Jump to content

Koji SA ECU i od koga?

Recommended Posts

• Replies 326
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Pali normalno i radi, spojili smo i motorcic za ler gas. Tak ko svi drugi auti.

Kolega koji sad vozi 270HP Zetec Fiestu na ITB, prije se dvije godine vozio sa Mondeom na ITB, svaki dan. 200HP.

Bez MAFA nece radit. Sa ITB se motor ponasa totalno drukcije. Stavi neki standalone ECU ili ostavi usisnu granu i stock elektroniku.

OK, ali zanima me i ponašanje auta. Recimo trebao bi tj. auto mi mora raditi na 900 okr/min na leru i paliti i ponašati se sasvim normalno. Ispod toga neidem:thumbsup:

I još jedno pitanje. Da se montira ITB bez ikakve SA elektronike auto bi trokirao jer je MAF/MAP eliminiran???

Kad idem do vlasnika auta, napravit cu neke fotke, da se vidi kak su ITB slozeni. Ali konjaza je preko 200.

Zašto ne...ja se ne kužim previše, ali vas ima dosta pa da vidimo o čemu je riječ:D:D
Edited by Mitja

Na kratko, do sad smo slozili 4, 6, 8 i radi se i na 10 cilindrasu sa ITB.

Nije samo elektronika, treba pazljivo sloziti i same klapne. Duzine trubica, airbox i slicni detajli.

Počeo sam sa izradom usisne grane i pripasavanja ITB-a od BMW-a M5

na svog Mercedesa.

ako imas maf nema sanse da ti auto radi na tvornickom ecu sa itb....ako imas samo map onda bi i moglo radit nekako......

Imam MAP, ali svejedno-meni je to isto:doh:

Matas: Koriste ste svi senzori motora.... tako da nema potrebe za kupovanjem ovakvih ili onakvih senzora...

Znači za atmo motor trebaš: temp. vode, temp. zraka, TPS, MAP (nije obavezan), senzor radilice, senzor bregaste (ako ima)

Za turbaka je praktički isto, samo što je MAP obavezan..

Znači koriste se svi postojeći senzori i cijena bi bila 1800 eura jer ja imam jadan R4, jel tako???

jes, za S40Pro sa instalacijom i mapiranjem

A za ITB:

- Klapne - oko 5000 kn

- fuel rail - 550 kn

- injektori (ak su potrebni drugi) - cca 1000 kn/kom

- komplet nosača i sajla za klapne - cca 1000 kn

- TPS (ak se ne može pripasati serijski) - 750 kn

normalno na te cijene ide popust, ovisno o tome šta se sve uzme

Ako tkome treba jeftinije tps

http://shop.vems.hu/catalog/connector-p-119.html

ili injektori

http://shop.vems.hu/catalog/fuel-delivery-c-1_14.html

Znaci u hr ih moze imati po toj cijeni, a ako vise uzme dogovorimo popust.

Dominik: zasto uvjek opcenito pises. Oces reci da je dobro imati puno garezi u motoru ili da na 20C motoru ne treba dodavati vise benzina?

zuti: ako oces probati moj auto voziti da uzivo vidis kak radi mozes. imho da samo citas kak se auti ponasaju je kao da se zenis a nisi probao zenu :).

FIRE hocu reci da s nekim tko paljenje stima prema kolicini goriva nemam sta pricati o motorima s unutrasnjim sagorijevanjem

EOD

nisi skuzio sto ocu reci, tako se zapravo dobije load motor(kao da imas maf senzor) ako se dobro podesi.

btw si kada vidio nira ecu i kak se tam stima paljenje?

pa ne prodajem ga!!!!

naime, bio sam zainteresiran za njega nakon sto smo skartirali autronic, kupio jednu da vidim sto moze i kakva je.

Imami previse iskustva sa raznim ECU-ima da bi sam ustanovio kakvo je sto, dapace.

Zakljucak: prekomplicirano i precjenjeno govno.

Tcode: dam im novu I3+ za 1000€ sa komplet svime, samo nek nose, nikad ugradjena, sve original zapakirano.

pa ne prodajem ga!!!!

naime, bio sam zainteresiran za njega nakon sto smo skartirali autronic, kupio jednu da vidim sto moze i kakva je.

Imami previse iskustva sa raznim ECU-ima da bi sam ustanovio kakvo je sto, dapace.

Zakljucak: prekomplicirano i precjenjeno govno.

Tcode: dam im novu I3+ za 1000€ sa komplet svime, samo nek nose, nikad ugradjena, sve original zapakirano.

