cyberphere Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Za materijal ti je najbolje otići u martićevu, tamo imaš 2-3 dućana sa ogromnim izborom i biraš šta ti se najviše sviđa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioRS Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Meni nije jasno kak ekipa po UK solo ljepi/tapecira unutrasnjost i to ispadne avion, a kod nas profesionalci fusaju? :jelen:Ispada da su kod njih najveci fuseri, za nase majstore doktori. :huh: OK, slika je iz Nizozemske, oni napuseni rade bolje od nasih doktora lol Di bi ovakvu tkaninu covjek nasao kod nas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 kolko bi love bilo da se krov pretapecira u crnu tkaninu, plus stupovi? ima tko da bi to odradio? Link to comment Share on other sites More sharing options...
killuminati Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Moze malo o materijalima?Sto si koristio kill? Trebam neki tanji crni materijal. Gdje nabavljate, cijene, iskustva? Treba mi za krov i sva tri stupa. Ovaj bison drzi i na plastikama i na krovu/tapecirunzima? I da li znate gdje mogu kupiti materijal koji je kao koza, ali ima reljef po sebi (npr vw golf mk3 mk4 kako dodje na vrhu tapecirunga). Mislim da nije koza, iako izgleda tako, gumirana plastika. http://img.photobucket.com/albums/v622/orange_baroon/root/cice/11052012228_800x600.jpg koristio sam materijal sa spužvicom koji se radi u sloveniji, a veli mi ženska da se takva tkanina prodaje direktno tvornicama ili kooperantima koji rade za tvornice automobila.. e sad, ako ona laže mene, lažem i ja tebe, ali nemam razloga ne vjerovati joj.. tanki materijal prvo moraš provjeriti da ne propušta ljepilo, odnosno da ljepilo ne probija, ako je dovoljno gusto tkanje i ako nije prerijetko ljepilo, nema problema.. cijene su oko 80 kn za dužni metar, ne sjećam se koliko je široka rola, ali dovoljno za većinu krovova.. ako ti je krov porozan (tkanina koja jako upija, kaširani karton itd.), poželjno je cijelu površinu impregnirati ljepilom, dakle namaži da se lagano posuši, ali ne baš do kraja, tako ćeš manje ljepila potrošit.. meni je bison držao na svemu, nikakvih problema dosad, ali svejedno testiraj na skrivenim mjestima kako se ponaša i topi li plastiku, to ovisi zapravo o ljepilu i plastici, meni bison nije ništa pojeo.. za tapeciranje stupova nemoj koristiti materijale sa spužvicom.. i ono najbitnije, kada radiš sa spužvom, nemoj ju puno dirati dok je ljepilo mokro, upije spužva ljepilo i ne vrati se u prvobitni položaj i onda to zgleda zakurac.. isto tako nemoj stiskat, nego lagano zapeglavaj to.. ja sam za zaglađivanje koristio etui od naočala, bez oštrih rubova, gotovo pa idealan alat.. nemoj da ti materijal bude napet kad ga lijepiš, nego mora onako padati, ako me razumiješ, jer dok se ljepilo ne posuši neće ga držat nego će se sve dignut, a kad jednom spužva primi ljepilo i počne se sušit, kida se.. sve možeš sam, osim kad krećeš ljepiti, tu ti dobro dođe pomoć, da ti netko drži kontra kraj.. e da, tkaninu sam uzeo u svetmaru.. jbt, kolki post.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bezimeni Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 ja sam također uzimo u svetmaru, i sa spuzvicom imaju tkaninu samo crnu i sivkastu, a od ostalih tkanina imas kaj god pozelis... inace ja sam radio sa sprejom Bison i Tesa, ne sa kanticom Link to comment Share on other sites More sharing options...
killuminati Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 (edited) zato ti se i dizalo, sprej je preslab, on je dobar za tvrde podloge, ne za porozne.. ja sam imao kantice bisona univerzal i običnu penzlu za mazanje.. eo, kakav je bio tad, takav je i sad.. edit: htio sam farbati u crno ili oblagati A, B, C nosače u tkaninu, ali mi se ne kraju jako dopao kontrast, pa je tako i ostalo.. Edited November 18, 2012 by killuminati Link to comment Share on other sites More sharing options...
