fire Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Zavisi od toga koliko zraka ide u 3 cilindar. Znaci od usisne grane.Od temperature 3. cilindra. Mozda se vise grije. Nam na Corsi na MS drzi 2.3 bar na serisjke klipove. Nije od ECU-ja, ni od motora. Nego do detajla mapiranja. Mozda momentalnog pregrijavanja ili kvalitete goriva. I na valjcima se motor vise grije nego na cesti. Na Saxu turbo nismo ni na 3.2 bar nista spalili. Serijski klipovi. A kolko do sad setova klipova proslo kroz taj motor u corsi? Zasto se uvjek pise samo dio price koji trenutno pase.
Mitja Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Ali nista od elektronike. O tome se vec mnogo pisalo. Potrazi stare teme.
fire Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Znaci kovanci popucali na 2.5bara, a serijski drze na istoj mapi(ili mozda nije sve isto u mapi) i prakticki istom tlaku?
Dominik Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Cek, ali stvarno cudne stvari pises.Kao prvo dok kocim imam kocnice na sva cetri kotaca, znaci ekvivalent pri ubrzavanju bi bilo 4x4 pogon. A dok auto ubrzava/usporava se prebacuju mase mozda? Dok porsch iza motorom naglo koci mu se prebacuje masa napred? Ili dok ubrzava iza? A sta se dogada kad fwd ubrzava, se mozda masa prebacuje iza, tj. smanjuje se naprije, tj. smanjuje se najveca moguca sila ubrzanja? I jedna stvar rikvec mi ima otprilike isti omjer i kada stisnem pun gas u rikvec na bilo kakvom asfaltu(na zadnjem smecu) necu proklizati. Jer kada idem rikvec auto je rwd s vecnom mase iza. A nije svejedno imati rwd ili fwd za ubrzanje. I na kraju sto tvrdis, da ja u prvoj nemogu proklizati? Meni stvarno motor nije dosta jak za 0.8g u prvoj. ja govorim o gumi i sta ona moze podnijeti, a ti moras imati dovoljno kontorlirane snage da mozes ubrzati toliko bez obzira u tim omjerima od 0,8g o pogonu, samo si dokazao s ovim rikvercom ono sto sam ti rekao, vektra ti je tromi konj, k tome i kljakav jel gledas ti start BMW i seata na WTCC-u pa koja je razlika 0-200 , 14s, 0,6-0,2g, snage nema, kocenje 1,6g bez problema radijalno proklizavanje na sliku i cestovnoj gumi je slicno a kad budes znao koliko, biti ce ti jasno i jel to tesko ili lako kontorlirati za porsch te ne razumijem, znaci auto ima prevjes zadnje osovine a najbolje koci, jel mu se masa prebaci napred ili sta, ne kuzim ? jel bolje koci FWD koji ima 65%mase naprijed ili porsche koji ima 40% naprijed ? ZASTO ?
ZOD Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Zbok raspodjele mase pri kočenju tako da je masa pri kočenju raspodjeljena naprijed-nazad da omogući dovoljno trenja na sve 4 gume - Porsche. Bubam zaključak neki u nadi da naučim nešto Vas 2 (fire Dominik) bi trebali sjest na cugu, nije sve u tipkanju na forumu :thumbsup:
fire Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Si ti kad probao kociti samo s zadnjim kotacima i posle samo s prednjim? Jel razlika ocita u kocenju? Jel dok auto ubrzava, gdje se poveca pritisak na podlogu(ili gume, svejdno) naprijed ili iza? Jel bolje imati cim veci pritisak na podlogu da bi imao vise gripa? Jel kod fwd korisno sto se poveca pritisak na zadnjim kotacima? Jel si ti ikad vidio brzi auto na prednji pogon i njegov raspored mase? Svi imaju zapiknut nos, iza visoki kao krave i neki preko 90% na prednjim kotacima i tako na dobrim stazama s jebenim gumama postizu 1.1-1.2g. Ali taj auto u zavoj nemoze uci brze od covjeka koji trci. Ajde onda ljepo objasni npr KIMI_1.8T(a ima tu dostaaa auta na fwd koji nisu niti blizu 0.8g a proklizavaju) zasto mu auto se slikovima na 150km/h proklize. Ako uzemo u obzir da ima 900kg i da ubrzava 0.8g treba mu na kotacima snaga od 300kW. Svima je jasno da tu snagu nema, a proklizi, kak?
fire Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Zbok raspodjele mase pri kočenju tako da je masa pri kočenju raspodjeljena naprijed-nazad da omogući dovoljno trenja na sve 4 gume - Porsche.Bubam zaključak neki u nadi da naučim nešto Vas 2 (fire Dominik) bi trebali sjest na cugu, nije sve u tipkanju na forumu :thumbsup: Ja sam uvjek za cugu, moze se i rostilj baciti.
