamisli sve to strojno!!! :thumbsup:

Ok...nema svatko iste kriterije ali ..

za njegov auto da idem to radit strojno bi mi trebalo 2-3 dana to bi onda bio vrhunski odrađen posao :thumbsup:

poliranje na ruke i vosak

Hmm...ovako moj auto je radjen prije dva tjedna i odonda ja tu citam kako svi hvale Sviga i ja sutim i ne zelim nis reci,vidim da se covjek trudi i to sve pa rekoh ajde sutit cu.

Jucer sam bio na billi pa su decki malo pogledali auto i evo sad se poteglo pitanje mog auta i evo sad cu ja reci svoje iskustvo.

5-6 puta dosad sam prao auto kod Sviga i realno gledajuci auto je svaki put opran cisti prosjek,ono mene to cak i zadovoljava ali da je to neka spica.

I tako stiglo nam je sunce,ja navratio do Sviga da se dog za poliranje.

Dodem tamo i pitam ga za cijenu,Sasa pogleda auto veli strojno 1200 kn,rucno 350 kn,ja rekoh 1200 kn mi se bas ne daje,on veli ma ni nema potrebe nije auto unisten jako i kao rucno poliranje i vosak i auto ce ti izgledat cudo ovo ono.Ja velim ok dobit ces 500 kn,ali da auto bude bomba.Sasa veli ok,budemo ti onda i kozu namazali.

Nakon par dana sam mu ostavio auto,oko 4 popodne dolazim po auto,izlazim iz auta s kojim sam dosao i onak s 5 metara auto me ne odusevljava..pridem blize na lijevom pragu i zadnje rubnjaku neke flekice....pitam kaj je ovo veli Sasa to ti ne ide dole,probam strugat noktom ono ide(to su bile neke tockice komadi gume ili katrana) Sasa mi i dalje objasnjava da to ne ide,ja mu kazem odi unutra uzmi neko sredstvo i skini to i Sasa ode nutra uzme neki sprej,posprica i za 10 sekundi skine to dolje.

Napravim krug oko auta i sve je to tak,daleko od odusevljenja.

Auto je izgledao relativno dobro jer je bio dobro namazan voskom ali su se dosta vidjele crte od prijasnjih pranja

Sad je proslo dva tjedna dva puta sam odonda istusirao auto na boxovima,dio voska je sisao dolje i sve crte tj swirlovi su izasli van i auto je gotovo isti kakav je bio.

Po mom misljenju auto ili uopce nije ispoliran ili je samo nabrzinu odraden s nekom jako finom pastom i nakon toga namazan voskom.

Moja greska u cjeloj prici je kaj sam dao 500 kn,a ne 350 koliko je Sasa rekao cijenu.

Ja sam redovno na billi pa ak netko misli da pricam gluposti moze slobodno pogledat auto i reci svoje misljenje...

Sve stoji kako si napisao,tvoj auto šta se tiče laka je u KATASTROFA stanju pošto je godinama pran na četke kod prijašnjeg vlasnika. Auto je ispoliran na ruke s 3M pastom za ručno poliranje,prilično fina pasta,kao što su i ostale paste koje se rade za ručno poliranje fine.

Nakon poliranja su stavljena 2 sloja voska (victoria concurso) i mislim da je 350kn i više nego fer cijena za to što si ti dobio.

Kao što sam rekao za tvoj auto da sredim kako spada treba mi bar 2-3 dana i to košta puuuuno više nego 350 kn. Ti si za 500kn dobio poliranje na ruke,2 sloja vrhunskog voska,čišćenje i impregnaciju kože i naravno komplet pranje,da si išao to sve raditi negdje drugdje dao bi za to minimalno 700kn ili više.

Kao što možeš vidjeti u mom cijeniku poliranje Perfection košta od 1100kn,(full korekcija),žao mi je ako si ti mislio da ču ti ja odraditi posao koji bi inače naplatio bar 1500kn za 350kn.

kad uloviš vremena navrati do mene vratiti ču ti svih 500kn nema problema ......

