Jump to content

Koji SA ECU i od koga?

Recommended Posts

• Replies 326
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Trebo je RSG ići odmah na light varijantu prednabijanja, bez bregastih i usisne. Turbo sa većim ispušnim AR, tako da lovi kasnije i da ne stvara izboj momenta, no da mu digne snagu u crvenom... Koštalo bi isto ili manje a imao bi više KS..

Trebo je RSG ići odmah na light varijantu prednabijanja, bez bregastih i usisne. Turbo sa većim ispušnim AR, tako da lovi kasnije i da ne stvara izboj momenta, no da mu digne snagu u crvenom... Koštalo bi isto ili manje a imao bi više KS..

Za to imam onaj nitro koji mi je ispred suvozačkog sica - nevidljiv je - međutim, na prodaju je. :D

pa to velim, ukucalo se puno novca za nist. Jedino sto je ok podloga za dalje ici, osim sto bi trebalo pola toga promjeniti sto je dosta doslo(usisna,ispusna, bregaste...)

Koliko znam, auto je prodan pelepelezg-u, a Kevin vozi EVO. :thumbsup:

Ajde se odluci o cemu govorimo. Kolko se ja sjecam ti se poceo smijati kak meni auto u prvoj moze prokliziti. I ljepo sam napisao ako nabavim snage dosta za 0.8g do 100km/h. Daj malo citaj.

Znaci ajde da racistimo, kolko opel vectra A 2.0 s cestovnim gumama, serijskim ovjesom, s motor od 300konja i savrsenim TC moze imati g? Tj dali ce imati tih 0.8g? I daj na to pitanje prvo odgovori prije nego dok skrenes na temu da tamo neki senzor dode 2400E.

fire ako auto stane za 38m od 100-0 kolika je to deakceleracija, i nemoj mi sad spominjati kak je sva masa napred jer zasto onda porsche koci bolje od svih auta a ima straznji prevjes, ili kak Dado koci preko 1G

postavi si sile pa ces vidjeti da je to fizicki nemoguce, reko bi ti kompanjon G teorija ne valja, i istina, ne valja na tom nivou kojem je vi gledate, kako ja volim reci osnovnoskolska fizika

ja znam zasto je i prvi i drugi slucaj, ali mi ne pada napamet objasnjavati likovima poput vas

a rascistiti ti moras sam, tvoja vectra A me uopce ne zanima, a ja ne nagadjam apsolutno nista

svako vozilo moze ubrzati 0,8g ako ima dovoljno snage i da je oslobodjena kontrolirano tocno onako kako treba, jer cestovne gume to mogu izdrzati a to je osnovni limit a ti nisi ni blizu tim vrijednostima, niti ces ikad biti

počeo sam sa izradom usisne grane i pripasavanja itb-a od bmw-a m5

na svog mercedesa.

Već sam se raspitivao puno, ali razne informacije kruže, pa me zanima da

li bi bilo moguće da ovdje napišu koju riječ oni koji bi to mogli napraviti.

Zanima me i ko je već tako nešto radio i na kojim autima? Da li su ti auti

za svakodnevnu vožnju, ili samo za nekakve utrke? Koliko km su ti auti napravili

nakon ugradnje sa-elektronike?.......

Što više informacija i detalja bih vas molio.

vratimo se na temu... :D

ja nisam nikaj radio osim objavio sliku, ali jebote kad sam vidio da covjek nosi poderane hlace, on je pravi tuner, prdne 5 bara, a ne ko mi.....

Akula.....moji svi auti imaju 9 ili 10kg i nijednom se nije digla glava, niti na 2.5b. Neki je zajeb, a nisu srafi krivi, vjeruj mi.

problem je u preračunavanju kilo ključa koji je u skali pounds feet a ne Nm...jer drugoga nisam imao pri ruci...samo mi je žao svih godina na faksu gdje mi je sve u imperijalnim mjerama...radije bi da sam na ispitu krivo preračunao nego ovdje.

serijske glave sa serijskom brtvom glave sa serijskim šarafima na tim motorima sam zatezao 11+ kg.

prvo sam pretpostavio da je moja kemija sa brtvom glave(metalna višeslojna od Z20LET-a,uzmeš dvije,izvadi se iz jedne metalna sredina i umetne u drugi set - 4 sloja - 2.2mm) i košta 300kn obe (treba proširiti 4 vodena kanala još jer je razlika Z i C let),dakle da je brtva probila...ali nije,brtva je OK.

htio sam uzeti Cometic,ali nema potrebe jer ova drži savršeno.

ako sam T13 ključem odšarafio glavu onda sam ju zategnuo i ne ( a sklopio sam 40ak XE/LET motra) tako da je greška definitivno u tome.

Zavisi od toga koliko zraka ide u 3 cilindar. Znaci od usisne grane.

Od temperature 3. cilindra. Mozda se vise grije.

Nam na Corsi na MS drzi 2.3 bar na serisjke klipove. Nije od ECU-ja, ni od motora. Nego do detajla mapiranja. Mozda momentalnog pregrijavanja ili kvalitete goriva.