Mitja Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Znaci kovanci popucali na 2.5bara, a serijski drze na istoj mapi(ili mozda nije sve isto u mapi) i prakticki istom tlaku? Nisu popucali. Bolcne "made in china" su otisle. I kad smo napravili nove, nisu bile dovoljno tvrde i isto se zakrivile i ostetil se je i drugi set klipova. Kad pogledas Opel bolcne ili Wiseco razlika je prilicno velika.
Dominik Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 (edited) Si ti kad probao kociti samo s zadnjim kotacima i posle samo s prednjim? Jel razlika ocita u kocenju? Jel dok auto ubrzava, gdje se poveca pritisak na podlogu(ili gume, svejdno) naprijed ili iza? Jel bolje imati cim veci pritisak na podlogu da bi imao vise gripa? Jel kod fwd korisno sto se poveca pritisak na zadnjim kotacima?Jel si ti ikad vidio brzi auto na prednji pogon i njegov raspored mase? Svi imaju zapiknut nos, iza visoki kao krave i neki preko 90% na prednjim kotacima i tako na dobrim stazama s jebenim gumama postizu 1.1-1.2g. Ali taj auto u zavoj nemoze uci brze od covjeka koji trci. Ajde onda ljepo objasni npr KIMI_1.8T(a ima tu dostaaa auta na fwd koji nisu niti blizu 0.8g a proklizavaju) zasto mu auto se slikovima na 150km/h proklize. Ako uzemo u obzir da ima 900kg i da ubrzava 0.8g treba mu na kotacima snaga od 300kW. Svima je jasno da tu snagu nema, a proklizi, kak? prednje kocnice na FWD autu s prednjim prevjesom su visak mase, ako cemo zapravo nikad nisi izvagao auto i nemas pojma kak grijesisi s tim zapiknutim autom, a auti za ubrzanje samo se rjesavaju ovjesom, a ne na osnovnoskolskoj razini kak ti to gledas zapiknuti naprijed kak proklizi ces shvatiti kad napises algoritam za TC, a vec sam ti 5 puta napisao odgovor, ali ga ne razumijes evo jos jednom : kad shvatis koliko je radijalno proklizavanje gume idelano za max. ubrzanje i shvatis kak se masa dinamicki rasporedjuje nakon statiskih postavki mehanizma zvanog ovjes, znati ces gdje je kvaka vozac to ne moze odraditi pri malim brzinama, a kad se otpor poveca i akceleracijska , tj. vucna sila se bude mogla kontrolirati u uzem rasponu, neces imati snage sta te jos muci, nisi mi odgovorio za porsche, al ZOD je, bit je da neoptereceniji kotac uvijek izgubi vise gripa nego optereceniji u dinamici voznje dobije, ZASTO fire ? i btw. koja je radna temperatura slicka i pri kojem tlaku, okvirno onako Edited March 4, 2010 by Dominik
bOzO Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 sad kad ga izmapiramo kako bog zapovjeda ima da ih preskace kad svi offtopic cu i ja... ja sad ne kuzim komentar za los start ide na moj auto ili na kevinov:cice: ja sam startao namjerno za kasnjenjem 1sec da ih Valentina uhvati kako treba i @0,6bar sa megasquirt btw nista vazno ali na filmicu je dosta kvalitetan zvuk kako radi auto na SA ecu na motoru koji bas nije bio pogodan za turbo )spustena glava 3mm(