CroDriver Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Ja sam jedan auto dao tapecirat u Hr i nikad više... Nevjerojatno da je to jedina stvar koju moramo raditi van Hrvatske. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bezimeni Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 2 kill: koja je to tkanina? bez spuzve? Link to comment Share on other sites More sharing options...
killuminati Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 ne, sa spužvom, ta o kojoj cijelo vrijeme pričam.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Kam onda otic na tapeciranje volana? Matus? Negdje di moze bit gotovo isti dan i po mogucnosti da ne okine airbag kad skida npr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivo GTi 16v Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 jucer sam dva volana poslao domiju. u utorak napisem dojmove Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 i po mogucnosti da ne okine airbag kad skida npr. o cem ti Link to comment Share on other sites More sharing options...
PesimiST Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 jucer sam dva volana poslao domiju.u utorak napisem dojmove Koliko novaca Ivo? Aj kad dodju volani pls zovni me na mob da vidin kako je stvarno ispalo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bezimeni Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 ne, sa spužvom, ta o kojoj cijelo vrijeme pričam.. Onda ti je ovo odlicno ispalo :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žile Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 Kam onda otic na tapeciranje volana? Matus? Negdje di moze bit gotovo isti dan i po mogucnosti da ne okine airbag kad skida npr. Ja sam volan radio kod njih i za sad sam zadovoljan...prošlo je oko god dana od tad i isti je kao i prvi dan. Istina nisam ni 5000km napravio Link to comment Share on other sites More sharing options...
killuminati Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 tnx Bez, samo ne znam kad bi to opet radio dva dana s rastavljanjem, ljepljenjem, sušenjem, dampiranjem, ostalom pripremom i sastavljanjem.. slijedeći auto kupujem s crnim krovom po defaultu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 ja sam nasao tapetara koji radi sa OEM audi tkaninama za krovove i vidio sam nekoliko radova i sve sto mogu reci tvornica. Oces krem audi krov, crni, koji god. Oko kvaka i sibera sve savrseno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 ja sam nasao tapetara koji radi sa OEM audi tkaninama za krovove i vidio sam nekoliko radova i sve sto mogu reci tvornica. Oces krem audi krov, crni, koji god. Oko kvaka i sibera sve savrseno. u hr ili u uk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bezimeni Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 tnx Bez, samo ne znam kad bi to opet radio dva dana s rastavljanjem, ljepljenjem, sušenjem, dampiranjem, ostalom pripremom i sastavljanjem.. slijedeći auto kupujem s crnim krovom po defaultu.. znam kak ti je :lol: kaj je najgore ja sam najvise vremena potrosio kod vadenja/stavljanja krova u auto... nejde kroz prednja vrata van, a ni kroz straznja susenje je bilo preko noci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srki Posted November 21, 2012 Share Posted November 21, 2012 Pozdrav zanima me da li ima tko kakvih iskustava za presvlacenje volana? pitao sam dambu iz osijeka pa mi je rekao 500 kn , posto mi je to puno zanima me kakva je ostala ponuda volan nije ostecen , vec samo izlizan pa ako tko ima kakav info cijena i tko radi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted November 21, 2012 Author Share Posted November 21, 2012 Daj koristi search... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srki Posted November 21, 2012 Share Posted November 21, 2012 probao sam.. al nisam uspio nista pronaci.. a znam da se negdje spominjalo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted November 21, 2012 Author Share Posted November 21, 2012 Baci sad pogled. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srki Posted November 21, 2012 Share Posted November 21, 2012 tu sam pratio zadnje vrijeme i nije spominjan volan nigdje.. vidim da je na pocetku spominjan, a to je bilo 2009. al nema veze Link to comment Share on other sites More sharing options...
HCC-R Posted November 21, 2012 Share Posted November 21, 2012 Kako ne, par stranica prije, samo što je ista cijena... Mislim da nećeš naći jeftinije a da ćeš biti zadovoljan. ..kad se vec prica i o volanima, moj tapeciran u kozu kod ovoga http://www.njuskalo.hr/servisi-vozila/autotapetarija-oglas-2336560 , radio mi je i bocnu grbu na sjedalima u Golfu i tapecirao nebo (grba-original tkanina/dezen 200kn, nebo-original tkanina sa filcom/spuzvom 400kn), volan 500, koza mjenjaca 80kn....meni je ok, nit mi je frend niti mi je u kakvom posebnom interesu reklamirati ga, samo kazem da sam zadovoljan....inace prije radio kod Matusa, sad vec neko vrijeme za sebe (volan donio dns, gotov sutra, sic ujutro, gotov popodne..valjda se tak pogodilo) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now