Jump to content

Psovanje ABS-a, posljedice isključivanja istog

Recommended Posts

• Replies 304
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Može, ali moraš se prvo dokazati. Moraš se spustiti po onoj cesti koju sam spomenuo kad sam otvorio temu. Mojim autom, na ljetnim gumama i sa ABS-om. Onda možemo dalje. Kao polog ostavljaš ključeve svoje Astre ako mi razbiješ tu sirotinju:lol:

da, fox je budala kaj se vozi sa zimskim gumama pa uocpe ne mora razmisljat dal mu radi abs ili ne i dal je led ili ne....budala.

Ja sam uvijek na ljetnim i znam da su puno tvrđe nego što bi trebale biti, ali imam podosta km iza sebe da mogu izjaviti da mi stvarno ne trebaju jer auto ganjam i zimi i stvarno(da pokucam) nikad problema...ALI kod mene ne pada snijeg i velika je razlika. Tko god vozi po snijegu sa ljetnim gumama traži nesreću i po meni nije normalan-pa nek se ljuti tko god hoće BMK

@ obie - tak je, samo ko se ono prije 2 godine na sljeme po snijegu penjo sa ljetnim gumama? Ti? :D

pa zna se da ja bas i nisam normalan... :lol::lol:

to mi samo daje za pravo da priserem ovima koji tvrde da im ne trebaju zimske gume na snijegu jer oni pak znaju vozit...

A neznam sta da kazem,poseban je slucaj pa tako i njegovi komentari, litna celeston guma vs. zimska ali obavezno po soli,ahahahahahaaaa, u gradu jos mogu nekako skuziti tu pricu da se mozes izvuci sa tim gumama jer se redovito cisti i posipa,a di je ono nenadani snig,ceste nisu posute i ociscene,ili ides negdi na dalji put,led,snig svega. Ja ne bi,hvala.

Pola dana, manje ceste su bile pokrivene snijegom. Već poslijepodne sve očišćeno i zasoljeno... I sad bih ja morao dati 2000kn za 3 dana sporednih cesta sa snijegom! :doh:

Zimska guma daje lažnu sigurnost! Točka!

vidim da ima tu znalaca pa da pitam :)

kako radi TC ili ti ASC ili ASR ili wasever...

jel on kočnicom sprečava kotače da proklizavaju ili smanjuje gas?

ovo sam "znalcima" je samo mala provokacija nekim, ne tebi

mene zanima taj scenarija a i zanima me kretanje.... šta se događa kad proklizavaš na kretanju?

btw. kolko sam upoznat na nekom offical predstavljanju chryslera 300M rekli su da TC radi tako da uključuje kočnicu na kotaču/kotačima koji vrte u prazno

Eto sam sebi si odgovrio....

ESP je samo "nadogradnja" ABS-a, u biti je to ista kutija sa malo složenijim aktuatorima...

ABS "pušta" kočnicu. Dok ESP i "koči" sam... Kočenjem određenog kotača dobiti ćeš moment okomit na auto i tako "popraviti" oversteer ili understeer... Znači tu se radi o vožnji konstantnom brzinom ili kočenjem, ulasci u zavoje, itd..

Ujedno što je sustav složeniji to više pojedinih kompjutera razgovara međusobno i potpomaže se... ESP kao glavni će reći i ECU da smanji moment (zatvaranjem zakolopke jer svi auti imaju drive by wire). Isto tako pri tome može kočiti pojedini kotač ili pustiti neki drugi... To je na ubrzavanju...

Što je sustav složeniji na ubrzavanju osim što može smanjiti moment, može i kočiti onaj kotač koji previše proklizava i na taj način "kreirati virtuelnu" šperu (elektronička špera - blokada diferencijala), itd...

Uglavnom to se predstavlja s puno kratica sa 3 slova svaka od tih opcija, itd... :drink:

Zimska guma daje lažnu sigurnost! Točka!

Ovo uopce ni najmanje nije smiješno vec je žalosno :doh::doh::doh::doh::doh: i svi oni koji se (ili budu) ismijavali iz ovog citata stvarno ih najiskrenije žalim.

Evo ja se imam prilike svaki dan uvjeriti kako je moj auto, u najmanju ruku, "nesiguran" na niti 2 godine starima ljetnima a koja je razlika kad od starog uzmem auto koji je btw jos ~200kg teži te ima zimske nekih 5-6 godina stare (i sa gro kilometara). Meni je jasno da netko tko tu razliku ne isproba može tvrditi suprotno ali ujedno i toliko zatucan biti :doh::doh: A vani je trenutno -12 sa tendencijom opadanja...

Ja se vozim od 01.11. na zimskim gumama Pilot Alpin, ljetne Dunlopice buce za popizdit cim zahladi malo, a da ne govorim koliko mi se bolje ponasaju zimske gume po kisi i skliskom kolniku, auto sa ljetnim u jesen i zimu samo klizi preko nosa, i non stop mi se pali ABS, one Dunlopice su super za proljece-ljeto...Michelinke vozim vec tri sezone i mislim iduce godine kupit nove i to opet Michelin Pilot Alpin, posto su mi se odlicne pokazale po mecavi prosle godine u Liechenstainu i po jebenim cestama na -20 u Austriji...

Moze meni tko god sta oce govorit...ali svaka kunu vrijede te gume, s obzirom da se auto od skoro tonu i pol i dvijesto konja vozi doslovce na povrsini od dlana ruke, puta 4...

Da nemam oem xenone i naknadne xenone stavljene u maglu, kurca nebi vidio...

Vozio sam 50 km po ovakvoj cesti iz Chura u Vaduz (Liechenstain)...

88149158.jpg

26250878.jpg

ja sam izašao, polomio se od smijeha kad sam vidio zaglavljenog kajena, uspeo se do vrha ulice, uspeo se do groblja, odledio ručnu i natrag u dvorište :D

i to sve na mišit enerđi sejveru naprijed i yokohami A-drive (kojih više nema) iza.

dem... mr.g. je imao pravo. najbolja kombinacija za snijeg je loša ljetna guma naprijed i potrošena dobra ljetna guma iza :lol:

Evo ja napravio 80 km po našem lepom Zagorju, bez problema, iako bi na zimskim gumama mogao odvozizi brže. Dečki, treba znati:lol: Hoće li netko doći da se uvjeri kako će se ubiti na strmini s ABS-om neovisno o gumama? A i da nešto naučim.

Najbolje bi bilo obrisati cijelu temu.

ja sad išao probat abs i auto mi se zakopa u roku odma

stane bez problema

imam zimske naravno i ne mislim baš da ću gasiti abs lol

zimske su zakon :D

Zato se bajk skliže na ljetnima k'o malo dijete :lol:

btw kakav ključ :no2: nek' bude baš je zanimljiva tema a i današnji dan je pokazao prednosti ljetnih guma :D

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...