dcrnic Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 (edited) baš sam htio napisati... da nikada nije isti režim vožnje i temperatura vani... i kao što je dr.hic rekao ulogu igra i nadmorska visina, što mnogi ne znaju... Ja imam excelicu u koju upisujem već zadnje dvije godine svako točenje... dođem na benzinsku natočim do vrha (bio to plin ili benzin) na poleđinu računa napišem km i kada dođem doma upišem u excel i izračuna mi potrošnju za taj tank i tako iz točenje u točenje... u principu uvijek na istim mjestima točim i uvijek se isto vozim, a potrošnja varira stalno... Ovo je plin u pitanju... EDIT: Toliko sam bolestan bio da sam jednom prilikom usporedio svoje kilometre na satu, sa stupičima na autocesti... pa sam izračunao koeficijent pogreške km/h (ne sjećam se točno oko 5,6% je bila pogreška više je pokazivao km/h nego stupič... relacija je bila 450km... a pitanje je koliko stupiči lažu)... :lol: Kada sam dobio koeficijent pogreške ubacio sam ga u excel, tako da mi računa točnije potrošnju... Edited March 10, 2010 by dcrnic Link to comment Share on other sites More sharing options...
jabolchica Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 @ Crnić - Takvu evidenciju si i ja vodim (nije ista tablica, ali isti princip). Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcrnic Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 @ Crnić - Takvu evidenciju si i ja vodim (nije ista tablica, ali isti princip). To mi je profesinalna deformacija... Kada sam vozio službeni auto, to sam morao raditi 6 godina... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 imate odjel za takve u vrapcu.....kompulzivno-opsesivni :P:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcrnic Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 To znači da ću dijeliti sobu sa prijateljem? :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jabolchica Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 To mi je profesinalna deformacija... Kada sam vozio službeni auto, to sam morao raditi 6 godina... I know, I know... Istu stvar radim s kamionima, neki također lažu, pa se dodaje 5-7%, ovisi koji kamion je u pitanju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jabolchica Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 imate odjel za takve u vrapcu.....kompulzivno-opsesivni :P:P Opsesivno - kompulzivni poremećaj, iliti OKP... I da, imam problema s tim, ali se ne sramim toga. Isti je najčešće izražen što se tiče pranja ruku, na to sam ekstra bolesna. Ali nećemo u offtopic, sorry šefe! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noci_jr Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 to dok ti zena vozi ili ti? ontopic: prije tocio iskljucivo na tifonu, i nakon prelaska na omv mi je prvih par rezervara u prosjeku vise trosio, ali sad se to normaliziralo i nevidim neku razliku u potrosnji... kad ja vozim manje troši kaj je najgore... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 imate odjel za takve u vrapcu.....kompulzivno-opsesivni :P:P Je, je, ima medicina ime za to, ali nažalost ne i lijek.. :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Target Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 Meni Clio na OMV100 radi mirnije, lakše nabire brzinu i po satu prođem više km. Barem koliko sam pratio i po mojem subjetivnom mišljenju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 Pitanje za sve vas koji osjećate, pipate i vidite razliku između OMV Ferrari 100 i ostalih goriva NA SERIJSKIM motorima i elektronikama. Da li ste spremni za okladu, dakle ja vam natočim u rezervoar 10x gorivo, vi nećete znati koje je, pa ćete mi reći po vašem osjećaju na koje gorivo se vozite? Ako pogodite 8/10 puta, priznajem vašu pobjedu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jabolchica Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 @ tcode - OMV Carrera, a ne OMV Ferrari... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcrnic Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 @ tcode - OMV Carrera, a ne OMV Ferrari... sad ću sam sebe zbanirati... :lol: OMV Lannos... :haha: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joe Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 Ako duze vrijeme tocis isto gorivo, mozda se i primjeti razlika, ali ovo, na tank ili 2... nula bodova.... Svi koji prvi put utoce jace gorivo, kazu da im auto ide bolje, ali im je i prije potrosio to gorivo, jer su naravno stiskali vise, pa se nakon toga vracaju slabijem gorivu ...jer se je ipak jeftinije voziti za isto stiskanje Zadnjih godinu dana tankam samo Tiffon Class i mozda zbog nacina same voznje i kombinacije otvorene/ gradske voznje trosim manje... 5.8-6.2L/100km, dok je to prije bilo uvijek oko 7-7.5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitja Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 Vise oktana, veca potrosnja na serijskim vozilima koja su brez knock senzora, koji stalno korigira paljenje u zavisnosti kvalitete goriva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 @ tcode - OMV Carrera, a ne OMV Ferrari... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 (edited) OMV Lannos... :haha: Uuu, gadno! :lol: :lol: :lol: Al kod goriva s takvim imenom bi se razlika garant osjetila! :notworthy: Edited March 10, 2010 by Kova Link to comment Share on other sites More sharing options...
frx1 Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 Uuu, gadno! :lol: :lol: :lol: Al kod goriva s takvim imenom bi se razlika garant osjetila! :notworthy: istina, probali su napravit takvo gorivo, al je odma zahrđalo :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 ustvari, izgorio motor na autoputu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.m. Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 Dobro kaže tcode, jedino što ja znam iz vlastitog iskustva, i to je ono kaj i Hic kaže, čipani i nadrkani auti puno jače osijete tu razliku goriva i puno su osijetljiviji na lošije gorivo od ovih serijskih, tako da ja osim 100 Ferrari :lol: OMW ništa drugo ne trpam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 Vise oktana, veca potrosnja na serijskim vozilima koja su brez knock senzora, koji stalno korigira paljenje u zavisnosti kvalitete goriva. to nije nuzno tocno, ovisi na koji nacin su dobiveni oktani(tj sto se tocno dodavalo). Obicno(ali ne nuzno) vise oktanska goriva imaju manju kalorijsku vrijednost, tj treba ih malo vise. Ali tu je rijec o promilima i nemoguce je to ustvrditi "istom" voznjom. Dovoljno je jedno prestizanje vise i rezultati se znatno mijenjaju. A da vidite kolko motor ubrizgava goriva prilikom verglanja na -20C i prvih 5s rada, bi malo drukce gledali te "iste" voznje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 serijski TFSi sa 200ks detonira na 95.......dajte ljudi..... sjednite u gti 5, ukljucite vag-com, i sami cete vidjeti,. nakon toga natocite 100okt, i nakon 20km opet pogledajte na dijagnostiku! kaj ste glupi?!?!?!?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 ustvari, izgorio motor na autoputu. Pa da, kako i ne bi, jer bi (po uzoru na Lanos ST350 koji zapravo ima 250KS) gorivo Lanos 100 zapravo imalo oko 80 oktana. :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Outlaw Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 Dobro kaže tcode, jedino što ja znam iz vlastitog iskustva, i to je ono kaj i Hic kaže, čipani i nadrkani auti puno jače osijete tu razliku goriva i puno su osijetljiviji na lošije gorivo od ovih serijskih, tako da ja osim 100 Ferrari :lol: OMW ništa drugo ne trpam... Pa to je normalno. Zbog paljenja, vise oktana, knocka, itd... ne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 serijski TFSi sa 200ks detonira na 95.......dajte ljudi..... sjednite u gti 5, ukljucite vag-com, i sami cete vidjeti,. nakon toga natocite 100okt, i nakon 20km opet pogledajte na dijagnostiku! kaj ste glupi?!?!?!?! Moguće. Što piše na nalji na poklopcu rezervoara, koji RON je minimum za TFSI? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now