Ne mislim se sad tu nesto previše raspravljati,ovo je topic o tvojoj praonici u kojem ljudi iznose svoja iskustva.....puno je pozitivnih i moje negativno...

Po novce neću dolaziti,to nema nikakve potrebe....

Ako je ovo kako je moj auto napravljen najbolje što se po tebi može napraviti ručnim poliranjem onda je najbolje da izbaciš ručno poliranje iz cjenika jer stvarno mislim da takvim ručnim poliranjem nitko ne može biti zadovoljan.

Uostalom lijepo sam ti rekao da pogledaš auto kad smo dogovarali što će se raditi.Nisi baš rekao da je katastrofa lak,rekao si da je ok i da će to sa ručnim biti super.Mogao si reći "Uroš,lak ti je koma teža,ručnim poliranjem nećeš dobiti nikakav rezultat mora ići strojno...a ti si rekao da će ručno biti super plus vosak ovo ono,auto će biti bomba...

Gle ručnim poliranjem se može dobit 10 max 15% korekcije u odnosu na strojno,isprobao sam hrpu pasti za ručno poliranje i ovo od 3m je najbolja. Cijena takvog poliranja je 250kn i tu je uključeno komplet pranje(80kn). Cijena kod drugih praona za takvo poliranje je od 300kn +..... i ne naprave ništa bolje nego ja.

Svi bi neku jebenu kvalitetu za kikiriki,žao mi je ali to nije moguće pogotovo kada se radi o poliranju .....

Gle ručnim poliranjem se može dobit 10 max 15% korekcije u odnosu na strojno,isprobao sam hrpu pasti za ručno poliranje i ovo od 3m je najbolja. Cijena takvog poliranja je 250kn i tu je uključeno komplet pranje(80kn). Cijena kod drugih praona za takvo poliranje je od 300kn +..... i ne naprave ništa bolje nego ja.

Svi bi neku jebenu kvalitetu za kikiriki,žao mi je ali to nije moguće pogotovo kada se radi o poliranju .....

Vidiš samo smo došli do max 15% korekcija...kad smo pričali kod tebe na dvorištu bilo je da će izaći barem 50-60% crta i swirlova........

Kažem ti ako je to tako,onda ukini ručno poliranje jer ćeš imati samo reklamacije....

Ako je tebi kikiriki 500 kn nekome nije...nego po meni ako je na autu lak stvarno koma nisi ni trebao uzet posao i ručno to odraditi,a ne obečat da će bit bomba ovo ono kako uroš kaže a na kraju to bude čorak.A,I u konačnici jedna loša reklama više vrijedi nego tih 500 kn.....Meni na audi-u je isto koma bio lak,crna boja i nema šanse da ti to ručno tako napraviš kao šta se može strojno...

Ako je tebi kikiriki 500 kn nekome nije...nego po meni ako je na autu lak stvarno koma nisi ni trebao uzet posao i ručno to odraditi,a ne obečat da će bit bomba ovo ono kako uroš kaže a na kraju to bude čorak.A,I u konačnici jedna loša reklama više vrijedi nego tih 500 kn.....Meni na audi-u je isto koma bio lak,crna boja i nema šanse da ti to ručno tako napraviš kao šta se može strojno...

to poliranje sam naplatio 250kn a ne 500kn,kao što sam već rekao,komplet pranje,čišćenje i impregnacija kože,2 sloja voska (ne iz konzuma več VICTORIA CONCURSO) i ručno poliranje.

Naravno da se to ne može ručno napraviti niti sam to ikad rekao ali svi kada me pitaju za poliranje se zapiknu za najnižu cijenu i onda očekuju čuda. Poliranje je spor i dugotrajan proces ako se želi vrhunski rezultat a to ne želi nitko platiti. kada mi netko plati cifru za full korekciju onda i može očekivati vrhunski rezultat.