A budeš Batmanu dao popust ak se zapali za to švedsko čudo tehnike? :lol:

Nekak mi se čini da bi on već našao načina da iz toga složi nekaj.. :dance3vs1:

ma nek ga nosi tko hoce. ne valja.

G, pa kaj buš ti odolio ovome? Pa kaj nisi čuo kaj tcode veli..??

Zadovoljstvo da nekaj napraviš iz ECU-a koji je Hic odbacio - neprocjenjivo!

Za sve ostalo, Mastercard.. ;)

nisi skuzio sto ocu reci, tako se zapravo dobije load motor(kao da imas maf senzor) ako se dobro podesi.

btw si kada vidio nira ecu i kak se tam stima paljenje?

skuzio sam ja jako dobro, sam ti, da bi znao sta je load i da postoji samo jedan pravi load,moras znati kak motor radi

a po svemu sto si do sada napisao, nisi ni blizu

em,pogledaj si vectru kak ti se vrti, ko krepani konj

skuzio sam ja jako dobro, sam ti, da bi znao sta je load i da postoji samo jedan pravi load,moras znati kak motor radi

a po svemu sto si do sada napisao, nisi ni blizu

em,pogledaj si vectru kak ti se vrti, ko krepani konj

ti uopce nisi skuzio sto pricao. Znaci jedini signali koje imas je tlak turba i polozaj klapne i treba napraviti da auto radi u svim rezimima super, ne da radi tek tolko da radi kada nije na punom gasu. Znaci ne samo pun gas, nego npr kada drzis 15% gasa i turbina vec puni 0.3bara da paljenje bude kak treba. Za gorivo je trivijalno, a za iskru treba ono o cemu pricao(s time da oba resenja rade dobro, samo nisu isto komplicirana za mapiranje). Isto tako treba dobro raditi dok jos trubo nije napunio, dok dize tlak i dok dosao u staticno stanje. I na taj nacin se dobi optimalno paljenje, provjereno s mjerenjem tlaka u clindru u puno rezima. Znaci to radi i kak god se tebi sralo jer ti se sere to ne mijenja cinjenicu da radi dobro i bolje nego da se stavi na Y os map senzor(tlak turbine) kak neki rade i onda se dogodi da je paljenje 15stupnjeva u retardu jer turbo puni 0.5bara a tlak posle zaklopki bi bio oko -0.3bara. I auto trosi kao smuk, izvan boost jedva da ide.... Isto se dobivaju neoptimalna podrucja ako se stavi korekcijska mapa tps/rpm za paljenje, to je bolje resenje ali ne daje svugde kak treba.

Znaci to je specijalni slucaj kada nema map signala posle zaklopki, jer ga netko nije stavio i nije me briga zasto nije stavio.

edit: neznam kak bi moj auto mora dizati okretaje, ali ako se dobro sjecam ispod 1.5s(mislim da je manje cak, neznam sad tocno) dode od 800 do 7700rpm, i jos nisam uspio naci cestu di u prvoj ne proklizi od tolko tromog motora. A u drugoj je akceleracija samo max 0.38g (bez mijenjanja brzine, znaci vozis se na 2000rpm i razvrtis do blokade) s time da je duga brzina(oko 120km/h po gps). Neznam kolko bi morao prakticki serijski 2.0 motor u autu preko 1300kg imati.

Edited by fire

fire? pa svejedno ti je jel turbo puni 0.5 ako mjeris u grani tlak di je 0,3

bitno je ono u grani

pa govori se o slucaju da se ne mjeri posle ITB, znaci nema tog podatka.

edit: i nije ti svejdno dal turbo puno 0.5 ili 1 bar a imas 0.3 u grani.

Edited by fire

Zna se gdje je mjesto map senzoru i gdje je mjesto za kontrolu boosta.

Za motor je nebitno koliko turbo radi i gdje se zrak gubi ,bitno je ono sto ude u njega i to treba izmjerit....

Znaci ima razlog zasto map ide u granu iza klapne i zasto je signal za boost kontrolu najbolje uzet sa turba ili negdje blizu.

Onda si zastitio motor i turbo......

ne vrijedi to ovoj 2-ci programera objasnjavati

trebaju si medjusobno sprziti jos 5-6 motora pa ce moza nesto i nauciti, naglasak na MOZDA

0,38g u 2. znaci 1. 0,7-0,8g sam da ne proklizuje :lol::lol::lol::lol::lol:, jebeno

kreci ti iz 5. fire pa ce ti vucna sila jos vise porasti kao i G-u :lol::lol::lol::lol:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...