Jump to content

FWD vs RWD

Recommended Posts

• Replies 150
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

LOL, dvadeset minuta sam u reply pisao cijeli referat pa ga pobrisao jer sam shvatio da bi bilo previse krvi da ga postam... samo zakljucak da ovdje nitko ne sjeda pijan za volan, da svi voze vec dvajs godina, da svi imaju vec pet milja kiometara i da su svi schumacheri loebi groholmi i da svi znaju sve... zato ovaj forum i je da dodjem, otvorim ga i fino se nasmijem i nikad nije dosadno...

i zato su crne kronike pune iskusnih vozaca 18-22/23...

.

Buahahah brutalno pretočno...ne zaboravimo da ispod 750 konja nemas sta pricat ako nemas pod haubom...:doh::rofl:

LOL, dvadeset minuta sam u reply pisao cijeli referat pa ga pobrisao jer sam shvatio da bi bilo previse krvi da ga postam... samo zakljucak da ovdje nitko ne sjeda pijan za volan, da svi voze vec dvajs godina, da svi imaju vec pet milja kiometara i da su svi schumacheri loebi groholmi i da svi znaju sve... zato ovaj forum i je da dodjem, otvorim ga i fino se nasmijem i nikad nije dosadno...

i zato su crne kronike pune iskusnih vozaca 18-22/23...

.

Nije nego si zaboravio PUNCHLINE.....:P

lol, koliko tvoj stari ima godina :D

ako je on htio ić, tko si ti da ga sprječavaš :drink: :busted_cop:

54-55 tak nes...

Al kaj kad je bio mlad jednako je bio lupit u glavu kao sto sam i ja sada. Samo sto oni tad nisu imali sljeme i vozjnu po snjegu nego su se natjecali ko ce brze u neki zavoj ..jbg

Djeco, Josey je malo uvrnut, ali vam vrlo mudro zbori. Isto tako zna da ne pušite njegove priče:lol: No zapamtite: stariji ljudi su bili u vašim godinama, ali vi u njihovim niste!

EDIT: Da i odgovorim na temu, ne:lol: FWD jeftiniji i prikladniji za sve, RWD "vozačkiji", ali traži više znanja.

Edited by Koko

Djeco, Josey je malo uvrnut, ali vam vrlo mudro zbori. Isto tako zna da ne pušite njegove priče:lol: No zapamtite: stariji ljudi su bili u vašim godinama, ali vi u njihovim niste!

EDIT: Da i odgovorim na temu, ne:lol: FWD jeftiniji i prikladniji za sve, RWD "vozačkiji", ali traži više znanja.

djeco? odi radije napisi jos koji clanak pod nazivom: "Kako s celavim ljetnim gumama i ABSom po snijegu"....

Bez ABS-a, zaboravio si, do daljnjeg vadim osigurač kad je sklisko:lol:. A i neki dan sam se zajebavao s ručnom i sletio prednjim krajem s ceste:cice: Osjećao sam se baš kao papak, LOL. Evo vidiš da i stariji griješe:cice::punk:

EDIT: I nisu ćelave ljetne gume nego NOVE.

grijese svi, samo sto samo idiot moze mislit da su godine i fizicka starost bitni....ti imas 30 godina i svejedno ti nema pomoci kad zivis u zadrtom svijetu gdje ti je normalno imat ljetne gume po zimi i onda mislis da si pametan....to je tragicno.

neznam tko je napisao da je razlika voznje u zagrebu ili splitu... po tome ispada da su svi vozaci u zagrebu schumacheri, loebi i groholmi a ja pogotovo jer zivim u zagrebu vec 16 godina... cudi me samo kako kad idem jutrom poslom bilo gdje, toliko debila vozi po cesti i neznaju kuda bi, kako bi, sta bi, neznaju se prestrojiti, preteci, uskladiti brzine sa ostatkom prometa, penzici u onim sesiricima sa 150 godina vozackog staza po zagrebu i neznam sta vec sve ne... i ti ljudi voze po zagrebu pa su retardirani u prometu a trebali bi biti schumacheri prema mjerilima ovog foruma...

otkad je mjerilo vozackog iskustva zivot u nekom velikom gradu...