Znam da je recesija i da ljudi nemaju para ali meni se jednostavno ne isplati polirati auto 2-3 dana za manje od 1100kn.

Ima još ljudi koji se bave s tim i rade to jeftinije od mene tako da .....

Tolko od mene .....

Znam da je recesija i da ljudi nemaju para ali meni se jednostavno ne isplati polirati auto 2-3 dana za manje od 1100kn.

Ima još ljudi koji se bave s tim i rade to jeftinije od mene tako da .....

Tolko od mene .....

Ma nije uopce stvar recesije i ne imanja para,nego u tome da na autu nista nije napravljeno

Kuzis ti si rekao cijenu,ja sam ti na tu cijenu sam digao 40% !!!!!!!! i na kraju nisam dobio nista.

Kak bi tek izgledalo da smo ostali na 350 kn....ako bi bilo isto onda sam stvarno ispao budala,a ako bi bilo losije nego sad onda ti vjerojatno na licu mjesta odmah rekao kaj mislim o poslu....

Ma nije uopce stvar recesije i ne imanja para,nego u tome da na autu nista nije napravljeno

Kuzis ti si rekao cijenu,ja sam ti na tu cijenu sam digao 40% !!!!!!!! i na kraju nisam dobio nista.

Kak bi tek izgledalo da smo ostali na 350 kn....ako bi bilo isto onda sam stvarno ispao budala,a ako bi bilo losije nego sad onda ti vjerojatno na licu mjesta odmah rekao kaj mislim o poslu....

Nije da pametujem ili da želim pametovat, al tako bi se trebalo radit :thumbsup:

i onda se na licu mjesta sve i popravi i sve...

znam da se nekad nemože/neželi, pokušava ispast fer ili slično, al njemu je gore da tebe izgubi kao "kupca" zauvijek i dobije loš glas, nego da ti besplatno popravi sve i još nešto doda gratis.

:thumbsup:

Mislim da je vrijeme da i ja kazem nekoliko stvari vezano za Sviga i poliranje..

Prije nekih 2 mjeseca sam mu dosao sa novim polom. Auto ima 7000km ( sedam tisuća km ) i vozen je samo preko ljeta dok je preko zime stajao. Pran je isključivo doma i na miniwashu 2 puta tjedno. Dakle za jednog laika poprilično očuvan lak.

Auto je bio na ručnom poliranju i vosku cisto ono pederluka radi iako auto stvarno nije opet za jednog laika imao smisla ici tgamo ali ajde..neka se sjaji malo vise nego sto se sjajio prije. Cijena je bila 350kn ako se sjecam i to je bilo to. Auto je odrađen vrhunski. Boja je bila doslovce ulje.

A razlog tomu su upravo gore navedene činjenice.

Ocjena 10/10 ( mislim prvenstveno na korekciju laka u smislu stanje prije/poslije )

Dovezo sam mu također i svog mercedesa koji je bio punih godinu dana pran na četke. Rađeno je bilo ručno poliranje. Glinom je vecinom skinuto dosta toga i auto je izgledao poprilično svjezije. Naravno i dalje su se na rubovima ploha vidjeli obrisi četki.

Ocjena 5/10 ( mislim prvenstveno na korekciju laka u smislu stanje prije/poslije )

Moj auto je u godini dana kod sviga imao 2 tretmana ručnog poliranja voska i gline.Auto je lakiran prije 2 godine i od tada ga perem isključivo doma sa 2 bucket metodom, toweli, wash mitt i ostale pizdarije. Dakle vise manje svi predeuvjeti za idealno odrzavanje laka. Prije 2 mjeseca sam zadnji puta bio na tretmanu i nisam odusevljen. Zasto ? Zato sto jednostavno nije moguce 2 puta u godini ici na RUČNO poliranje i ocekivati rezultate boli glava i to čak ja koji perem auto po 3 puta tjedno i to doma uz sve ove gluposti a ne ekipa koja pere na miniwashu u gradu i ponosno ima 4 jelenje kozice.

