Jump to content

Sinter lamela - iskustva

Recommended Posts

trebam lamelu...malo jaču od stock...korpa je pojačana

e,sad,pošto ima ovih koji štancaju sinter,koji bi izbor bio najbolji...onaj u Jaski,Sloveniji itd...

te,koji tip lamele (sa perima,bez opruga,stock...)

treba mi kao privremeno rješenje dok ne uzmem nešto ozbiljnije.

• Replies 56
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Kupio sam od carbona, kevlara u Americi i ....pusiona jer za to trebas pravu korpu i 100% ravni zamasnjak

Sto se tice sinter obloga, Jaska je bliza i jeftinija od Sintera, a razlike nema, makar i na sinter materijalu prilagodba zamasnjak - lamela - korpa, zna potrajati.

Neznam koji ti je auto i koliko ima kila, konja i momenta, ali pravi organski matrijal je sasvim OK obzirom da imas jacu korpu, i to opet u Jaski (s napomenom za sta trebas - moment, snaga, jer imaju nekoliko vrsti obloga)

Ja sam je imao na Civicu 1.6 200ks sa serijskom korpom. Trpila je sve i svašta... nikad nije proklizala. Nakon 10000km je srce lamele se rasulo od šaltanja na 9000rpm, ali same "pločice" su bile ko nove...

Srce lamele je naravno bilo stock, samo prenitano sa boljim materijalom...

Ja sam je imao na Civicu 1.6 200ks sa serijskom korpom. Trpila je sve i svašta... nikad nije proklizala. Nakon 10000km je srce lamele se rasulo od šaltanja na 9000rpm, ali same "pločice" su bile ko nove...

Srce lamele je naravno bilo stock, samo prenitano sa boljim materijalom...

mislim da nije isto atmosverac od nekih 220Nm i turbak od nekih 600Nm.

Neznam koji ti je auto i koliko ima kila, konja i momenta, ali pravi organski matrijal je sasvim OK obzirom da imas jacu korpu, i to opet u Jaski (s napomenom za sta trebas - moment, snaga, jer imaju nekoliko vrsti obloga)

i prvo streli onu babu mutavu debilnu staru sta se tam javlja na telefon, postat ces narodni heroj.......................... :doh: glupaca mutava...

nemres se nis dogovoriti.... s nekim ako je ona na pultu ko da fort knox cuva ...

Edited by rio_cyber

i prvo streli onu babu mutavu debilnu staru sta se tam javlja na telefon, postat ces narodni heroj.......................... :doh: glupaca mutava...

nemres se nis dogovoriti.... s nekim ako je ona na pultu ko da fort knox cuva ...

da fakat s njom se nesto dogovoriti je nauka. Ali s radnicima se da.

Jos niko nije otisao tamo da nije to isto primjetio:thumbsup::D:D:D:D:D

...makar i na sinter materijalu prilagodba zamasnjak - lamela - korpa, zna potrajati.

Misliš potrebno je vrijeme dok lamela počne primat 100% na zamašnjak?

Zanima me, pošto imam jednu koja nakon 20-ak km nije počela skroz primat nego samo polovicama tih obloga.

Na Lupu imam obje sinter SLO lamele sa serijskim zamašnjakom i korpom, sve ok dok nisam šutnuo nitro.

5 nitrisanja i zadnja lamela pa-pa. Bez nitra sve OK.

Sad me zanima jel problem u tome što su mi samo lamelu prenitali ili je trebalo zamašnjak i korpu takodjer urediti?

Isto tražim ne-baš-skupo rješenje jer si ga baš i ne mogu priuštiti ,a htio bi probati

2 x150 KS šut...

potpis! :thumbsup:

da fakat s njom se nesto dogovoriti je nauka. Ali s radnicima se da.

I što je najbolje kad sam joj ja nosio lamelu, onda su se čudom čudili kako je toliko lamela velikog promjera da oni nikad nisu vidili toliku lamelu! :doh: I da nemaju obloge za istu, a sinter ne može ići... Sve mi se čini da im se nije dalo raditi jer se radi o običnoj C20LET lameli.. :doh:

potpis! :thumbsup:

I što je najbolje kad sam joj ja nosio lamelu, onda su se čudom čudili kako je toliko lamela velikog promjera da oni nikad nisu vidili toliku lamelu! :doh: I da nemaju obloge za istu, a sinter ne može ići... Sve mi se čini da im se nije dalo raditi jer se radi o običnoj C20LET lameli.. :doh:

A kaj je najbolje bave se kamijonima. Ajme kolke lamele tamo vidio. mislim da gepek mi nebi stale.

Na Lupu imam obje sinter SLO lamele sa serijskim zamašnjakom i korpom, sve ok dok nisam šutnuo nitro.

5 nitrisanja i zadnja lamela pa-pa. Bez nitra sve OK.

Sad me zanima jel problem u tome što su mi samo lamelu prenitali ili je trebalo zamašnjak i korpu takodjer urediti?

Isto tražim ne-baš-skupo rješenje jer si ga baš i ne mogu priuštiti ,a htio bi probati

2 x150 KS šut...

Da stavis sportsku lamelu, na cetiri plocice?

Ili pojacas korpu. Samo ti onda treabju 4 obicne korpe, da se naprave 2 pojacane.

Da stavis sportsku lamelu, na cetiri plocice?

Ili pojacas korpu. Samo ti onda treabju 4 obicne korpe, da se naprave 2 pojacane.

Pojasni ovo malo.

Kako iz 2 normalne dobiti 1 pojacanu?

Mislis dva sesira (opruge) jedna iza druge - onako u duplo?

Jednom sam vidio sliku neceg slicnog, ali nisu bile u duplo - nutarnja nije imala pera i to je bilo tako original, nije slagana iz dvije.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...