Jump to content

cijene zimskih guma hrvatska - slovenija...

Recommended Posts

• Replies 117
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Što se tiče Furlana, imam samo pohvalu. Vrlo profesionalni i jako uslužni. Pazi ovo, neki dan zovem tamo i ne javljaju se, zovem na drugi broj i dobijem žensku, saznam sve i doviđenja hvala. Za par min me na kućni zove netko, pozivni Slo, javim se, kad ono ženska sa onog prvog broja, uljudno se predstavi i kaže da je imala propušten poziv...Što reći na to? Da li bi to netko od ovih naših napravio?

Prije dvije godine sam tamo kupovao 15" jeftinije alu felge i 4 gume. Nazvao, rekao što bi htio, rekoh treba li kapara, ovo ono...Žena pogledala katalog, veli možemo ih dobiti za 3 dana, kapara se inače ostavi al vama ćemo vjerovati na riječ. I za 3 dana došle felge, nazvali me i sve 5.

Čisti primjer, Slovenac zimsku Savu plati sa porezom (za keš) ravno 50 Eur, a Hrvat 20 km dalje (u Zagrebu) istu takvu gumu za keš cca 470 kn (+- 10 kn). Pa hebemu, ko je tu lud i gdje se još uspije nabiti 30% na netto cijenu gume + PDV.

Posted

Mora se jos jedna stvar uzeti u obzir.... Sava je SLO proizvod... znaci ne EU, nego SLO, pa i zbog toga imaju bolje cijene.... jer se tako stiti domaci proizvod...

Malo je glupo povlaciti paralelu, ali.... nasi proizvodi su jeftiniji u zemljama EU ili npr u Bosni nego kod nas.... primjera radi, Vegeta, Kraš itd....

Posted

I pivo nase je izvan hrvatske jeftino i nekak sam siguran da je razlog isti kao kod guma, a to je pohlepa nasih trgovca.

Posted

btw. nije topic za takvo nesto, ali moze prikazati stvarno stanje ekonomije i gospodarstva u zemljama regije....

Jucer je bio na dnevniku prilog o tranzicijskim zemljama 20 godina nakon pada berlinskog zida, te je ispalo da je prema BDPu na samom vrhu Slovenija sa 24xxx $, nakon toga slijede Ceska, Slovacka, Litva ili Latvija, te nakon toga Hrvatska sa 15xxx$, zadnja je Bosna sa 4xxx$...

E sada, kako Slo stoji u EU ne bi znao, mozda je na samom dnu, ali im je ipak puno bolje nego nama....

Posted
Nisu mi jasne ove cijene u Krese, jebeno on zaradi po gumi?

Cijena u Splitu (autogumeshop)

Goodyear UltraGrip Performance 2

235 / 35 R19

Za gotovinu:2.091,59

dakle, ako skines pdv potpuno ista cijena kao u Sloveniji!!!

Posted
si mislio na furlana? mi smo dva puta bili gore ovaj tjedan, ima toliko ljudi na pultu i vec u devet ujutro je tolika ludnica da nemaju vremena dignuti slusalicu na telefonu... pise da rade od osam ali sad vec od sedam ujutro je haos... da si blize samo odes i ostavis im kaparu, tako bar ja radim...

good year 235/35/19 ultra grip performance 2...

furlan 233 EUR [1.700 kn]

auto kreso 3.014,48 kn

good year ultra grip 7+ 175/75/14

furlan 44 EUR [323 kn]

auto kreso 631,00 kn

.

Gazdarica mi faxom poslala ponudu u 23:48h :thumbup:

Posted
takoder moras racunati na faktor za*ebancije na granici bez obzira da li je placanje ili svercanje

a onda to treba i montirati na auto

uvozio sam legalno gume iz slovenije ovo proljeće i stvarno ne razumijem o čemu pričaš, nikakvi problemi na granici, a tamo sam i montrao gume;)

veći mi je problem bio dobiti neke od naših vulkanizera na telefon ;)

Posted

evo sta ti je usluznost... malocas 19:37... me zove gazdarica iz Furlana da su gume stigle... to ovdje jos nisam dozivio igdje, nazalost u bilo kojoj bransi...

.

Posted (edited)

Ne idem gore iz ljubavi, nego zbog novaca. Bez obzira na uslužnost, imao sam 2 puta neugodnosti od strane Furlana (njegovih djelatnika/ca).

Prošle godine kad sam išao naručiti felge i gume za Lupo, otišao sam krajem veljače i dogovorio 4 felge Keskin KT5 7x15" i 4 gume T1R 195/45 R15.

Lijepo su nazvali dobavljača i provjerili da li je dostupno, nakon čega sam ostavio 350€ akontacije. Felge dolaze za 2 tjedna rečeno mi je.

Prošla 2 tjedna nitko ne zove. prošla 3 tjedna - ništa.

Nakon čega sam nazvao da vidim šta nije u redu, ali mi rekoše da će mi se javiti tijekom dana. Nisu se javili tijekom dana, a ni sutra.

Nazvao sam idući dan, i nećete vjerovati, rekli su da felgi nema i da se više ne proizvode.

Neću spominjati da su mi felge trebale za VWTS, jer to i nije bitno, bitna je jebena neposlovnost.

Uglavnom, nakon što sam morao ponovo otići gore, te promijeniti narudžbu za RONAL R10 TURBO, i opet čekati da sve stigne i onako navrat-nanos švercati sve skupa preko granice dva jebena dana prije VWTS-a, nisu se udostojili ni ispričati, nego su pitali glupavo: "Pa kaj vam se nikakva druga platišča ne sviđaju?"

Druga situacija je bila neki dan, kada su mi rekli da imaju neke zimske continentalke u 185/55 R14 i da si proizvedene početkom 2008. pa su jeftinije (130,00€)

sjednem u auto, i nećete vjerovati ovo: na gumama je DOT 238 !!!

Ona je mislila da je to 2008.

Kad sam popizdio, pravili su se glupi u stilu," ..je pa zato je takšna cena".

Edited by Bagi
Posted (edited)

da 238 je 1998.g xD.

nego ima li neko varijantu kako kupit nove zimske felge i gume gore i prevest ih?

Edited by frx1
Posted

mene zanima u vezi tih guma...npr ja odem gore i kupim si nove gume stare bacim i oni ce meni ocariniti njih bezobzira sto su mi na autu??

po toj logici ja ako kupim nove gume u hr mogu me ocariniti ako idem u slo? ili sa svojim se gumam vracam moram strepiti da me ne ocarine?

po tom moram glupave racune nosati?:doh:

Posted
tecaj drze 7,5

bolje u eurima

U braćo moja:lol:.

Mogli bi biznis napraviti da nam oni daju kune po tom tečaju a mi u HR kupimo eure i tako u krug.:punk:

Kod nas je nekakav srednji 7,25 ako se nevaram.

Posted
mene zanima u vezi tih guma...npr ja odem gore i kupim si nove gume stare bacim i oni ce meni ocariniti njih bezobzira sto su mi na autu??

da carine i gume montirane na auto

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...