I na valjcima se motor vise grije nego na cesti.

Na Saxu turbo nismo ni na 3.2 bar nista spalili. Serijski klipovi.

ovo za akulu mi nije jasno, 1-4 cilindari savrseni, 2 malo nagoren, 3 unisten

da je injektor, nagorio bi samo 3

da je bobina (wasted spark) nagorili bi podjednako 2-3

moguce da je na 3 cilindru ispusni runner kraci nego na ostalima.

benzin na 10:1

paljenje dalekoooo od mogucnosti knocka

jednostavno pojelo je glavu na ispušnoj strani

admini dajte malo pocistite ovo da se ne zagadi tema jer covjek vise ne zna ko pije a ko placa ovdje :)

Edited by Mitja

problem je u preračunavanju kilo ključa koji je u skali pounds feet a ne Nm...jer drugoga nisam imao pri ruci...samo mi je žao svih godina na faksu gdje mi je sve u imperijalnim mjerama...radije bi da sam na ispitu krivo preračunao nego ovdje.

serijske glave sa serijskom brtvom glave sa serijskim šarafima na tim motorima sam zatezao 11+ kg.

prvo sam pretpostavio da je moja kemija sa brtvom glave(metalna višeslojna od Z20LET-a,uzmeš dvije,izvadi se iz jedne metalna sredina i umetne u drugi set - 4 sloja - 2.2mm) i košta 300kn obe (treba proširiti 4 vodena kanala još jer je razlika Z i C let),dakle da je brtva probila...ali nije,brtva je OK.

htio sam uzeti Cometic,ali nema potrebe jer ova drži savršeno.

ako sam T13 ključem odšarafio glavu onda sam ju zategnuo i ne ( a sklopio sam 40ak XE/LET motra) tako da je greška definitivno u tome.

A sta ti dihta izmedju ta dva unutarnja (deblja) sloja? (pretpostavljam da su unutarnji slojevi debeli oko 0,9mm - 1mm)

Sa Mazdom sam na cestovnon slick sa DOT, kod nas u Slovenj Gradec se bolje ispalio na startu nego Impreza sa 4x4 pogonom (250HP).

Sve zavisi od gume in nacina pustanja kuplunga.

steta sto niste mjerili kad je imala Vipec LC....maznuli smo na gorickoj stazi i Mantu i Ficeka, oboje jake aute sa zadnjim pogonom.

fire ako auto stane za 38m od 100-0 kolika je to deakceleracija, i nemoj mi sad spominjati kak je sva masa napred jer zasto onda porsche koci bolje od svih auta a ima straznji prevjes, ili kak Dado koci preko 1G

postavi si sile pa ces vidjeti da je to fizicki nemoguce, reko bi ti kompanjon G teorija ne valja, i istina, ne valja na tom nivou kojem je vi gledate, kako ja volim reci osnovnoskolska fizika

ja znam zasto je i prvi i drugi slucaj, ali mi ne pada napamet objasnjavati likovima poput vas

a rascistiti ti moras sam, tvoja vectra A me uopce ne zanima, a ja ne nagadjam apsolutno nista

svako vozilo moze ubrzati 0,8g ako ima dovoljno snage i da je oslobodjena kontrolirano tocno onako kako treba, jer cestovne gume to mogu izdrzati a to je osnovni limit a ti nisi ni blizu tim vrijednostima, niti ces ikad biti

Cek, ali stvarno cudne stvari pises.

Kao prvo dok kocim imam kocnice na sva cetri kotaca, znaci ekvivalent pri ubrzavanju bi bilo 4x4 pogon. A dok auto ubrzava/usporava se prebacuju mase mozda? Dok porsch iza motorom naglo koci mu se prebacuje masa napred? Ili dok ubrzava iza? A sta se dogada kad fwd ubrzava, se mozda masa prebacuje iza, tj. smanjuje se naprije, tj. smanjuje se najveca moguca sila ubrzanja?

I jedna stvar rikvec mi ima otprilike isti omjer i kada stisnem pun gas u rikvec na bilo kakvom asfaltu(na zadnjem smecu) necu proklizati. Jer kada idem rikvec auto je rwd s vecnom mase iza. A nije svejedno imati rwd ili fwd za ubrzanje.

I na kraju sto tvrdis, da ja u prvoj nemogu proklizati? Meni stvarno motor nije dosta jak za 0.8g u prvoj.

A sta ti dihta izmedju ta dva unutarnja (deblja) sloja? (pretpostavljam da su unutarnji slojevi debeli oko 0,9mm - 1mm)

ništa nisam stavio...dva glavna deblja dijela je jedan na drugi (2mm zajedno). sa svake strane dolaze još vrlo tanka dva dijela (za glavu i za blok)...

englezi stavljaju i po tri dijela jedan na drugi (za 3+mm) i nisu se hvalili da je brtva probila...prije su podrobili nešto u motoru)

na staroj glavi sam pogledao bolje i vidio da se niti ringovi za cilindre nisu urezali u glavu...fail :doh:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...