Jasa Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 @ obie - tak je, samo ko se ono prije 2 godine na sljeme po snijegu penjo sa ljetnim gumama? Ti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip00 Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Može, ali moraš se prvo dokazati. Moraš se spustiti po onoj cesti koju sam spomenuo kad sam otvorio temu. Mojim autom, na ljetnim gumama i sa ABS-om. Onda možemo dalje. Kao polog ostavljaš ključeve svoje Astre ako mi razbiješ tu sirotinju:lol: da, fox je budala kaj se vozi sa zimskim gumama pa uocpe ne mora razmisljat dal mu radi abs ili ne i dal je led ili ne....budala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mattas Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Ja sam uvijek na ljetnim i znam da su puno tvrđe nego što bi trebale biti, ali imam podosta km iza sebe da mogu izjaviti da mi stvarno ne trebaju jer auto ganjam i zimi i stvarno(da pokucam) nikad problema...ALI kod mene ne pada snijeg i velika je razlika. Tko god vozi po snijegu sa ljetnim gumama traži nesreću i po meni nije normalan-pa nek se ljuti tko god hoće BMK Link to comment Share on other sites More sharing options...
obie Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 @ obie - tak je, samo ko se ono prije 2 godine na sljeme po snijegu penjo sa ljetnim gumama? Ti? pa zna se da ja bas i nisam normalan... :lol::lol: to mi samo daje za pravo da priserem ovima koji tvrde da im ne trebaju zimske gume na snijegu jer oni pak znaju vozit... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 A neznam sta da kazem,poseban je slucaj pa tako i njegovi komentari, litna celeston guma vs. zimska ali obavezno po soli,ahahahahahaaaa, u gradu jos mogu nekako skuziti tu pricu da se mozes izvuci sa tim gumama jer se redovito cisti i posipa,a di je ono nenadani snig,ceste nisu posute i ociscene,ili ides negdi na dalji put,led,snig svega. Ja ne bi,hvala. Pola dana, manje ceste su bile pokrivene snijegom. Već poslijepodne sve očišćeno i zasoljeno... I sad bih ja morao dati 2000kn za 3 dana sporednih cesta sa snijegom! :doh: Zimska guma daje lažnu sigurnost! Točka! vidim da ima tu znalaca pa da pitam kako radi TC ili ti ASC ili ASR ili wasever... jel on kočnicom sprečava kotače da proklizavaju ili smanjuje gas? ovo sam "znalcima" je samo mala provokacija nekim, ne tebi mene zanima taj scenarija a i zanima me kretanje.... šta se događa kad proklizavaš na kretanju? btw. kolko sam upoznat na nekom offical predstavljanju chryslera 300M rekli su da TC radi tako da uključuje kočnicu na kotaču/kotačima koji vrte u prazno Eto sam sebi si odgovrio.... ESP je samo "nadogradnja" ABS-a, u biti je to ista kutija sa malo složenijim aktuatorima... ABS "pušta" kočnicu. Dok ESP i "koči" sam... Kočenjem određenog kotača dobiti ćeš moment okomit na auto i tako "popraviti" oversteer ili understeer... Znači tu se radi o vožnji konstantnom brzinom ili kočenjem, ulasci u zavoje, itd.. Ujedno što je sustav složeniji to više pojedinih kompjutera razgovara međusobno i potpomaže se... ESP kao glavni će reći i ECU da smanji moment (zatvaranjem zakolopke jer svi auti imaju drive by wire). Isto tako pri tome može kočiti pojedini kotač ili pustiti neki drugi... To je na ubrzavanju... Što je sustav složeniji na ubrzavanju osim što može smanjiti moment, može i kočiti onaj kotač koji previše proklizava i na taj način "kreirati virtuelnu" šperu (elektronička špera - blokada diferencijala), itd... Uglavnom to se predstavlja s puno kratica sa 3 slova svaka od tih opcija, itd... :drink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
acmen Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Zimska guma daje lažnu sigurnost! Točka! Ovo uopce ni najmanje nije smiješno vec je žalosno :doh::doh::doh::doh::doh: i svi oni koji se (ili budu) ismijavali iz ovog citata stvarno ih najiskrenije žalim. Evo ja se imam prilike svaki dan uvjeriti kako je moj auto, u najmanju ruku, "nesiguran" na niti 2 godine starima ljetnima a koja je razlika kad od starog uzmem auto koji je btw jos ~200kg teži te ima zimske nekih 5-6 godina stare (i sa gro kilometara). Meni je jasno da netko tko tu razliku ne isproba može tvrditi suprotno ali ujedno i toliko zatucan biti :doh::doh: A vani je trenutno -12 sa tendencijom opadanja... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 U srijedu do 17 stupnjeva temperatura... :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgoRR Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 predlažem lock teme... