Mattas Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 cinjenica je da trazite normalnu cijenu za nenormalan posao. ne mozete usporedjivati pecenje i prodaju kruha sa tapeciranjem siceva u autu, POGOTOVO po vasim "standardima". To je RIJEDAK posao i da, treba ga se cijeniti i treba ga se platiti. Ne kazem da treba dati 10 000kn za par siceva, ali posao se naplacuje i NITKO ga nije DUZAN napraviti, jer, DOBIJETE TAPECIRANE SICEVE IZ TVORNICE PA NE SERETE TVORNICI. Eto. I tako je uvijek bilo i bit ce na trzistima gdje ima PAR stranaka i pun kurac jebivetara koji bi za keks dobili prase. Ako hoces prase, izvoli ga nahraniti. I usporedbe sa trzistima gdje imate 40 000 000 ljudi u drzavi su vam u najmanju ruku kretenske i idiotske. Jer u Hr imate 800 000 reganih automobila, a usporedjujete se sa UK i USA ili D. Gluposti. ...i to je to. Može se, ali neće nitko platiti toliko:thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spex Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 I usporedbe sa trzistima gdje imate 40 000 000 ljudi u drzavi su vam u najmanju ruku kretenske i idiotske. Jer u Hr imate 800 000 reganih automobila, a usporedjujete se sa UK i USA ili D. Gluposti. Upravo to... svi se uhvatili standarda, umjesto da shvate da cijenu prije ekonomskog stanja države i životnog standarda najprije određuje omjer ponude i potražnje. To je valjda osnovni postulat u ekonomiji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Pogledaj malo filmice iz tvornica BMW-a, Porschea itd i kada vidis kako se lakira sve ti je jasno ne razumijem tvoj post, ja sam bio u tvornici, i to unutar same komore, pošto osoba koje me vodila radi kao šef osiguranja i dobio sam turu koju nijedan turist niakd neće vidjeti. Brijem da su to price za malu djecu da treba 80 sati. To je 10 dana po 8 sati jebote. ja nisam htio ništa komentirati, ali se slažem, za 10 dana rada za 10 rolls royceva sašiju kožna sjedala... ako radi 2 dana na sjedalima, max maxeva. Ali isključivo na tim sjedalima, ne da ih radi 10 odjednom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
killuminati Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 (edited) evo cuo sam se sa Berakovicem, covijek je full ok i da se jako lijepo sa njim razgovarat i objasnit. dok mu ne daš robu u ruke.. onda počinje gnjavaža.. i zivkanje i nepridržavanje termina.. pa ti napravi jednom presavršeno, a drugi put da ne znam kako ga nije sram to ti uvalit.. APP valjda.. ja sam imao svakakva iskustva s njim (i pozitivna i negativna) i zadnje što mi je radio je bio trokraki nardi, to kako je on napravio isprve NE ŽELIM komentirat, ja se nisam dao smesti, pa sam rekao, gospon Boris, najte se uvredit, ali ja znam da vi možete bolje.. i čovjek napravio mnogo bolje, naplatio kako je dogovoreno prvi put, a radio je volan dvaput, no opet po nekim stvarima dosta daleko od onog za koga slovi.. ako ništa drugo, ima dobru kožu.. sve se bojim kome odnijeti slijedeću stvar na tapeciranje.. :rofl: Edited November 29, 2010 by killuminati Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted November 29, 2010 Author Share Posted November 29, 2010 Upravo to... svi se uhvatili standarda, umjesto da shvate da cijenu prije ekonomskog stanja države i životnog standarda najprije određuje omjer ponude i potražnje. To je valjda osnovni postulat u ekonomiji Mislim da cijenu ponajprije određuje kontekst, odnosno okolina, odnosno kupovna moć pojedinca. Ako ti tražiš za presvlačenje rubova na 2 sica iznos jedne cijele prosječne plaće onda... Jer sa samom cijenom dolazi potražnja. Ako je cijena niska, potražnja je visoka i obrnuto. Međutim, problem kod nas je taj da je ponuda mala pa je cijena visoka jer samo se nekolicina ljudi bavi tim poslom. Ono šta mene brine jest da kod nas u HR lik koji