mr_G Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 prednje kocnice na FWD autu s prednjim prevjesom su visak mase, ako cemo zapravo nikad nisi izvagao auto i nemas pojma kak grijesisi s tim zapiknutim autom, a auti za ubrzanje samo se rjesavaju ovjesom, a ne na osnovnoskolskoj razini kak ti to gledas zapiknuti naprijed kak proklizi ces shvatiti kad napises algoritam za TC, a vec sam ti 5 puta napisao odgovor, ali ga ne razumijes evo jos jednom : kad shvatis koliko je radijalno proklizavanje gume idelano za max. ubrzanje i shvatis kak se masa dinamicki rasporedjuje nakon statiskih postavki mehanizma zvanog ovjes, znati ces gdje je kvaka vozac to ne moze odraditi pri malim brzinama, a kad se otpor poveca i akceleracijska , tj. vucna sila se bude mogla kontrolirati u uzem rasponu, neces imati snage sta te jos muci, nisi mi odgovorio za porsche, al ZOD je, bit je da neoptereceniji kotac uvijek izgubi vise gripa nego optereceniji u dinamici voznje dobije, ZASTO fire ? i btw. koja je radna temperatura slicka i pri kojem tlaku, okvirno onako 8% brže od stvarne brzine vozila... To znamo... Nego, daj nemoj se pametariti nego nama napiši zdravoseljačkim jezikom da te ceo svet razume... I taj tvoj wtcc nema dovoljno snage, osim u prvoj... No pogledaj malo recimo tcodeov auto. Ili akulin auto... To su auti koji vrte kotače iznad 200km/h... A ti ćeš sad reći da nemaju dovoljno snage... Ono što naslućujem što želiš reći je dinamičko ponašanje auta/ovjesa drugog ili višeg reda. Mi promatramo ovjes, odnosno dinamičko ponašanje auta samo prvog reda, a to znači, masa se prebacuje natrag, auto se propinje, znači imaš manji pritisak na podlogu na FWD autu... No ono na što ti aludiraš čini mi se, jest sama dinamika ovjesa i gume, koji nije idealan i po nekoj krivulji će guma/kotač "šetati" gore dolje... Pretpostavljam da je za takve uvjete onda bolje mekaniji ovjes naprijed i mekanija guma, jer će bolje držati pritisak kotača na podlogu u dinamici drugog i višeg reda... Jesam li na tragu? Pretpostavljam da sad još nešto treba napraviti i sa stražnjim ovjesom..
Raptor6767 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Sve zavisi od gume in nacina pustanja kuplunga. :thumbsup: kad svi offtopic cu i ja... ja sad ne kuzim komentar za los start ide na moj auto ili na kevinov:cice: Ma, nisam stavio snimku da se tu ti toliko vidiš, jasno se vidi sa snimke da si krenuo sa zadrškom - stavio sam snimku da se vidi razlika 2 podjednako jaka auta s tim da Kadett ima slickove - a različiti vozači. :thumbsup:
Alfaludak Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 (edited) ma nevaljaju vam ti auti koji vrte u prazno skupa sa vozacem ode i ovaj topic u kukija Edited March 5, 2010 by Alfaludak
mr_G Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Vidiš nisam niti vidio da je ovo mitja napisao... To je istina + krivulja snage...
tcode Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 ma nevaljaju vam ti auti koji vrte u prazno skupa sa vozacem ode i ovaj topic u kukija Bolje da vrte i u prazno, nego da su nekretnina koja trune u garaži .