Ocjena 7/10 ( mislim prvenstveno na korekciju laka u smislu stanje prije/poslije )

Rezime cijele priče je da auto treba ukoliko lak nije najbolji a to se iz mog primjera moze desiti i na laku starom 2 godine, prvo strojno ispolirati. E i onda svakih 2 mjeseca glina, ručno poliranje i vosak i pratiti koliko se lak unistava kako protice godinu dana i pritom vidjeti hoce li jedno strojno na godinu izdurati ili ne . E ali ta cijela priča košta.

I tu opet dolazimo do onog naseg usađenog duboko u nama a to je da zelimo za mali novac rezultat koji ce nas ostaviti bez daha.

od svih ljudi koje znam koji su išli kod Sviga svi su zadovoljni, ja sam jednom bio samo na pranju i auto je opran vrhunski, na neke sitnice sam mu ukazao drage volje je prihvatio kritiku i stvar riješena :thumbsup: kroz mjesec dana ću ići na poliranje, sad ručno/strojno to ćemo još vidjet pa mogu napisati impresije, ali mislim da ovakve kritike (koje su po meni zlonamjerne) treba prvo probati riješiti sa onim tko je radio poliranje (Svigom) a onda iznositi po forumima i davati čovjeku bezveze lošu reklamu :thumbsup:

i iskreno 350kn za poliranje? šta bi vi ljudi za te novce? strašno

p.s. ako je rečeno da će se za 350kn napraviti vrhunski to ja ne znam tko popuši :lol:

opcenito..onaj tko je ikad sam polirao sa profi polirkom shvatit ce da to nije bas posao od jednog dana...imas tu sta radit (ako ces radit kako treba)...materijal i mnogooo vremena...

meni je cijena od +1100kn opravdana za takvo nesto...

...

Rezime cijele priče je da auto treba ukoliko lak nije najbolji a to se iz mog primjera moze desiti i na laku starom 2 godine, prvo strojno ispolirati. E i onda svakih 2 mjeseca glina, ručno poliranje i ....

ti bi za manje od 40 kkm došao do golog metala :lol:

ti bi za manje od 40 kkm došao do golog metala :lol:

Nebi jer bi koristio ultra soft tkanine za polirku u kombinaciji sa blagim pastama a kao orjentir za to kako stoje stvari koristio bi uredjaj kojim bi mjerio debljinu laka pa bi prema tome znao gdje sam i sto sam :thumbsup:

Ali da, auto koji se tako tretira nebi se trebao koristiti kao daily driver auto jer jednostavno nije to to. Prebrzo se trosi i trga a ukoliko se zeli imati sve tip top 100 posto to kosta jako puno..

od svih ljudi koje znam koji su išli kod Sviga svi su zadovoljni, ja sam jednom bio samo na pranju i auto je opran vrhunski, na neke sitnice sam mu ukazao drage volje je prihvatio kritiku i stvar riješena :thumbsup: kroz mjesec dana ću ići na poliranje, sad ručno/strojno to ćemo još vidjet pa mogu napisati impresije, ali mislim da ovakve kritike (koje su po meni zlonamjerne) treba prvo probati riješiti sa onim tko je radio poliranje (Svigom) a onda iznositi po forumima i davati čovjeku bezveze lošu reklamu :thumbsup:

i iskreno 350kn za poliranje? šta bi vi ljudi za te novce? strašno

p.s. ako je rečeno da će se za 350kn napraviti vrhunski to ja ne znam tko popuši :lol:

Ne slažem se. Ako je Svig rekao 350 kn poliranje, onda ga za 350 kn polira. Kako misliš "Šta bi ljudi za te novce"? Pa da mi ispolira auto valjda. Uroš je dobro rekao. Ako se ništa, odnosno vrlo malo dobiva s tim a 350 kn s druge strane nije malo para, onda je bolje da se izbaci iz ponude.

