Jump to content

Recommended Posts

Posted
Ja bi sad postavio jedno pitanje vezano uz tematiku:

Zasto pada broj okretaja kad se otvori cep?

Odušak prostora poklopca ventila je spojen na cijev usisa zraka između mjerača protoka zraka i leptira gasa,kada se čep otvori poremeti se količina zraka izmjerena na mjeraču protoka...?....jesam u pravu?

Posted
jesi , motor dobije jos jednu rupu na koju moze usisavat zrak

Ja skinem npr. kompletnu cijev (fi63) od turba do IC-a, i motor apsolutno ne promijeni broj okretaja, zvuk, ništa :cheer:.

Posted
Ja skinem npr. kompletnu cijev (fi63) od turba do IC-a, i motor apsolutno ne promijeni broj okretaja, zvuk, ništa :cheer:.

ne izgubi ni snagu? :lol::lol::lol::rofl:

Posted
zavisi ako motor ima maf ili map

Pa napisao sam da ova situacija vrijedi u slučaju kada je mjerač protoka zraka (MAF) u krugu usisa.

Posted
Ja bi sad postavio jedno pitanje vezano uz tematiku:

Zasto pada broj okretaja kad se otvori cep?

zbog maf senzora, jer dio zraka motor pocne vuci kroz glavu motora i iberlauf, tj mimo maf senzora.

Posted

Bravo.

I onda ti "strucnjaci" kazu da je motor u k...

Kome uopste pada na pamet na taj nacin "testirati" ak je motor OK?

Odušak prostora poklopca ventila je spojen na cijev usisa zraka između mjerača protoka zraka i leptira gasa,kada se čep otvori poremeti se količina zraka izmjerena na mjeraču protoka...?....jesam u pravu?
Posted
a kako onda najbolje provjeriti stanje motora?

- izmjeris kompresiju (kod bilo kog mehanicara 10min); po tome vidis stanje potrosenosti cilindara, karika i dihtanja ventila

- pustis da radi 10 minuta na leru pa ga naglo zaturiraj; po tome vidis stanje gumica ventila (ako ne zadimi dobre su)

- na oko vidis gdje sve curi (ako curi) ulje po motoru; semerinzi, dihtung kartera / glave / poklopca ventila

- na uho čuješ je li lupa šta; leteči, luft na bolcni klipa, rastelani ventili, sjebane klackalice i sl.

I najvaznije:

- posjednes za volan nekoga tko je vozio već taj modela auta i pun gas i kako reagira na gas, ako auto ide kako treba struja (MAF; MAP; TPS; paljenje; bobina; lambda, varijator faze), injektori / kompjuter su OK

Nadam se da sam pomogao :)

Posted

Gasit se nebi smio bez obzira na Maf ili map...

Imam neki filing da on skroz lijepo na karikama puse.

Ta govna na cepu lako moguce da ti je majoneza od mjesanja ulja i vode.

I opcenito neznam zasto kupujes v6 u 2.0 dimenziji...

Pun kjujac vise posla i troska za malo gusta.

Posted
ako ima katalizator ne bude dimio plavo vjeruj mi

Ako ga dobrano isforsiras bude :D

I ako ima više aditiva nego ulja u karteru imat će super kompresiju na mjerenju :D. Do prve promjene ulja.

Uvijek se mjeri na hladan motor.. i na kratko, baš da ulje ne maskira situaciju :D

Posted
kakve su to idiotarije pa nemogu vjerovat!!!!!

ja sam se vozio sa cepom na muldi od ivanje reke do knežije hahaha i tek ujutro skuzio da je nekaj masno pod autom :D:D:D

Tak i ja otprilike :)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...