Alfaludak Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Bolje da vrte i u prazno, nego da su nekretnina koja trune u garaži . care da bar trune u garazi, trune VANI na dvorištu nebudeš vjerovo, neki dan sam TAČKAMA zapeo za zadnja ljeva vrata od tipa i naravno odvalio lak do lima :D ajde dodji vise idemo malo kafenisat imam BRDO pitanja na koje znam da znas odgovor ja kod tebe nemogu doc jer su me zadnji put nosili iz BMWa LOL
Dominik Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 8% brže od stvarne brzine vozila... To znamo...Nego, daj nemoj se pametariti nego nama napiši zdravoseljačkim jezikom da te ceo svet razume... I taj tvoj wtcc nema dovoljno snage, osim u prvoj... No pogledaj malo recimo tcodeov auto. Ili akulin auto... To su auti koji vrte kotače iznad 200km/h... A ti ćeš sad reći da nemaju dovoljno snage... Ono što naslućujem što želiš reći je dinamičko ponašanje auta/ovjesa drugog ili višeg reda. Mi promatramo ovjes, odnosno dinamičko ponašanje auta samo prvog reda, a to znači, masa se prebacuje natrag, auto se propinje, znači imaš manji pritisak na podlogu na FWD autu... No ono na što ti aludiraš čini mi se, jest sama dinamika ovjesa i gume, koji nije idealan i po nekoj krivulji će guma/kotač "šetati" gore dolje... Pretpostavljam da je za takve uvjete onda bolje mekaniji ovjes naprijed i mekanija guma, jer će bolje držati pritisak kotača na podlogu u dinamici drugog i višeg reda... Jesam li na tragu? Pretpostavljam da sad još nešto treba napraviti i sa stražnjim ovjesom.. 8% na VEMS-u, baci taj krs odmah u smece :lol::lol::lol: mr.G zdravo seljacki jel znas rijesiti gradu na 2 oslonca koji nisu u istoj visini ? kladim se da NE ZNAS, tu je pocetak i kraj tvoje price o mehanici, ajd bok .......
mr_G Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 8% na VEMS-u, baci taj krs odmah u smece :lol::lol::lol: mr.G zdravo seljacki jel znas rijesiti gradu na 2 oslonca koji nisu u istoj visini ? kladim se da NE ZNAS, tu je pocetak i kraj tvoje price o mehanici, ajd bok ....... Kao prvo, 8% nema nikakve veze sa VEMS-om... Tako iskustvo nalaže da je na 8% najveći grip... Možda ti imaš neka druga iskustva? Nemoj biti seronja, nego mi reci... Kao prvo, što je to? Kao drugo, ja nisam išao na strojarstvo... :drink: Kad ti mene pitaš nešto u mojoj struci, ja ću ti odgovoriti... :thumbsup:
charger Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 aha to je po onom tvom iskustvu isto da veliki CR nepovećava snagu motora :doh::doh:
Dominik Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 problem je sto ja tebe nikad ne pitam nis u tvojoj struci, i ovo je auto forum ak nisi primjetio jel FWD auto tezi naprijed u mirovanju ako je straznji kraj : A) visi od prednjeg, B ) jednak kao prednji , C) nizi od prednjeg , evo ti ko u osnovnoj skolim, samo zaokruzis sta nalaze to silno ISKUSTVO ? :lol::lol::lol:
bOzO Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 :thumbsup: Ma, nisam stavio snimku da se tu ti toliko vidiš, jasno se vidi sa snimke da si krenuo sa zadrškom - stavio sam snimku da se vidi razlika 2 podjednako jaka auta s tim da Kadett ima slickove - a različiti vozači. :thumbsup: :drink: ok care da bar trune u garazi, trune VANI na dvorištu nebudeš vjerovo, neki dan sam TAČKAMA zapeo za zadnja ljeva vrata od tipa i naravno odvalio lak do lima :D da si imo Vems to ti se nebi dogodilo :rofl:
niknejm Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 problem je sto ja tebe nikad ne pitam nis u tvojoj struci, i ovo je auto forum ak nisi primjetio jel FWD auto tezi naprijed u mirovanju ako je straznji kraj : A) visi od prednjeg, B ) jednak kao prednji , C) nizi od prednjeg , evo ti ko u osnovnoj skolim, samo zaokruzis sta nalaze to silno ISKUSTVO ? :lol::lol::lol: jel ovo neko trik pitanje? d) uvijek je jednako tezak?
Dominik Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 zaboravio sam to d, thnx. , nije trik nego cisto da ovi programeri vide da nemaju blage o mehanici , sto je ok, al sto su toliko tvrdoglavi ......
niknejm Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 za razliku od tebe koji nisi ni malo tvrdoglav umjesto da nekom prilikom sjednete uz meso i pivo, te se to raspravi do kraja (puno se toga izgubi u razgovoru preko neta) vi se pickarate.. ruzno je za vidjet.. jedino zapravo fire zeli argumentirano pricati, pa makar bio u krivu... al nema veze.. samo vi nastavite u revijalnom tonu.. vidim zuti si je odabrao kome ce dat auto, a bogami i ja pa kud puklo da puklo :lol: :lol: :lol: :lol:
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now