Jump to content

Kočnice-diskovi - ubrzano starenje materijala..tra la la

Recommended Posts

Neki dan pricao s jednim covjekom o kocnicama i dotakli se teme kako kod stavljanja recimo novih ili vecih nebitno, kočnica postoji mogucnost da ce one tresti. Iz razloga sto kad se diskovi zagriju se sire, a kad se hlade se skupljaju . I kao postoji sansa da se oni deformiraju.

Pa mi je rekao da postoji neki tretman starenja materijala tj diskova da on njih na neki nacin grije i hladi i onda provjeri na stroju jel su ravni ili ne i nakon tog tretmana se moze slobodno kocit i ubijat po kocnicama bez bojazni da ce se deformirat.

Jel mi moze netko pojasnit ovu teoriju i objasnit jel to drzi vodu il ne ...

@ killuminati

ima istine u tome. taj postupak sam ja napravio nakon upgradea (slučajno spuštajući se niz učku :D) i od tad nemam više problema o kojima sam već pisao ovdje (tvrda papučica, a sve je novo i sve je dobro napravljeno).

citao sam negdje da blokovi od BMWa koji su bili 2l i isli preko 1000-1500ks s turbom da su ostavljani na kisi i da se cak pisalo po njima kako bi sto vise ocvrsnuli prije obrade i koristenja.

Sad si se ti sjetio nakon sto je vec to 3 puta napisano u ovom "ogrooomnom" thread-u.. :notworthy::P

citao sam negdje da blokovi od BMWa koji su bili 2l i isli preko 1000-1500ks s turbom da su ostavljani na kisi i da se cak pisalo po njima kako bi sto vise ocvrsnuli prije obrade i koristenja.

Mislim da su za kvalifikacije BMW motori razvijali oko 1500ks iz 1500ccm jer je tad to bio limit za turbo motore.

ostalo...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...