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Ja se vozim od 01.11. na zimskim gumama Pilot Alpin, ljetne Dunlopice buce za popizdit cim zahladi malo, a da ne govorim koliko mi se bolje ponasaju zimske gume po kisi i skliskom kolniku, auto sa ljetnim u jesen i zimu samo klizi preko nosa, i non stop mi se pali ABS, one Dunlopice su super za proljece-ljeto...Michelinke vozim vec tri sezone i mislim iduce godine kupit nove i to opet Michelin Pilot Alpin, posto su mi se odlicne pokazale po mecavi prosle godine u Liechenstainu i po jebenim cestama na -20 u Austriji... Moze meni tko god sta oce govorit...ali svaka kunu vrijede te gume, s obzirom da se auto od skoro tonu i pol i dvijesto konja vozi doslovce na povrsini od dlana ruke, puta 4... Da nemam oem xenone i naknadne xenone stavljene u maglu, kurca nebi vidio... Vozio sam 50 km po ovakvoj cesti iz Chura u Vaduz (Liechenstain)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip00 Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Di ste ljetne gume da vas vidim sad u zagrebu hahahahahaha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koren Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Sad Mr.G drifta. Ah, tak i tak ce sve ocistit za pol sata. Mr.G, idemo na test kocenja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
avanti Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 I kod nas gust snijeg,cestari ne stignu ocistiti,ovi sa super litnim gumama se trude ovdje uspeti uz brijeg kod mene,alk uzalud,ahahahahahahahahah. Ali sve dok ne prode super Mr. Đi sa celestonkama fireli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leteci Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Hebo Zagreb, di su sad ovi sa ljetnima u Rijeci? :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Sad ovi sa ljetnim neka ostanu u garaži ili ispod pokrivača snjega... :lol: I ajde više lock teme... :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
gandi Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 (edited) Hebo Zagreb, di su sad ovi sa ljetnima u Rijeci? :lol: uživaju oko groblja na drenovi btw, došla susjeda iz splita sa Porsche Cayene S i zapela u snijegu Edited December 19, 2009 by gandi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leteci Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 uživaju oko groblja na drenovi Uživao bi i ja, ali ne mogu doslovno izaći iz dvorišta....:lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
gandi Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 ja sam izašao, polomio se od smijeha kad sam vidio zaglavljenog kajena, uspeo se do vrha ulice, uspeo se do groblja, odledio ručnu i natrag u dvorište i to sve na mišit enerđi sejveru naprijed i yokohami A-drive (kojih više nema) iza. dem... mr.g. je imao pravo. najbolja kombinacija za snijeg je loša ljetna guma naprijed i potrošena dobra ljetna guma iza :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koko Posted December 19, 2009 Author Share Posted December 19, 2009 Evo ja napravio 80 km po našem lepom Zagorju, bez problema, iako bi na zimskim gumama mogao odvozizi brže. Dečki, treba znati:lol: Hoće li netko doći da se uvjeri kako će se ubiti na strmini s ABS-om neovisno o gumama? A i da nešto naučim. Najbolje bi bilo obrisati cijelu temu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
huzek Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 ja sad išao probat abs i auto mi se zakopa u roku odma stane bez problema imam zimske naravno i ne mislim baš da ću gasiti abs lol zimske su zakon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ljubicic D. Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Hoće li netko doći da se uvjeri kako će se ubiti na strmini s ABS-om neovisno o gumama? A i da nešto naučim. Najbolje bi bilo obrisati cijelu temu. ...pa kad pročitam ovako nesto,, najbolje bi i bilo zaključat..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 ja sad išao probat abs i auto mi se zakopa u roku odmastane bez problema imam zimske naravno i ne mislim baš da ću gasiti abs lol zimske su zakon Zato se bajk skliže na ljetnima k'o malo dijete :lol: btw kakav ključ :no2: nek' bude baš je zanimljiva tema a i današnji dan je pokazao prednosti ljetnih guma Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberphere Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 btw kakav ključ :no2: nek' bude baš je zanimljiva tema a i današnji dan je pokazao prednosti ljetnih guma Meni su danas dobro došle.. Trebao sam cijeli dan razvažat starog po gradu, ali ipak ostao u toplom krevetu :lol: :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
the-rider Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 ma ljetne su zakon za po snijegu probudio se jutros, upalio auto da cu na posao, napravio 5 metara, dalje nisam mogao, ugasio auto i vratio se u krevet :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 jedan mali pozdrav iz West gatea. ne sjecam se kad su mi zadnji put toliko popili zivce. doslo mi je da se vratim doma po slickove jer je jebeno po auto putu prestizati sa zimskim gumama OSTANITE DOMA!!! . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Za one koji na ovom forumu žele nekaj naučiti na ovu temu.. http://www.tirerack.com/tires/tests/testDisplay.jsp?ttid=116 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now