Jump to content

Presvlačenje siceva, volana, mjenjača i interijera u kožu thread

Recommended Posts

Meni nije jasno kak ekipa po UK solo ljepi/tapecira unutrasnjost i to ispadne avion, a kod nas profesionalci fusaju? :jelen:

Ispada da su kod njih najveci fuseri, za nase majstore doktori. :huh:

5372410649_daa6094aa8_z.jpg

OK, slika je iz Nizozemske, oni napuseni rade bolje od nasih doktora lol

Di bi ovakvu tkaninu covjek nasao kod nas?

Moze malo o materijalima?

Sto si koristio kill?

Trebam neki tanji crni materijal. Gdje nabavljate, cijene, iskustva?

Treba mi za krov i sva tri stupa. Ovaj bison drzi i na plastikama i na krovu/tapecirunzima?

I da li znate gdje mogu kupiti materijal koji je kao koza, ali ima reljef po sebi (npr vw golf mk3 mk4 kako dodje na vrhu tapecirunga). Mislim da nije koza, iako izgleda tako, gumirana plastika. http://img.photobucket.com/albums/v622/orange_baroon/root/cice/11052012228_800x600.jpg

koristio sam materijal sa spužvicom koji se radi u sloveniji, a veli mi ženska da se takva tkanina prodaje direktno tvornicama ili kooperantima koji rade za tvornice automobila.. e sad, ako ona laže mene, lažem i ja tebe, ali nemam razloga ne vjerovati joj.. :D

tanki materijal prvo moraš provjeriti da ne propušta ljepilo, odnosno da ljepilo ne probija, ako je dovoljno gusto tkanje i ako nije prerijetko ljepilo, nema problema.. cijene su oko 80 kn za dužni metar, ne sjećam se koliko je široka rola, ali dovoljno za većinu krovova..

ako ti je krov porozan (tkanina koja jako upija, kaširani karton itd.), poželjno je cijelu površinu impregnirati ljepilom, dakle namaži da se lagano posuši, ali ne baš do kraja, tako ćeš manje ljepila potrošit.. meni je bison držao na svemu, nikakvih problema dosad, ali svejedno testiraj na skrivenim mjestima kako se ponaša i topi li plastiku, to ovisi zapravo o ljepilu i plastici, meni bison nije ništa pojeo.. :D

za tapeciranje stupova nemoj koristiti materijale sa spužvicom.. i ono najbitnije, kada radiš sa spužvom, nemoj ju puno dirati dok je ljepilo mokro, upije spužva ljepilo i ne vrati se u prvobitni položaj i onda to zgleda zakurac.. isto tako nemoj stiskat, nego lagano zapeglavaj to.. ja sam za zaglađivanje koristio etui od naočala, bez oštrih rubova, gotovo pa idealan alat.. :D

nemoj da ti materijal bude napet kad ga lijepiš, nego mora onako padati, ako me razumiješ, jer dok se ljepilo ne posuši neće ga držat nego će se sve dignut, a kad jednom spužva primi ljepilo i počne se sušit, kida se.. sve možeš sam, osim kad krećeš ljepiti, tu ti dobro dođe pomoć, da ti netko drži kontra kraj..

e da, tkaninu sam uzeo u svetmaru..

jbt, kolki post..

zato ti se i dizalo, sprej je preslab, on je dobar za tvrde podloge, ne za porozne..

ja sam imao kantice bisona univerzal i običnu penzlu za mazanje..

eo, kakav je bio tad, takav je i sad.. :)

edit: htio sam farbati u crno ili oblagati A, B, C nosače u tkaninu, ali mi se ne kraju jako dopao kontrast, pa je tako i ostalo..

mazruf1.jpg

mazruf3.jpg

mazruf4.jpg

Edited by killuminati

Kam onda otic na tapeciranje volana? Matus? Negdje di moze bit gotovo isti dan i po mogucnosti da ne okine airbag kad skida npr.

Ja sam volan radio kod njih i za sad sam zadovoljan...prošlo je oko god dana od tad i isti je kao i prvi dan. Istina nisam ni 5000km napravio :D

tnx Bez, samo ne znam kad bi to opet radio :D dva dana s rastavljanjem, ljepljenjem, sušenjem, dampiranjem, ostalom pripremom i sastavljanjem..

slijedeći auto kupujem s crnim krovom po defaultu.. :D

znam kak ti je :lol: kaj je najgore ja sam najvise vremena potrosio kod vadenja/stavljanja krova u auto... nejde kroz prednja vrata van, a ni kroz straznja :D susenje je bilo preko noci :)

Pozdrav

zanima me da li ima tko kakvih iskustava za presvlacenje volana?

pitao sam dambu iz osijeka pa mi je rekao 500 kn , posto mi je to puno zanima me kakva je ostala ponuda

volan nije ostecen , vec samo izlizan

pa ako tko ima kakav info cijena i tko radi

Kako ne, par stranica prije, samo što je ista cijena...

Mislim da nećeš naći jeftinije a da ćeš biti zadovoljan.

..kad se vec prica i o volanima, moj tapeciran u kozu kod ovoga http://www.njuskalo.hr/servisi-vozila/autotapetarija-oglas-2336560 , radio mi je i bocnu grbu na sjedalima u Golfu i tapecirao nebo (grba-original tkanina/dezen 200kn, nebo-original tkanina sa filcom/spuzvom 400kn), volan 500, koza mjenjaca 80kn....meni je ok, nit mi je frend niti mi je u kakvom posebnom interesu reklamirati ga, samo kazem da sam zadovoljan....inace prije radio kod Matusa, sad vec neko vrijeme za sebe (volan donio dns, gotov sutra, sic ujutro, gotov popodne..valjda se tak pogodilo)

20121021194825.jpg

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...