Nadalje, kritika sigurno nije zlonamjerna, daleko je Uroš od zlonamjernog čovjeka :thumbsup:

P.S. Zašto ideš na poliranje za 350 kn? Šta ti očekuješ od toga?

Ja sam jako lijepo objasnio na kojim autima ima smisla ici na poliranje za 350kn dok svi ostali idu u onaj koš za poliranje za 1000+kn. Mislim da je vrlo jasno objašnjeno.

Neznam sto tocno tu nerazumijes ? Da nemozes doci sa autom koji u godini dana nije vidio postene njege i ondan za 350 ocekivati nesdto ? Pa naravno da nemozes..

Zato i postoje dva poliranja. Ono idealno i skupo i ono jeftino koje je samo jedan mali ''top up'' za one kojima samo ta sitnica fali da bi im lak bio odrzavan kako treba.

Ja sam jako lijepo objasnio na kojim autima ima smisla ici na poliranje za 350kn dok svi ostali idu u onaj koš za poliranje za 1000+kn. Mislim da je vrlo jasno objašnjeno.

Neznam sto tocno tu nerazumijes ? Da nemozes doci sa autom koji u godini dana nije vidio postene njege i ondan za 350 ocekivati nesdto ? Pa naravno da nemozes..

Zato i postoje dva poliranja. Ono idealno i skupo i ono jeftino koje je samo jedan mali ''top up'' za one kojima samo ta sitnica fali da bi im lak bio odrzavan kako treba.

Kako se ti uvjek voliš pravit pametan :doh:

Uostalom lijepo sam ti rekao da pogledaš auto kad smo dogovarali što će se raditi.Nisi baš rekao da je katastrofa lak,rekao si da je ok i da će to sa ručnim biti super.

Ja na kraju ništa više ne kužim :blink::mellow::mellow:

Šta se konkretno za tih 350kn dobije? Jel' tih 350kn onda malo "jače" pranje ili??? I koje su to fore da se za 50eur ništa ne očekuje tj. koji preduvjeti moraju biti zadovoljeni da se to poliranje za 350kn 'vidi golim okom'?

Kratko i jasno; da li se tim poliranjem od 350kn uklanjaju jedva primjetne (ali primjetne) npr crte od granja (znači laaagano zagrebano), ono oko kvaka sa noktima izgrebano i tako te sitnice? Jer oprati auto i navoskati ga do bola mogu i sam (da me netko krivo ne shvati nisam ništa zlonamjerno mislio) :thumbsup:

Ja na kraju ništa više ne kužim :blink::mellow::mellow:

Šta se konkretno za tih 350kn dobije? Jel' tih 350kn onda malo "jače" pranje ili??? I koje su to fore da se za 50eur ništa ne očekuje tj. koji preduvjeti moraju biti zadovoljeni da se to poliranje za 350kn 'vidi golim okom'?

Kratko i jasno; da li se tim poliranjem od 350kn uklanjaju jedva primjetne (ali primjetne) npr crte od granja (znači laaagano zagrebano), ono oko kvaka sa noktima izgrebano i tako te sitnice? Jer oprati auto i navoskati ga do bola mogu i sam (da me netko krivo ne shvati nisam ništa zlonamjerno mislio) :thumbsup:

Poliranje za 350 kn je samo zaštita i sjaj laka i otklanjanje nekih sitnih riseva. Ne mogu se očekivati čuda i skidanje ogrebotina od četki i ostalih ogrebotina. Zato svi i idu na strojno poliranje za korekcije laka, a ne ručno. Zato strojno toliko više i košta jer ima i puno više posla.

Svig se možda malo zajebo jer je previše obećao sa ručnim poliranjem pa ga se sad razapinje ko da je ne znam šta krivo napravio.

Ja, koji sam bolesnik po tom pitanju, održavam lak što bolje mogu, imam razno razne preparate, ljudi me u čudu gledaju kad vadim sve pizdarije iz auta, pa i ja imam riseve po laku. Tu nema pomoći, a jedino strojno poliranje ima smisla

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...