naplaćuje 1500kn i onaj koji će mi uzet 4000kn za siceve vrlo vjerojatno koriste istu kožu i posao lako moguće bude odrađen identično. Dakle, kvaliteta posla kod nas u HR ne ovisi samo i isključivo o novcu. Ali OK, ajmo onda postaviti ovu priču čisto kao primjer pošto imamo cijenu: Gosp. Berakoviću dam 4800kn za presvlačenje 2 sica u kožu, odnosno, nešto manje za presvlačenje samo rubova u kožu (vjerojatno 3500kn). Da li imam i na koliko garanciju na rad? Na materijal? Na kvalitetu šavova? Šta ja kao kupac koji prihvaća sve uvjete dotičnog imam zauzvrat? Samo kožne siceve i tko te hebe kasnije ili imam i neki "support"? Kako je to kod ostalih naših majstora? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giz Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 A ja mislio da je kod tebe žena izbirljiva.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted November 29, 2010 Author Share Posted November 29, 2010 (edited) A ja mislio da je kod tebe žena izbirljiva.... Pa jesi vidio kakvog si je izabrala? Očito da nije izbirljiva, hvala Bogu. Uglavnom, poanta moje priče je sljedeća: OK, imam obvezu platiti ti koliko god tražiš, ali koja su onda moja prava koja iz tog proiztječu? Npr. moji kupci dobivaju račun i PISANU garanciju na 2 god kupujući akumulatore i amortizere npr, dok na španere, remenje, pumpe vode dajem godinu dana jamstva uz stručnu ugradnju. EDIT: I zašto bi, u ovom konkretnom slučaju (sicevi), tvornica koja ima obvezu "naštancati" xyz komada kožnih siceva dnevno/tjedno/godišnje napravila bolji posao od nekog majstora koji si odvoji 10 dana za par siceva? Meni je i to nelogično - ili je lik fušer kojemu, očito, ni vrijeme, a ni novac ne predstavlja jamstvo kvalitete, ili je ekipa koja radi u tvornicama sastavljena od robota/vanzemaljaca koji uspijevaju sklopiti - karikiram - 20 siceva dnevno, a da budu 2x kvalitetniji od ovoga koji 10 dana radi 2 sica? Edited November 29, 2010 by Raptor6767 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killuminati Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 (edited) Ali OK, ajmo onda postaviti ovu priču čisto kao primjer pošto imamo cijenu: Gosp. Berakoviću dam 4800kn za presvlačenje 2 sica u kožu, odnosno, nešto manje za presvlačenje samo rubova u kožu (vjerojatno 3500kn). Da li imam i na koliko garanciju na rad? Ne! Na materijal? Ne! Na kvalitetu šavova? Ne! Halo, pa di ti živiš?! Šta ja kao kupac koji prihvaća sve uvjete dotičnog imam zauzvrat? Sekiraciju, gubitak vremena i novaca. Samo kožne siceve i tko te hebe kasnije ili imam i neki "support"? Tko te jebe. Osim ako si jako uporan i ne bezobrazan. Ovo drugo je osobito bitno. Kako je to kod ostalih naših majstora? Isti kurac, drugo pakovanje. Ako ne i još gore. odgovori su i više nego vidljivi.. Edited November 29, 2010 by killuminati Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spex Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Lijepo si upiši tapetarski (tapecirerski?) tečaj, pa si za pola godine sam obloži siceve u kožu. I onda si miran. Kroz pola godine ćeš valjda dovoljno naučit za obložit ta 4 komada Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 I jos jedna stvar. Kako mozete biti TOLIKO GLUPI da usporedjujete jednu tvornicu, koja je automatizirana, koja radi samo jedan (ili svega 3-4) vrste siceva? Jel to vasa "intelegencija" otisla u kurac ili stvarno razmazenost i glupost nemaju granica? Pogledajte si filmic kako se radi Lambo koji je netko tu postao, pa pogledajte kako rade siceve za Murcielaga. Samo stroj koji za 50sec izreze 7 kvadrata koze u 53 komadica kosta toliko da svi tapetari u bivsoj jugoslaviji ne bi otplatili kredit svojim poslom sljedecih 25g, imajuci vas za stranke. A kamoli nesto drugo.....isus mater, treba vas posjest na drvene klupe sa