.

totalno kužim šta filip oče reći u pravu je barem 80%..mislim da se vožnjom npr.u zagrebu nečeš naučit driftat,ali češ se dosta razvit kao pravi vozač u smislu parkiranja,prestrojavanja,opčenito pažnje prema prometu...

ja sam rano počeo voziti..i u vojsci sam bio auto jedinica i svaki dan sam morao vozit po zg-u mogu reći da mi je to dosta pomoglo da se razvijem u sigurnog vozača...a ovo koji je pogon bolji to je ko da se svađaju rokeri i cajkaroši koja je glazba bolja:rofl:

neznam tko je napisao da je razlika voznje u zagrebu ili splitu... po tome ispada da su svi vozaci u zagrebu schumacheri, loebi i groholmi a ja pogotovo jer zivim u zagrebu vec 16 godina... cudi me samo kako kad idem jutrom poslom bilo gdje, toliko debila vozi po cesti i neznaju kuda bi, kako bi, sta bi, neznaju se prestrojiti, preteci, uskladiti brzine sa ostatkom prometa, penzici u onim sesiricima sa 150 godina vozackog staza po zagrebu i neznam sta vec sve ne... i ti ljudi voze po zagrebu pa su retardirani u prometu a trebali bi biti schumacheri prema mjerilima ovog foruma...

otkad je mjerilo vozackog iskustva zivot u nekom velikom gradu...

.

E pa izbjegavati takve budale daje iskustvo.

ajd da vam deda zakuri malo...

djecaci moji, kad sam ja vozio svoj prvi RWD BMW 318i od 105 kljusadi prije dvajs godina, niste znali jos ni gugutat, neki su taman prohodali, neki poceli govoriti tata & mama i jos kakali u pelene, neki krenuli u vrtic...

a neki cak i u prvi osnovne ha ha ha...

:P:P:P:P:P

.

Edited by Fox

djecaci moji, kad sam ja vozio svoj prvi RWD BMW 318i od 105 kljusadi prije dvajs godina, niste znali jos ni gugutat, neki su taman prohodali, neki poceli govoriti tata & mama i jos kakali u pelene, neki krenuli u vrtic...

.

zato te i klinci na grobniku siju :P:P:P

.

Kad si ti poce vozat tog bemweja ja san poce dnkat !:rofl::rofl:

a da se nadodam na temu u saljivom tonu:

SLJEME gore-dolje je ultimativni ispit vozackog umjeca i neiscrpni izvor prica "znas kako sam ja blablablablablabalabalalaljfakdshgwshpgtihregtoiewhrt"

na sljeme se ide pjeske.

ja sam 10 god vozio RWD i bolji je osjećaj u vožnji s njim, zabavan je, ali opet, na recimo snijegu dolazi do prednosti FWD. Jer većina RWD ima motor napred i u najboljem slučaju 50/50% raspored mase pa su onda pogonski kotači relativno neopterećeni. A kod FWD-a koji ima raspored 65/35% pogoski kotači mogu prenijeti više momenta na podlogu... Naravno jedan Fićo ima na snijegu dobre karakteristike na startu al ga onda jebe zavoj jer je naprijed prelagan.

To je jedan primjer recimo....

Svaki pogon ima svojih prednosti i mana. Ja volim RWD jer volim gledati cestu kroz bočni prozor, i takva konfiguracija pogona i ovjesa je obično izdržljivija (nema homokinetičkih, robusnija je izvedba, itd...).

A kad bi gledali na utrke, za slabije aute je definitivno bolji FWD zbog smjera vučne sile u zavoju (vuče u zavoj) u odnosu na RWD (gura van zavoja) ali opet je problem kad ima dosta snage/momenta da se kod RWD rasporedi na prednjim kotačima sila za skretanje a na stražnjim sila za ubrzanje - kružnica trenja, jelte.

AWD je pak kompromis RWD i FWD, znači negdje između što se tiče smjera vučne sile i kružnice trenja, ali najveća je razlika u mogućnosti prenošenja snage na podlogu. Tako da ima smisla samo kod velikih snaga ili zajebanih terena

Edited by Risbo

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...