cavlima, mozda bi vam prosvjetlilo kroz taj vakuum u glavi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted November 30, 2010 Author Share Posted November 30, 2010 Lijepo si upiši tapetarski (tapecirerski?) tečaj, pa si za pola godine sam obloži siceve u kožu. I onda si miran. Kroz pola godine ćeš valjda dovoljno naučit za obložit ta 4 komada To se isto može aplicirati na svaku stvar koju trebam obaviti u HR? Kad idem doktoru na pregled, prije toga da upišem i završim medicinu? Ili mehaničaru kad idem da Selsku završim? I dalje me zanima da li imam kakvu garanciju na posao za tih 3500-5000kn koliko koštaju prednja 2 sica? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KA2001MR Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 ovo je dobro pitanje, kakva je garancija za takav posao??? kad smo vidjeli da se na audiu koji je inace pojam kvalitete interijera, onak osugave sicevi(toliko o kvaliteti)? ako je 5000kn malo za tapeciranje bocnica na 2 sjedala, onda i kurac. evo imam doma 2 starija recaro sica i budem ih odfurao dedi koji tapecira za sicu da trenira na njima i kad bude gotov stavim slike. samo me zanima di ima alcantare za nabavit povoljno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Mislim da ponuda i potraznja s ovim nema veze jer je to rucni rad a ne stancanje na stroju. Bottom line je da je kod nas ocigledno nemoguce nac nekog da stoji iza svog posla, bez obzira na cijenu. Dakle platis 100% i dobijes 100% a ne izgovore. Ne moze me nitko uvjerit da lik 10 dana po punih 8 sati radi siceve, tu nema premazivanja, susenja i cekanja, odrezes, zasijes i slazes. I u tvornici rucno navlace naterijal na sic, jedino kaj ga strojno rezu jel tako? Pa opt iapadne kak treba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted November 30, 2010 Author Share Posted November 30, 2010 Kod nas ti je sljedeća situacija: Kad treba NAPLATIT - nema problema Kad treba NAPRAVIT - iskrsnu neki problemi Kad treba POPRAVIT - tu su veliki problemi Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikzibner Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Ovo je tapecirao Alan Arbanas iz Donje Lomnice. Samo posao je plaćen 4700kn za prednje i zadnje siceve. Po meni je jako dobro napravljeno, pošto sam ja picajzlast dosta isto. I već dugo tražim dobrog majstora. Cijela galerija http://www.vau-max.de/galerie/mit_dem_zweier_sieht_man_besser/id=647 Po meni dobro sašivene siceve isto ima Petar001 (neki lik kod Bjelovara mu je tapecirao). Na jednom mjestu mu je pobjegao šav, ali je super nategnuto i jako lijepo izgleda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jopa Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Mislim da ponuda i potraznja s ovim nema veze jer je to rucni rad a ne stancanje na stroju. Bottom line je da je kod nas ocigledno nemoguce nac nekog da stoji iza svog posla, bez obzira na cijenu. Dakle platis 100% i dobijes 100% a ne izgovore. Ne moze me nitko uvjerit da lik 10 dana po punih 8 sati radi siceve, tu nema premazivanja, susenja i cekanja, odrezes, zasijes i slazes. I u tvornici rucno navlace naterijal na sic, jedino kaj ga strojno rezu jel tako? Pa opt iapadne kak treba brate odi radi kad znas sve o poslu, koji kurac trkeljas tu po forumu, uzmi masinu, kozu i napravi raptoru siceve kad si tako pametan...ti znas koja je procedura oko posla i kolko to traje, daj lupi glavom o zid.. pricas nebuloze i drzis se za pametnog... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bravo-ri Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 imaš u Ri skd.. Ja sam tapecirao volan kod njih u kožu i zadovoljan sam... stranica im ne radi al nazovi pa ti slike radova pošaljen ma il http://www.skd.hr Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikzibner Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Ovu duju su tapecirali švabe i isto ima grešaka. Premda je armatura super naprevljena. http://www.vau-max.de/galerie/id=1091/start=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted November 30, 2010 Author Share Posted November 30, 2010 brate odi radi kad znas sve o poslu, koji kurac trkeljas tu po forumu, uzmi masinu, kozu i napravi raptoru siceve kad si tako pametan...ti znas koja je procedura oko posla i kolko to traje, daj lupi glavom o zid.. pricas nebuloze i drzis se za pametnog... Daj mi ostavi svoj broj moba na PM ili me zvrcni pa da popričamo vezano za siceve. :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spex Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 To se isto može aplicirati na svaku stvar koju trebam obaviti u HR? S obziom kolika si picajzla, vjerojatno da. Bar za većinu Kad idem doktoru na pregled, prije toga da upišem i završim medicinu? Ili mehaničaru kad idem da Selsku završim? Samo ako misliš da nije dovoljno dobar doktor ili mehaničar Dobio si preko nekoliko kontakata ovdje, lijepo odi od jednog do drugog, vidi kako rade i odluči se Link to comment Share on other sites More sharing options...
GT Boca Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 rene mislim da je ključno u ovoj priči da onom tko ti bude tapecirao daš odmah do znanja da imaš neke standarde i kriterije koje mora zadovoljiti i da nećeš biti zadovoljan s prosječnim, ili s nečim s čim je bio zadovoljan kupac prije tebe koji je možda imao iste ili slične siceve, al je slijep na jedno oko a na drugo ne vidi ili ga boli kurac kaj mu je koža naborana, šavovi krivo itd ...... jer to je isto problem......ima ljudi kojima je svejedno jel pobjegne šav, ili koža nije nategnuta kak treba itd.....nego im je dovoljno da koža više nije poderana i da je oku ugodno i bok.....i to je totalno drugi profil kupca koji "opusti" naše majstore pa ide APP metoda koju je Pavle spomenuo.... odmah daj do znanja šta i kako i ja vjerujem da budeš zadovoljan na kraju, jer ima kod nas majstora koji to mogu odraditi.... ili odi preko nekog poznanstva pa taj koji će te propručit nek odmah naglasi da si picajzla, da treba odradit vrhunski inače nećeš platit tak dugo dok nebude najbolje moguće itd.....jer onda će se u startu potrudit jer će mu uvijek biti negdje u malom mozgu da ti možda nećeš bit zadovoljan ak mu je "malo" pobjeglo pa će se potrudit rađe nego da radi dvaput....nekako mislim da će beraković uvijek drukčije pristupit pavlu kojem je radio volan dvaput i skužio je da ovaj ne puši prosječnost nego nekome "s ceste" koji će mu uletit prvi put u radnju..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted November 30, 2010 Author Share Posted November 30, 2010 @gt boca: potpis :thumbsup: Cuo sam se telefonski sa Jopom, zvat cu Domagoja. Hvala Jopi na savjetu, razumio me sta zelim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prez Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Ako te toliko brine garancija i sta ce bit ako je posao lose odraden. Lijepo odes kod njih 2,3 i pitas jel imas kakvu garanciju,sta ce bit ako nisi zadovoljan,hoce ponovo radit bez nadoplate ako nisi,jel u stanju to napravit iz prve kako si ti zamislio,jel uopce u stanju napravit to uopce kako si ti zamislio,donesi slike kak zelis da izgleda itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luka2 Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Domagoj će ti odraditi super posao, a nije bezobrazan sa cijenom već je realan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goertosing Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Jedno je sigurno - ako budem trebao nešto tapicirati u autu raditi ću kod onoga kod koga bude Rene dao svoje siceve Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now